AcasăDezvaluiriAncheteNe mănâncă rău! Cică ”distrugem” Tiraspol în 2 minute și Sevastopol în...

Ne mănâncă rău! Cică ”distrugem” Tiraspol în 2 minute și Sevastopol în 6”!

Propaganda operativă s-a isterizat invers proporțional odată cu ”înghețarea” dinainte anunțată a conflictului ucrainean.

Când mai avem timp să distrugem Tiraspol și Sevastopol

Astfel că, probabil pentru a mai obține ceva fonduri operative de tocat până la instalarea noii echipe de conducere a Drecției Generale de Informații a Armatei, ”ofițerii de intelligence” care mănâncă de ani buni ”cozonacul țării” – că de pâine chiar nu mai poate fi vorba! – tocmai ce au efectuat noi ”scurgeri controlate” de informații către ”unitățile media”.

Calcule sinucigașe

Și uite cum, chipurile în cadrul eforturilor de achiziție a noi sisteme HIMARS – High Mobility Artilerry Rocket System, s-a făcut o radiografie tehnică a celor 54 cumpărate anul trecut, ”împreună cu rachete cu rază lungă de tip ATACMS (Army Tactical Missile System), care ajung până la distanța de 300 km”.

Iar halucinanta analiză militară continuă cu calcule absolut ”nebune”: ”Armata țării noastre are astfel posibilitatea de a lovi ținte de la mare distanță într-un timp foarte scurt. Rachetele MGM – 140 folosite de aceste sisteme pot ajunge la viteze de 1 km/secundă. Spre exemplu, orașul Tiraspol, ocupat de separatiști și trupe rusești, poate fi lovit în doar 2 minute. Portul Sevastopol din Crimeea, unde este sediul flotei ruse din Marea Neagră, se află la limita razei de acțiune, dar poate fi totuși atins în 6 minute”. Numai că, în calculele făcute deja de ”Armata noastră”, analiștii DGIA au uitat un mic amănunt. Să zicem că rachetele noastre lovesc Sevastopolul în 6 minute, deși se recunoaște că portul de acum rusesc de facto se află chiar ”la limita ariei de acțiune”… Numai că, într-un alt raport al DGIA, se avertizează că rachetele rusești de ultimă generație deja instalate pe navele din Sevastopol pot lovi Litoralul românesc în 52 de secunde! Așa că ”ne mănâncă rău”, dacă îi amenințăm pe ruși cu calcule pur și simplu sinucigașe ”în cazul unui conflict în care țara noastră ar fi implicată”, ca să citez întocmai autorii…

author avatar
Catalin Tache