AcasăDezvaluiriAncheteOfertă șoc a SVR: Maia Sandu, la schimb cu Transnistria!

Ofertă șoc a SVR: Maia Sandu, la schimb cu Transnistria!

Oare chiar vrea Putin să se bronzeze la Gurile Dunării?

Uite că nu degeaba se spune că la orele de geografie ar trebui să se învețe că ”Rusia se învecinează cu cine vrea ea”! Pentru că, la doar câteva zile după ce la București mai ales, dar și în alte Capitale occidentale se deschisese șampania pentru istorica victorie a pro – europenei Maia Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova, Moscova a recurs la o mutare absolut surprinzătoare. Și care dovedește încă o dată că planurile ”Țarului” Putin la ”Gurile Dunării” sunt mult mai complexe și pe un termen mult mai lung decât cele ”ghicite” din declarațiile publice.

Iohannis nu a primit o pe Maia Sandu că nu a vrut Plahotniuc

Concret, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Serviciul de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse ar fi transmis pe tradiționalele canale neoficiale o ”ofertă de nerefuzat” pentru omologii din România. Și anume să pregătească terenul diplomatic pentru angajarea de discuții preliminarii privind negocierile pentru un ”troc” care ar urma să rezolve sensibila problemă transnisterană pe termen ”nelimitat”. Astfel că, după cum susțin sursele noastre, SVR ar fi sugerat ca în schimbul neimplicării serviciilor secrete rusești în boicotarea mandatului Maiei Sandu și formarea unui Guvern ”integral occidental”, Chișinăul ar urma să renunțe la ”girul politic” asupra Transnistriei!!!

Efectul Plahotniuc

Acum, că partea rusă a avut grijă să sublinieze că, dacă ar fi vrut, ”brațul lung” al temutei ”Triade” FSB – GRU – SVR ar fi ajuns din nou până la Chișinău, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori până acum, normal că poate fi pusă și pe seama unei strategii manageriale, fiind în fond normal ca rușii să își ”laude marfa” informativă. Numai că până și la București se știe că, de această dată, Moscova nu a mai ”strâns șurubul” ca altădată la Maia Sandu. Cea care în 2019 fusese sacrificată, prin impunerea ”guvernului meu” – de fapt al lui Putin! – instituit de Igor Dodon. Moment în care, fără nicio explicație, serviciile secrete rusești au lansat și prigoana împotriva oligarhului Vladimir Plahotniuc. Cel care își îndeplinise totuși  misiunea de a menține Republica Moldova într-o zonă ”gri”. Beneficiind și de faptul că acesta era nu doar ”băiatul bun la toate” care spăla ”rufele murdare” ale Moscovei la Chișinău, dar și ”omul SIE”, și ”cârtița” altor servicii secrete. Un Plahotniuc aflat la apogeul carierei sale nu doar în Basarabia, dar și în România! Aici unde, după cum s-a aflat chiar în aceste zile cu subiect și predicat, ar fi împiedicat inclusiv primirea Maiei Sandu la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis! Iar ”efectul Plahotniuc” continuă să dărâme și acum, una după alta, piesele rusofone ale întortocheatului joc de interese al SVR-ului ”la Gurile Dunării”.

Dodon și Usatîi s au retras la ordin

Astfel că imediat instalat Guvernul Dodon, procurorii moldoveni astfel reveniți sub tutela Moldovei au declanșat o veritabilă ”vânătoare” internațională a ”țarului Moldovei”. Astfel că Plahotniuc a renunțat la ”rebeliunea” pe care a încercat-o prin manifestații de stradă și refuzul predării Puterii politice după ce omul său din fruntea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Vasile Butnari l-ar fi avertizat în secret că ”omuleții verzi” din așa-numitele Companii Militare Private coordonate din umbră de Informațiile Militare Rusești GRU ar fi descins la Chișinău pe urmele sale. Astfel că ”invenția SIE” Vladimir Plahotniuc a trecut de urgență ”podul de flori” de peste Prut, refugiindu-se în România. Dar sub identitatea de Vladislav Novak. Astfel că, simțindu-se în siguranță în România, Plahotniuc alias Novac a angajat negocieri cu CIA pentru a primi protecția americană în schimbul ”secretelor murdare” pe care le știa din belșug.

SVR propune frontieră permanentă pe Nistru

Numai că, la sfârșitul lunii octombrie 2019, pe când ”refugiatul” cu patru cetățenii Plahotniuc se ascundea la Iași, însoțit de o veritabilă armată de gărzi de corp înarmate, doi agenți GRU au făcut o plimbare în zona Spitalului Parhon din Copou. Suficient pentru ca Plahotniuc să fugă cu tot cu cei 12 ofițeri ”acoperiți” ai SIS care îi asigurau protecția ”cu glonț pe țeavă”. Și cu acordul fie el și tacit al autorităților române, bineînțeles. Iar spaima de GRU  a fost atât de mare, încât Plahotniuc nici măcar nu a mai trecut pe la hotel, pentru a își recupera barem documentele sau valizele cu cash. Acesta fiind ”extras” de urgență de către americani și izolat direct la Miami! Și mai interesant fiind însă că, după ce și-au luat mâna de pe Plahotniuc, serviciile rusești și-a abandonat unul câte unul toți politicienii obedienți din Republica Moldova.

FSB își retrage oamenii !

Socialiștii lui Igor Dodon și comuniștii lui Vladimir Voronin au făcut tot posibilul ca să deturneze campania electorală către teme care să trezească oprobiul public împotriva Maiei Sandu. Numai că Dodon nu a mai primit de la Moscova și ”muniția informativă” necesară purtării acestui ”război murdar”, unul care ar fi putut schimba soarta alegerilor. Astfel că, într-un gest fără precedent pentru liderii partidelor rusofone din Basarabia, Dodon nu doar că și-a recunoscut imediat înfrângerea, dar a făcut și un surprinzător apel la ”liniște” și strângerea rândurilor pentru instalarea cât mai grabnică a unui nou  guvern de către Maia Sandu!!! Dând astfel semnalul că socialiștii și aliații lor rusofoni nu vor încerca să împiedice în niciun fel formarea unui Guvern exact așa cum vrea Maia Sandu!

Armata Rusă oricum deține controlul Transnistriei așa că

Poziție pe care Dodon chiar nu și-ar fi asumat-o fără girul Moscovei…Însă și mai șocant a fost gestul primarului din Bălți, colaboratorul asumat al FSB-ului rusesc, Renato Usatîi anunțând că se va retrage atât din fruntea Primăriei Bălți, cât și din viața politică pentru că ”moldovenii au ales altceva”. Iar cum de orice poate fi bănuit ofițerul acoperit Usatîi, dar în niciun caz de o astfel de moralitate politică extremă – mai ales că alegerile au fost unele parlamentare, ci nu locale – singura explicație a acestei ieșiri benevole din scenă poate fi doar retragerea sa ordonată chiar de către FSB! Dar de ce…?

Capcana e clară! Dar care e ”momeala”?

Aceasta rămâne marea întrebare care frământă acum structurile contrainformative românești. Mai ales că ”mâna întinsă” de SVR a coincis cu momentul declarației – avertisment a lui Vladimir Putin. Cel care a postat pe site-ul oficial al Președinției Federației Ruse o ”poveste cu tâlc” despre revenirea, ”la o adică”, la frontierele din 1922. Acum, ce-i drept, dacă îl întrebi pe ”Ciucă al nostru”, sigur că acesta este în stare să îl informeze pe șeful statului că Rusia a luat frica avioanelor F – 16 care lansează rezervoare de combustibil în loc de bombe și a eliocpterelor partenerilor strategici pe care analistul Radu Tudor a ajuns să le laude inclusiv pentru cât de frumos ”au parcat” la semafor, la Aviatorilor. Lăsând însă gluma la o parte, sursele noastre susțin că la București nu s-a luat încă o decizie privind straniul demers al SVR-ului. Iar lipsa de reacție se datorează unui incovenient major. Pentru că, da, structurile noastre contrainformative sunt sigure că este vorba sigur de o ”capcană”… Numai că însă nu a fost încă identificată ”momeala” care va fi folosită de SVR pentru a atrage statul român, unul considerat încă oficial la Moscova drept ”ostil”, în capcana negocierilor pentru împărțirea definitivă a sferelor de influență din Republica Moldova. Existând doar bănuiala că sigur are legătură cu Ucraina…

author avatar
Catalin Tache
5.952 afisari

43 COMENTARII

  1. Adevarul.ro , astazi , 15 iulie 2021 , ora 20:18 , articol de Valentin Bolocan : ” CUM AU EVITAT O TRAGEDIE DE PROPORTII PILOTII ELICOPTERULUI BLACK HAWK ATERIZAT FORTAT IN CENTRUL BUCURESTIULUI . CE PROBLEME A AVUT APARATUL „.

  2. Rusia va recunoaște frontiera Basarabiei, inclusiv regiunea celor 3 județe din sud aflată acum în granițele Ucrainei. Prin aceasta, Rusia obține o noua enclava gen Kaliningrad in Transnistria și internaționalizează conflictul local din Donbass către România/Moldova.

  3. Conducerile actuale de la Kiev si Chisinau au girul Uniunii Europene si al SUA . Ucraina are relatii excelente cu Uniunea Europeana si SUA , presedintele Zelensky urmeaza sa se intalneasca in aceasta vara la Casa Alba cu presedintele Biden . Zelensky : ” Uniunea Europeana este partenerul nostru cheie in restabilirea suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii , precum si in sprijinirea reformelor . De la semnarea Acordului de Asociere , Uniunea Europeana a devenit principalul partener comercial al Ucrainei , a carei pondere reprezinta deja peste 40 % din comertul nostru exterior . Totusi , Ucraina doreste o integrare deplina in U.E „. Influenta SUA si UE genereaza prosperitate si deschide ochii si mintea multora in regiune .

    • Nu există! Rusia n-o să accepte vreodată ca Ucraina să intre în UE și NATO, iar cine crede că vreo mare putere va risca un conflict cu Moscova, putere nucleară, este habarnist. Înțelegerile subterane n-au vreo legătură cu președintele fanfaron al Ucrainei, deci ce spuneți Dvs. sunt basme. Altfel, Occidentul de mult ocupa Ucraina (deși a încercat prin „Maidan”, dar a renunțat rapid). Cât despre „prosperitatea” adusă de americani și UE, am văzut pe propria piele. România a plecat cu datorie 0 și a ajuns în trei decenii, datorită „binefacerilor” occidentale la o datorie externă istorică, dincolo de pierderile de câteva sute de miliarde de dolari (resurse exploatate sălbatic, economie devalizată, etc.). Să vă întreb despre „marile” investiții occidentale în România? Sau despre cele câteva zeci de miliarde de euro ce pleacă anual din țară spre ăia de mor de grija noastră? Inutil! Aaa, încă ceva: toate statele ce s-au închinat SUA și Vestului (european), a se vedea fostele state din Est, nordul Africii („Primăvara Arabă”), exceptând cele care au știut să-și „negocieze” suzeranitatea și suveranitatea (Japonia, Coreea de Sud – în Asia, Polonia, Ungaria în Europa), o duc „super bine”. Și o scriu cu ochii larg deschiși! Deci, să lăsăm propaganda ieftină, că nu moare nimeni de dragul nostru: nici rusul, nici americanul, nici…

      • ” Romania a plecat cu o datorie 0 ( zero ) si a ajuns in trei decenii ….” Pai , cine a fost 3 decenii la butoane si a ras tot ? Nu esalonul 2 PCR ? N-au furat strainii , bucura-te ca au furat ai nostri si acum se indoapa cu caviar la Monaco . Mai ai frati , Robertino ? Tot asa ” docti ” ?

        • Vai de capul tău, mestecător de marite! Habar n-ai despre ce a fost în 30 de ani! Ți se pare că “eșalonul 2 PCR” a profitat de ultimii 17 ani, de când au început ostilitățile pentru așternut covorul roșu pentru UE? Unde? Cum? Apoi, după 2007 când a fost vreodată pe cai mari “eșalonul 2 PCR” în Parlamentul European? Nici asta nu îți spune nimic despre cine spolia și în favoarea cui? Trăncăniți dracu ca niște tinichele turbate, creier ioc, și mai sunteți și orbi. Dar sunteți smardoi, împărțiți palme virtuale în stânga și-n dreapta ca să vă simțiți deștepți.

          • Ce sa zic si io , am ros si io oscioare aruncate de aia de la pizide . Cum sa fie pizide pe cai mari in Parlamentul European cand pune SIIJ-ul sa-i faca dosar lui …..Timmermans ? Ha ?

  4. Aha… Rusia cere voie Moldovei de peste Prut și se căciulește la Chișinău pentru Transnistria? Tache zise! Când ei, rusnacii, sunt prezenți acolo de peste 200 de ani (cu o mică pauză) și fac ce și când vor. Asta este, sincer, gluma zilei…

  5. Tache este agent GRU.si oferta venita prin el e impachetata ca fiind a SVR?de ce?pentru ca toata lumea se teme de GRU,astia sunt incontrolabili,raspund doar in fata lui Putin personal.dara asa,servita de Tache ca venind dinspre SVR,pare mult mai soft…si mai usor de inghitit pt demararea unor discutii…lucrez in domèniu si stiu ce zic:FSB e d3ja mana moarta in Rusia,acolo conteaza acum doar SVR si GRU…e razboi pe viata si pe moarte intre ele…ce e la noi intre SRI si SIE e joaca de copii.SVR l a turnat pe atasatul GRU de la ambasada care a fost expulzat si acum GRU vrea rwzbunare!!!se bat la noi in tara iar setviciile noastre sunt paralizate de frica!tache a fost recrutat de generalul Rotaru si ajunsese colonel DGIA!GRU nu l putea atrage decat cu grad superior…ceea ce nu inteleg este de ce gen Hapau nu da drumul la pozele cu Tache la Moscova,aflat in vizita oficiala!chiar asa fruca sa le fie de GRU?atunci bine le face daca sunt lasi

  6. Postacule laba trista,daca Hapau avea poze cu Tache la Moscova il santaja sau le dadea drumul!sunteti disperati ca s a gasit unul care nu cedeaza la mizeria voastra.si ca tot mai multi ofiteri din sistem isi dau seama de intoxicarea cu GRU si se strang in jurul lui.asta va doare!!!!1-2-3…s a pisat Tache pe ei!!!

  7. Adin -Dva – Tri ….iar am golit damigeana de mitilic in sant la Rabnita si m-am pisat in itari …… ….Is asi ferisit ……hihihihihihi

  8. Eu am facut toata scoala , de la 1-17 ! Nu stiu nimic despre asemenea lucruri ! Pe vremea lui Tovarasu . Voi de unde le stiti, lucrati cu ele ? Nu cred, nu ati fi asa de tembeli ! Puneti mina pe treaba oligofrenilor, lasati astea !

  9. Spotmedia.ro , ieri , 16 iulie 2021 , ora 07:45 , articol de Mihai Oprisor : ” DUPA BUGETUL RUS , VIITORUL LUI LUKASENKO E CAM SUMBRU „.

  10. Cine crede că Rusia, prin Putin, va ceda influența asupra Transnistriei se înșală amarnic. Nu uitați că acolo există o armată, care ascunde sub pământ armament și tehnică militară cât, probabil, are nevoie România. Redau, din memorie spusele unui cunoscător: rezervistul rus, respectiv structurile militare, intră pe o ușă și iese/ies pe alta echipat/e complet de luptă. Nu vi se pare a fi noul scenariu pus la punct la ultima întâlnire dintre Biden și Putin, trocul privind influența în zonă, cunoscând afacerile americane din Ucraina și liniștea de care au aceștia nevoie pentru a le desfășura?

  11. Suntem niste idioti.La doua saptamani dupa ce Tanase recita pentru slugile nemtilor de la Capsa si Carul cu bere „Davai ceas” au venit sovieticii si ne-au luat in afara de ceasuri Basarabia,graul si petrolul pentru vreo 15 ani plus ca si-au lasat aici cu temeinicie ideolologia bolsevica pe care acum o copiaza Uniunea Europeana.Treziti-va ,baieti,aici tot ursul sovietic dicteaza.E drept,l-au mai coafat ,pieptanat si parfumat plus ca se fotografiaza mereu cu Merkel era sa zic Adolf.Nimic nu s-a schimbat.

  12. Am servit doua polonice cu govno , antreu la masa de pranz : unul rece ( bufet suedez ) olecuta ranced la 12:02 si unul aburit la 12:47 . Mi-am facut intrarea , astept galetile pentru masa de pranz …..hihihihihihihi

  13. Universul.net , astazi , 17 iulie 2021 , articol de Alexandra Popescu : ” SUA prezinta nanosatelitii prin care incearca sa doboare rachetele hipersonice ale Rusiei „. Un astfel de satelit cantareste 1,5 kg si costa 1,3 milioane de dolari , comparativ cu sute de milioane de dolari , in cazul satelitilor obisnuiti .

  14. Bine 200.000 de transnistreni ii cumparam unu cate unu la ce sete e de vodka in raion.

  15. Garson?
    400000 de păhărele Stalisnaia seci pt Transnistria plateste nenea Gigi puneti 400001.Bea si mosu o dushka.

    • Cred ca trebuie mai multe pahare daca vi si tu la final cand nici nu ma asteptam.

  16. A, mai dupa regulili BLM si puțomarxistilor noi cei cel sugarim pe mosneag Sorosi, aibipolarii Antifa nu mai vor sa vada matricola cu vultur alb pe uniforma marinului usa instruit. Deci nu tu vultur da nici negru nu poti spune Blak atunci m-am gandit ca politically correctness mining cand se doboara Black hawk e sa spui a cazut cucu alb bade in obor si nu mai superi antifa.. 🤗..

  17. Ce tot postezi bai idiotule linkul de mai sus,ce crezi ca rezolvi? V a da la temelie Tache mereu si va irită rau,faceti zona zoster.Nu vrei ba retardule sa zici ca a orchestrat Tache asasinarea presedintelui haitian?La prostii de genul asta inventate sunteti buni.

  18. Am carat niste galeti cu nisip in fata boschetilor din spatele garii Tiraspol si fac plaja in bikini . Sunt apetisanta , unii mor dupa divele cu mustata si par pe piept – picioare ca la maimuta . Trebuie sa labuiesc o umbreluta , imi arde soarele peruca si mi s-a incins la maxim neuronu , cred ca e si de la gadiliturile paduchilor . Azi sunt in Mexic , e festivalul filmelor cu prosti , imposibil sa nu iau marele premiu . Maine imi mut pravalia sub pasarela , scriu cu creta pe pancarda ” Cancun „, astept fotografii sa-mi faca reclama cu toate statiunile in care o ard vara asta . Un pozar idiot m-a deconspirat , m-am pozat sexy la cismeaua de langa peron si se vede numele garii : Tiraspol ! La anu imi iau bilete in Haiti sa ma tratez de zona zoster , Haiti e indicativul secret al Rabnitei . Pupici !

  19. Cotidianul .ro , ieri , 17 iulie 2021 , articol de Cornel Nistorescu : „ULTIMUL MARE EVENIMENT DRAGNEA „. Din 117 comentarii la acest articol , 22 sunt ale mele folosind pseudonimul ” gelu „. Mai am postari si cu alte nick-uri : MISEBY , cib , Mamaia , jukov , Marele Urs , Baran Gheorghe , singur , Vanatorul de troli , etc . Jumatate din postari sunt ale mele , sunt suparat pe Cornelus ca i-a turtit de tot fesu lu Dragnea , nu-l mai invit la Tiraspol sa-i interpretez menuete suave din Prokofiev la flautul zburlit cu gusa . Vorba lui ” Gica contra sistemului ” : Am zis !

    • S-a aflat , ma cauta meletia garii Tiraspol ca am ciordit curcanii impegatului , retineti , neajutat de nimeni , le-am bagat ciocu sub aripi cand i-am bagat la sac …..hihihihihi

  20. Asta ar fi o capcana mortala pentru toate cele trei tari – Moldova, cat timp are Transnistria, nu va fi invadata de Romania; Ucraina va avea liniste, caci conflictele Crime-Donbas si-au cam epuizat potentialul. Iar Rusia a avansat spre vest (cam mult, mai ales privind Germania-Ungaria, iar cei care profita sunt chiar castogatorii de atunci), daca merge invers sau face granita cu Bizantul (pentru ca Transnistria nu e controlata de cele trei) va avea ce a avur si inainte din cauza acestei vecinatati – razboi urmat de dezintegrare. Iar acum linia frontului nu va mai fi Kiev-Dnepropetrovsk-Donetk, ci Petersburg-Tambov-Stavropol-Rostov-Caucaz.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger