AcasăDezvaluiriAncheteMiroase a ruble... ”Baronul Energiei” Chiriță, prins în afaceri cu gaze cu...

Miroase a ruble… ”Baronul Energiei” Chiriță, prins în afaceri cu gaze cu mexicanii!

Dumitru Chiriță, atras pe persoană fizică de afacerile cu gaze

Iată că electricianul pus de Liviu Dragnea ”vătaf” peste Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei resimte deja din plin noul statut al fostului său protector. Cel care acum nici măcar niscai ore de muncă la atelierul auto al penitenciarului nu mai poate combina… Astfel că prioritate absolută a sindicalistului Dumitru Chiriță nu este să se retragă ”onorabil” pe domeniul de la Tărtășești, ci să obțină cu orice preț – la propriu!- un post eligibil pe lista Partidului Social Democrat pentru Camera Deputaților, în județul Olt.

Un scaun de parlamentar care să nu îi asigure doar un loc călduț și un salariu pe măsură – mai ales că de acesta din urmă chiar că nu mai are de mult nevoie! – cât mai ales imunitatea parlamentară de care s-ar putea să aibă atât de mare nevoie… Și încă mult mai curând decât se așteaptă cei care încă mai cred că structurile contrainformative ale statului român chiar nu ”turează motoarele” documentării atunci când există ”indicii temeinice” cu privire la o afacere pe axa Mexic – Cipru – Polonia, ce-i drept, dar care miroase prea puternic a ”rublele Moscovei”. Mai ales atunci când vine vorba de interesul geo-strategic al Federației Ruse cu privire la orice tentativă  a statelor din această parte a Europei de a scăpa din ”ghearele” dependenței de gazele naturale rusești.

Cu fiul conectat la GAZPROM!

Surpriză! Uite cine ia gaze de la GAZPROM!

Acum este treaba pe persoană fizică a electricianului Dumitru Chiriță că nici măcar la 30 de ani după Revoluție tot pare să nu priceapă că interesele strategice ale României nu mai sunt de mult legate de cele ale Moscovei. Însă ca și demnitar al statului român, mai ales unul care răspunde, pentru o leafă halucinantă, de sistemul energetic al țării, nu are cum să nu priceapă incompatibilitatea care l-ar lega de o firmă care activează în domeniul gazelor naturale, cel pe care tocmai el îl reglementează. Sau să nu înțeleagă gravele repercursiuni ale detonării scandalului ”Hub Gas Premier”. Societate în ale cărei acte, ce-i drept, Dumitru Chiriță nu apare… Numai că la acest nivel deja se pune piesă lângă piesă pentru a reconstrui informativ întregul ”puzzle” cu privire la ”legăturile primejdioase” dintre președintele ANRE și societatea care are ca obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoși. Și care ar urma să comercializeze gaze în Polonia. Gaze care însă ”miros” a fi luate de la… GAZPROM-ul rusesc!!! Mai ales că fiul președintelui ANRE, Costin Răzvan Chiriță este avocat și îl reprezintă pe Igor Cupeț într-un dosar. Unul în care acesta nu și-a primit comisionul de succes pentru intermedierea unui contract de gaze pentru Chemgas Holding Corporation, de la Imex Oil Limited din Cipru. Adică una dintre societățile recunoscute că importă gaze de la GAZPROM! Și uite cum, după trei ani de ”păstorire” a ANRE, Dumitru Chiriță pare să se fi ”deșteptat” peste noapte despre cum se fac ”afacerile” în domeniul gazelor naturale. Și tocmai acum, când știe foarte bine că nimeni, în frunte cu chiar conducerea partidului care l-a propulsat în fruntea ANRE la ”rugămintea” fostului ”el lider maximo” nu ar mai băga mâna în foc că va mai rămâne prea multă vreme președintele Autorității…

Chiriță, la Tărtășești s-a auzit de Otopeni?

Mexicanii pot să vândă cu cât vor gazele în Otopeni, că președintele ANRE nu se supără!

Poziție din care, fie și mai mult izolat în propriul”imperiu de la Tărtășești”, Dumitru Chiriță tot ar fi trebuit să audă de ”jaful de la Otopeni”! Acolo unde locuitorii orașului au ajuns să fie ”exploatați” de mexicanii de la ”Garza de la Premier Energy”. Bineînțeles, totul sub ochii unui Dumitru Chiriță care probabil o fi descoperit că îi curge ceva sânge aztec prin vene, din moment ce președintele ANRE se zbate ca un leu pentru bunăstarea companiei mexicane. Pentru că, după preluarea concesiunii și a licenței de furnizare de la Otto Gaz, ”baronul” Chiriță a crescut succesiv prețurile reglementate pentru Premier Energy  – strict pentru aceeași zonă de furnizare! – ajungând de la 111,9 și 113,68 lei/MWh (prețurile reglementate de ANRE pentru Otto Gaz) la 132,55 și 134,11 lei/MWh, în momentul preluării consumatorilor de către Premier Energy, la sfârșitul anului 2019. Și, mare atenție, ulterior la nu mai puțin de 161, 94 lei/MWh, pentru perioada aprilie – iunie 2020, până la liberalizarea pieței de gaze naturale!!! Iar la vârful sistemului deja se vorbește că Dumitru Chiriță nu s-ar fi lepădat încă de apucăturile de când lucra la fosta Întreprindere de Distribuție a Energiei Electrice București. Atâta doar că acum noua creștere a prețurilor are iz … de Maldive! Însă ”gluma” se îngroașă pe zi ce trece, mai ales după ce tranzacțiile financiare ale Premier Energy au atras deja atenția și mai multor bănci din România, care pur și simplu au solicitat sec societății să își închidă conturile? Oare să aibă legătură cu ampla investigație declanșată de instituțiile statului cu privire la preluarea concesiunii în localitatea Otopeni de către Premier Energy? Anchetă demarată după nenumăratele plângeri ale românilor jecmăniți din Otopeni…? Se pare că da!

author avatar
Catalin Tache