AcasăDezvaluiriAncheteNemuritoarea de la Mediu, pe ”culoarul” deșeurilor toxice!

Nemuritoarea de la Mediu, pe ”culoarul” deșeurilor toxice!

Aproape că nu mai  este structură a statului român, de la Garda Națională de Mediu și până la structurile de Parchet, care să nu fi luat urma ”culoarelor” pe care deșeuri toxice extrem de periculoase au intrat în România prin Portul Constanța, ajungând să fie depozitate ilegal în zone unde autoritățile locale închid complice ochii. Iar pe unul dintre aceste ”culoare”, care duce în Hunedoara, s-ar afla nimeni alta decât chiar directoarea Agenției pentru Protecția Mediului HD, Georgeta Barabaș. Cea cunoscută nu doar în tot județul, dar în chiar întreg ministerul drept ”nemuritoarea de la Mediu”.

Cât o mai ține Costel Avram în spate pe ”nemuritoarea Barabaș”?

Astfel că după ce ”înțelegerea de la Hațeg”, dezvăluită zilele trecute în ”Național” a intrat direct în sfera de competență a structurilor centrale de anchetă, protecția oferită ”nemuritoarei” Barabaș de adevăratul stăpân al județului Hunedoara, pesedistul traseist ”Don Costello” Avram s-ar putea să nu mai fie suficientă. Mai ales că la Ministerul Mediului se strâng plângerile împotriva directoarei Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara, precum cea privind prelungirea autorizației de mediu pentru o firmă, în ciuda notificărilor și plângerilor proprietarului de drept al terenului de pe care se exploatează astfel ilegal ”halda de zgură”.

De la BRAI – CATA la halda de zgură

Deșeurile toxice și exploatările ilegale de zgură duc la Hunedoara…

Astfel după cum dezvăluiam zilele trecute, ”nemuritoarea” Barabaș refuză să aplice legea în cazul operatorului de salubritate BRAI – CATA, deși neregulile societății sunt deja unele flagrante. Aici, ce-i drept, protecția firmei fiind una totală din partea autorităților locale. Ceea ce a făcut ca, socotind că a ajuns într-o poziție în care nu mai poate fi atins de nimeni, operatorul care a preluat salubrizarea într-o bună parte a județului printr-o licitație cu iz penal să ia decizii halucinante, chiar după această ”trucare”. Astfel, entitatea câștigătoare Asocierea BRAI – CATA SRL Tend Trans dispare și rămâne doar BRAI – CATA, fără acordul nimănui! Apoi, ținând cont de faptul că toate conturile sunt sub executare silită, BRAI – CATA schimbă și contul și datele de identificare pentru a transfera banii prin alte conturi care nu sunt cunoscute de furnizori. Astfel apare practic un alt operator de salubrizare, curat, nou și fără nimic de plată! Iar în momentul în care operatorul deponeului solicita plata datoriilor sau rezilierea contractului, tot BRAI – CATA cerea sprijinul tuturor autorităților pentru rezolvarea problemelor! Fără să își pună însă probema să plătească și datoriile de peste 2.000.000 lei. Mai mult, după ce operatorul deponeului reziliază contractul și notifică toate autoritățile, acestea nu mișcă în frontul transpartinic coordonat din umbră de administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram.

La fel cum s-a procedat de altfel și după notificările exprese ale lui Andrei Tiberu Rotariu, cel care a solicitat în zadar  ca ”în termen de 30 de zile de la primirea prezentei să anulați autorizația de mediu/aviz de mediu în ce privește exploatarea de ”zgură” de către societatea SC INTERMETACO SA DEVA, pe terenul în suprafață de 176.523,58 mp denumit ”halda de zgură” înscris în CF 62542 Călan, teren deținut în proprietate de către subsemnatul”. Pentru că ”nemuritoarea” de la ”protecția mediului” Hunedoara a decis nu doar să nu dea curs acestei solicitări legitime, dar a acordat în schimb de la sine putere prelungirea autorizației. Astfel că și această plângere a ajuns acum la analiza Ministerului Mediului… Mai ales că este aproape gata raportul recentei acțiuni de control a unei alte structuri care a descins la Hunedoara tocmai în acest scop…

author avatar
Catalin Tache
2.911 afisari

2 COMENTARII

  1. Cand CINEVA cu ani in urma, fie-i tarana usoara, propunea ca anumiti BANDITI nationali sa fie judecati si… pe stadioane, am sarit toti ca arsi. CUUUUM ??? Omul stia el ce stia…Azi privim toti neputinciosi si latram la LUNA…

  2. Daca se poate sa va ocupați si de padurea romana via sateliti Nasa, multumesc preanticipat.
    Pentru fiecare mafiot inchis anunt deschis ca am sa conving 100 de cetateni sa aboneze National cu posibilitatea a inca 300.Pentru ca am sa conving cei 100 sa incerce sa convinga inca 3 pretinasi ca contează . Asta nu pot eu sa spun secretele mele.
    In sine e f simplu. Pozele din anii 90 din satelit nu mai coincid la vegetatie cu cele din 2020. Asta e clar dar munca de investigatie nu o poate face decat 10 institutii:
    1Protectia Mediului
    2Politia
    3Detectivi particulari
    4Inspectia Ministerului Mediului
    5Sri
    6Comisia UE Mediu
    7Padurarii necorupti
    8Ongeuri de mediu
    9Fundatii de prezervarea mediului
    10 Presa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger