AcasăDezvaluiriMinciunile deputatului Stelian Ion pentru compromiterea judecătoarei Lia Savonea

Minciunile deputatului Stelian Ion pentru compromiterea judecătoarei Lia Savonea

Fost avocat al lui Radu Mazăre trecut între timp în barca dreptății usr-iste, Stelian Ion a căutat să saboteze candidatura la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a judecătoarei Lia Savonea, președintele Curții de Apel București, aruncând o petardă juridică care a inflamat imediat presa haștagistă.  Este vorba de cazul bărbatului condamnat la pedeapsa de numai 8 luni de închisoare cu suspendare pentru agresarea sexuală a nepoatei sale în vârstă de 13 ani și 10 luni. Pedeapsa mică dată în acest caz a fost pusă de Stelian Ion în cârca judecătoarei Lia Savonea, deputatul USR mințind fără scrupule doar pentru a sensibiliza opinia publică. Fost ministru al Justiției în Guvernul Florin Câțu, Stelian Ion avea toate instrumentele publice pentru a verifica situația concretă a cazului expus, însă a apelat la armele manipulării publice, mai ales că era vorba de un subiect delicat privind agresiunea sexuală a unei minore. 

Ce a uitat Stelian Ion să facă public din cazul expus a fost faptul că Judecătoria Oltenița a fost cea care, prin hotărârea 17/2015 (dosar 132/269/2014), a dispus condamnarea la 8 luni de închisoare cu suspendare a bărbatului ce i-a penetrat oral vaginul nepoatei sale minore. Iar completul format din judecătorii Daniel Grădinaru și Lia Savonea, de la Curtea de Apel București, a menținut atunci, în anul 2015, decizia Judecătoriei Oltenița. 

(sursa foto: Facebook/Stelian Ion)

Mizând pe sensibilizarea opiniei publice față de cazurile de agresiune sexuală față de minori, Stelian Ion a cochetat cu ipocrizia ascunzând și faptul că tot Judecătoria Oltenița a stabilit că, în realitate, actul sexual oral pe care bărbatul i-l făcuse nepoatei sale prin penetrarea vaginului cu limba fusese unul consimțit. Iar această consimțire a fost confirmată apoi și de ocrotitorul legal de atunci al minorei, care pe parcursul judecării dosarului la instanța de fond nici măcar nu s-a constituit parte civilă. Greu de digerat de societate din punct de vedere moral, însă aceasta a fost situația de fapt pe care judecătorii au avut-o de analizat. Căci așa cum reiese din datele publice, decizia de condamnare a agresorului la 8 luni de închisoare cu suspendare dată de Judecătoria Oltenița nici măcar nu a fost atacată cu apel de ocrotitorul legal al minorei declarată victimă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița a fost cel care a declarat atunci apel față de decizia  17/2015 și astfel a ajuns dosarul la Curtea de Apel București. Nici în fața acestei instanțe victima, prin ocrotitorul legal, nu și-a schimbat poziția. Iar cum cercetarea judecătorească anterioară a colegilor de la Oltenița indica faptul că minora consimțise asupra actului sexual, intenționând să se mute chiar în locuința bărbatului, Curtea de Apel București nu a făcut altceva decât să confirme decizia luată de instanța de fond. Culmea este că, așa cum o arată facsimilele, toate aceste informații sunt publice și puteau fi accesate de Stelian Ion.

Însă nu ar mai fi fost scandalul rostogolit până la nivelul declansării până și a unei campanii de strângere de semnături pentru a o împiedica pe judecătoarea Lia Savonea să acceadă la Înalta Curte de Casație și Justiție. Căci din sâmburele de minciună plantat de fostul ministru al Justiției Stelian Ion s-a ajus chiar și aici, ca ong-uri USR să ceară pe internet voturi împotriva Liei Savonea. O manipulare tristă, slabă, dar care a stârnit niscaiva valuri datorită sensibilității cazului. 

author avatar
Catalin Manolache
1.429 afisari

5 COMENTARII

  1. Oare cât de tâmpiți ne credeți??? Bă secăturilor, la Curtea de apel se poate schimba orice sentință dată în primă instanță… Menținând prima sentință (ca și inexistentă, în opinai mea…), cei de la Curtea de apel s-au făcut de kko… inclusiv cea pe care încercați să o spălați… degeaba dați vina pe Stelu… cine are minimă cultură juridică știe că încercați spălarea liei 8 luni cu suspendare… USR e de vină!

  2. „Este vorba de cazul bărbatului condamnat la pedeapsa de numai 8 luni de închisoare cu suspendare pentru agresarea sexuală a nepoatei sale în vârstă de 13 ani și 10 luni. ”

    Restul….minora nu putea consimti in deplinătatea capacitate de exercitiu….

    Si daca era consimtit era tot act sexual cu un minor.

    Minorul nu are resurse sa isi angajeze aparator.

    Ce a facut Protectia Copilului?

  3. Fosta sefa a Parchetului general,cum dracu o chema ca am uitat,in plenul CSMa afirmat sa se ia aminte,ca pedofilil,violatorii de copii nu prea sunt vinovati.Fetitele sunt vinovate,pt.ca dornice ” sa procreeze „ii provoaca pe nemernici,deabia steptand sa fie violate.Ca urmare,exista statistica oficiala,publicata la TV,86% dintre Dosarele infractorilor sexuali,sunt solutionate cu suspendare,dupa ce in Instanta,tot hotul de pagubas,copilele,sunt interogate agresiv,intimidate,de catre judecatoarele ” mele ” .Excitate,nefutute la timp,care in schimb ii mangaie pe crestet pe infractori,si poate inafara serviciului ii mangaie si prin alte parti.

  4. Stelian asta care miorlaie nu vb si a luat casa de la anl care nu avea dreptul plus ca e un indocttinat oneghist si deci antiroman si chiar dusman asta se vede!!

  5. Dle. Manolache,
    Ne dati tot felul de detalii scabroase, ca sa o spalati pe Dna. Savonea si sa-l umpleti de jeg pe Stelian Ion. Doar ca sunt amandoi de aceeasi teapa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger