AcasăDezvaluiriAnchete”Noua blondă” a lui Băsescu, pensie de 260.436 lei!

”Noua blondă” a lui Băsescu, pensie de 260.436 lei!

Deși ”rupți în gură” la ultimele alegeri de ”nenorocitul” de prag de 5%, vorba bietului Tomac, pemepiștii lui Băsescu mai păstrează încă în custodie diverse instituții. De parcă ai zice că nici Partidul Național Liberal, dar cu atât mai puțin rezistenții de la USR – PLUS nu au oamenii necesari pentru a îi recompensa cu tradiționalele sinecuri politice.

Gabriela Lenghel puternic susținută de Traian Băsescu și Eugen Tomac

Pentru că altă explicație chiar nu există… Și pentru ce niciunul dintre partidele care formează actuala coaliție de guvernământ nu își asumă politic și conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie. Mai ales că atât PNL-ul, cât și USR – PLUS au defilat în campania electorală cu promisiunea fermă că nu vor mai permite sub nicio formă, imediat după preluarea Puterii, adăugarea salariului de la stat la pensia de serviciu. Numai că președinta ANP, pemepista lui Băsescu numită aici în urma presiunilor parlamentare exercitate de către Eugen Tomac la adresa fostului premier Ludovic Orban dă peste cap toate calculele guvernanților. Aceasta având o pensie anuală de serviciu declarată încă din 18.05.2020, de nu mai puțin de 260.436 lei! La care se adaugă și o remunerație actuală totală estimată în jurul a 3.000 de euro. Păi o fi rău…?

Fără număr!

Ce-i drept, Gabriela Lenghel mai are declarată pentru anul 2019 și o altă pensie, în valoare de 73.480,46 lei. Dar cum aceasta figurează drept una ”ING – NN, pensie pilon 2”, în atenția ”chibiților”veniturilor unor demnitari ai statului român rămâne în discuție doar ”pensia de serviciu – Casa Pensii GL”, de 260.436 lei. Pensie obținută de Gabriela Lenghel după ce a activat ca procuror și apoi ca avocat, la Galați.

Dosarele zac vrafuri la ANC

După care a intrat în politică, fiind promovată spectaculos de către Partidul Mișcarea Populară la conducerea Autorității Naționale pentru cetățenie. Totul după ce, la doar patru luni după ce fusese numită tot de către premierul Ludovic Orban, fosta președintă a demisionat ”din motive personale”. Parcă expres pentru a îi face astfel loc ”noii blonde” puternic susținută de partidul lui Băsescu.

Stelian Ion o ști ce pensie are președinta ANC

Între timp însă, seria de dezvăluiri a ”Național” privind rețelele transfrontaliere de acordare a cetățeniei române a dus la anchete complexe și decapări spectaculoase în cadrul ANC. Numai că pensionara Gabriela Lenghel nu a fost deranjată nici măcar după ce Ministerul Justiției a fost preluat de useristul Stelian Ion. Astfel că, dacă prin absurd legea interdicției privind cumulul pensiei de serviciu cu salariul la stat ar fi adoptată, chiar că rămâne de văzut la ce va renunța președinta ANC…

author avatar
Catalin Tache
6.226 afisari

5 COMENTARII

  1. DOAMNE fa ca pandemia asta sa ne scape de trintori care nu se mai satura.DE LA imperiul otoman si pina acum saracul roman a fost zefuit.Acum este zefuit de nenorociti care nu are mila de popor si tara

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger