Cauta

Noua lege a pensiilor militare: trecerea în rezervă, după 55 de ani!

În mare secret, la Ministerul Apărării Naționale se lucrează în aceste zile la definitivarea unei noi legi a pensiilor militare! Ofițerii de la DGRMU și DGFC având de îndeplinit ingrata misiune de a executa comanda politică atât a ”completării” actualei legi a pensiilor militare, cât și adoptarea unui nou regulament al primelor, sporurilor și indemnizațiilor. Noile prevederi urmând a se solda cu ”avarie totală” pentru militarii care își făcuseră proiecțiile trecerii în rezervă fără a mai ține cont de presiunea bugetară exercitată asupra  Guvernului. Pentru că, da, MApN are la dispoziție un buget practic nelimitat doar pentru achiziția de armament… Dar nu mai are bani și pentru a susține plafonul destinat propriilor pensionari!

Vești proaste pentru viitorii pensionari militari sporurile se vor da pe grade și funcții

Iar variantele de lucru ale celor două proiecte cu privire la legea pensiilor și la regulamentul privind sporurile și indemnizațiile din sistemul militar prevăd schimbări radicale. Dintre care, de departe, cea mai ”dureroasă” modificare este cea din articolul prin care se intenționează interzicerea trecerii în rezervă înainte de împlinirea vârstei de 55 de ani!

Fără sporuri în pensie!

În proiectul la care se lucrează în mare secret în ”laboratoarele” de la MApN, în special la DGRMU se prevede nu doar interzicerea trecerilor în rezervă înainte de împlinirea vârstei de 55 de ani! Dar și că în cuantumul pensiei nu vor mai intra decât anumite sporuri, indemnizații și prime! Urmând ca avizul în Comisia pentru Apărare să fie dat de aceeași persoană care l-a dat și pentru OUG 59/2017! În același timp, la DGFC se lucrează la un nou regulament, care prevede că primele, sporurile și indemnizațiile vor fi acordate de acum înainte conform unei grile, în anumite condiții, pe eșaloane și pe funcții! Astfel, sporul de radiații va fi acordat doar pentru timpul efectiv lucrat în unitate și nu pentru perioada concediului de odihnă, spitalizare, concediu medical, misiuni în afara ministerului! Iar faptul că la Casa Sectorială de Pensii a MApN este un blocaj total, asemănător cu ce s-a întâmplat în 2017, atunci când prin OUG 59/2017 au fost împinși să treacă în rezervă un număr uriaș de cadre militare spune totul despre graba de a scădea cuantumul pensiilor militare cât mai rapid posibil…

 

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • E oficial. Ursula a dat undă verde pentru importurile din Ucraina până în 2025
  • Gabriela Firea, a doua scrisoare deschisă către Nicușor Dan: „Domnule primar, sunteți serios?”
  • Real Madrid, regina Europei
  • Reputația Americii, în pumnii lui Trump
  • Politica de condamnare. Cum va juca Biden cartea vinovăției lui Trump?
  • Burse, cluburi, suporteri. Cât de rentabile sunt acțiunile în fotbal?
  • Băncile globale trag alarma: reglementările ecologice, un nou tip de risc imobiliar
  • Întâlnire de gradul 3!
  • Summitul lui Zelenski, mult zgomot pentru nimic?
  • Exit mobile version