AcasăDezvaluiriCatalin TacheOperațiune FSB demontată din România! Dodon nu s-a văzut cu Plahotniuc!

Operațiune FSB demontată din România! Dodon nu s-a văzut cu Plahotniuc!

Renato Usatîi a fost primul care a urlat ca din gură de șarpe că președintele Igor Dodon s-ar fi văzut în mare secret, într-un complex de lux din Grecia, cu ”fugarul” Vladimir Plahotniuc. Primarul din Bălți care nu a ezitat să își asume apartenența la FSB-ul rusesc reușind astfel să lanseze o isterie care a acaparat întreaga campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Mai ales că operațiunea a continuat prin ținerea ”caldă”a subiectului cu tot felul de amănunte prezentate drept probele indubitabile ale întâlnirii unde s-ar fi împărțit sferele de influență de la Chișinău. Astfel au fost prezentate inclusiv traseele aviatice și cu ce curse aeriene s-ar fi deplasat cei doi, dar și hotelul unde ar fi aavut loc practic ”contactul direct”. Fiind vorba de o locație turistică exclusivistă, hotelul Pomegranate din Halkidiki, aparținând fiului fostului procuror șef al Federației Ruse, Artiom Ceaika.

Acolo unde Vladimir Plahotniuc s-ar fi deplasat cu un avion particular care a aterizat la Thessaloniki, iar președintele Igor Dodon cu un yacht care aparține miliardarului bulgar Vasil Bojkov. Un bun prieten al lui Plahotniuc și care se ascunde și el de Justiția din țara natală. Iar ”tsunami”-ul declanșat de prezentarea publică a întâlnirii a aruncat în aer întreaga clasă politică de la Chișinău. Mai ales că, într-un gest fără precedent, Moscova a cerut oficial agenților serviciilor secrete ale Statelor Unite ale Americii să nu se mai amestece în ”deturnarea alegerilor prezidențiale” din Republica Moldova. Numai că ”dezamorsarea” acestei ”bombe” minuțios pregătite de FSB-ul rusesc vine tocmai de la București! De unde serviciile partenere au fost informate că întâlnirea din Grecia dintre Vladimir Plahotniuc și președintele moldovean Igor Dodon nu este decât un mare ”fâs”!

Președintele moldovean a fost doar la Muntele Athos

Un fake news! Pentru că aceasta pur și simplu nu a avut loc, după cum a garantat serviciul românesc care iată totuși că se dovedește un ”jucător regional” pe piața de intelligence. Singurul sâmbure de adevăr fiind deplasarea privată a lui Igor Dodon la Muntele Athos, așa cum o face în fiecare an de altfel. Singura întrebare care rămâne după ce serviciile românești au anihilat astfel operațiunea FSB fiind de ce tocmai președintele Dodon nu a tăiat din fașă acest scenariu printr-o poziție clară și fără echivoc. Preferând în schimb să declare că nu își mai amintește dacă a fost sau nu la Hotelul Pomegranate, cu yacht-ul miliardarului bulgar. Mai ales că nu a fost!

author avatar
Catalin Tache
2.314 afisari

2 COMENTARII

    • Rizea singurul roman adevarat ordonanta la Grupul de la Monaco , condamnat la 4 ani cu executare si fugit in Basarabia .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri