Cauta

MAREA RESETARE a lui Iohannis: Rareș, Dan și Iulian!

Iohannis mizează din nou pe Rareș Bogdan

De această dată cel puțin, ”războiul nervilor” declanșat de către tot mai isterica propagandă radicalizată cu privire la ”ruperea” coaliției de guvernare este unul cât se poate de ”fake”! Chiar grosolan de fals! Pentru că, ei bine, cu sau fără UDMR la guvernare, Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat sunt ”în grafic” cu asigurarea, pas cu pas, a stabilității guvernamentale până la decisivul an 2024.

Dan Motreanu renunță și el la Bruxelles

Ce este drept, o remaniere va veni… Numai că nu va fi una de îndată, ”pe genunchi”… Ambele tabere care duc greul guvernării având propriile planuri de aruncat ”așii politici” pe masa viitorului Cabinet. Dar nu acum… Ci în luna mai a anului viitor! Atunci când, spre disperarea unora, liderii liberali și pesediști vor face schimbul prevăzut la formarea actualei Coaliții. Până atunci însă, Marcel Ciolacu pregătește deja întărirea propriei echipe pesediste din Guvern, prin ”încălzirea” actualului europarlamentar Mihai Tudose. Însă adevărata mare surpriză vine din tabăra liberală…

25 mai 2023…

Președintele Klaus Iohannis fiind decis să arunce în luptă, odată cu preluarea șefiei guvernului de către liderul pesedist, Marcel Ciolacu, a ”greilor” Partidului Național Liberal. Astfel că oamenii președintelui din partid au fost deja convinși să ”pună osul” la actul guvernării, pentru ca liberalii să facă o figură cât mai frumoasă din momentul în care noul tandem Marcel Ciolacu – Mihai Tudose va încerca să ridice, de asemenea, cât mai sus ștacheta pesedistă. Mai ales că, de la momentul preluării șefiei Guvernului de către Marcel Ciolacu și intrarea ”în pâinea” guvernamentală a ”artileriei grele” liberale nu va mai fi nici un an până la primele alegeri din ”nebunul” an electoral 2024.

Iulian Dumitrescu și Ilie Bolojan gata să intre la guvernare

Iar planul prezidențial al ”Marii Resetări” liberale din Guvern se poate dovedi unul pe cât de simplu, pe atât de pragmatic. În linii mari acesta prevăzând ca, pe data de 25 mai, atunci când Partidul Național Liberal va preda controlat funcția de premier și Nicolae Ionel Ciucă va prelua Președinția Senatului, liberalii vor intra automat și în posesia a patru portofolii extrem de importante. Este vorba despre Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor, Secretariatul General al Guvernului și poziția de vicepremier a Guvernului.

Bogdan și Motreanu renunță la PE!

Cea din urmă fiind deja ca și ocupată de către actualul europarlamentar Rareș Bogdan. Acesta fiind convins să renunțe pur și simplu la avantajele, siguranța și expunerea postului de europarlamentar, pentru a intra ”în forță” în guvernul care urmează să fie condus de pesedistul Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă va preda ștafeta preluând Președinția Senatului

Dar în care Partidul Național Liberal va ”defila” cu liderii în care președintele Klaus Iohannis are cea mai mare încredere. Astfel că și europarlamentarul Dan Motreanu va recurge la un gest politic similar cu cel al lui Rareș Bogdan. Motreanu renunțând și el la statutul de europarlamentar, pentru a prelua unul dintre portofoliile care urmează să fie atribuite Partidului Național Liberal după ”marea resetare” guvernamentală din 25 mai 2023.

Bolojan și Dumitrescu, mobilizați!

În noua echipă guvernamentală, Partidul Național Liberal urmând a miza și pe alte două nume grele precum actualii președinți de Consilii Județene, Iulian Dumitrescu și Ilie Bolojan. Iar dacă aceștia vor renunța la președințiile Consiliilor Județene din Prahova și Bihor, atunci există posibilitatea de a fi lăsați în loc interimari pentru următoarea perioadă de un an și trei luni. Astfel că, în cele din urmă, doar Rareș Bogdan și Dan Motreanu vor renunța cu totul la siguranța mandatelor de europarlamentari, pentru a deveni exclusiv membri ai Guvernului României.

Marcel Ciolacu îl vrea pe Mihai Tudose în Guvern

Astfel că intrarea celor patru ”grei” liberali, Rareș Bogdan, Dan Motreanu, Iulian Dumitrescu și Ilie Bolojan în viitorul Cabinet care se va reconfigura pe data de 25 mai 2023 este ca și sigură, Klaus Iohannis insistând în mod deosebit pentru cooptarea acestora. Și mobilizarea lor pentru un an guvernamental în care prestația liberală trebuie să fie una de excepție, în preajma viitoarelor alegeri.

Cadariu ar putea fi înlocuit de Flutur

De asemenea, o altă variantă luată în calcul la vârful PNL, dar care nu a fost încă ”bătută în cuie” este intrarea și a lui Gheorghe Flutur în viitorul Cabinet Ciolacu. Iar dacă se va lua o decizie definitivă și în acest sens, cel mai probabil actualul președinte al Consiliului Județean Suceava îl va înlocui pe Constantin Daniel Cadariu în fruntea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Mai ales că vorbim de un minister care oricum revine organizației județene Suceava a Partidului Național Liberal…

PNL și PSD rămân alături la guvernare
Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version