Cauta

Oamenii lui Ponta, executati fara mila!

Premierul Romaniei ar trebui s-o tina dintr-un trafic de influenta in altul, daca ar vrea sa-si ajute prietenii. Dar, culmea, nu pentru a-i promova pe functii, ci pentru a le salva pe cele detinute in prezent. Si asta pentru ca cei mai loiali oameni ai sai sunt vanati de ceilalti grei ai coalitiei de guvernamant, care ii executa fara mila, doar pentru ca sunt considerati printre putinii demnitari ramasi loiali premierului.

Ioan Rus coordoneaza din umbra DGIPI

Iar prigoana a inceput deja sa capete proportii dupa reintrarea in guvern a sefului „Grupului de la Cluj”, actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus. Care, alaturi de vicepremierii Liviu Dragnea si, mai nou, Gabi Oprea, lucreaza din greu la intocmirea de liste negre cu „pontistii” care urmeaza sa fie executati in cel mai scurt timp, singura lor vina fiind cea de a nu fi jucat la doua capete. Si care acum, odata identificati cu sprijinul, culmea, tocmai al lui Gelu Oltean si al „puilor de Vulpe” de la „Doi s’un sfert” ca fiind „pontisti”, primesc deja ultimatumuri pentru a parasi de buna voie institutiile unde au fost numiti de premierul Romaniei.

Inchizitia „Doi sun sfert”

Gabi Oprea se afla in plina ofensiva de uneperizare a MAI

Daca insa, harsait in luptele fratricide de gherila, Liviu Dragnea a preferat sa-si rezolve treburile murdare din ministerele si institutiile publice aflate in zona sa de influenta fara prea mult tam-tam, cu totul altfel stau lucrurile cu ceilalti doi politicieni de frunte care par sa se fi raliat politicii de eradicare a „pontistilor”. Si, poate deloc intamplator, ambii intretin „legaturi primejdioase” cu DGIPI, ai caror ofiteri, desi rateaza din prostie sau lipsa de dotare pana si cele mai banale operatiuni de filaj de pe teren, sunt promovati pe capete, invariabil prin detasare, in posturi cheie din ministerele proaspat „uneperizate” sau cele controlate din umbra de influentul „Grup de la Cluj”.

Liviu Dragnea se bucura că altii rezolva pentru el treburile murdare

Ce-i drept, pozitionarile lui Ioan Rus si Gabi Oprea fata de activitatea DGIPI difera total, dar rezultatul este acelasi: eliminarea brutala a celor considerati prea apropiati de Victor Ponta si inlocuirea lor cu oameni care, poate deloc intamplator, au „bube” la dosarul de cadre. Si, drept urmare, nu isi permit sa comenteze prea mult ordinele primite, desi le tataie fundurile de frica DNA. Dar, daca nu ar fi vorba de dramele unor oameni, aproape ca te-ar pufni rasul fata de practicile inchizitoriale ale ditamai membrilor ai Guvernului care, atatati de oamenii lui Gelu Oltean, au ajuns sa se razboiasca personal cu niste simpli angajati.

Victor Ponta este atacat din toate partile

Numai ca, dupa „vanatoarea” de consilieri, soferi, femei de serviciu, usieri  si alti bieti angajati demascati ca fiind „infiltrati” de serviciul secret care numai in subordinea directa a premierului nu se poate spune ca se afla, se pregatesc acum alte lovituri de proportii.

Ultimatum pana pe 1 august

Dupa ce „National” a dezvaluit in exclusivitate straniile coincidente prin care mai multi membri ai asa numitei „generatii Ponta” au calcat pe becul unor scandaluri de coruptie dupa ce DGIPI le oferise protectie informativa totala, pana si cei mai creduli dintre oamenii promovati de premier au preferat sa nu se mai imbete cu apa rece oferita de cei de la „Doi s’un sfert”, institutie aflata tot mai mult sub influenta „Grupului de la Cluj”. Drept urmare, si acestia din urma au schimbat strategia din mers, acum, ca nu-si mai pot consilia  ”obiectivele” care, invariabil, le cad victime. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, dupa amenintarile directe facute unor personaje cu functii deloc de neglijat, de a parasi pana la 1 august „barca” lui Victor Ponta, acestia vor fi obligati, sub diverse pretexte, sa paraseasca functiile detinute. Iar acesta este ultimul palier inainte de trecerea la nivelul urmator, adica incercarea de executare inclusiv a unor demnitari cu rang de ministru si chiar a unor membri plini ai Guvernului, care au facut pana acum zid in jurul prim-ministrului.

Afront personal

Insa, odata cu cresterea „potului” pana la acest nivel, este extrem de interesant de vazut replica premierului. Care nu se mai poate face ca nu observa prigoana declansata impotriva oamenilor sai de incredere, fie si punand astfel la bataie echilibrul coalitiei guvernamentale. Pentru ca altfel, odata ramas si fara „ultimii mohicani” pe care pana acum s-a bazat fara nicio grija de tradare, s-ar trezi dintr-o data izolat, captiv chiar, in panza de paianjen tesuta in jurul sau, cu consecventa, de trio-ul Gabi Oprea – Ioan Rus – Liviu Dragnea.

ULTIMA ORA : Gelu Oltean, zburat din fruntea “Doi s’un sfert”

Iata ca Victor Ponta nu a mai asteptat linsajul la care urmau sa fie supusi, ilegal, oamenii sai de incredere si a facut o miscare care il transforma, din nou, intr-un adevarat animal politic. Astfel, dupa cum “National” a anuntat in exclusivitate din data de 09.07.2014, seful DGIPI, Gelu Oltean, a fost in cele din urma zburat din functie. O lovitura grea pentru “puii de Vulpe” care se vedeau deja stapanii din umbra ai Guvernului si, totodata, o miscare izbavitoare pentru premier, care a spart astfel “buboiul” din propria ograda.

[poll id=”806″]

Ultimele stiri

  • Washingtonul alege momentul nepotrivit pentru a provoca China
  • Fermecătorul Macron nu va avea succes cu Xi Jinping
  • O bătălie sângeroasă ar distrage atenția Rusiei de la Ucraina. Va supraviețui Putin?
  • Dana Budeanu a căzut cu tronc politicienilor de pe Planeta Venus
  • Dinamo joacă în „Misiune Imposibilă”
  • O monedă mai puternică decât orice ban. Frica
  • Revoluție în fotbal: camere video pentru arbitri!
  • UPDATE. Incendiu cu degajări mari de fum în Sectorul 2 al Capitalei/O persoană a murit
  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Exit mobile version