AcasăDezvaluiriAncheteOFICIAL! SUA ne-au și trădat pentru bulgari și unguri!

OFICIAL! SUA ne-au și trădat pentru bulgari și unguri!

Mark Esper și Kasimir Karakachanov au bătut palma!

Iată că deși au încercat să învăluie vizita generalului Nicolae Ionel Ciucă la Washington în ”fumigena” unui succes fulminant al ministrului Apărării, strategii ”radicalizării” parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii nu au putut ține secretul ”rușinos” care pune deja într-o cu totul altă lumină proiectele militare comune. Pentru că, da, Ciucă a semnat pe 10 octombrie ”foaia de parcurs” prin care practic s-a obligat să mai cotizeze cu alte șase miliarde de dolari către marile companii producătoare de armament de peste Ocean.

Militarii US Army vin în Bulgaria nu la Kogălniceanu

Plus că a trecut cu vederea toate neregulile la contractele cu încredințare directă de până acum, promițând în schimb chiar și că va mări ritmul investițiilor românești în economia americană! Pentru că, oricât ne-am ascunde sub tot felul de cuvinte românești, asta reprezintă de fapt contractele ”G2G”, în lipsa oricăror prevederi offset. În schimb, Ciucă a sperat până în ultima clipă la o poză cu Mark Esper, prin care secretarul american al Apărării să îi întrețină visurile de a ajunge premierul României. Numai că în ciuda punerii celor șase miliarde pe masă, partea română a fost tratată pur și simplu cu posteriorul unor demnitari ”de duzină”! De ce? Pentru că pe 7 octombrie, cu doar trei zile înainte de vizita lui Ciucă, ministrul bulgar al Apărării a descins la Washington și a semnat și el o ”foaie de parcurs”, tot pe zece ani.

Americanii ne vând Piranha 5 și cumpără Lynx KF41 de la unguri

Și care cuprinde că trupele suplimentare mult solicitate de partea română a fi dizlocate la Kogălniceanu vor ajunge de fapt în… nordul Bulgariei! Iar pentru ca umilința să fie una deplină, imediat după întoarcerea în țară a generalului Ciucă, s-a aflat și un succes cu adevărat răsunător al Ministerului Apărării din Ungaria în raport cu SUA! Urmând ca americanii care ne vând nouă mult ”vopsitele” Piranha 5 ca să scape de ele au angajat negocieri să cumpere la rândul lot transportoare blindate Lynk -KF 41. Unele care vor fi produse de compania gemană Rheinmetal într-o fabrică ultarmodernă ce urmează a fi construită de la zero în Ungaria, la Zalaegerszeg!

Karakachanov fură trupele lui Ciucă!

Pur și simplu demnitarii români mai au doar să se pună în genunchi pentru a cerși noi trupe americane care să fie trimise la baza americană de la Mihail Kogălniceanu. Cea pentru a cărei modernizare și extindere, Guvernul României a alocat deja halucinanta sumă de 12, 17 miliarde lei! Asta după ce Administrația SUA a informat că nu mai dă niciun cent din ”cota parte” de 22 milioane de dolari cu care se angajase să participe, bani care au fost redirecționați spre construcția ”Zidului lui Trump” de la granița cu Mexicul. Oricum, în cadrul vizitei de la Washington, ministrul Ciucă avea să reitereze poziția Bucureștiului de a aloca orice noi facilități, indiferent de costul acestora, doar pentru ca trupe suplimentare americane să fie trimise cât mai repede la Kogălniceanu.

Ciucă s a îndoit degeaba la Washington

Pentru a întări astfel presupusa imagine de ”lider regional” a președintelui Iohannis, una clădită doar pe șepcuța primită de la președintele american în Biroul Oval. Numai că mare trebuie să mai fi fost uimirea ministrului român al Apărării la Washington, atunci când a aflat că omologul bulgar i-a luat-o înainte! Totul după ce pe 7 octombrie, ministrul Apărării de la Sofia, Krasimir Karakachanov și secretarul american al Apărării, Mark Esper au semnat documentele prin care 2.500 de militari americani urmează să fie trimiși în Bulgaria!

Nu e 2,5! Americanii vor deja 3%!

După cum dezvăluiam zilele trecute, Klaus Iohannis se pregătește să anunțe creșterea procentului din buget alocat strict Ministerului Apărării pentru înzestrarea Armatei la 2,5 la sută. Fiind astfel obligat să facă față concurenței Poloniei, prima țară europeană care a atins deja acest plafon, spre încântarea zgomotos exprimată a Statelor Unite ale Americii. Ce este drept, polonezii au negociat însă la sânge toate contractele încredințate marilor companii de armament de peste Ocean, obținând angajamente offset de 36 la sută! Iată însă că planurile Puterii politice de la București au fost deja date peste cap de aceeași vizită a ministrului bulgar al Apărării la Washington.

Iohannis obligat să dea 3 la sută din PIB la Apărare

Și în cadrul căreia Karakachanov a anunțat că Bulgaria a ajuns deja la trei la sută din Produsul Intern Brut alocat Apărării. Ceea ce explică și entuziasmul părții americane de a trimite 2.500 de militari în Bulgaria, pentru a saluta astfel gestul autorităților de la Sofia. Astfel partea americană având acum la îndemână un nou mijloc de șantaj asupra ”partenerilor români”, pe care nu s-au sfiit de altfel să îl și folosească imediat. Generalul Ciucă fiind deja avertizat că, ținând cont de ”performanța” atinsă de Bulgaria, un ”salt” de doar până la 2,5 la sută din PIB al Guvernului României nu ar mai fi deloc suficient. Și că, drept urmare, vom mai putea ”pupa” noi militari americani de-abia după ce vom sări și noi de 3 la sută!

Ungaria ne umilește de la Zalaegerszeg!

Și parcă pentru a îi face și mai rău în ciudă bietului Ciucă, cea mai mare companie europeană de armament, Rheinemetal din Germania a anunțat că intră în linie dreaptă cu construcția la Zalaegerszeg, în Ungaria, a unei noi fabrici pentru construcția celui mai nou transportor blindat, Lynx KF41. Pentru că atunci când a negociat să cumpere primele 218 de vehicule de luptă de la Rheinmetal, Ungaria a bătut palma și pentru construcția de la zero a unei fabrici și a unui poligon de încercare pe teritoriul său! Iar cea mai bună dovadă că Lynx KF 41 fabricat în Ungaria se anunță încă de pe acum un succes uluitor este că pe lângă pre-comenzile din Cehia, Australia și SUA s-au arătat la rândul lor interesate să achiziționeze viitoarele transportoare blindate! Adică pur și simplu americanii își vor înlocui transportoarele pe care ni le-au băgat pe gât cu altele noi, produse în Ungaria!!!

author avatar
Catalin Tache
7.016 afisari

22 COMENTARII

  1. Tache , cu tot respectul , le rastalmacesti de te buseste si pe tine rasul , cu toate ca nu e rasul tau ! N-ar fi mai bine sa fie rechemat la conducerea Ministerului Apararii Nationale Fifor de la Arad sau Beniamin ( fiul celei drepte ) Les , penticostalul afurisit de pastorul baptist Sammy Tutac care ii cerea demisia ca sa ” nu pateze obrazul lui Cristos stand in mijlocul celor nedrepti ” ? Cine erau ” nedreptii ” de la guvernare la inceputul lunii februarie 2017 ? Pai , in conditiile astea , cere-i lui Ludovic sa te numeasca ministru apararii , asa vezi cu ce te confrunti in teatrul de ”operatii ” pe timp de pace . Incerci sa-l transformi pe general in tapul ispasitor si CIUCA batailor ? NU TINE ! E usor de banuit ce te roade , de multe ori e dea-dreptul benefic sa fierbi in suc propriu cand nu stapanesti situatia reala . Astea sunt stiri ciuntite , pe surse , da bine propagandistic , ce se discuta in spatele usilor inchise au grad de confidentialitate de care sursele tale sunt vaduvite , sunt mutari peste noapte executate intempestiv la care unii vor ramane cu gura cascata . E firesc ca americanii sa aiba colaborari in zona cu Bulgaria si Ungaria , stiu mai multe decat credem despre aceste doua tari , pilonii de baza in strategia americana raman polonezii si romanii . Tine minte , Tache , America are prea multe interese in joc in Romania , AMERICA NU TRADEAZA SI SACRIFICA NICIODATA UN PRIETEN DE INCREDERE VERIFICAT IN ATATEA SITUATII DIFICILE !

    • ??? arătam o țara de pe aceasta planeta, care sa mai crească măcar iarba, dupa ce au plecat americanii? Hai sa fim serioși cu americanii nu isi lasa prietenii. Care prieteni? Ca pe noi ne considera o țara bananiera cu slugi la conducere si sclavi in popor. Cat ne costa acest parteneriat. 6 miliarde pana acum, alte 6 miliarde in viitor armament, plus 8 miliarde la Cernavodă. Deci 20 de miliarde de inceput. Ce ne considera, prieteni? In mintea ta

      • Sunt in sala de asteptare in gara Tiraspol , ies navetistii de Rabnita de la schimbul 2 si astept sa fiu curtat . Cu 20 de copeici pe noapte , in mintea mea , e haraso . Curios , sunt interpelat rapid cu numele Kostea Sugiuk si se zbenguie cu peruca mea violet , nimeni nu ma cunoaste sub numele acoperit ” Vlad ”

    • Serios , da cunascator mai esti! America ne a mai tradat odata cand ne a lasat pe mana rusilor. Tine pentru tine admiratia pentru americani.

  2. Scriam in publicatia dvs. ceva vreme in urma ,sa nu facem joc de curve si sa stam
    cu fundul in mai multe barci ,caci avem un parteneriat strategic si niste obligatii fata
    de USA. Nu iti poti permite sa dansezi cu nemtii si sa stai cu fundul la USA ,UK ,Israel
    si sa tot bagi batul prin gardul rusesc si uite cum se vad rezultatele unei politici duplicitare
    si de cacao ,punand in pericol securitatea RO ,avand in vedere ca in jurul nostru nu avem
    prieteni ,ci unii care nu au nici un respect fata de noi.
    Fara a fi o consolare ,cred ca 2% din PIB-ul RO este mai mare decat PIB-ul Bulgariei.
    Pt.jocul de curve facut de noi ,acum americanii ne arata batul unguresc si chiar si
    ucrainean. Felicitari domnilor si sper ca mai sunt romani inteligenti cu scaun la cap,
    care sa actioneze si sa reuseasca sa dreaga busuiocul.
    In incheiere stau si ma mai intreb ,oare ce o fi fost in capul europarlamentarilor romani ,
    care au votat impotriva Poloniei in parlamentul de la Bruxelles,rusinos fata de unul din
    aliatii nostri importanti.

  3. Deja miroase a lozinca asta cu cine nu e cu parteneriatul strategic e cu rușii!!!si Tache ani de zile a fost considerat portavocea SUA!poate știe totuși mai multe dacă rupe in Dinți acum și da drumul la informații strict secrete carecarsts ca americanii ne au luat strict de cotizanți.prea repede sibotea pe fata ne buzunaresc

  4. Scriu aici niste idioti cum ca America nu si tradeaza aliatii! Romania a fost tradata da Americani si de alte tarii si chiar de propiul popor. De ce Germania nu a deschis in Romania o fabrica de armament? Orban al Ungariei lupta pentru tara si pentru popor. „Otto cel mare lupta pentru Austria si Germania si medaliile curg la pieptul plavanului nazist. Nu va place adevarul.

    • De cand m-a rapit idiotul de Kostea Tezeu Derbedeu Sugiuk am ramas socata , am grave tulburari de comportament si exces de foliculina cu o mancarime teribila la fasna . N-am stiut ca dobitocul este impotent si are sfarcul limbii taiat ca a dat in primire la meletie pe unii care l-au lasat peltic . Sunt obligata sa ies la agatat , Kostea imi tine poseta cu Durex , rujuri si fond de ten , acum sunt in boschetii de langa pasarela garii Troiaspol si un plavan nazist , navetist de Rabnita , mi-a picat cu tronc , facem un trio , plavanu calare pe mine si Kostea il desfata cu ciunta de limba pe bulevardul fesier si ii sterge lacrima amara din ochiul dosnic maron , primim dublu pentru prestatia divina . Asta e adevarul , il las pe handicapatul asta paduchios de Kostea si fug la Menelaba Rammstein , asta oracaie dar are instrumente , nu gluma …

  5. Usor cu pianul pe scari: 23 august, actul tadarii si al Romaniei si al Germaniei, a fost executat de dinastia Hohenzollern, adica germani. Germanii s-au tradat pe ei insisi. Sa nu uite 23 august ci mai degraba sa si-l bage undeva. Nici eu nu uit ca au inceput un raboi in care au macelarit la discretie atitia nevinovati. Criminalii ar trebui sa-si tina gura!

  6. AMERICANII NE-AU VADUT LUI STALIN SI RUSIEI DE LA IALTA ,restul este balul si balciul pentru fraierii care cred ca americanii vad in Romania un partener !!.
    Romania nu-i decat o colonie incaputa in sfera de influienta a americanilor,am trecut din lac in put (de la rusi la americani pe post de GASCA DE JUMULIT).
    MACIUCA ori MAI CIUCA !,cautati-l bine n-are coloana vertebrala a gafat si gafeaza mereu vezi programul RALA F16 !cu repetitie ,comararti pozitia Poloniei cu a Romaniei !,
    Polonia a cumparat NUMAI F16 si F35 NOI ,iar noi niste TERTHENDURI !,la nevoie iesim tot cu MIG 21 Lancer !!!!!!!!!,cat de tampiti suntem !.
    A platit Maciuca si Pirania dar au intrat in tara niste vechituri revopsite cu 3 ani intarziere, a platit iar acest iresponsabil ministru alti bani pentru fiarele vechi Patriot care zaceau prin depozite de 20 de ani !,mai angajeaza iar alte miliarde pentru 10 ani sa mulga cum vor acesti americani lacomi si nesimtiti.
    Acest individ slugarnic Maciuca se viseaza pus primministru de americani !!!!!!!!!!,si de aceea indatoreaza tara in mod absurd.
    Se repeta PROSTIA SI TRADAREA in dotarea armatei romane din vremea lui Carol al ll lea vezi afacerea Skoda si Focker !!.
    Ca bulgarii , ungurii ,poloneziiau fost bagati in seama nu trebuie sa ne mire ,au coloana vertebrala,noi avem doar marionete ,pupincuristi si HOPA-MITICA !!.
    LA ASA CAP !!,VAI DE PICIOARE .

  7. ” andreesanu ” este pseudonimul meu , al unui troll din Transnistria pe nume Constantin Moldovean Tiraspol . Am mai multe pseudonime dar l-am epuizat , p-asta l-am scos de la naftalina ca sa-l pup in MACIUCA pe domnul CIUCA . Am primit informatii ca iar sunt prost , NU AMERICANII NE-AU VANDUT LUI STALIN , biletul pe sub masa i-a fost dat lui tatuka Iosif de premierul britanic Churchill . Da , LA ASA CAP CA AL MEU , VAI DI PICIERE !

  8. FINAL DE CIRC SI INFRANGERE DEFINITIVA A PSD . JUDECATORII AU VALIDAT MANDATUL DE PRIMAR LA SECTORUL 1 BUCURESTI CASTIGAT DE CLOTILDE ARMAND !

  9. MULTUMIRI DUBLE , MARITE STEFAN KOSTEA CEL MIC LIMBRIC SUGIUK TIRASPULEZU , SA-TI AJUNGA PANA TRECI IARNA ASTA …..hihihihihihi

  10. Deci cei de la PSD erau acuzați de plagiat in doctorate nu ? Pai ăștia de la PNL sunt acuzați că nici liceul nu l-au făcut !

    • Nu sunt nici un ” Petre Tutea ”, ala a fost om destept , sunt boschetarul cu doua clase Kostea Sugiuk Tiraspol , spaima huya cand apar cu peruca violet valvoi in sala de asteptare si pe peronul garii Tiraspol ! Mamele abia isi stapanesc copiii din tipate cand vad asemenea aratare travestita poponauta ….

  11. Subscriu , cu o portie dubla pentru mancurtul Constantin Moldovean zis Kostea Sugiuk Tiraspol !

  12. Toate hotiile Guvernului meu,,smecheriile,Jafurile bugetului,nerespectarea Legilor votate,promulgate tot de ei,sunt patronate de „Farul calauzitor”,busteanul lui Sweighover din varful dealului.Iar propagandistii cu creiere netede „mici de zile,mari de patimi,inimi batrane urate”,au mentalitatea escrocului care incearca sa te convinga ca albul este negru sau invers.Cu trepadusi de acest soi si-au facut treba bolsevicii,nazistii,si alte dihanii ale Istoriei omenirii. Mai sunt si prosti care pun botul.Destui.

  13. Adevărul este că suntem trădători, adică procentul acestora este covârșitor!
    În rest, istoria se repetă de vreo 300 de ani încoace… Nimic nou, noi doar schimbăm Stăpânul!
    Fostele imperii știu și acum să cucerească și să subjuge!
    Deci, despre ce vorbim!?
    În concluzie, trebuie votați la greu viitorii asupritori (PNL, USR, PLUS, UDMR, PMP, PSD) că doar nu o să moară de foame fără serviciu… Hai români, după Parlamentare vine Dictatura și sărăcia, ce e așa greu? :/))

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger