AcasăDezvaluiriCatalin TacheMUTARE ȘOC: DNA, UNITĂ cu DIICOT!

MUTARE ȘOC: DNA, UNITĂ cu DIICOT!

”Ordonanța Austerității” face victime colaterale! Pe lângă deja bugetarii, funcționarii și pensionarii speciali care așteaptă, cu sufletul la gură, să vadă ”ce și cum”… Și mai ales care sunt ”portițele” de scăpare deja legendate că vor fi lăsate ”întredeschise”, tocmai pentru rămânerea în sistem…

Numai că, în timp ce toată suflarea bugetară este unidirecționată strict spre aceste aspect pur financiare, ”Ordonanța Austerității” s-ar putea să aibă de fapt o cu totul altă miză. Una care, desigur, poate că nici nu a fost luată în calcul la creionarea sa… Sau, din contră, poate este chiar adevărata lovitură urmărită… Una dată cu mantă, bineînțeles, pentru a nu se inflama și mai mult o Justiție încă temătoare înainte de intrarea în cel mai ”nebun” an electoral al următorului deceniu, cel puțin!

Mai ales că, la un anumit nivel al sistemului, chiar niciun inițiat nu mai crede că mai poate fi ceva întâmplător. Iar aplicarea ”ca la carte” a prevederilor proiectului actual de lucru al ”Ordonanței austerității” ar duce pur și simplu, în cele din urmă,  la contopirea Direcției Naționale Anticorupție cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și DIICOT!

Toți au vrut! Dar nu au putut!

De-a lungul zbuciumatei coabitări politice din ultimele două decenii cel puțin, aproape că nu a fost regim aflat la Putere care să nu încerce, într-un mod sau altul, unirea celor două temute structuri de Parchet. Unii pentru a pune mâna pe Direcția Națională Anticorupție… Alții poate pentru a mai tăia din elanul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism… Și, de ce nu, să luăm în calcul că unii ”maimuțoi” politici chiar or fi fost de bună-credință și și-au închipuit că astfel ar putea fi impulsionată atât lupta anticorupție, cât și cea antimafia.

Cu toate că este greu, dar foarte greu de crezut că ofițerii de legătură ai ”marilor bărbați de stat” care au visat de-a lungul anilor să țină într-o singură mână fermă atât frâiele DNA, cât și ale DIICOT-ului chiar i-ar fi lăsat pe respectivii demnitari să pună în practică acest plan. De obicei, toate încercările făcând parte mai degrabă din demonstrațiile de forță ale structurilor aflate de o parte și de alta a ”veșnicului război” fratricid dintre procurorii Direcției Naționale Anticorupție și cei ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Astfel că mulți au vrut, dar niciunul nu a putut să unească cele principale două Direcții ale Justiției.

Ce este drept însă, eșecul tuturor tentativelor de până acum, fie că au venit de pe o parte sau alta a clasei politice sau dintr-un ungher mai întunecat decât altul al sistemului au atacat problema ”marii uniri” frontal!

Pe când, de această dată, nimeni nu pomenește, cel puțin oficial, niciun cuvințel despre eventuala contopire a activității Direcției Naționale Anticorupție cu cea a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Cu toate că, aplicarea prevederilor parcă minuțios inseminate în ”Ordonanța Austerității” exact la asta va conduce!

Începe din țară! Birou cu Birou! Județ cu Județ!

Numai că,ghinion, oricum anemicele organigrame ale Structurilor Teritoriale, fie că vorbim de cele ale Direcției Naționale Anticorupție, dar mai ales de ale Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu mai suportă și alte ajustări! Mai ales în cazurile Birourilor din orașele ”fără Curte de Apel”! Așa că, pur și simplu, prima măsură care ar trebui luată imediat după intrarea în vigoare, cel puțin în actuala formă, a ”Ordonanței Austerității” va viza strict desființarea acestor mini – structuri județene. Nu Servicii, ci Birouri…

Și ”centralizarea” lor în duzina de Servicii Teritoriale în municipiile reședințe cu ”Curți de Apel”.

Iar tocmai în acest moment zero al regionalizării operative a activității teritoriale a celor două structuri de Parchet ar putea veni ”soluția salvatoare”. Și indiferent dacă aceasta va fi sau nu făcută de ”justițiabila” Alina Gorghiu, cert este că unirea structurilor teritoriale ale DNA și DIICOT ar putea reprezenta singura soluție de menținere ”în viață” a structurilor teritoriale. De aici până la contopirea cu totul a Direcției Naționale Anticorupție cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nemaifiind decât un pas! Pas cu pas…

Și, chiar dacă, uite că ”se știe că se știe”, marile întrebări care rămân nu sunt nici cele despre dacă se face ”Unirea”… Nici când… Ci, de fapt, cine o vrea…? Și mai ales pentru ce…?

5.262 afisari

13 COMENTARII

 1. O saorma cu de toate.
  Dar Ordonanta austeritatii nu ar trebui sa se aplice acestor structuri si asa putine ca efective si dotari.
  Sau poate asta se vrea?

 2. Incepe canibalizarea „institutiilor” dublate ca si atributii.
  Daca luati caietele,se cheama „registru de activitati” ale diferitelor servicii si departmente de la stat veti constata ca jumatate daca nu doua treimi sau chiar trei sferturi din ei(oameni si servicii departamente sau directii) sunt degeaba,dublati sau triplati,redundanti,oameni care fac acelasi lucru in locuri diferite de la stat…parchete parchet militar diicot dna….ambulanta smurd…politie jandarmerie politie locala etc samd
  46 afisari

 3. SI IN CADRUL MAI TREBUIE UNITE URGENT , DGA cu DGPI si CORPUL DE CONTROL pentru a se infiinta DIRECTIA DE AFACERI INTERNE asa cum exista in toate statele UE S-A INCERCAT SI IN ROMANIA DAR S-AU OPUS MARI CORUPTIEI TARII………….

 4. Adevarul . ro , astazi , 21.09.2023 , ora 06:27 , articol de Andrei Dragut : ” LIVE TEXT / RAZBOI IN UCRAINA . UCRAINA A LOVIT ……………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………. „.

 5. Spotmedia . ro , astazi , 21.09.2023 , ora 08:48 , articol de Emilian Isaila : ” MIZA SI ROLUL ROMANIEI IN RAZBOIUL GRAULUI „.

 6. CONTRIBUTORS . RO , ASTAZI , 21.09.2023 : ” TOT CE TRBUIE SA STII DESPRE RAZBOIUL DE O ZI DIN NAGORNO KARABACH . INTERESELE RUSIEI , TURCIEI SI ALE IRANULUI IN CAUCAZUL DE SUD . INTERVIU CU ARMAND GOSU ” – 9 comentarii .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Creșterea costului de împrumut a secătuit creditarea?

Încetinirea bruscă a împrumuturilor bancare din zona euro s-a stabilizat în octombrie, după o reluare a fluxurilor lunare de credite ipotecare, potrivit datelor Băncii...

Confruntarea pentru bani, petrol și carbon

Responsabili politici,  lideri de afaceri și diferite personalități  din întreaga lume sosesc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, pentru cea mai mare și mai...