Cauta

Miroase a pușcărie la DGIA! Hăpău și Zisu, audiați la DNA Militar!

Hăpău și Zisu se bagă în față la coada care se va face la DNA

Ce-i drept, generalul Marian Hăpău nu a mers doar pe mâna procurorului Tiberiu Cozma în încercarea de a păstra în sfera de influență a Direcției Generale de Informații a Armatei conducerea DNA Militar. Astfel că, în stilu-i deja caracteristic, șeful informațiilor militare a  ascuns în mâneca generalilor Lungulescu și Comănescu și ”planul B”. Numai că ”asul” Paul Truică a devenit inutilizabil, după dezvăluirile ”NAȚIONAL”.

Recepția Piranha 5 doar pentru a le băga la depou

Iar Tiberiu Cozma probabil că regretă acum amarnic că a mers doar pe mâna generalului Hăpău până în ultima clipă. Cea în care Crin Bologa a propus și plenul CSM a avizat pozitiv propulsarea lui Marius Cătălin Strîmbei în fruntea DNA Militar. Umilința fiind astfel una totală pentru DGIA, din moment ce Strîmbei a fost sprijinit logistic de o cu totul altă structură, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale. Astfel că, după ce a tras de timp cât a putut cu audierea generalilor Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu, procurorul Tiberiu Cozma nu mai are acum de ce să ”se îngroape” odată cu cei doi. Pentru că altfel riscă să dea la rândul său cu subsemnatul în dosarul ”Piranha 5”.

Cristi Burci un nou dosar

Cel care, după cum avertizam la începutul campaniei ”NAȚIONAL” cu privire la demascarea ”mafiei armamentului” din Ministerul Apărării Naționale, va duce în fața instanței mai multe nume grele decât chiar dosarul ”MICROSOFT”. Iar iminenta audiere a generalului Marian Hăpău de către procurorii anticorupție, fie că este vorba de actualul procuror de caz Tiberiu Cozma sau de alții explică barem în bună măsură de ce șeful DGIA umblă cu raportul de pensionare ”antedatat” la el… Pentru că nu doar la vârful MApN, dar chiar și al DGIA, deja cam miroase a pușcărie…

 Dosarul EUP(2020)/9751

Probabil că generalii Nicolae Ionel Ciucă, Teodor Incicaș, Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu ar fi tratat cu aceeași ”greață” deja la limita sictirului și ancheta privind achiziția transportoarelor blindate 8X8 ”Piranha 5”. Chiar și după ce vehiculele din primul lot de Piranha ajuns în România au fost recepționate pe semnătură. Cu toate că documentele demonstrează că acestea nu respectă specificațiile inițiale ale contractului de bază. Ci doar unele adăugate ulterior, prin tot felul de anexe. Despre care generalul Marian Hăpău avea cunoștință, conform chiar fișei postului, dar a preferat să tacă. Însă până la ”disecarea” de către procurori a ”recepției finale” a primului lot de transportoare Piranha 5 să revenim la ”fitilul” care a aprins ”dosarul bombă” care, mult mai curând decât se așteaptă unii, va arunca în aer Ministerul Apărării Naționale.

Comisia Europeană strânge lațul în jurul generalului Ciucă

Dar și Direcția Generală de Informații a Armatei! Întrucât, cu toate că propaganda operativă se dă de ceasul morții să dezmintă, pe ”bătutele” canale subterane întreținute cu bani grei, ipoteza unei anchete a Comisiei Europene cu privire la achiziția transportoarelor Piranha, aceasta există! Și este demonstrată cu prisosință de documentul oficial pe care îl publicăm astăzi integral, ca să se înțeleagă panica generalilor din ”Rețeaua Ciucă”. Pentru că una este să întrebe de acest contract niște anchetatori români care miros mai mult a ”domnișoare în blugi”, decât a procurori militari, și cu totul alta dacă se pune presiune direct de la Bruxelles. Dar iată adresa intrată în posesia noastră și pe care Ciucă și Hăpău și-o doreau atât de mult pierdută…

”Ministerul Afacerilor Externe – Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene. K 1/1333 – 29 octombrie 2020. Stimate domnule președinte, În baza bunei colaborări profesionale și instituționale, având în vedere atribuțiile instituției noastre în coordonarea și supravegherea fundamentării pozițiilor naționale care urmează a fi comunicate Comisiei Europene, în cadrul solicitărilor de informații ale acesteia transmise prin intermediul bazei de date EU Pilot, vă aducem la cunoștință că instituția UE a transmis o solicitare de informații privind anumite achiziții de tehnică militară. Regăsiți, anexat prezentei scrisori, raportul dosarului și scrisoarea Comisiei Europene care detaliază informațiile solicitate. Având în vedere importanța soluționării problematicii sesizate de instituția UE în dosarul EUP(2020)/ 9751, pentru a preîntâmpina declanșarea unei acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru, vă adresăm rugămintea de a ne transmite, până la data de 11 decembrie 2020, un răspuns raportat la actele legislative ale UE din competența instituției dumneavoastră, atât pe cale oficială, cât și pe cale electronică, la următoarea adresă de contact…”

Deci există un dosar sau nu? Întreabă Comisia Europeană de voi sau nu? Este îngrijorat Agentul Guvernamental pentru CJUE de ”declanșarea unei acțiuni” de infrigement împotriva României sau nu? Numai că generalilor lui Cicuă ”le-a mâncat pisica limba”! Și cu o încăpățânare demnă de o cuază mai bună tac mâlc. Sperând că ”furtuna” va trece…

Avem raportul Serviciilor Comisiei!

O inconștiență care nu doar că poate conduce la intrarea României în procedura de infrigement pentru evitarea competivității și tratament preferențial, dar este și total inutilă. Întrucât într-un alt document oficial al Comisiei Europene și atașat la Dosarul EUP(2020)/9751 se arată cât se poate de clar că situația reală este binecunoscută la Bruxelles, oricât a dorit să o ascundă Ministerul Apărării Naționale. Așa că poate își dă cu părerea barem ”eroul de la Kandahar”, dacă șeful DGIA tot a devenit atât de timid, cu privire la următorul paragraf din dosar : ” În mod similar, serviciile Comisiei ar dori să atragă atenția autorităților române asupra cerințelor specifice legate de achiziționarea de vehicule blindate Piranha 5. Informațiile de care dispun serviciile Comisiei sugerează că și în acest caz a fost pus în aplicare un program de compensare în legătură cu achizițiile publice respective. Se pare că ofertantul câștigător, societatea americană General Dynamics European Land Systems (GDELS) s-a angajat să producă majoritatea vehiculelor blindate în România în cadrul unui ”acord de cooperare strategică” cu societatea locală Uzina Mecanică București și să transfere tehnologii către entități românești”.

Cu banii înainte! Și ăia de împrumut!

Iar afacerea Piranha se dovedește una cu atât mai păguboasă pentru statul român, cu cât ”de bunăvoie și nesilit de nimeni”, generalul Ciucă a luat decizia de a plăti un avans de 110 milioane dolari. Ca să își ia și ”săgeata lui Badea”, Călin Constantin un comision de 5 milioane dolari! Bani pe care însă statul român i-a împrumutat cu o dobândă de 4%! De asemenea, o altă ”țeapă” luată de MApN este reprezentată de ”plafonarea” penalităților pentru întârzierile istorice ale livrării vehiculelor Piranha la 6%. Deși până și raportul Curții de Conturi cerea ridicarea de îndată a acestuia la 10%, conform procedurilor contractuale. Și numai din această ”plafonare” a penalităților statul român a pierdut alte milioane bune de dolari.

Hop și Burci!

Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia noastră, în dosarul Piranha 5 apare și numele omului de afaceri Cristian Burci, alături de alți ”grei” ai sistemului, clasei politice și mediului de afaceri.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version