AcasăDezvaluiriAncheteMușat și Ivanov, băieții deștepți ai City Insurance!

Mușat și Ivanov, băieții deștepți ai City Insurance!

Premierul Florin Cîțu se întreabă dacă s-o fi știut cumva sau nu de problemele de la City Insurance cu o uluire de zici că nu s-a trezit încă din beția de acum 20 de ani… Propaganda mediatică s-a dumirit și ea că boss-ul de la City Insurance este nimeni altul decât cumnatul lui Adrian Năstase. În timp ce ”recordul absolut” de stupefacție este deținut de chiar responsabilul ASF care ar fi trebuit să se asigure că un asemenea faliment care afectează direct milioane de români și un întreg domeniu de activitate din economie nu ar fi trebuit să se întâmple.

Nicolae Mușat a condus City Insurance

Dar asta nu acum, în septembrie 2021… Ci încă din urmă cu un an… Atunci când, în vara anului 2020, ”NAȚIONAL” declanșa o campanie de presă cu zeci de episoade în care se proba cu documente oficiale pregătirea ”marelui tun” de pe piața asigurărilor auto. Unde, la loc de cinste se afla chiar City Insurance. Iar toți ”vitejii” din sistem care se reped acum să își mascheze ”impotența” profesională de peste un an de zile – una intenționată și bine plătită ! – ar face bine să citească dezvăluirile pe care tot ei s-au chinuit să le acopere atunci. Pentru azi fiind suficient să le aducem aminte cine sunt adevărații băieți deștepți din spatele ”prăbușirii controlate”.

Bogdan Ivanov, miliardarul cu un singur angajat

Iar unul dintre marii profitori ai ținerii artificiale în viață a companiei City Insurance – în ciuda chiar raportului de control al Autorității de Supraveghere Financiară, publicat în exclusivitate de ”NAȚIONAL” în urmă cu peste un an! – este Bogdan Ivanov. Astfel că vom începe să le împrospătăm memoria celor aflați în spatele ”marelui crah” de la City Insurance cu un episod ceva mai ”recent”, din 20 apilie 2021. Atunci când titram ”Miliardar cu un singur angajat, din datoriile City Insurance”. Și reluăm integral ”lovitura” din 20 aprilie, tocmai  spre știința oficialilor și înalților demnitari ai statului român, cei care se tot întreabă public dacă o fi beneficiat cineva, ”în ultimele luni”, de păstrarea ”la aparate” a companiei care deținea 45 la sută din piața asigurărilor auto OBLIGATORII!

Bogdan Ivanov avea o firmă cu un singur angajat

” Poate ar fi bine să afle și milioanele de conducători auto români plătitori de polițe obligatorii RCA cum se fac banii în domeniul asigurărilor. De fapt miliardele… Și cum, în timp ce liderul de piață înregistrează nu mai puțin de 13.000 de petiții și zeci de mii de procese pentru problemele cu plata daunelor, un fost director face bani frumoși tocmai din aceste datorii ale City Insurance către service-urile auto. Desigur, nu doar liderul RCA, dar și cel al problemelor de plată este tot City Insurance. Iar băiatul deștept al asigurărilor racordat la această veritabilă mină de aur, fostul șef de top al City Insurance, Bogdan Ivanov. Rețeta succesului cuprinzând și firma câștigătoare a acestuia, Management & Financial Consult.

Firmă cu un singur angajat, dar de pe urma căreia patronul Bogdan Ivanov, cel care a făcut parte din board-ul director al City Insurance obține profituri anuale constante de cel puțin patru milioane lei! Și asta strict din intermedierea datoriilor pe care liderul de piață al asigurărilor din România, City Insurance le acumulează către service-urile auto, în baza reparațiilor pe RCA. Și cu mențiunea de la bun început că vorbim nu doar de o firmă cu un singur angajat, dar și una înființată cu doar un an și ceva în urmă. Culmea fiind că rețeta succesului este una uluitor de simplă pentru Bogdan Ivanov. Cel care, insistăm, a fost membru al board-ului director al City Insurance! Această simplitate năucitoare de a face bani fiind reliefată cel mai bine prin urmărirea „lanțului trofic” al documentelor intrate în posesia noastră. Și care arată că Management & Financial Consult, societatea cu un singur angajat a lui Bogdan Ivanov ia în cesiune creanțele service-urilor asupra City Insurance, compania la a cărei conducere s-a aflat. Până când a intrat în afaceri pe persoană fizică, dar direct cu compania a cărei conducere a „abandonat-o”!

Zeci de service uri auto țepuite prin metoda Carabulea

După care încasează pe repede înainte de la respectiva companie de asigurări și la rândul său „închide cercul”, făcând „plata finală” către service-uri. Dar numai o parte din creanță!!! Pentru că rețeaua plăților în care sunt ținute captive nenumărate unități de reparații se extinde pe zi ce trece, chiar sub ochii Autorității de Supraveghere Financiară. Și al „neștiutoarei” companii de asigurări City Insurance, bineînțeles. Astfel că deja zeci de service-uri au fost nevoite să accepte „oferta de nerefuzat” de a lucra cu intermediarul Management & Financial Consult. Cu toate că știu că astfel primesc doar o parte din creanțele pe care le au asupra City Insurance.

Dar probabil se mulțumesc și cu atât, binecunoscute fiind pe piața de profil dificultățile financiare majore înregistrate pe circuitul de plată al companiei de asigurări. Totul, bineînțeles, cu păstrarea unei Omerta obligatorii, pentru ca autoritățile statului, fie ele și așa timorate cum sunt, să nu își bage cumva nasul în acest „circuit intern”. Numai că, ghinion, uite că totuși s-au scurs în afara circuitului mai multe contracte prin care service-urile din Rețeaua Ivanov cesionează creanțe către Management & Financial Consult. Cât și documentele care fac dovada mai multor plăți, deloc neglijabile, pe care City Insurance le-a făcut deja către firma lui Ivanov, cu titlul de „Dosar daună” !!!

Nicolae Mușat, pe urmele lui Carabulea de la CARPATICA!

Ce s-ar fi întâmplat dacă ASF ar fi intervenit la timp și ar fi stopat, conform legislației în vigoare, toate aceste ”rele practici”, ca să le numim în modul cel mai finuț cu putință? Ce este drept, românii nu ar mai fi plătit acum, din bugetul ”Fondului de Garantare” sute de milioane de euro pentru polițele pe care City Insurance a continuat să le vândă în toată această perioadă, deși era clar că nu va mai avea cum să își onoreze obligațiile contractuale. Dar mai ales unul ca Bogdan Ivanov nu mai putea încasa milioane din intermedierea cesiunilor! Iar Cristian Roșu, omul pus de Liviu Dragnea să supravegheze piața asigurărilor cu peste 10.000 de euro pe lună a avut cu totul alte priorități.

Cristian Roșu a răspuns de piața asigurărilor

Și anume să vegheze din înaltul funcției sale asupra ”relației cu totul speciale dintre vicepreședintele ASF și compania City Insurance”, după cum avertizam încă din 11 octombrie 2020! Atunci când dezvăluiam și una dintre principalele practici prin care defuncta ”CARPATICA” își înșela milioanele de clienți. Metodă care era deja la cunoștința procurorilor anticorupție, încă de atunci și despre preluarea acesteia și la nivelul City Insurance : ” City Insurance, la fel ca și alte firme de asigurări din România folosește aceeași pratică de a „țepui” păgubiții RCA patentată de Ilie Cărăbulea la societatea de asigurări Carpatica. În realitate, un expert tehnic trebuind să se deplaseze pe teren și să investigheze cu atenție toate elementele relevante care au condus la producerea unui accident de circulație, înainte de a putea trage concluziile.

Însă când stai într-un birou și scrii rapoarte de expertiză plătite de asigurator în baza unor poze și a unor recomandări și concluzii ale celui care îți plătește expertiza, aceasta nu se mai poate numi expertiză! Ci este doar un pretext fără temei legal de neplată a despăgubirii RCA! Un adevărat modus operandi prin care Carpatica a falimentat iar Cărăbulea a fost condamnat, după ce s-a descoperit că expertul tehnic plătit de societate nici măcar nu se deplasa la locul accidentului, ci scria expertize din biroul său! Iată însă că de peste doi ani continuăm să avem un ASF „orb, surd și mut” la toate problemele întâmpinate de șoferii români.Cei care îi asigură vicepreședintelui Cristian Roșu o leafă lunară de peste 10.000 de euro. Și cel care își închipuie că poate fi scăpat din nou, după ce l-a angajat pe băiatul influentului lider pesedist Mihai Webber la cabinetul său, drept curea de transmisie cu vârful PSD. Acolo unde țintesc de altfel și procurorii DNA. Mai ales că acționarul majoritar al fimei City Insurance condusă de Nicolae Mușat este nimeni altul decât cumnatul lui Adrian Năstase. Desigur, Cristian Roșu nu va lua nicio măsură…”

author avatar
Catalin Tache
5.372 afisari

7 COMENTARII

  1. Felicitari Domule Tache. In sfarsit cineva care pune punctul pe I. Se da doar in ASF fara sa vedem ca adevaratii mafioti au fost actionarii City. Cineva a prezis ca veti incepe o noua serie legat de mafia din asigurari plecand de la ASF spre City si Euroins.. va vom trimite si noi materiale cu dovezi.

  2. Adicatelea, Nicu Marcu, este curatel, spalatel si cinstit??! Adicatelea la ROMSILVA Dolj stia smenuri, dar la ANAF s-a trezit cinstit si onest? Stiti cine e NICU MARCU si cine il iubeste cel mai tare? Nu e musai sa fie o EA. Azi soacra e fericita daca mireasa e femeie! Deci, Don Tache pariezi pe Nicu Marcu pentru ca e mason sau …de ce ii ocolesti „realizarile”. Ca doar vine de la Hrebenciuc…

  3. Am spus-o odata, mai demult, cand incepea sa se vada cu ochil liber, ca in tara asta legaturile mafiote, initial dispersate si angrenate oarecum intr-o miscare de tip brownian, s-au coagulat si legat intr-un lant, care incepe de la portar pana la (na, ca mi-e frica sa spun), totul incepand din momentul in care partidele(ce partide ??/ leg…iar mi-e frica sa zic), deci partidele devin tot mai avide de fonduri lichide pentru „supravietuire”(sic). Demascarea , pe sarite, a unor matrapazlacuri pe spinarea poporului roman, nu face decat sa ajute ca funia spanzuratului unsa cu sacaz, adica sa ne amareasca si mai mult zilele. Cei care platim deconturile santem tot noi, amaratii care muncim doar ca sa le platim lor prostiile sau reaua vointa si daca ne ramane ceva mai si mancam, ca de imbracat, ne imbracam de la second hand. OARE EI VOR PLATI VREODATA ???

  4. Cine mai știe de unde pleacă și unde se termina Don’ Tache , dar poate ne povestești și despre lăcomia service-urilor la umflarea facturilor către asiguratori in general ?

    Un fel de ,,lasă ba , ca e porumbul colectivului “

    Daca o luam logic , aproape fiecare dintre noi , am fost implicați intr-un accident ; când am văzut nota de plata , către asigurator , eu unul am făcut un calcul , ca trebuie sa plătesc polița către societatea asigurătoare , încă vreo 3 ani , ca sa acopăr ce a plătit asiguratorul pt dauna produsă de către mine . După aceea dacă-mi mărește costul poliței , fac asigurare in alta parte..Dar sunt situații in care sumele sunt mult mai mari

    Nu plâng de mila asiguratorilor aici , dar zic si eu de corectitudine , ca pana la urma , tot peste noi vin si le tragem

    • Ba clar esti prost . Ce ar fi daca ti as impune si eu salariul . Sa te platesc cat iu oamenii aia pe l tara mediu pe economie , si tu sa fii unul din ala cu multe facultăți cu multe calități sa fii unul din ala care ar trebui sa fie platit corect pt munca pe care ar depune o , ce zici , aa ?

  5. Stimati Domni,
    Efectul acestor golanii se vad zilnic pe strada…am fost lovit de un asigurat City ( asigurare valabila, care ar trebui sa acopere prejudiciul suferit ), din pacate sunt in imposibilitate sa imi repar masina deoarece nici un service nu doreste sa repare….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger