AcasăDezvaluiriAncheteMat la Iohannis! Blaga rupe PNL-ul!

Mat la Iohannis! Blaga rupe PNL-ul!

Aceasta este spaima momentului pentru Klaus Iohannis, după ranga în dinți pe care șeful statului tocmai ce a primit-o în plin din partea unui Vasile Blaga pe care deja îl credea ”îmbălsămat” pe veci pe undeva pe la Bruxelles. Variantă de lucru puternic legendată în ultimii ani și de îmbârligătorii sistemului, cei care reușiseră să îl încredințeze pe ”unicul președinte” că Vasile Blaga chiar că nu mai poate reprezenta niciun ”pericol intern”. Cel puțin atâta vreme cât atât dosarul său, cât și cele ale altor membri ai familiei sunt încă ținute deschise, ”la aparatele” Justiției.

Iohannis încă mut la mârâitul Buldogului

Iată însă că ”Buldogul” nu doar că a fost singurul lider liberal care a ”mârâit”la președinte după strategia dezastruoasă a impunerii alegerilor parlamentare, dar în ultimele ore Vasile Blaga face o adevărată demonstrație de forță în fața Președintelui României. Mișcare care l-a și luat cu atât mai mult prin surprindere pe șeful statului, cu cât Klaus Iohannis era sigur că după ”execuția sumară” a premierului Ludovic Orban și aservirea USR-ului prin ordinul impus liberalilor de a nu îi atinge pe aceștia nici măcar cu o”floare electorală” – în ciuda atacurilor dezlănțuite ale oamenilor lui Barna și Cioloș – rămânerea generalului Ciucă în fruntea ”Guvernului meu” va fi o simplă formalitate. Iată însă că ”mămăliga” liberală a explodat tocmai acolo unde se aștepta cel mai puțin Iohannis : în Ardeal! Acolo unde puternicele organizații construite pe vechea ”fundație” pedelistă au fost reactivate ”de îndată”de către Vasile Blaga. Cel care și-a asumat ingrata misiune de ”a-i da una peste bot” președintelui, într-o perioadă în care ”regimul iohannist” începea deja să miroasă a cu totul altceva până și la Paris, Berlin sau Bruxelles!

A dat drumul la ”dulăi” : Bolojan și Boc!

Incredibil, dar adevărat! ”Mutulică” de Emil Boc a deschis și el gura după atâtea tăcute mandate de primar la Cluj Napoca. Unul dintre cei mai ”servili” politicieni români făcând o ”caterincă” totală, în mod public, de negocierile impuse de către însuși președintele Klaus Iohannis noii ”frății” PNL – USR – UDMR!

Bolojan cu Boc apoi Sighiartău au sărit la gâtul iohanniștilor din partid

Iar dacă până și Emil Boc a ajuns să sară public la ”beregata” noii alianțe politice atât de dragă Cotrocenilor nu poate însemna decât că acesta nu doar că nu mai are tradiționala sa”dublă comnadă”, ci direct că Vasile Blaga rămâne principalul factor de influență în organizațiile liberale din Ardeal. Cele care nu au făcut deloc un secret că ar defila oricând cu Ilie Bolojan premier. Proaspătul președinte al Consiliului Județean Bihor făcând la rândul său adevărate demonstrații de forță cu privire la ce ar putea însemna o adevărată resetare liberală a administrației, fie ea locală sau centrală. Numai că, în plină campanie electorală, așa după cum dezvăluiam în exclusivitate, Klaus Iohannis a luat foc împotriva a ceea ce oamenii președintelului de la Palatul Cotroceni au denumit deja ”puciul de la Cluj”!

Blaga a luat foc după ce Lucian Bode a rămas fără Transporturi

Astfel că orgoliosul Iohannis a transmis nu doar că nu îl va desemna niciodată pe Ilie Bolojan premier din partea Partidului Național Liberal, dar și că ar fi bine ca acesta să înceapă să își vadă lungul nasului! Lăsând de înțeles că știe prea bine și că în spatele ”puciștilor” ardeleni s-ar afla nimeni altul decât ”buldogul” Vasile Blaga…

Bode a umplut paharul!

După dezastrul ”Grindă”, organizațiile județene liberale din Vestul României aveau deja promis, încă dinainte de declanșarea campaniei electorale pentru parlamentare, mandatul de la Ministerul Dezvoltării. Adică ”pușculița ”  oricărui partid aflat la guvernare. Mai ales de acum înainte, când oricum cel mai bogat minister din Guvern ar urma să gestioneze și bună parte a celor 80 de miliarde de euro care ar urma să fie alocate României prin planul de reziliență stabilit la Bruxelles. Iar atunci când au prins de veste că Dezvoltarea ar urma să fie cedată USR-ului, pentru a-i satisface năzurosului Dan Barna pofta de funcții, ardelenii liberali au luat foc.

Buda în locul lui Chirilă sub pulpana generalului Oprișor

Numai că, fiind cu ochii pe USR-ul lui Barna, liberalii lui Blaga s-au trezit victime ale unei ofense și mai mari : predarea Ministerului Dezvoltării către UDMR! A urmat Mediul, ceea ce a tulburat și mai multe apele în Ardeal… Acolo unde liberalii nici nu au apucat să își revină și după pierderea Ministerului Fondurilor Europene, că a și urmat ”șocul” de la Transporturi. Unul cu atât mai ”dureros”, cu cât Lucian Bode era recunoscut ca unul dintre cei mai vechi oameni loiali ai lui Vasile Blaga, încă de pe vremea înființării PDL! Astfel că ejectarea lui Bode de la Transporturi a fost picătura care a umplut paharul atât activului de partid, cât și firmelor de casă care ajunseseră să performeze din nou în domeniul infrastructurii… Astfel că ”SMS-ul otrăvit” al secretarului general Robert Sighiartău pentru convocarea de urgență a Biroului Permanent Național al PNL este interpretat până la cel mai înalt nivel al sistemului drept ”ultimatumul lui Blaga” pentru Klaus Iohannis de-a își lua ”laba” de pe partid. Sau cel puțin de pe ”falanga” sa ardeleană…

Buda în locul lui Chirilă, la Cotroceni!

Iată însă că luați de valul spectaculoasei reveniri a lui Vasile Blaga, cel care este la o singură mutare de a îi da ”șah mat” chiar președintelui Iohannis, unii rezerviști deja se cațără din nou la butoanele sistemului pe care tocmai l-au mai părăsit. Cel mai relevant caz fiind cel al chestorului cu tot atâtea stele ca și ale lui Bogdan Despescu… Ioan Buda făcând deja deliciul cititorilor avizați ai stenogramelor în care este anunțată numirea acestuia drept consilier în ”ograda” generalului Ion Oprișor de la Cotroceni.

Generalul Oprișor

Adică Ioan Buda în locul lui Daniel Chirilă, ceea ce arată pe deplin că ”la vremuri noi, tot noi”… În timp ce Frontiera este tot atât de ”șvaițer” cum a lăsat-o același chestor Buda! Cel care nu trebuie uitat că se afla la comanda Poliției Române și la momentul jalnicei gestionări a intervenției eșuate de la Caracal… Iar acum urmează să îl consilieze pe președintele Iohannis, prin ”filtrul” generalului Onișor, ce-i drept, tocmai pe problemele securității naționale!

author avatar
Catalin Tache