AcasăDezvaluiriAncheteMurad, ”iepurele” lui Rareș ”din Pădure”!

Murad, ”iepurele” lui Rareș ”din Pădure”!

Multe alianțe contra naturii a mai cunoscut politica românească, unele dintre ele de-a dreptul ”grețoase”, cel puțin din punct de vedere al ”pupatului Pieței Independenței”. Dar parcă niciodată nu s-a pus la cale un grup organizat mai halucinant decât cel girat de prezidențiabilul de peste patru ani, Rareș Bogdan. Nimeni altul decât ”inchizitorul șef” al Partidului Național Liberal, cel care înfierează cu sfântă mânie de milionar în euro orice ”abatere doctrinară” de la ”puritanismul liberal”. Dar care în schimb uite că înfige un adevărat cuțit în spatele propriului partid care l-a adoptat! Prin forțarea impunerii la butoanele din Sudul Litoralului a unei ”frății” transpartinice cu interese imobiliare de cel puțin câteva zeci de milioane de euro. Și uite cum, pentru că reînnoirea Planului Urbanistic General a statuat că Pădurea Comorova este spațiul neconstruibil, cei mai mari latifundiari de terenuri din Sudul Litoralului, afaceristul Mohammad Murad și ”vechiul combinator” traseist, actualul pesedist Zanfir Iorguș au pus-o de o ”monstruoasă coaliție” împotriva actualului primar al Mangaliei, candidatul oficial al PNL, Cristian Radu.

Rareș Bogdan, ”trup și buzunar” alături de ”liberalul independent” Mohammad Murad

Astfel că Iorguș a ajuns să candideze din partea unei alianțe la vedere PSD – ALDE – PNȚCD. La care a fost cooptat și vechiul său tovarăș de combinații încă din anul 1991 prin firma Zimcom, Mihai Crăciun. Acesta fiind impus acum de către vicepreședintele CJ, Constanța, Claudiu Palaz drept candidatul PMP la Primăria Mangalia. Iar ”circul” devine unul total odată cu aderarea la acest grup și a candidatului USR, funcționarul Dumitru Paris, cel care lucrează la Primăria ”PSD” Constanța și este lăudat public de contracandidatul pesedist, Zanfir Iorguș! Iar dacă mai adăugăm că strategul campaniei ”comune” PSD – ALDE – PNȚCD – USR – PMP – ”independentul” Murad a devenit peste noapte Cosmin Gușă, este clar la ce ”jocuri murdare” ne putem aștepta! Mai ales că miza proiectelor imobiliare ce urmează a fi dezvoltate pe ”centura verde” din Sudul Litoralului este una de sute de milioane de euro! Însă presiunea pusă pentru forțarea impunerii unui primar complet obedient ”Grupului de la Comorova” a depășit deja limita ”lobby”-ului după ce Mohammad Murad, a devenit oficial ”iepurele” pesedistului traseist Zanfir Iorguș. După ce și-a depus candidatura la Primăria Mangalia la doar câteva ore după ce și-a făcut cartea de identitate ”pe repede înainte” la Constanța! Și la doar o zi după ce se împăuna că, gata, prețul terenurilor pe care le-a primit de la … Zanfir Iorguș vor exploda, atât la Jupiter, cât și în Pădurea Comorova!

Comorova, miza trădării!

Fără discuție, Mohammad Murad este unul dintre răsfățații mediului de afaceri, un factor de imagine aflat pe valul ”zonei gri” politice, după ce camaradul său Rareș Bogdan a ajuns să aibă un cuvânt greu de spus în actuala guvernare, chiar dacă nu face parte din cabinetul Orban. Astfel că se naște firesc întrebarea ce îl mână cu adevărat pe miliardarul Murad în subteranele luptei politice, pentru că ”placa” despre ”a da ceva înapoi țării” de adopție este greu de digerat chiar și în plină campanie electorală. Iar răspunsul nu poate fi decât unul singur : Comorova! Pădure în care, printr-una dintre firmele pe care le controlează, Mohammad Murad deține un teren de nu mai puțin de 13,22 hectare! Teren cumpărat la un preț derizoriu de la Primăria Mangalia, pe vremea când fostul primar Zanfir Iorguș introducea pădurea în intravilan și îi schimba regimul în ”curți-construcții”!!! Lucru lesne de înțeles din moment ce cea mai mare parte din Pădurea monument natural Comorova aparține în acte chiar ”familiei” Iorguș! Astfel că interesele imobiliare ale candidatului PSD- Zanfir Iorguș și ale ”liberalului” independent Mohamad Murad converg spre proiecte de sute de milioane de euro. Care însă nu pot fi demarate după ce PUG-ul adoptat de Primăria Mangalia în mandatul lui Cristian Radu interzice expres orice construcție în acest spațiu protejat.

Iorguș, disperat că pierde ”proiectele de la Comorova”

”Țeapă” și la Jupiter!

PUG-ul lui Cristian Radu a stricat planul ”combinatorilor imobiliari” din Pădurea Comorova

Iar ”frustrarea” imobiliară a lui Murad este probabil cu atât mai mare cu cât acesta a fost ”identificat” ca fiind cel mai mare proprietar de terenuri din Sudul Litoralului. Terenuri obținute în urma privatizărilor frauduloase ale lui ”Șpagathon” Dan Matei Agathon. Astfel, pe 1 octombrie 2001, Ministerul Turismului a încheiat un contract pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni de la SC Jupiter SA Mangalia, cu persoana fizică Gheorghe Simion. Nimeni altul decât interpusul lui Murad! Cea mai bună dovadă fiind că, în aceeași perioadă, Simion semna un contract similar prin care devenea oficial acționar majoritar și la SC Hebe SA din Sângeorz Băi, cel mai mare hotel cu facilități balneare din România și cu 902 locuri de cazare. Numai că același Agathon confirma că Simion nu este decât o ”săgeată” prin recunoașterea publică a faptului că a negociat vânzarea Hebe direct cu… Mohammad Murad! Iată însă că deși acesta deține în jur de 90 la sută din terenurile din Jupiter, Murad nu le poate băga ”la produs”, fiind vorba de suprafețe care în ”PUG-ul lui Radu” au fost reconfirmate ca și spații verzi neconstruibile. Și cum astfel nu se mai poate construi până în buza mării, ca la Mamaia – Năvodari, Murad s-a asociat cu celălalt latifundiar ”crizat”, Zanfir Iorguș, al cărui ”iepure” în campanie a și devenit de altfel. Cu singurul scop personal de a rupe astfel cât mai multe voturi ale adevăratei drepte și a-l face pe Iorguș primarul care să dea drumul la construcții pe terenurile deținute de cei doi.

La Rareș totul e pe bani!

După cum dezvăluiam nu cu multă vreme în urmă, Rareș Bogdan deja este beneficiarul unui consistent fond de susținere a candidaturii sale la viitoarele alegeri prezidențiale. Acolo unde prietenul Mohammad Murad, ca și alte nume grele ale comunității arabe de afaceri din România de altfel este cap de listă. Astfel că Rareș Bogdan nu prea avea cum să stea pe gânduri când i s-a cerut să îl vopsească pe Murad drept ”liberalul independent” candidat la alegerile locale. Însă după ce a declarat cu mâna pe inimă că orașul lui de suflet este Constanța și și-a anunțat public candidatura la Primărie, a fost ”detașat” după doar o zi la Mangalia… Acolo unde proiectele imobiliare gata ”arvunite” a se dezvolta pe terenurile lui Murad și Iorguș pe spațiile verzi din Sudul Litoralului sunt în pericol atâta timp cât Cristian Radu a  rezistat șantajului de un tupeu inimaginabil de a da drumul ”la hârtii”, în schimbul unei ”candidaturi liniștite”. Și cu toate că prețul ”analistului” Cosmin Gușă este deja considerat unul de dumping, iată că până și acest ”looser” consacrat a fost angajat ca și strateg al ”grupului de la Comorova”. Cu toate că ”găselnița” acestuia de a contraataca lansarea candidaturii actualului primar cu o ”manifestație spontană de protest a cetățenilor indignați” se dovedește a fi deja una falimentară. Cel puțin atâta vreme cât, după cum reiese clar din fotografiile și filmulețe intrate în posesia noastră, ”cetățenii indignați ai Mangaliei” erau șoferii, cameristele și rudele altor angajați de la hotelurile lui Murad! Cel care, la schimb, are în echipa de coordonare a propriei campanii pe ”rotarista” Cosmina Stoian și mai ales pe Ana Maria Nedelcu, ”femeile de fier” din spatele candidatului pesedist Zanfir Iorguș!

Șoferul lui Murad, ”cetățean indignat” la protestul organizat de strategul Cosmin Gușă

Staff comun de campanie!

Astfel că nebunia declanșată de disperarea ”Grupului de la Comorova” de a nu-și putea onora pre-contractele imobiliare nici în următorii patru ani a dus la situația absolut ridicolă în care rivalii politici ”de moarte” în alegerile de la Mangalia să aibă practic un staff comun de campanie! Cu toții, fie că e pemepistul Mihai Crăciun ( partener de afaceri cu Iorguș din 1991), useristul Dumitru Paris (angajat al primăriei pesediste a Constanței) sau independentul Mohammad Murad ( coleg de lot cu Iorguș în Pădurea Comorova) având un singur țel: Iorguș să dea drumul la ”marile construcții” din Pădurea Comorova și spațiile verzi din celelalte stațiuni din Sudul Litoralui, în frunte cu Jupiter! Mai mult decât atât, șefa de campanie a lui Murad este Ana Maria Nedelcu, cea care a fost pe lista de consilieri a lui Iorguș în urmă cu ani de zile. Iorguș mizând și pe sprijinul ”multilateral dezvoltat” al Cosminei Stoian, partenera de la întîlnirile Club Rotary. Și al cărui soț a fost la ”protestul cetățenilor indignați” alături de nenumărați angajați ai lui Murad, precum șoferul și soția sa Silvia.În schimb, lui Murad i s-a pus la dispoziție și Litoral TV, preluată de la ”primarul pușcăriaș” de Năvodari, Nicolae Matei. Iar tot ”independentul” Murad și-a instalat sediul de campanie într-un spațiu pus la dispoziție de un fin al celui mai apropiat asociat al familiei Iorguș! Însă disperarea ”grupului de la Comorova” este atât de mare încât nici această asociere transpartinică nu li s-a părut de ajuns. Și uite cum s-a ajuns la nedorita ispostază în care în posesia beneficiarilor legali să ajungă informări despre presiunile și ”filajul” agresiv la adresa familiei actualului primar! Ceea ce nu este deloc onorobil, după cum vor vedea în curând, mai ales pentru unii care se auto-legendează că sunt ”din Pădure”. Fie ea și Comorova…

author avatar
Catalin Tache
5.293 afisari

12 COMENTARII

  1. Autorul lui ” Șpagathon ” e Vadim Tudor, Tache. Fii cinstit și precizează. Foarte interesant articolul.

  2. Așa hora nici ca am mai văzut !or sa Rada astia toți!!!!vand totul cum l au pus pe Conu zamfir și le da avizele

  3. E pe bani.multi bani.mai mulți ca niciodată .astia o iau razna dacă nu iese Iorgu sa le dea hârtia ca deja cik au luat avans milioane de euro.13,22 hectare in pădurea conorova? O fi rau?o defrișează imediat intra buldozerele cum a ieșit Iorgu primar

  4. Deci asta era manevra???mdaaa,se cam leagă așa de ce toți Love mult între ei dintr-odată dacă e pe cașcaval.

  5. Liberalii adevărați Votează Cristian Radu degeaba încearcă așa iorgus sa fure voturi de la PNL

    • Tutea , ai perfecta dreptate , Tache il terfeleste de pomana pe Rares Bogdan , simplul fapt ca il cunoaste pe Murad nu inseamna ca ii este partener de afaceri si matrapazlacuri , n-are nici in clin , nici in maneca cu Mahommed asta pus pe capatuiala . Cristian Radu este candidatul PNL la Primaria Mangalia , Murad candideaza ca independent la Mangalia si este consiliat de Gusa , cei ce l-au oplosit pe Murad sunt pesedistii in frunte cu Ministrul Turismului din 2001, Dan Matei Agathon Spaghaton , cel care i-a vandut terenuri in zona pe nimic . Daca tot exista gasca Gusa , Iorgus , Ana Maria Nedelcu , Cosmina Stoian , Mihai Craciun , Dumitru Paris , Nicolaie Matei , soferul si sotia Silvia , hai sa-i lipim o eticheta si lui Rares Bogdan si sa-l bagam in gasca . Ciudat mod de a face jurnalism …..

  6. DOAMNE RIDICA BLESTEMUlL existent asupra POPORULUI ROMAN , RARES B. finu destrabalatului comunist stalinist ROSCA STANESCU (burghez comunist) SI COSMIN GUSA(tot burghez comunist) nepotul satanistului securist fara frica de DUMNEZEU IULIAN VLAD, NU REPREZINTA DECAT niste satanistii. MURAD este un musulman intunecat si nu unul luminat ………..

  7. Dacă strategul campaniei electorale este Cosmin Gușă stați liniștiți, eșecul este asigurat.

  8. Dincolo de chestiunile locale si centrale invocate de autor, exista si probabilitatea ca articolul sa aiba substratul unui inceput de presiune mediatica (nu-i exclus si alt gen) pusa pe vectorii de influenta turceasca din Romania. Situatia ar putea sa fie legata de scandalul Grecia, Turcia din Mediterana. Probabil in urmatoarea perioada, la noi si in alte tari ue, se va pune reflectoarele pe shaormari. Deja au fost exclusi din programul F35 din motiv de S400 rusesc si in clipa de fata sunt paria aliantei. Deocamdata nu prea sunt sanse mari pt conflict direct si de amploare intre Grecia si turcia, din motiv NATO. Daca shaormarii insista, pana la urma vor zbura din alianta.
    https://www.youtube.com/watch?v=uhA5tH5CJjY
    Potentialul conflict arata vulnerabilitatile Romaniei. Sa-i sparg la bot pe nenorocitii aia de au facut in asa fel incat sa nu avem o flota militara decenta. Toti cocalarii care au blocat programele de inarmare, sper sa fie cat mai grabnic arsi intre buci pana le ies ochii din cap ca la melc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger