AcasăDezvaluiriAncheteMApN recunoaște cum le plătește Ciucă americanilor

MApN recunoaște cum le plătește Ciucă americanilor

Ciucă plătește trimestrial

Iată că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” cu privire la ”tocarea” a peste 10 miliarde de dolari pe ”combinațiile” samsarilor americani de armament începe să aibă efectele scontate. Astfel că, simțind că ”se strânge lațul”, ministerul lui ”Ciucă al nostru” a încercat să iasă din corzi printr-o operațiune minuțios pregătită de către propaganda operativă a DGIA.

Să vezi de acum semnături pe contracte LOA

Cea care, după ce a solicitat o mână de ajutor de la ”dealerii” de peste Ocean s-a mobilizat pentru a trâmbița cu un exces de zel deja grețos ”succesul istoric” al generalului rezervisto – liberal Nicolae Ionel Ciucă. Cel sub al cărui mandat s-ar fi produs minunea ca Statele Unite ale Americii să acorde țării noastre statutul de ”Dependable Undertaking”! Ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării Naționale va putea cumpăra de acum înainte echipamente militare americane fără avans! Informație oficială a MApN care nu face decât să confirme informațiile ”NAȚIONAL”, unele insistent dezmințite până acum tot de MApN despre faptul că generalul Ciucă a plătit până acum toate contractele încheiate cu americanii înainte, ca la …

Tot Guvern la Guvern…

”Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit la sediul MApN cu Heidi Grant, directorul Agenției pentru Cooperare în Domeniul Apărării și Securității din Statele Unite ale Americii. Pe timpul întâlnirii, oficialul american l-a informat pe ministrul Apărării Naționale despre faptul că România a primit, din partea SUA, statutul Dependable Undertaking. Obținerea acestui statut va permite, de acum înainte, încheierea contractelor de achiziții de echipamente militare fără a mai fi nevoie de vreun avans, derularea programelor guvern la guvern de tip LOA (Letters of Offer and Acceptance) fiind posibilă prin programarea trimestrială a plăților pe întreaga perioadă de derulare a acestora”. Adică de acum înainte vom putea cumpăra armament de la americani tot doar în sistemul ”Guvern la Guvern” atât de criticat la nivel european și fără a avea șansa organizării vreunei licitații internaționale. Atâta doar că vom plăti trimestrial, din trei în trei luni.

Armata Română anexa US Army

Însă anunțul că România rămâne prizoniera sistemului de achiziții LOA, prin care Ciucă acceptă scrisorile de intenții ale ”partenerilor strategici” l-a entuziasmat din cale afară pe ministrul Ciucă, acesta declarând că ” înscrierea României în rândul țărilor care beneficiază de statutul Dependable Undertaking în programele derulate cu Guvernul SUA vine ca o recunoaștere a seriozității cu care am tratat contractele de tip LOA pentru înzestrarea Armatei Române și are o valoare intrinsecă deosebită, și anume recunoașterea statutului de partener de încredere. Eșalonarea plăților pentru angajamentele viitoare va facilita atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus pe linia dotării cu echipamente performante și, implicit, va crește gradul de securitate al României”. Cu ”mica” mențiune că s-a primit acest statut pentru că pur și simplu MApN a depășit ”pragul” de cumpărături LOA din SUA, astfel că a primit o nouă ”linie de credit” pentru următoarea repriză de ”shopping”. Una de alte 12 miliarde de dolari, după cum dezvăluiam nu cu multă vreme în urmă!

author avatar
Catalin Tache
3.190 afisari

35 COMENTARII

  1. Tache , de ce esti asa inversunat pe SRI si MApN ? Cui foloseste toata aceasta denigrare ? De ce amesteci SRI-ul in alegerile din Moldova ? De ce esti mereu contra contractelor de inzestrare ale armatei romane ? Nu e cam pe fata si bate la ochi ? De ce nu dezminti cele aparute in presa despre legaturile tale cu factori externi ?

  2. S or fi luat ceva comisioane ???La atata banet platit,o fi venit si parandărătul…ca nu degeaba doar americanii au loc pe piață, mai sunt si altii care au oferte de calitate,se pare ca nu au loc.
    Azi la Galati in timpul zborului s a dezmembrat un F16 in timpul unui zbor de antrenament…

    • Copilul Durerii EUROFIGHTER, îți mai amintești de înzestrarea Armatei cu elicoptere AH1 RO-Viper, promovat de General de Brigadă ** (două stele) Dr. Ing. Marius Eugen Opran prin anii 96-98?
      Comisionul lui Opran, în paralel și Consilier Prezidențial pentru dezvoltare durabilă la Iliescu, era de 5-10% per bucată de elicopter. Prețul pe bucată AH1 RO-Viper = 30.000.000 USD!
      Chiar și doar la 1% comision, la 150 de bucăți, Opran încasa vreo câteva zeci de milioane USD.
      AH1 este un tip de elicopter de atac cam cu 50 de ani de serviciu. A prins și a doua jumătate a războiului din Vietnam!! Prin anii 96-99, AH1 mai era folosit doar de Tzahal, Armata Israeliană și USMC (United States Marine Corp).
      Copchilul Durerii EUROFIGHTER, ca să înțelegi care e mâncarea de căcat, ține cont de un lucru: actualul General de Brigadă ** (două stele) Dr. Ing. Marius Eugen Opran,pe atunci doar colonel ÎN REZERVĂ, prin 95-96, a fost arestat în sediul fostului Bancorex fiind prins în flagrant pe când fura documentele băncii în conducerea căreia era numit de statul român. !

        • HotNew.ro , IERI , 13 IULIE 2021 , ORA 9:08 , articol de Victor Cozmei : ” SISTEMUL DE RACHETE CU CARE ROMANIA ISI VA APARA COASTA MARII NEGRE IMPOTRIVA NAVELOR INAMICE ” E o raccheta foarte manevrabila si cu design care o face aproape invizibila ” . Ce include contractul G2G semnat de Romania pentru sistemul NMS .

        • Armamentul american este cel mai vândut din lume!! Ca urmare este armamentul cel mai utilizat în bătălii adevărate!!! Pe planul unei țări ca România, place sau nu asistenței, totul se reduce la nivelul de pregătire a personalului, a capacității profesionale a ofițerilor ingineri. La noi, ofițerii sunt cea ce sunt din punct de vedere profesional ca ingineri. Generalul de Brigadă ** Marius Eugen Opran este Dr. Ing. în electronică, în principiu. Ceea ce s-a întâmplat efectiv a fost că respectivul, ca mulți alții, la terminarea facultății de electronică UPB, cu o medie departe de a fi strălucită, a ales să devină ofițer activ. Și s-a căsătorit cu o rudă a lui Lina Ciobanu, care era foarte apreciată de Ceaușeasca…. Oricum, la o astfel de activare, conta și avizul pcr și al Secu-CI. Pe scurt, el este un exemplu dintre multe zeci de mii de cazuri.
          Problema este că băieți de felul acesta au devenit un fenomen social. Pe scurt, dintre astfel de băieți nu a apărut nici un fel de geniu tehnic. Acest fenomen are multe implicații financiare.
          De exemplu, Ciucă, de voie, de nevoie, va înzestra România cu drone. Evident, americane sau englezești. În acest timp, Polonia cumpără drone turcești Bayraktan. De ce, dronele turcești au fost folosite în condiții reale de luptă în Libia, în Siria, în Irak, în Nagorno-Karabah…. Dronele turcești mai au o calitate: sunt de două ori, două ori și jumătate mai ieftine decât cele americane. Întrebare: unde sunt dronele produse de cercetarea științifică aeronau-tică românească după zeci de miliarde EURO hăpăite???
          Una dintre singurele întrebări inteligente exprimate de Florin Câțu în public, prin februarie, a fostȘ unde s-au dus 10 miliarde de EURO, incluzând și Laserul din Măgurele (ELI-NP) băgați în cercetare??

          • „cel mai vândut din lume!”
            catre cine?
            „este armamentul cel mai utilizat în bătălii adevărate”
            cine a castigat bataliile alea?
            „nu a apărut nici un fel de geniu tehnic”
            in Romania? Pai il executa de pe scaunelele gradintei.
            „cercetarea științifică aeronau-tică românească”
            ce-i aia?

      • Johnnele , ai ramas setat , esti in pana de noutati ? Repeti postarea de la articolul lui Marian Popescu din Contributors.ro : ” Neintelegeri ? Sau intentie complice ? „. Articolul a aparut luni , 21 iunie 2021 , tu ai postat matinal miercuri , 23 iunie 2021 , la ora 7:48 . Ai un fix sau esti in pana de noutati ?

  3. De unde sti ca s-au luat comisioane , ai fost de fata cu parandaratul ? Se pot intampla multe , bucati din carcasa unui motor de avion au cazut intr-o zona rezidentiala din Denver , alte avioane militare intra in coliziune in aer …

    • Comparati cele doua articole de mai jos si trageti concluzii : 1. National . ro , 12 iulie 2021 , ora 14:48 , articol de Catalin Tache : ” PARIU NEBUN LA SRI : PUNE PREMIERUL ” . 2 . Adevarul .ro , azi , 14 iulie 2021 , ora 08:00 , articol de Iulian Chifu : ” DIN DOSARELE DISCRETE ALE DIPLOMATIEI ROMANESTI : IMPLICAREA ROMANIEI IN SUSTINEREA REPUBLICII MOLDOVA SI A PRESEDINTELUI MAIA SANDU „.

    • Tache , de ce nu limpezesti situatia si nu ai nici o replica la postarea de la 22:38:22 ?

  4. Nu iese fum fara foc. Si Nu se fac aranjamente banoase fără generali perversi si fara ca slugile lor sa nu fie plasare in pozitii de intermediari. Fapta: generalul Decebal ILINA, patronul Pro OPTICA, cumpărată de la șmecherul de Florin Călinescu, l-a plasat pe Marzu MARINICA ca director la GDELS Romania, firma care reprezintă pe americanii de la General Dynamic si pe elvețieni de la MOWAG care ne-au fraierit cu PIRANIA. MARZU este cel care s-a făcut ca alături de ELBIT din Israel, face off-set prin fabricarea turelei de armament care nu functioneaza la parametrii declarați si pe care ofițerii MAPN nu au omologat-o. Atunci au introdus firma „bidon” KONSBERG din Norvegia pe care licuriciul a mai vopsit-o in contractele păguboase derulate de UTI (GAP FILER si HAWK). MARZU îl înlocuiește pe Călin Constantin devoalat ca omul lui Badea si cel care a l manevrat șpagă de la PIRANIA de 5 milioane dolari.

    • E mare hora, e dela cu coregrafia cunoscuta si cu maeștrii de ceremonii cu toții instalați si foști „inleligence”, adică gainari securisti balcanici de sorginte stalinistă. ILINA si OPRAN, dar si alti instalați, activi si in rezerva, se cunosc, se ajuta si „lucreaza” in domeniul spagilor de peste 20 de ani. Nimeni nu i-a deranjat..

  5. Din toata aceasta mahmureala
    In care tot se scurg lovele
    Cu linguseli si abureala
    Tu om de rand ,ce stii de ele?

    Ei vin ‘napoi pe cap cu o sapca
    Si cu zorzoane ,tinichele
    Iar banii ti s luati cu japca
    Tu om de rand ce faci cu ele?

    Zorzoanele nu tin de foame
    Cu sapca nu pornesti la treaba
    Cei doi mamuti se sparg in toane
    Iar tu platesti a lor galceava

  6. Bri , asa-i la noi , pi malu stang al Nistrului , yo , ca om di rand , halesc stivie pigmientata cu siminti si compiun viersuri ……hihihihihihihihi

    • Da , asi ie , m-o fatat mamuku prost , stivia o halesc cu caviar aburit di la salubritati …

  7. TEHNICA MILITARA SECOND HAND CU BANUL JOS !!!,cat de prosti suntem !,ce razboaie a castigat SUA dupa 45 pana azi ? cu tot armamentul lor grozav !!.
    Totul sa ai o Maciuca la un car de oale si se alece praful de toata munca ta !

  8. Cei care vor razboi ,cearta ,galceava ,teveatura,ar trebui dusi sus la 10 000 de kilometri ca tot e la moda, sa vada pe ce bucata de pamant stam si cat de neajutorati plutim printr un spatiu relativ si vulnerabil Poate asa isi vor da seama cat de absurzde sunt aceste contre care intr o clipita te pot transforma in neant

    • Plutesc intr-un spatiu relativ si vulnerabil , sunt ursuza si ABSURZDA , supravietuiesc din contre , o sa ma transform in neant …

  9. Kostea , hulpavule , pe mine nu ma inviti la un polonic ? Vrei sa se aleaga praful de versurile tale si sa-ti dau o maciuca zburlita in mufa ?

  10. Dora, asa patesti daca lasi maimutele sa se joace cu grenada!Priveste doar la maimuta asta jegoasa de la Tiraspol si vei intelege !Ea atata stie ,sa bage strambe si contre indiferent daca are sau nu treaba cu subiectul Cred ca maimutoiul asta ar trebui dus sus la 10 000 de kilometri si lasat acolo pe post de satelit Dar si acolo ar fi prea gretos si scarbos pentru pamanteni

  11. Se,, alece,, praful de capul tau de mujik dement .MUJIK rusofil!kostea cufuritul de la ,,stivie,,mai nou ,,andreesanu”hat

  12. Dora , sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , folosesc pseudonime conspirate , acum ma dau ca sunt din Sri …Lanka , nu te lua dupa dibla mea de mujik dement cufurit de la „stivie „, te urmaresc de la 10.000 de kilometri , m-a plasat Musk pe orbita cu ailalti starlici , a vrut sa vada daca supravietuieste o maimuta jegoasa dand contre la asemenea inaltime . Vezi ca se agita cateaua , te urmareste unu la geam cand faci baie , ia-l cu matura , ala precis e ” Curios ” . Dora , krasivaia devocika , vezi cum ti vighiez yo di la un lat di palma di Boje ?

  13. Dragi Rooomaaani,10 miliarde de Dolari,exact cat este deficitul Bugetului de stat,plus deficitul balantei de plati.Bani platiti anticipat,nu ca proasta de Germania pe care o injura Trump ca nu contribuie .Noi romanii suntem mai destepti ca nemtii,mai dati dracului,mai cu mot.Si de fapt dragi rooomaaaini,dupa cum va prostea Catu in fata,acesti bani adica vreo 45 miliarde de lei,in actele lui Catu figureaza la rubrica ” investitii grandioase ” in economie.Ce va mirati,cum a cui economie,prea multe vreti sa stiti.Ciocul mic,si eu sunt mic nu stiu nimic,ca dovada ca eu m-am ” invartit ” doar cu o sepcuta de 2 lei,pardon de 2 Dolari.

  14. Dragi Rooomaaani,10 miliarde de Dolari,exact cat este deficitul Bugetului de stat,plus deficitul balantei de plati.Bani platiti anticipat,nu ca proasta de Germania pe care o injura Trump ca nu contribuie .Noi romanii suntem mai destepti ca nemtii,mai dati dracului,mai cu mot.Si de fapt dragi rooomaaaini,dupa cum va prostea Catu in fata,acesti bani adica vreo 45 miliarde de lei,in actele lui Catu figureaza la rubrica ” investitii grandioase ” in economie.Ce va mirati,cum a cui economie,prea multe vreti sa stiti.Ciocul mic,si eu sunt mic nu stiu nimic,ca dovada ca eu m-am ” invartit ” doar cu o sepcuta de 2 lei,pardon de 2 Dolari.Baisecuristule,acoperitule,lasa comentaiurl,ce nu-ti convine ?

  15. Dragi Rooomaaani,10 miliarde de Dolari,exact cat este deficitul Bugetului de stat,plus deficitul balantei de plati.Bani platiti anticipat,nu ca proasta de Germania pe care o injura Trump ca nu contribuie .Noi romanii suntem mai destepti ca nemtii,mai dati dracului,mai cu mot.Si de fapt dragi rooomaaaini,dupa cum va prostea Catu in fata,acesti bani adica vreo 45 miliarde de lei,in actele lui Catu figureaza la rubrica ” investitii grandioase ” in economie.Ce va mirati,cum a cui economie,prea multe vreti sa stiti.Ciocul mic,si eu sunt mic nu stiu nimic,ca dovada ca eu m-am ” invartit ” doar cu o sepcuta de 2 lei,pardon de 2 Dolari.Baisecuristule,acoperitule,lasa comentaiurl,ce nu-ti convine ?Pe Costea sugiuc il lasi sa-si verse laturile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger