AcasăDezvaluiriAncheteMihăilă, preluare ostilă a MAI!

Mihăilă, preluare ostilă a MAI!

După ce ”și-a tras fabrică de chestori”, după cum avertizam în urmă cu doar câteva zile, comisarul șef Florin Marius Mihăilă continuă o operațiune de veritabilă ”preluare ostilă” a conducerii structurilor cheie ale Ministerului Afacerilor Interne, așa după cum nu s-a mai văzut din mandatul lui Carmen Dan!

De la Mihăilă pentru Ganea

Ceea ce a dus incluisv la monitorizarea ”grabei nebune” cu care șeful de cabinet al ministrului forțează avansarea la gradul de chestor. Sau noi ”împământeniri” pe funcții, cel mai probabil pentru asigurarea unor pensii mai mult decât generoase recomandărilor venite în special pe filiera Gălățeanu – Filip, de la Corpul de control al ministrului. Și asta cu toate că tocmai pentru evitarea unor asemenea ”artificii birocratice”, conducerea MAI tocmai ce a aprobat fișele pentru scoaterea la concurs a posturilor de conducere. Iar tocmai presat de această măsură benefică, ”gruparea Mihăilă” pare a forța, după precedentul Zeca, găsirea unui post călduț de conducere și pentru comisarul șef Ion Ganea, cel care nu își mai găsește locul la Academia de Poliție… Prietenii știu atât de bine de ce!

Ganea, după Gălățeanu și Filip!

Odată trecuți în fruntea ”listei scurte” a nominalizărilor MAI pentru concursurile organizate pentru gradul de chestor și trecuți de același ”veșnic recunoscător” șef de cabinet Mihăilă și la sporurile ”excepționale” de 50 la sută, comisarii șefi Tiberiu Gălățeanu și Florin Filip mai forțează un ”tun”. De această dată, ce este drept, nu direct pentru ei, ci pentru comisarul șef Ion Ganea. Fără a le păsa de ce acesta nu a acces prin concurs, până acum, pe funcțiile de conducere vizate… Pentru că, probabil ferm convinși că ”ROBOCOP” Mihăilă nu le poate refuza nimic după ce l-au ”spălat” pe acesta în cercetarea disciplinară de când conducea IPJ Sălaj, Gălățeanu și Filip ar fi ”identificat” un loc și pentru Ganea. Cu toate că singurul mod cu adevărat legal cu care ar putea să îl ajute ar fi să învețe alături de el pentru a ocupa prin concurs postul vizat, ci nu prin ”floricica” împuternicirii. După cum se vor convinge de altfel aceștia mult mai curând decât se așteaptă până chiar și noua ”vedetă” a MAI, Mihăilă!

author avatar
Catalin Tache