AcasăDezvaluiriAncheteOFICIAL! NSM, rachetele PLĂTITE ÎN 2020, VIN în 2028!

OFICIAL! NSM, rachetele PLĂTITE ÎN 2020, VIN în 2028!

Au trecut mai bine de doi ani de când, în urma ”lobby-ului” deșănțat al generalului Nicolae Ionel Ciucă, obedienta clasă politică românească s-a conformat solicitării de a plăti, în avans, cele aproape 220 de milioane de dolari pentru achiziția pentru primul lot de baterii de coastă NSM.

racheta
NSM și PATRIOT pleacă în Ucraina România se apără cu MAMBA franceze

Iar pentru ca niciun eventual ”element incontrolabil” să deturneze acest nou contract G2G cu încredințare directă, propaganda operativă a rostogolit isteric știrea despre ”imbatabilele baterii de coastă produse de gigantul american Raytheon”….

”Paraîndărătul” vine din Norvegia

Numai că, ghinion, la fel ca în cazul achizițiilor – ce este drept, unele mult mai costisitoare – de sisteme PATRIOT sau HIMARS, nici bateriile de coastă nu doar că nu au ajuns încă în dotarea Armatei Române, dar nici măcar nu au intrat în procesul de fabricație! Și asta cu toate că războiul din Ucraina este deja o crudă  realitate…

Astfel că, după ce a plătit în urmă cu deja prea multă vreme bateriile de coastă NSM, singura veste ”bună” primită de România a venit în… 2023. Fiind vorba de un anunț oficial de la Pentagon, conform căruia, dacă toate merg de acum înainte ca pe roate, bateriile de coastă NSM ar putea fi trimise totuși în România, dar începând cu anul …2028!

Și cu speranța că în următorii cinci ani rușilor nu le va trece prin cap să testeze sistemul de apărare al Litoralului românesc asigurat în prezent doar prin împrumutatele MAMBA franceze, să ne mulțumim cu anunțul oficial…

Nu degeaba a fost decorat Ciucă

”Companiei Raytheon Missiles & Defense i s-a atribuit de către Pentagon un contract de rachete maritime cu preț fix de 208.736.138 USD pentru Sistemul Românesc de Apărare Coastă. Acesta include opțiuni care, dacă vor fi alese, vor duce valoarea totală la 217 milioane USD.

Astfel, Raytheon, în colaborare cu norvegienii de la Kongsberg vor furniza României sisteme de apărare de coastă formate din două sisteme, care includ rachetele propriu-zise, patru rampe de lansare mobilă și două centre de comandă. Lucrările vor fi efectuate în Kongsberg – Norvegia (60%), Tucson – Arizona (34%), Schrobenhausen – Germania ( 2%), Raufoss – Norvegia (1%) și în alte zone câte cel puțin 1% (3%). Potrivit contractului, rachetele trebuie să fie gata în anul 2028”.

Deci, mult clamata ”cooperare industrială” româno – americană nu se ridică nici măcar la un simbolic 1%… Rachetele ”americane” fiind făcute mai mult în Norvegia. Țară însă de unde, singurul lucru care este sigur, va veni ”paraîndărătul”…

author avatar
Catalin Tache
2.623 afisari

34 COMENTARII

      • Stefan cel mare si Voroneanu zdreanta sa-i SUGI PULLA LUI MATTA DE TRANS , BORATURA DE KAKAT

    • Stefane, te-ai imbatat sau esti prost?
      Cine mortii tei esti mă sa injuri aici?
      Stefane,stie lumea ca ai facut incest ?
      Stie mă lumea ca esti cu mu iaaa?

      • 1. elenarobu.md , 17 mai 2018 : ” CARE A FOST DE FAPT RELATIA LUI STEFAN CEL MARE CU RUSII „. 2. Timpul .md , 9 nov. 2022 : ISTORII INCOMODE / 517 ANI IN URMA RUSII AU OMORAT-O PE FIICA LUI STEFAN CEL MARE – ELENA VOLOSEANCA „. 3. HISTORIA . RO : ” RAZBOAIELE LUI STEFAN CEL MARE . CUM S-A AFIRMAT VOIEVODUL CA UN MARE CONDUCATOR „. 4. FAKE NEWS : VERIDICA RO , 31 OCTOMBRIE 2022 , ORA 23 : 13 : 11 : ” PROPAGANDA : RUSIA POATE REFACE MOLDOVA LUI STEFAN CEL MARE IN DAUNA ROMANIEI „.

    • Gluga de coceni Werner a primit macar o sapca ptr tradarea intereselor Romaniei, umflatul asta a primit o medalie! Nu i-a dat sapca.

  1. Ăștia sunt adevărații militauri, ăia care se vaită că au salarii, pensii prea mici, superdrepturi prea puține și se „pensionează” prea bătrâni, la 45 de ani!

    • Se vede că tu citești doar almanahele lu vanghele… Bă tristule!!! În mai toate statele NATO și UE se poate (înțelegi acest termen??? deși mă îndoiesc de capacitățile tale intelectuale…) ieși la pensie după minim 20 sau 25 ani de serviciu militar… nu după minim 15 ani, ca în România usl-istă…. și acum o armetică simplă (ca a tractoristului roșu stănescu…. ) – termini liceul la 18 ani… urmezi o școală militară de subofițeri – timp de 2 ani… nu o academie de 4 sau 5 ani, ca în cazul ofițerilor… ghici ce vârstă ai când termini școala??? Și la ce vârstă te poți pensiona???

  2. DOVADA INCOMPETENTEI ,SLUGARNICIEI SI TRADARII INTERESELOR NATIOMALE DE CARE DA DOVADA INCONTESTABILA FOST MINISTRU AL APARARII SI ACTUAL POPANDAU PE SCAUNUL DE PRIM MINISTRU.

  3. Firma norvegiana KONGSBERG e un bidon pt spagi luate de american si partial, dar mult mai mici, plasate si platitorilor. Rememorati si revedeti contractele Armatei Romane, fara off-set sau cu off-set mintit, pentru bateriile de rachete HAWK (pe care KONGSBERG se angala ca le aduce la nivelul superior, XXI, de la nivelul pipe II), pentru radarele de la Raytheon de tip GAP-FILLER 9 pe care Kongsberg trebuia sa la „managerieze” impreuna cu UTI), pentru turela plasata pe PIRANIA V (sanchi, omologata in Norvegia de Elbit si Elbit Romania impreuna cu KONGSBERG). Veti gasi implicat pana-n gat si firma UTI, sustinuta de militari si smecheri din ministere cu asa zise „memorandum-uri” asa cum pentru off-set-ul fals de la PIRANIA V, cu GDELS Mowag Elvetia-GENERAL DYNAMICS SUA (afacerea lui CIUCA) este implicata ilegal (pentru filtrarea spagilor si acoperirea nefunctionarii echipamentelor si intarzierea livrarilor) firma GDELS ROMANIA, pastorita de omul generalului Decebal Ilina (fost sef DGIA, fost atasat militar la ambasasda romana din SUA, fost secretar de stat pt industria de aparare pus de Nastase, fost sef la Departamentul pt Inzestrare al MApN), actualmente patron al PROOPTICA cumparata de la Calinescu si mutata pe la Frumusani, dar mare furnizoare de echipamente catre MApN). Anchetati daca aveti cojones !!! KONGSBERG e un bidon securizat pe care Raytheon si alte firme americane il imping in fata sa solutioneze pentru Europa de est aranjamentele financiare si aspecte de cooperare, off-set, lobby, pregatirea personalului, modernizari, si alte activitati care pot fi cotate la un nivel mult peste realitatea necesara.

    • Raytheon face radare de kacat. Eu vedeam navele cu ochiul liber dar Raytheon nu dadea nimic pe radar.

  4. UNIVERSUL . NET , 8 IANUARIE 2023 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” E FIX CUM A SPUS ZELENSKI , IAR ISTORIA E MARTOR : AJUTORUL MILITAR PENTRU UCRAINA E O INVESTITIE PROFITABILA PENTRU OCCIDENT „.

  5. 1. Spotmedia . ro , 08.01.2022 , ora 13:54 , articol de Toni Dumitru : ” CE SE INTAMPLA IN CHINA ………………………………………………….. ( V I D E O ) „. 2. Spotmedia . ro , 08.01.2022 , ora 20:32 , articol de Toni Dumitru : ” TENSIUNI LA VARFUL PUTERII …………………………………………… ” 3. Universul . ro , 6 ianuarie 2023 : ” POATE DEVENI MAREA NORDULUI NOUA PUTERE ECONOMICA A EUROPEI ? ” – THE ECONOMIST . 4. Universul . net , 8 ianuarie 2023 : ” PE INTELESUL TUTUROR / LIDERUL SARBILOR BOSNIACI …………………………………………… ” – ( MILORAD DODIK ). 5. Universul . net , 8 ianuarie 2023 : ” ARGUMENTE PENTRU REALIPIREA CRIMEEI …………………………………………………………………………. ” – Andrii Zagorodniuk – Foreign Affairs .

  6. NSM chiar e redutabila, multi doresc sa o achizitioneze, de pilda spaniolii pt fregatele lor. La fel si australienii. Britanicii si ei.
    Nu e clar de unde ai scos procentele alea, insa cel de 60% parca se referea la procentul productiei NSM din contractul in cauza, ca fiind directionat catre Romania. Si daca o sa fie mai repede de 2028? Si daca romanii stiu deja sa opereze sistemul? Altfel, de ce articolul subtire spre penibil e insotit de o poza cu sovietica racheta P21 Termit? Asa te-au sfaruit amicii de la MBDA care ti-au dat un pix Exocet?

    • Pai intreaba Pentagonul de unde au scos procentele si termenul 2028 din contract😅e comunicatul lor

      • La procent s-a incurcat semnatarul articolului. O sa vezi ca cel putin prima baterie vine mult mai repede in tara.

        • DST-ule, vine mai repede o face acum din plastilină! Ciucanii însă au refuzat și o vor din mămăligă tare ca să reziste la transport. Totuși să fiți atât de veșnic idioți ?!

  7. La cati greieri si viermi o sa mancam, cred ca receptionam rachetele alea cu mainile pe piept…in 2028.

    • Depinde și dacă vom avea în continuare același partener strategic. Teama cea mai mare este că în ritmul actual de jefuire a țării, prin 2028 nu cred că vom mai fi interesanți pentru careva și, drept urmare, ne vor abandona toți hoții. Cu un prieten ca partenerul nostru strategic de acum nu ne mai trebuiesc dușmani.

      • Lupule , crezi ca partenerii strategici de un sfert de secol se schimba cum schimbi tu parul ? Mai bine schimba-ti naravu …

  8. 1. Aktual 24.ro , 8 ianuarie 2023 , articol de Mara Popescu : ” DEZINTEGRAREA …………………… ANALIZA RECE FOREIGN POLITICY ………………….. „. 2. Europa Libera Romania , 08 ianuarie 2023 : ” RUSII NU MAI CUMPARA CASE IN CRIMEEA . PRETUL PROPRIETATILOR S-A PRABUSIT …………………… „.

  9. Bai obedientule de gtas obez si prost de maciukanezul maidanez, fa-te ca lucrezi 🙂 Ha ha ha 🙂 Si nu uita sa te re-alegi singur la Al 15-lea Congres 🙂 Ha ha ha 🙂 Si o ultima intrebare, bai ciukanezule, ejti prost ?:)

  10. sa-i dea si un buton nuclear
    oligofrenu isi va face datoria…….
    (ciuca a batut-o pa bunica-sa
    pentru 1 cana cu lapte de capra)

  11. 1. DefenseRomania . ro , 08 ian 2023 , ora 13:46 : ” DISPUTA INSULELOR KURILE . AMBASADORUL JAPONIEI IN ROMANIA : ………………………………………………….. „. 2. DefenseRomania . ro , 08 ian 2023 , ora 14:09 , articol de Gheorghita Orjanu : ” F-35 OLANDEZE VOR PROTEJA NORD-ESTUL EUROPEI . OLANDA VA DISLOCA F-35 IN POLONIA , DUPA MISIUNEA DIN BULGARIA DIN 2022 ” – 8 aeronave F-35 . 3. DefenseRomania . ro , 08 ian 2023 , ora 19:13 : ” AR FI PUTUT AVEA ROMANIA SOARTA UCRAINEI SI CONFLICT INGHETAT PE TERITORIUL EI ? CATAUTA : UNEORI NU REALIZAM IMPORTANTA ADERARII LA NATO ” – Ana Maria Catauta la emisiunea OBIECTIV EUROATLANTIC – VIDEO . 4. Libertatea . ro , 08 ianuarie 2023 , ora 18:00 , articol de Marin Gherman : ” ROBOTUL MILITAR FOLOSIT DE UCRAINA ………………….. ” – Sursa : TheNextWeb . THeMIS ( Tracked Hybrid Modular Infantry System ) . 5. Universul . net , 8 ianuarie 2023 : ” TERENUL MINAT DIN UCRAINA , MAI MARE DECAT SUPRAFATA ROMANIEI ” – Sursa : LALIBRE . BE ( publicatie belgiana ) , preluat de NEWS.RO .

  12. Spotmedia . ro , astazi , 09.01.2023 , ora 06:17 , articol de Emilian Isaila : ” O INTALNIRE CU BRADLEY , …………………………………………………………… „. 2. Spotmedia . ro , astazi , 09.01.2023 , ora 08:57 , articol de Victor Pitigoi : ” NOUA ORDINE MONDIALA A ………………………………………………………………… „.

  13. Comisarul . ro , astazi , ora 07:08 : ” MAIA SANDU A VENIT IN ROMANIA ( ieri , duminica ) SA-L ” PETEASCA ” PE ILIE BOLOJAN PENTRU POSTUL DE PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA ? – Sursa : BIHOREANUL .

  14. Universul . ro , astazi , 9 ianuarie 2023 : ” INFO RUSIA / RAZBOIUL GAZULUI CU EUROPA …………………………………………………………………………………………….. ” – Surse : Kommersant , Vedomosti ( Dmitri Belousov ) , Meduza , Izvestia si Novaia Gazeta Europa ( Leonid Gozman ) .

  15. 1. Contributors . ro , astazi , 09 / 01 / 2023 , articol de Vladimir Tismaneanu : ” UN OM PENTRU ETERNITATE : OMAGIU UNUI EROU AL DEMOCRATIEI „. 2. Contributors . ro , astazi , 09 / 01 /2023 , articol de Cosmin Gabriel Pacuraru : ” CAND BANII NU AU MIROS , GAZELE LUI ALIYEV ………………………………………………………… ” – Traseul Nabucco , Traseul AGRI , Traseul TANAP .

  16. Libertatea . ro , ieri , 08.01.2023 , ora 14:00 , articol de Marin Gherman : ” INTERVIU . CUM VA ARATA RAZBOIUL IN 2023 ……………………………………………………….” – OLEG JDANOV , analist militar si colonel in rezerva al armatei ucrainene .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger