AcasăDezvaluiriAncheteMApN GEME de agenți SUA: VA FI RĂZBOI ÎN ROMÂNIA!

MApN GEME de agenți SUA: VA FI RĂZBOI ÎN ROMÂNIA!

Ministrul român al Apărării a descins la Chișinău! Dar, din păcate, nu doar pentru obișnuita ”gargară” a lui ”domn profesor” Vasile Dîncu despre rușii care nu vor îndrăzni să își ridice privirile feciorelnice în fața unui stat membru al NATO!

Instructorii Echipelor Tactico Operative sunt deja la București

Ci doar pentru ca, așa după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, să nu se ciocnească pe holurile sediului central al Ministerului Apărării Naționale cu zecile de agenți americani și instructori militari ai US Army care, la sfârșitul săptămânii trecute, s-au instalat în clădirea din spatele Palatului Parlamentului. Desigur, nu pentru a beneficia de cea mai bună priveliște a unei Catedrale a Neamului aflată în construcție de peste 15 ani. Ci doar pentru a își stabili aici un cartier general al ”Echipelor Tactico – Operative” americane care au fost relocate de urgență în București, chiar zilele trecute. Astfel că obedientul ministru român al Apărării a fost pur și simplu evacuat din propriul birou, pentru ca, la o adică, Vasile Dîncu să se poată jura cu mâna pe inimă că el unul nu a văzut niciun instructor militar american sau ofițer de legătură al DOD – Department of Defense în sediul MApN. Ceea ce însă pur și simplu nu mai conteaza… Pentru că, dacă americanii și-au trimis în grabă Echipele Tactico – Operative la București iar acestea și-au și intrat în pâine, atunci înseamnă că deja cel mai negru scenariu devine de acum ”variantă de lucru”. Și cu toate că liderii politici, ai serviciilor secrete și ceilalți demnitari au reușit să evite până acum ”capcana Herson”, norii negri ai ”internaționalizării” conflictului ucrainean se abat deja asupra României…

”Ăștia nu freacă menta degeaba”…

Acum, normal că la aflarea acestei vești nu putem decât să ne facem cruce cu ambele mâini că ne aflăm într-un Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii.

George Scutaru Uite cine apără Insula Șerpilor

Mai ales că, iată, Department of Defense deja a trimis la București unii dintre cei mai antrenați și experimentați militari ai US Army. Membrii Echipelor Tactico – Operative nevenind în niciun caz în România pentru militarii americani de la baza de la Mihail Kogălniceanu, cei care iată că se dovedesc mai coruptibili și decât ”nașii” de pe mizerele trenuri românești. Deci, cel puțin la prima vedere ar trebui să răsuflăm ușurați că, uite că americanii nu ne abandonează. Însă adevărata îngrijorare a structurii contrainformative care de altfel a și asigurat ”scurgerea controlată” a acestei informații este că ”Echipele Tactico – Operative nu au descins la București în urma unei alerte privind o agresiune militară iminentă a Armatei Federației Ruse împotriva teritoriului statului român! După cum instructorii americani nu au venit nici pentru efectuarea unor exerciții militare comune devenite deja un fel de ”băiețești” de rutină. Și atunci de ce au fost trimiși ofițerii acoperiți ai Echipelor Tactico – Operative de DOD în România? Mai ales că, după sum susțin sursele noastre, ”ăștia chiar nu freacă menta degeaba pe unde sunt trimiși”! Astfel că, dacă la sfârșitul săptămânii trecute au sosit la București, atunci înseamnă că ”au ceva de făcut”… Iar ”job”-ul lor este să pregătească de război forțele aliate!

”Rolul României și pericolul unei noi recuceriri ruse a Insulei Șerpilor”

Numai că, stranie coincidență, descinderea americană de la București survine la doar câteva zeci de ore după o inițiativă cel puțin la fel de stranie a ”oamenilor președintelui”. Este vorba despre prezentarea făcută în Statele Unite ale Americii, în fața unei delegații a Congresului american, de către conducerea think thank-ului românesc New Strategy Center. Cel condus de fostul consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, George Scutaru și recunoscut în tot sistemul drept ”Think tank-ul lui Iohannis”.

Nu trimiteți FOS dincolo de apele teritoriale din Marea Neagră

Și asta după ce, tot în SUA, în Washington D.C. și în parteneriat cu think tank-ul american Center for European Policy Analysis – CEPA, pe 27 septembrie, același ”think tank” al lui Iohannis, New Strategy Center prezentase studiul ” The Strategic Importance of Snake Island”. După care, pe 28 și 29 septembrie, George Scutaru și ceilalți oameni ai președintelui, însoțiți în permanență de ”ambasadorul personal” român al lui Iohannis la Washington, Alexandru Muraru au solicitat delegaților Camerei Reprezentanților ”necesitatea continuării sprijinului acordat Ucrainei și respingerea atacului rus, pentru evitarea recuceririi de către forțele ruse de ocupație a Insulei Șerpilor și ocuparea coastei ucrainene a Mării Negre”!

Degeaba am evitat Capcana Herson

Acum, ce informații or fi avut unii dintre cei mai apropiați strategi pe securitate națională ai Președintelui României că se pregătește o ”recucerire a Insulei Șerpilor de către armata rusă” dacă au dat fuga la Washington, pentru a îi alerta pe americani? Și de ce nu au făcut-o de la București?

Oricum, inițiativa ”nebuloasă” a CEO New Strategy Center, ”pușcăriabilul” George Scutaru și a ambasadorului Alexandru Muraru, ambii cunoscuți drept ”oamenii președintelui” Iohannis a fost urmată de trimiterea de îndată, la București, a primelor Echipe Tactico – Operative ale US Army.

Iar dacă ”eforturile militare comune de apărare a Insulei Șerpilor” solicitate expres de către New Strategy Center implică, sub orice mod, și prezența unor militari, instructori sau ofițeri de legătură români pe ”Snake Island”, atunci chiar că visul președintelul Zelenski de internaționalizare a conflictului ucrainean prin implicarea unui stat membru al NATO are toate șansele să se împlinească. Și avertismentul că ”va f război în România” trebuie luat serios în considerație, din moment ce propaganda Regimului Putin nu va rata cu siguranță această ”minge la fileu” ridicată de niște parcă mult prea obedienții demnitari ai statului român…

author avatar
Catalin Tache
21.457 afisari

166 COMENTARII

  1. Unde sunt prezicatorii aia care spunea ca va fi razboi in toate statele din jur (vor fi cuprinse de flacari) si Romania va sta linistita? Puterea credintei este mare, dar mai au romanii credinta? meritam sa ne salveze Dumnezeu? Aproape orice romanas se crede demn de a fi salvat macar ca isi inchipuie ca ingerii sunt niste extraterestri.

      • ROMANIA A DEVENIT O DICTATURA LA FEL CA PE TIMPUL COMUNISMULUI . PRESEDINTELE VA FI DENUMIT DE ACUM INAINTE PRECUM SI PRIM MINISTRU ACTUAL NOLENS-VOLENS
        ALEGERILE VOR FI O MASCARADA , CENZURA DIN MASS MEDIA IA AMPLOARE , O NOUA EPOCA DE AUR ESTE PREGATITA PENTRU SCLAVII ROMANI

    • cine sa ne atace pe noi romanii si de ce sa ne atace?
      in romania, la „indemnul” americanilor, (aceiasi americani din cauza carora e razboi in ukr) au fost aduse trupe straine, tot cu scopul de a enerva rusia.
      daca vor fi lovite obiective din romania, pare credibil ca acelea vor fi la turda, sibiu, deveselu, m. kogalniceanu.
      toate acestea sub paza, conducerea si coordonarea reala a americanilor. adica in aceste locuri este de fapt cate o bucatica de sua, cu acordul tacit si ghiba plecata a unor „conducatori romani get-beget”.
      asa ca nu e treaba armatei romane si a poporului roman.
      nu e treaba noastra ca se urăsc gastile mafiote din rusia cu cele din sua.
      noi suntem prea mici ca sa ne bagam. daca vor sa se cotonogeasca, treaba lor.
      i-au fraierit pe ucraineni, nu cumva sa ne fraiereasca si pe noi.
      baza de la deveselu este teritoriu romanesc? sunt jucarii romanesti acolo?
      asa ca: jur sa-mi apar tara,… nu se mai aplica in situatia in care baze americane sau americano-franceze samd, nu se mai aplica.
      ungurii cate baze straine au pe teritoriul lor?
      dar austriecii?
      aici totul este un jaf mafiot pentru resurse, asa ca n-avem noi ce cauta in cotonogeala dintre „elefanti”.

      • e Romania prstule 1945-1989 iti amintesti de ispravile tovarasilor tai sovietici si urmasilor lor tortionari analfabeti ?
        daca zici ca e cu americanii pe aici, ai uitat de „inestitiile” rusesti de pe aici, cu alea ce facem, nu vrem sa fie romanesti, nationale si traditional crestine ?
        partea nasoala pentru voi, toti tudoreii astia pupatori de gaoaze nespalate de mujici bolsevici e ca majoritatea romanilor se pisha pe voi
        idi na hui !

        • Investitii sunt si italiene si franceze, germane, emirate, israel de toate si ruse, da, printre toti ceilalti. Insa tribut noi nu platim decat la americani, parte din PIB pentru niste vechituri.
          Nu avem suveranitatea in acele baze, este data, de aia nu sunt baze in Bulgaria, ca aia au spus: da, faceti, dar comanda va fi in mainile generalilor bulgari, noi vom avea suveranitatea, va fi sub comanda bulgara. Si americanii au zis pas.
          La noi sunt toate.
          Daca va ataca Rusia va ataca bezele acelea, direct. Au tehnologia sa loveasca bazele si daca se vor imputi lucrurile asta vor face. nu stiu daca nu vor da o bomba doua si pe la Bucuresti, dar prea ar fi romanii fericiti daca ar bombarda parlamentul in sesiune. Nu stiu daca ne fericesc.
          Asa ca bazele, parlamentul, nu este treaba mea si a niciunui roman.
          Daca tot credeti bazaconiile astea ca romanii vor razboi fente, ia uitati-va cate clipuri cu milioane de vizualizari si zeci de mii de comentarii spun opusul: ca romanii o sa le dea in cap alor nostri care ne-au bagat in mizerie. Noi nu vrem razboi aici. Nu vrem pentru interesele altora si pentru un pamant pe care noi suntem tolerati si platim taxe imense, pamantul nostru, unde nici la plaja nu avem voie daca nu platim dreptul la smecheri, ca abuzeaza si nu dau toate plajele smecherilor. Te duci si stai cu cearceaful la cucurigu ca asa e misto, sa nu ai nimic. Gaz de toate avem si suntem prizonierii lor, ne jupoaie pe toate partile.
          Asa ca noi, romanii care nu avem smecherii si proprietati, noi cu unii sau altii vom fi la fel. Ei au ce pierde, noi stam aici cat este pace, daca se imput treburile ne tiram, noi nu o sa ne sacrificam precum u8crainienii.
          Sa nu uitati: la ucrainieni a venit urgia la 8 ani de la Maidan. Noi avem 30 de ani de la Revolutie, nu mai credem in sperietoarea lor ca am vazut ce ne aduc. Daca se intampla si la ei peste 30 de ani, timp in care sa fie dezamagiti incontinuu nu ar mai fi sarit sa apere nimic. Dar si noi daca se intampla asta la 8 ani de la Revolutie saream!!! Sunt de inteles ei, asa am fi facut si noi, la 8 ani de la revolutie, nu acum!
          Si nu ca zic eu, cine sunt eu? Un comentator pe net. Nimeni. Nu ca zic eu o sa se intample ceva, dar am observat, am vazut, am citit, am vazut ce simt oamenii, cum simt, la ce reactioneaza, am pus cap la cap. Am analizat. Si ai nostri stiu si ei perfect ca asa stau lucrurile, smecherii stiu perfect ce se intampla si nimic din ce am scris nu le este strain.
          Numai unii care nu stiu ce interese au pe la altii fac bulling si cred ca daca injura sau ataca un comentator pe net o sa schimbe ceva. Nu se schimba, indiferent cine comenteaza si cat. Oamenii stiu ce se intampla, s-au trezit, le e lehamite si nu vor razboi la noi. Deloc.
          Si nici nu o sa fie ofensati daca sunt lovite bazele militare, dimpotriva, multi se vor bucura foarte tare, asta garantat. Nu cred ca intelegeti ce ura au multi romani pe faptul ca sunt iobagi din nou in tara lor.
          Sa ne mai bage si in razbel? Nu. Nu. Si rusii stiu asta, ma indoiesc ca le este ceva strain din ce se stie si se vede public. Au si ei si toti destui agenti pe la noi.
          De asta si cred ca o sa fie pace la noi: toti au aici interese mari banesti, toti mai marii zilei. Toti. Implicit, toti vor sa continue sa faca bani aici. Si sa faca ce altele mai fac, ca Romania e tara tuturor posibilitatilor, un safe heaven pentru orice. Mai putin pentru romanii cinstiti. Dar macar e pace, e mancare, e benzina alea alea. Romanul rezista.
          Daca vor fi atacate bazele, o sa se impace si aia e. Se duc unii frumusel la ei acasa, daca nu se duc si inainte de bum bum – care va fi oricum daca nu vor pleca – si aia e, restul vor cadea la pace, pentru ca romanul nu va lupta, nu de data asta.
          La razbel au avut pamant, idealuri, acum romanul nu mai e legat de pamant, nu are ce sa apere: ratele pe 30 de ani la niste chichinete, sau chiria, ce naiba sa apere? pamanturile si averile altora? Ce?

          • @popeasca 2022-10-03 23:48 23:48:44
            NU….CAP DE POD….DAR IN SENS INVERS….NU AFGANISTAN…2001….2021….TRUPE,,,,CETATENI STRAINI…PREA MULTE ECHIPAMENTE N-AU CUM SA MAI CARE INAPOI…VA PUTETI UITA PE FLIGHTRADAR…DE FAPT CE SA VEDETI…PROBABIL VOR ZBURA CU TRANSPONDERELE OPRITE…POATE LE IESE O EVACUARE CA-N VIETNAM….FIARE VECHI…ELICOPTERE LA 70 BANI KG FIER VECHI…DAR AUI SI MULT ALUMINIU IN ELE…
            VEDETI ASTEA…
            Aviano Air Force Base in Aviano, Italy
            NATO Air Base Geilenkirchen
            Ramstein Air Base
            DE PROSTEALA CA-SI DAU RUSII CU AMERICANII LA CAP UNII ALTORA SUNT SATUL DIN COREEA 1950…SE CIOMAGEAU DIRECT RUSII CU AMERICANII PARALELA 38…MIG ALLEY…MIG15 CU SABRE…CU PILOTI RUSI SI AMERICANI DAR NU RECUNOASTEAU CA SE OMORAU INTRE EI…

          • Mi-a crescut libidoul si ma gadila-n fasna , am copiat un articol si l-am postat la 23:48 ca sa par interesanta in National si sa arat ca am si alte preocupari stiintifico – fantastice in afara de cratita . Recunosc , locuiesc intr-o chichineta sub pasarela garii Tiraspol , mi-a mai soptit si Livia , partenerul meu de bum bum in intimitate ….

          • Asta de imi fura pseudonimul si zice ca am copiat, nu tartacuta, sunt cuvintele mele. In rest, esti un labar coclit frustrat si sa nu imi zici ca nu este asa ca semnalizezi din toti tatanii. Esti amuzant, dar trist cumva, esti din aia care ajung de disperare sa violeze doamne de peste 70 de ani? Marele mascul care se bucura miseleste sa puna femeile ”la locul lor” ca este el atat de slab si las. Vezi frate ca barbatii misto nu fac din astea, aia nefrustratii care au si parte de actiune. Nu fac si pace nici aia cu coloana vertebrala si gentelmani care sunt singuri, numai aia de doi lei care mai sunt si labari pe deasupra, aia fac din astea, numai aia. Aia ca tine, asa

          • Acum ma gandesc asta care se da femeie, isi spune si el popeasca ca oi fi mai nene pe invers de fapt.
            Stau si analizez ce te-a triggarit din ce am spus si acum ca gandesc in timp ce scriu si ma gandesc ca de fapt te deranjeaza si te streseaza si te frustreaza faptul ca gandesc, ca o femeie poate sa gandeasca. Asta e, bingo!!!
            In creierul tau o femeie nu poate gandi, ea trebuie sa fie inferioara si cum tu nu ai de fapt nimic de spus niciodata decat injuraturi si chestii scurte cu una alta sari pe unul si altul si ii iei la .. chestii si atat , pentru ca mai mult nu te duce capul, te frustreaza maxim ca o femeie poate sa aiba ceva in cap, o logica, chit ca poate greseste pe alocuri. Nu poti concepe ca o femeie poate gandi, ceea ce tu evident nu poti, ca nu spui niciodata nimci interesant, doar injuri si jignesti, fara sa spui de fapt nimic care sa conteze. Atata poti, doar atat, nu poti face o analiza nimic ca nu te duce capul.
            Din fericire sunt multi pe care ii duce capul mult de tot si stiu multe lucruri si comenteaza pe aici, afli lucruri interesante, dar daca tu nu stii decat rusia rau, ue bine, lgbtq bine, adulti atrasi de minori bine, Credinta CAH, platit de putin ce pretentii sa aiba oricine de la tine?
            Fericiti cei saraci cu duhul dar uite ca unii nu se lasa si isi dau in stamba si isi semnalizeaza prostia peste tot

          • Spuneti si voi , ce femeie sanatoasa la bibilica se smiorcaie noaptea la 2:30 in National ca e impotent Kostea ?

          • Popeasco , nu-ti fie frica , sunt io , KOSTEA , i-am furat pseudonimul lui ” nik ” , trec mintenas sa-ti deretic cu limbuta cuibul de pupaza parfumat ……hihihihihihi

          • Asta ne mai trebuia…macelul să aibe loc departe de SUA…unde exista coruptie slugarnicie dar și prostie e posibil orice..nu ne mai ramane decat să ne inchinam la bunul DUMNEZEU…așa se intampla când e mana evreiasca la mijloc….se alege praful

        • Doamne ar ești de dus cu pluta! Câți ani ai de refulezi atâta propagandă de prost gust!

        • Cloraminooo!!! Ești dusa rău cu capul. Curul americanilor miroase mai bine decât al mujicilor? Îți doresc să-l pupi odată cu picioarele lor care se plimba în toată lumea în căutare de prosti. A găsit și la noi. Stai liniștită că ești în această gașca păstorită de cei pe care ii pupi peste tot.

    • DOMNULE CATALIN TACHE
      AM CITIT ARTICOLUL,AM CITIT SI COMENTARIILE….ZMAU…EXTRATERESTRII…INGERI…BUN….
      A VENIT TOAMNA…VINE IARNA….BALCIUL S-A CAM INCHEIAT…
      IN PRINCIPIU POT FI MAI MULTE VARIANTE….
      IN CRIMINALISTICA….EXISTA O REGULA…INTAI ABORDARE EXHAUSTIVA(ADICA TOATE VARIANTELE POSIBILE) SI APOI PRIN ELIMINARE CU ARGUMENTE LOGICE VEZI CE IPOTEZA RAMANE…SI ULTIMUL SCENARIU…ORICAT DE ILOGIC SAU NEBUNESC PARE….E ADEVARAT…
      CE E IN MAPN…E CLAR DE MULTI ANI….POFTITI…GANDITI-VA LA O VARIANTA….NU STIU CATI CETATENI AMERICANI SUNT IN ROMANIA…SAU CETATENI STRAINI CARE TREBUIE EVACUATI…TRUPE STRAINE…DIN CE AM CITIT….VREO 5-6 MII…
      POATE SE GANDESC LA UN POD AERIAN….ROMANIA….AUGUST 1944…BAZU CANTACUZINO….”MAI DEPARTE SCRIE-N CARTE”….NU E VORBA DE RAZBOI….POATE…PRABUSIREA BURSELOR…A PIETELOR…VEDETI AVIOANE DE TRANSPORT…BAZA 90….CAMPIA TURZII…KOGALNICEANU…GIARMATA…CAM PE ACOLO..
      https://www.flightradar24.com/50.37,34.8/5
      2.913 afisari
      75 COMENTARII
      TOATA STIMA!!!

      • Foarte interesant! E logic ca se vor tira: Putina spus de la inceput ca ii vrea afara din Romania si Bulgaria, pe langa ce a mai spus el de teritoriile lor istorice. A mai zis si ca invita si pe altii la joc sa isi ia teritoriile, dar noi se pare ca nu am inteles, am avut aliante, a cazut cum a cazut, ca aparam integritatea unora care o incalca pe a nostra. Atat s-a putut.

        Interesant cu ce apare acum pe flight radar. Ma gandesc si la disparitia submarinului rus, oare ei au aranjat Florida? Sa fie mai naspa decat a fost, cu ceva tech, dupa nord stream? Oare se pregatesc de pace, armistitiu? Vom vedea, ce bine ar fi sa fie mai repede pace pe aici. Sase care toti acasa la ei sa ne vedem si noi de ale noastre. Sa aducem romanii inapoi marind salariul de baza, ca prea e de tot sa le dea la altii 5000 lunar in mana plus cazare masa si altele si la romani nici 2000 net. Daca se poate cu cei din Asia, se poate si cu romanii sa aiba salariu de 5000. fara celelalte. Minim. Sa vina acasa sa nu mai ingrizeasca batranii altora, care pe deasupra mai au si dementa si este un cosmar si atatea femei cu traume imense, atacuri de panica, ganduri de suicid pentru ce indura ele pe acolo. E prea de tot muma cu altii si ciuma cu ai nostri.
        M-am saturat sa aud de toti, de diversi de unii de altii numai de romani nada. M-am saturat. Sunt pusi aici sa dea bani in toate partile altora si la firme si la tari si de toate si la romani numai scatoalce si taxe si amenzi. Pai cat ii mai indura Dumnezeu?

        Asa ca multumesc, este o veste buna ca sunt semne ca se cara. Oricum nu au ce face, ca si-au capsat bine smecherasii si este relativ usor sa fie scosi din joc cu ceva microunde din alea havana cum ii spune la sindrom?

        • @popeasca 2022-10-04 2:43 2:43:29
          INCERCATI SA GANDITI LOGIC
          EXXON A VANDUT CE A LUAT PE GRATIS DE LA STATUL ROMAN SI A PLECAT DIN ROMANIA
          FORD A VANDUT SUCURSALA DIN ROMANIA CATRE FORD TURCIA
          VODAFONE VA FACE EXIT LA ANUL DIN ROMANIA
          CHIAR IN ZIARUL ASTA SCRIA IERI CA UN BRITANIC A VANDUT CABANA CARAIMAN
          ADICA UNII VOR PLECA DE AICI
          CAT DESPRE ROMANIA….CARE ROMANIA
          MOLDOVA MARE
          PRINCIPATUL AUTONOM AL TRANSILVANIEI
          REGATUL OLTENIEI
          TERITORIUL MILITAURIZAT DOBROGEA
          HAHANATUL CUMANO-VALAH AL MUNTENIEI
          MAI SUNT NISTE PROBLEMUTZE,BRAILA,BUZAU,TELEORMAN SI ARGES TREBUIE IMPARTITE SI ELE
          ASADAR,VIZA SCHENGEN LA TIMISUL DE SUS,DE JOS SAU PASUL BRATOCEA
          PASAPORT BUZAU SAU BRAILA
          ACCES RESTRICTIONAT CERNAVODA,GIURGIENI,OSTROV
          VIZA DE CARACAL SAU CRAIOVA
          ORICUM ROMANII NU SUNT UN POPOR,CEL MULT O GLOATA IAR ROMANIA NU MAI E DE MULT O TARA,DOAR UN TERITORIU SI MAI E CEVA,STATUL ROMAN FORMAT IN 1859….1864…DE PASOPTISTII CARE AU PREGATIT MISCAREA DE LA 1848 ESTE MASONIC…
          GHINION
          CAT DESPRE BARBATI L(A)B(A)R)I…SI BABE DE 70 ANI…CE SA SPUN…DELICAT SI PLIN DE SENTIMENTE CA HARDAUL DE C$A$C$A$T…..ITI TREBUIE P!UL!A SA FACI L#A#B#A SAU SA-TI SPELI DRAMBA INTR-O BABA SCOFALCITA STAFIDITA SCHIMONOSITA OFILITA DE 70 ANI…CU F[L]O[C}I ALBITI SAU CAZUTI….
          BONUS….CICA ERA O GRASA…PE CARE NU PUTEA S-A O F@U@T@A NIMENI DE CATA OSANZA AVEA PE EA…PANA S-A GASIT UN MARINAR…CUM…A PUS-O SA SE P-I-S-H-E SI A LUAT-O PE FIRUL APEI….
          DIMINEATA PLACUTA
          PLAC-F-U-T-A S-A ABROGAT…S-A ABOLIT…CA SE INTAMPLA ACCIDENTE SI IES CANCERE DE COPII DIN ASTA.

  2. Păi rusii și au furat-o în ultima lună de la ucrainieni,recent și la Liman un oraș strategic…
    I au cam pus pe fugă ucrainienii si ei vor sa vină în Romania,pe unde???

    • Ai rabdare sa dea putin frigul ca sa poata aduce tancurile! Acum este vreme ploioasa. Dar, sa nu credeti ca Iohanul a vorbit degeaba de „pre-razboi”, a plimit indicatii de la inaltimea senila si facila din SUA.

      • care tancuri virilus ? :):):):) stai si asteapta, maxim niste violatori de copii beti o sa se rataceasca pe aici….cautant tiraspolul si pe tine

    • Si marmota ce spunea? Ai auzit de retragere tactica? Mai dar cum va imbrobodesc cu minciunile. Sunt generali inclusiv americani care au facut o buna analiza: este o retragere strategica. Ai naibii s-au retras fix a doua zi dupa ce au anexat regiunea. Vor sa consume armamentul ucrainei, sa ii lase sa se demilitarizeze singuri. Si arsenalul ”aliatilor”.
      Mai bombardeaza pe ici colo cate o baza cu straini, sunt multi mercenari care sunt in armata ucrainei, se lupta pe fata aproape nato cu rusia acolo.
      Nu stiu de ce imi racesc gura de pomana, ca voi astia spalatii pe creier oricum nu intelegeti nimci, doar aplaudati ca focile la toate minciunile. Va spune cineva ceva de protestele din Moldova sa demisioneze presedinta? Sau de cele din multe capitale europene din UE contra NATO? Nope, nu auziti nimciu, nimic. Ce sa stiti voi.
      Important este ca cine trebuie sa stie stie si se fac cartile bine, vilatori de copiii. Cine sunt violatorii de copiii? Leftarzii ii acuza mereu pe altii de ceea ce fac ei. Si fac. Dar deh nici asta nu avem voie sa spunem ca unde dispar zeci de mii de copiii in Europa, SUA, unde, unde??? Zeci de mii. Oficial, documentat, unde or fi?
      Unde, la p-e-d-..o care conduc Disney si au fost prinsi? Sau la cei mai mari vestici care se bat cu pumnul in piept sa nu mai fie discriminati ”adultii atrasi de minori”? Cine cine normalizeaza p ed…o si cere sa nu mai fie discriminati domne adultii atrasi de copiii, ca e normal, asa s-au nascut. Cine, cine?
      E de ajuns sa ma uit la ce spun leftarzii woke si stiu ca este taman invers. Ei fac mereu tot ceea ce ii acuza pe altii ca fac, ei fac.
      Este evident de decade. Ce este si mai misto este ca aia de au dat foc la Notre Damme au distrus si memorialul din georgia (stat nu tara), guidestones. Aceiasi si au mai distrus niste temple masonice pardon biserici de prin Franta si aiurea. Temple de sacrificiu, puse la vedere ca temple ale lui Dumnezeu. Aceiasi au fost si stim cine sunt, opereaza si ei de secole, sunt aceiasi care au facut si una si alta sa se vada ca nu o sa le iasa ce vor sa faca, o sa esueze in toate planurile si ei stiu ca in toate timelineurile au pierdut, stiu de prin anii 70 dar tot nu se lasa. Tot incearca. Poate, poate… nu.

  3. Romania geme de probleme generate de mafioti si tradatori dupa1989…curatenie generala ne trebuie

  4. GATA VINE DIASPORA ÎN TARĂ ȘI SE INROLEAZĂ SĂ APERE ȚARA.
    PE FACEBOOK SUNT CEI MAI TARI,NU E NIMENI CA EI.
    AU OCAZIA ACUM SĂ ÎȘI IA ȚARA ÎNAPOI ROMANII DE AFARĂĂĂ.

    • diaspora e sursa principala de Euro la Romanika ,daca te intereseaza ca tot va place sa va bateti joc de noi,astia din diaspora. Am abandonat rude, familii ptr ca suntem scarbiti de javrele pe care le alegeti la conducerea tarii. Hoti,spagari, pile si relatii,vanzatori de tara, slugi la alte popoare si incompetenti.Daca dispare sursa de bani din diaspora tara intra in colaps.4 milioane cca in medie 1000 de euro lunar 4 miliarde, in 10 luni 40 de miliarde pe care ii manevreaza cum vor jmecherii din bancile de la Romanika.Priceput-ai!

      • 1000 de euro lunar??? Pai, ba baieti , voi faceti in medie 1300-1400 pe luna din care platiti chirie, mancare , etc. de unde sa trimiteti acasa 1000 de euro lunar? Pe de alta parte tara asta plateste serviciile sociale , de sanatate si de securitate pentru parintii si copiii vostri pe care i-ati lasat acasa! Si v-a platit si voua scoala (profesionala) si serviciile de sanatate pana ati plecat!Ia nu mai trimiteti bai nimic , ca vi s-a suit la cap ca voi sunteti miezul din Fanta! Toti banii pe care-i trimiteti acasa se intorc in Vest pe produsele importate de acolo si vandute in Romania. Banii care vin de afara nu fac decat sa mai reduca in proportii minore din deficitul balantei de plati ! Si nu mai fa pe patriotul, ca tu nu trimiti banii tarii, ii trimiti sa-si ia fiu-tau Iphone 13 sa se laude la scoala, sau ca sa-ti construiesti si tu o casa de caramida in satul de chirpici sa para ca te-ai ajuns! Si nu mai fa pe viteazul! E greu sa traiesti in tara , dar cum e ca aia care au fugit la greu, sa-mi de mie lectii de curaj sau de anduranta! Si cand spui „Romanika” te dezvalui ca un tip cu o instructie precara si lipsit de orice sentiment national sau de respect fata de bunicii si strabunicii tai care au luptat pentru aceasta tara!

        • N-AM BUNICI.
          N-AM PARINTI.
          N-AM COPII.
          N-AM NEPOTI.
          AM FANTEZII.
          MA GANDESC CUM SARE SANGELE SI PUROIUL DIN NEPOTZII LUI BASESCU PETROV TRAIAN.
          CAT DESPRE TARA VOASTRA
          A FOST ODATA ROMANIA.
          II PUTETI MANCE DEJA COLIVA.

      • Diaspora poartă fuste ca scoțienii cand e vorba să și apere țara cu chiar cu prețul vieții.L ati votat pe neamț,pe Petrov si ce a-ti obtinut?

  5. acest iohanis a fost o mare eroare a alegatorilor romani. Sluga americanilor, cei care ne umilesc de decenii cu viza ptr romani si care vor face din acest popor ce-au facut in Libia,Irak,Afganistan,Iugoslavia,etc.Sa moara altii iar ei sa-si vanda armele, fierul vechi la romani. Ne vor lasa in fundul gol, vezi Bechtel,Chevron,urmeaza GE!

    • Da, numai dulapul a fost o ”eroare” ??/ Ceilalti ce ”calitati” au avut ??? De asta ne merge asa bine ???Problema e pe cine avem. ?? Doar pe Dumnezeu,… dar elnu poate fi ales…

    • bolsevicii fac praf romania patriotii injura america cei mai destepti dintre pamanteni sunt romani

      pe tine te-a umilit mata cand te-a facut asa prost
      ce mrtii matii ti-au facut ma tie americanii de ai uitat pe crimele odioase facute de bolsevicii care au calcat in picioare poporul asta si au jefuit tara la propriu
      tuva-n gura de patrioti analfabeti pupatori de gaoaze nespalate ale violtorilor de copii….sunteti plini de ura si lipsiti de umanitate si creier ca hoarda jegoasa de la est…bleahhhh, scarbosilor

  6. Daca asta ar duce la recuperarea teritoriilor pierdute si a Insulei Sepilor, as vedea toate astea ca ceva pozitiv! Insa nu se pune problema, ca sa a zis yanke habarnist in ale istoriei, venind sa calce cu bocancii totul in jur si sa ne dea indicatii pretioase dupa cum le convine altora…!
    Sa ne bagam in rahatul Ukakarainei doar ca asa dicteaza interesele altora, mi se pare o aberatie!
    Cum sa-i ajuti pe nazistii astia ukakarainieni care ne-au sfidat de ani de zile si care au tratat minoritatea romaneasca oribil?! Cum sa-i ajuti sa mentina teritorii furate, tocmai pe aia de ti le-au luat?! Hai ca asta chiar e culmea prostiei!
    …ca si cum dupa ce un hot mi-a luat portofelul, ii mai dau si telefonul!
    Ba, da’ interesele noastre pe cind…macar ceva liber la vizele americane, ca tot stam umili la usa ambasaderi de ani de zile…! Ce dau astia la schimb? Ca de promisiuni avem podul plin!

    Sper ca Ukakaraina, acesta tara artificiala, facuta din teritorii furate de la vecini, sa-si primeasca ce merita si sa fie sfirtecata in bucati, asa cum au avut soarta tertoriile romanesti! Sper sa vad ziua cind Bucovina, Sudul basarabiei, Buceagul, N. Maramuresului s-or intoarce la mama lor Romania si romanii nu vr mai fi „straini refugiati” care nu-si pot folosi nici limba!

    • vezi bossulica patriotule ca toate natiile din jurul tau gandesc ca Romanik e o tara artificiala si au harti mai mari decat ai descris tu acolo…toti cu multe argumente istorice, din genul celor propagate de kremlin

      • @ ala cu kakalu

        Hai mars.

        Si ce daca zic ?!

        Asta inseamna cumva ca au dreptate ?!

        Da niste argumente de-ale lor, caci vad ca esti la curent cu ele !

        • CONTRIBUTORS . RO , 03/10/2022 , ARTICOL DE ANDREAS UMLAND : ” CATRE O PERCEPTIE STRATEGICA A RAZBOIULUI RUSO – UCRAINEAN ” – Dr. Andreas Umland a studiat stiinte politice si istoria la Berlin , Oxford , Stanford si Cambridge .

    • Pentru conformitate : Nu sunt ” Roman „, ma dau roman ca sa pacalesc cititorii , sunt troll -ul CONSTANTIN MOLDOVEAN din Transnistria .

  7. Va fi razboi in Romania ? Tache , s-au inselat Nostradamus si baba Vanga , de ce ai avea dreptate ? Vrei sa creezi panica si sa ti se citeasca articolul ?

      • Sunt KOSTEA SUGIUK TIRASPOL , alerg dupa o catea lesinata sa-i ciordesc covrigul din coada . Mi foamiii , m-a abandionat Raionu ……hihihihihihi

  8. …Daca Rusia va ataca Romania…
    Sperietoarea din dulap, care e meru scoasa la limina zilei cind interesele americane dicteaza…!
    …si asa ne umilim pt. nimic de 32 de ani… Cu „daca” si „poate”…!
    …ca daca era sa se intimple, de intimpla de mult si nu veneau americanii sa ridice un deget, asa cum nu au ridicat nici pt. Georgia…
    Doar indicatii de pe amergine pt. asmutit prostii!

    • poate te umilesti tu patroane….eu si prietenii mei ne simtim liberi si traim bine de tot de 32 de ani…sugeo

      • Barangel,

        Traiesti de 32 de ani sluga la un nou stapin, vita! …si esti atit de prost incit crezi ca esti liber!
        Analfabet functional!

  9. ” Ar trebui sa rasuflam usurati ca AMERICANII NU NE ABANDONEAZA „. U.S. Departament of Defense ( DoD ) nu ” FREACA MENTA ” , au venit preventiv si bine au facut , supozitii sunt multe , nimeni nu stie scopul adevarat decat autoritatile romane de cel mai inalt rang , ceilalti isi dau cu presupusul . Oricum , e bine ca a ” transpirat ” stirea , cine trebuie sa priceapa se subintelege …

    • Nici alea de sus nu stiu cu adevarat ce ne asteapta!
      Yankee sunt mereu parsivi.
      Sper sa nu cadem in vreo capcana…!

  10. CSAT nu trebuie sa permita ca vreun militar roman sa puna piciorul pe Insula Serpilor sau pe teritoriul ucrainean!Altfel suntem istorie

    • atentie la razboiul psihologic purtat si de rusi si de americani,
      atat in ucraina, cat si in interiorul nato.
      dupa cum am vazut ce s-a intamplat in ucraina in ultimul an, dupa ce vedem cum arată ucraina dupa vreo 7 luni de prietenie ruso-americana in goana lor dupa bogatiile solului si subsolului… am fi ratații planetei daca ne-am amesteca in troaca lor.
      rusii au muls resurse din romania timp de 20 ani prin sov-rom urile de dupa al 2-lea macel mondial.
      americanii au muls prin societati suveica tip bechtel si vanzari de vechituri militare cam tot ca si sov-rom urile rusilor.
      asta este istoria si faptele lor.
      asa ca, acum ar fi cea mai mare greseala sa se amestece romania in mizeriile lor.
      a venit momentul sa fim spectatori, doar spectatori la cum se vor „achita” unii pe ceilalti.

  11. STATUL ROMAN NU TREBUIE IMPLICAT SUB NICIO FORMA IN ACEST CONFLICT,CU EXCEPTIA AJUTORULUI UMANITAR SI CHIAR DE ECHIPAMENT MILITAR!DE ASTA L-A IERTAT DNA PE SCUTARU DE PUSCARIE

    • Sunt KOSTEA , sunt opintit sub locotenent , mi-a spart fosu rozetului ……

  12. Mai lasă-ne cu habotnicia ta ortodoxa. Mulți prosti aflați la butoane ii considera Dumnezei pe amerloci, iar trupele lor speciale au venit sa pregateasca Romanica de război, ca pe Ucraina, pana au distrus-o. In fapt ei au venit sa ridice mingea la fileul rușilor, la fel ca în Ucraina. Un simplu ordin a lui Putin către Maduro să-i întrece pe amerloci de la petrolul venezuelan, baga America in faliment în câteva săptămâni. Asa ca amerlocii vor ceda și o parte din Romanica, asa cum au făcut și cu o parte din Ucraina. Asta e rezultatul înțelegerii dintre Putin și Bideu, din decembrie anul trecut. Când rusii v-au îndemnat sa luați teritorii românești din Ucraina, cretinii amerlocpupincuristi le-au întors dosul. Acum amerlocii cedează o parte din tara rușilor, iar amerlocpupincuristii noștri se dovedesc a fi niște prosti trădători.

    • gika, dupa ce faci gargara cu Mona sau aftershave, spalate la kur (prima data in ultimii 10 ani) si ocoleste copiii vecinului, nu sunt pentru tine asa cum ai invatat tu in natia aia ortodoxa si superioara ca se face
      idi na hui molodietz

  13. Pe pariu ca le cedam platoul continental de pana la SNIKE ISLAND Ucrainei,sub pretextul apararii de rusi?uppps, tocmai falia continentala cu cele mai bogate zacaminte de gaze???

      • *Ca să fie tacâmu’ complet! După ce ne-au băgat în kko, fără voința noastră, bideu & Co s-au gândit că trebuie plătim „confortu'” statului în mizerie și al „adulmecării” miasmei pe care o emană.*
        Vorba aceea: „și fu… și cu banii luați!”.

        Casa Albă *somează* UE să facă plăți regulate către Kiev pentru ca Zelensky să achite armamentul american luat în leasing
        September 30, 2022 by Adrian Onciu
        În afară de solicitarea stupidă a lui Zelensky ca Ucraina să intre în NATO ”în procedură rapidă”, astăzi a mai venit pe fluxul de știri o informație fabuloasă.
        Potrivit Financial Times, Statele Unite a închiriat ”în leasing” o bună parte din armamentul  folosit de regimul Zelensky. Iar acum administrația Biden face presiuni mari la Bruxelles pentru ca Uniunea Europeană să deconteze la timp ”facturile” emise de Kiev. Adică să vireze lună de lună miliarde de euro, sub formă de ”granturi nerambursabile”, pentru ca Zelensky, la rândul său, să achite leasingul către Pentagon.
        Cu alte cuvinte, Europa nu doar că plătește la preț de caviar gazul băgat pe gât de americani (și riscă o recesiune cruntă), dar decontează și armamentul trimis peste ocean de generalii lui Biden. Este aproape ireal ce se întâmplă. O bătăie de joc și o umilire fără precedent a europenilor, pe care nu i-a întrebat nimeni dacă vor să sărăcească, să înghețe la iarnă și să se implice direct în războiul generat și întreținut de Casa Albă.
        Guvernul SUA cere Uniunii Europene să efectueze plăți mai rapide.
        Revista Financial Times spune că mai mulți reprezentanți guvernamentali de la Washington au sporit presiunile asupra oficialilor UE pentru a transfera bani către Kiev.
        Premierul ucrainean Denys Shmyhal a transmis către UE că Kievul are nevoie de aproximativ 3,5 miliarde de euro în fiecare lună. În cadrul discuțiilor de la sediul ONU, oficialii americani au subliniat în fața omologilor din UE că este necesar să sprijine financiar Ucraina ”atât timp cât ofensiva ucraineană din sudul țării va avea succes”.
        Colac peste pupăză, Ucraina ar putea pierde taxelor de tranzit ale gazului rusesc, ceea ce ar pune o presiune în plus, semnificativă, asupra bugetului de stat.
        UE a promis Ucrainei injecții financiare în valoare de 9 miliarde de euro, din care doar un miliard a fost plătit. Se așteaptă ca alte cinci miliarde să curgă înainte de finele lunii septembrie, iar restul până la sfârșitul anului. Oficialii americani au transmis către oficialii UE că ar fi mai bine ”să acorde banii sub formă de granturi nerambursabile, decât sub formă de împrumuturi”.
        Pe lângă costurile de război, Ucraina are nevoie de lichidități substanțiale, întrucât trebuie să plătească armele furnizate de SUA. La baza cooperării dintre Washington și Kiev se află ”Legea privind împrumuturile și leasingul 2022”. Aceasta corespunde unui acord similar pe care SUA l-a încheiat cu Marea Britanie și Uniunea Sovietică în 1941.
        Conform acordului, materialul de război, echipamentele și combustibilul sunt doar împrumutate sau închiriate de către guvernul american și ar trebui returnate după război. Deoarece echipamentul de război este de obicei deteriorat sau distrus, armele au adesea doar o valoare de fier vechi la sfârșitul războiului. Prin urmare, guvernul SUA este interesat ca Ucraina să fie în măsură să își îndeplinească la timp contractele de leasing.
        Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat pentru Financial Times că plățile vor trebui să fie efectuate în conformitate cu normele bugetare stricte ale UE pentru a exclude orice utilizare abuzivă a banilor. Un audit amănunțit a fost necesar înainte ca banii să poată fi plătiți, a spus el. În legătură cu livrările de arme, mai mulți membri ai Congresului SUA au cerut controale mai stricte. Ucraina se află pe locul 122 din 180 de țări în ”Indicele de percepție a corupției 2022” realizat de Transparency.
        Sursa: https://prod.berliner-zeitung.de/wirtschaft-verantwortung/ukraine-braucht-dringend-geld-li.271538

  14. De ce nu il trimitem in prima linie pe Marele Erou Ciuca???😅impuscam doi iepuri dintr-o lovitura…scapam de el de la,Guvern si poate poate…

    • Calatorii din gara ma admira travestit si ma rasfata cu apelativul domnisoara Maciuca ……hihihihi

  15. Horia , Closca , Crisan , Gica contra sistemului , Si mai curios , Alt curios , Sistem = CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , de profesie trolltrolache .

      • Aud voci si ma cert in oglinda cu Sugiuk , adica cu mini , idiotul asta ci se bienocliaza la mini in oglinja …

  16. Din 56 de postari , 47 sunt ale mele , am convenit cu Raionu sa ma plateasca la ghiotura , sper sa ma popeasca cu doua ruble la articolul asta …

  17. Vad ca iar s-a activat propaganda operativa pentru decredibilizarea comentariilor…las ca-i bine,inseamna ca doareeee rauuuu

    • Patriotuli , asa ii , sunt la reanimari dupa prelucrarili prin aschieri la rozetu si falsili umflati ca la hamsterizi …….

    • io-s de la propaganda operativa, mi-a zis sefu’ sa ma pish pe toti patriotii de tastatura

  18. Preludiul numit Operațiune Specială s-a încheiat. Războiul din Ucraina se întinde mult dincolo de liniile frontului. Au început Loviturile din Umbră.
    Discursul „nuclear” al lui Putin de miercuri dimineață și reacțiile pe care le-a produs în întreaga lume (inclusiv Biden la ONU) au creat o perdea de fum care a estompat toate celelalte știri.
    Ciudat! Cel puțin una dintre ele ar fi meritat mai multă atenție.
    Este vorba despre un incendiu la o rafinărie din Ohio aparținând companiei British Petroleum.
    Incidentul s-a produs marți noaptea, la o oră neprecizată. Dar aproximativ în același timp cu difuzarea discursului lui Vladimir Putin, dimineață, la ora Moscovei.
    Informațiile date publicității sunt extrem de lapidare: un „incendiu uriaș” , doi morți ale căror identități nu au fost precizate și faptul că rafinăria a fost închisă după incident.
    Deși toată presa americană vorbește doar despre un incendiu, presa britanică,Financial Times și The Independent între altele, afirmă că acolo a avut loc și o „ explozie” .
    Rafinăria BP Husky Toledo are o importanță economică strategică pentru Statele Unite.
    Pe site-ul rafinăriei se poate citi:
    „În prezent, ea poate procesa până la 160.000 de barili de țiței zilnic, alimentând zona Midwest cu benzină, motorină, combustibil pentru avioane cu reacție, propan, bitum și alte produse. În fiecare zi, rafinăria poate produce 3,8 milioane de galoane de benzină, 1,3 milioane de galoane de carburant diesel și 600.000 de galoane de combustibil pentru avioane cu reacție.”
    Husky Toledo este una dintre cele trei rafinării ale BP care operează pe teritoriul Statelor Unite: celelalte două sunt Cherry Point din Washington și Whiting din Indiana.
    Împreună, cele trei reprezintă circa 40% din capacitatea de rafinare a Statelor Unite.
    *
    Incidentul de la BP Husky Toledo are loc într-un moment critic pentru Statele Unite.
    Pe fondul unei triple crize – inflaționiste, energetice și de aprovizionare – care provoacă mari nemulțumiri sociale, precum și al războiului economic cu Rusia, administrația Biden face eforturi disperate să mențină cât mai jos prețul petrolului.
    Atât pentru a calma iritarea americanilor (confruntați cu prețuri la pompă nemaivăzute) cât și pentru a limita câștigurile Rusiei din exporturile de petrol, folosite și la finanțarea mașinii de război din Ucraina.
    La jumătatea lunii iulie, Joe Biden a mers personal în Arabia Saudită , pentru a-i cere prințului moștenitor, Mohammad bin Salman, să facă uz de toată influența sa și a convinge OPEC să mărească producția.
    Dar OPEC a sfidat America: la începutul lui septembrie a anunțat, dimpotrivă, că reduce producția.
    În loc să scadă, prețul petrolului pe piața mondială va crește.
    În disperare de cauză, pentru a ține cât de cât sub control prețul, Administrația Biden a luat decizia de a vinde petrol din propria Rezervă Națională .
    În aceste condiții de criză, incidentul de la BP Husky Toledo reprezintă o gravă lovitură pentru Statele Unite.
    *
    Discursul lui Vladimir Putin, care avea loc aproximativ în același timp cu explozia de la rafinăria din Ohio, a ținut capul de afiș al știrilor toată ziua.
    Mai cu seamă anunțul său despre mobilizarea parțială și amenințarea foarte puțin voalată cu utilizarea arsenalului nuclear.
    A trecut nebăgată în seamă (la fel ca incidentul de la rafinăria americană) declarația crucială făcută de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu:
    Aceasta este:
    „Rusia se află acum ÎN RĂZBOI CU ÎNTREGUL OCCIDENT, mai degrabă decât cu Ucraina.”
    O asemenea afirmație este fără precedent după încheierea Războiului Rece.
    Nu doar că „Operațiunea Specială” s-a transformat în Război în toată regula, dar acum inamicul identificat de Moscova este „Întregul Occident” .
    SIMULTAN cu această declarație de război (fie și informală), a avut loc bizarul și dramaticul incident de la rafinăria din Ohio.
    O rafinărie britanică operând pe teritoriul american.
    Or, Statele Unite și Marea Britanie au fost de la început în prima linie a războiului din Ucraina, sprijinind Kievul cu cantități mari de arme și cu sume colosale de bani.
    Mai mult, fostul premier britanic, Boris Johnson, de conivență cu Washingtonul, este cel care a detonat negocierile de pace dintre Kiev și Moscova, exact când acestea erau foarte aproape de reușită.
    British Petroleum este unul dintre principalii furnizori ai Pentagonului.
    Din acest motiv, începând cu 2017, contractele sale sunt clasificate.
    Adăugați secretomania care învăluie incidentul de marți seara de la rafinăria din Ohio și enigma „exploziei” pe care presa americană „nu a văzut-o” și veți fi obligați de logică să vă puneți întrebarea:
    A fost un ATAC TERORIST al Rusiei asupra unui obiectiv economic strategic anglo-american?
    *
    Coincidențele nu se opresc aici.
    La jumătatea lunii iunie, la Moscova, avea loc una dintre sinuciderile care par să fi devenit în Rusia o monedă mai curentă decât rubla.
    De data aceasta, victima era generalul maior Lev Soțkov , fost șef al departamentului de informații externe al KGB.
    Generalul avea 90 de ani și o bătrânețe aparent liniștită, pe care o folosea pentru a scrie cărți.
    Soțkov este una dintre cele mai importante figuri ale Spionajului din timpul Războiului Rece. El este cel care l-a numit pe Iuri Drozdov în fruntea Directoratului S (spionaj) al KGB.
    Drozdov a pus în aplicare, sub coordonarea lui Soțkov, faimosul program al KGB de plantare a unor agenți deplin conspirați în Occident. Mai ales în Statele Unite.
    Este vorba despre așa-numitele „fantome”, spioni cu biografia total modificată, care au misiunea de a se integra și a duce o viață banală pe teritoriul inamic, rămânând „în adormire” până când primesc ordinul de activare.
    O adevărată Armată din Umbră pândind momentul prielnic pentru a lovi.
    Ce s-a ales de această armată după destrămarea URSS?
    În 2017, Victor Madeira, unul dintre cei mai importanți experți occidentali în spionajul sovietic/rusesc declara în fața Parlamentului de la Londra:
    „Probabil că astăzi există mai mulți agenți ruși în adormire în Marea Britanie și în Statele Unite decât au existat în timpul Războiului Rece.”
    Un „merit” pentru această situație îl are și Lev Soțkov, cel care a pus bazele sistemului de plantare a spionilor și regulile după care aceștia trebuie să acționeze. Multe dintre aceste reguli sunt cu siguranță valabile și astăzi.
    De ce s-ar sinucide un spion nonagenar, când moartea naturală este oricum foarte aproape?
    Nu cumva bătrânul fusese contactat de „adversari” și era pe punctul să divulge detalii cheie despre modul de funcționare al Rețelei de Fantome?
    *
    Interesant este că Lev Soțkov, generalul kaghebist nonagenar, s-a „sinucis” la doar o săptămână după ce, pe 9 iunie, o altă explozie misterioasă, la Freeport, Texas, provoca distrugeri masive la una dintre cele mai importante fabrici de gaze naturale lichefiate din SUA.
    Distrugerile au fost atât de mari încât se estimează că este nevoie de luni de zile de reparații pentru ca instalațiile texane să fie repuse în funcțiune.
    Gazele Naturale Lichefiate din Statele Unite sunt văzute de Bruxelles ca un înlocuitor al gazelor din Rusia pentru Uniunea Europeană.
    Iar Statele Unite văd în exporturile de GNL către UE un mijloc de a scoate Europa de sub tutela rusească și a o introduce sub propria manta.
    Însă explozii, incendii și defecțiuni misterioase se înregistrează și într-un alt sector strategic al economiei SUA: cel alimentar.
    Fabricile de alimente americane cad pe rând, secerate ca de o molimă. Sute de „acccidente” s-au înregistrat în ultimele luni.
    Ca și cum cineva ar dori cu tot dinadinsul să agraveze foametea care a început deja să-și arate colții.
    *
    Energia și Hrana. Iată cele două arme secrete. Cine le deține, va controla lumea.
    Putin le are din belșug pe amândouă. Și pare decis să le folosească.
    Pe de altă parte, este conștient de poziția extrem de fragilă în care se află.
    „În război cu întregul Occident” și având alături „aliați” de conjunctură (China, Turcia, India), coloși gata să-l sfâșie ca să-i prade bogățiile, Putin știa de la început în ce joc periculos intră.
    Instinctiv, se întoarce la rădăcini. La tinerețea de care e atât de mândru. Și face ce știe mai bine. SPIONAJ.
    Acțiunile în spatele frontului implică nu doar culegerea benignă de informații, ci și, la nevoie – mai ales în război – sabotaje și atacuri teroriste.
    Lichidarea Dariei Dughina la Moscova dovedește că frontul Războiului depășește cu mult granițele Ucrainei.
    Și că există arme mai periculoase și mai ucigătoare decât rachetele Javelin sau HIMARS, care te pot lovi la tine acasă când ți-e lumea mai dragă.
    Hârjoana numită Operațiunea Specială s-a încheiat. A început Al Treilea Război Mondial.
    Mobilizarea parțială dictată de Putin are mai degrabă o importanță simbolică. Soarta războiului se va juca în spatele frontului militar. Cu arme economice și para-economice. Inclusiv sabotaje.
    Semnalul a fost dat. „Conservele” au fost deschise și scoase din„adormire”. Armata de Fantome a fost pusă pe picior de război.
    Nu este exclus ca mesajul de activare a lor să fi fost chiar cuvintele-cheie ale lui Șoigu:
    „Rusia se află ACUM în război cu întregul Occident.

    • Babaiatule , ai deschis o conserva stricata , ai boala cloncanitului la laptop ? Nu e mai simplu sa ne dai sursa in loc sa faci plaja pe cearceafuri ?

      • Lasa-l sa scrie cat vrea, o face foarte bine, informatii extrem de interesante,aici este locul unor astfel de comentarii avizate…

    • Articol de-o schioapa : ” Trupele ucrainene au respins incercarile …………………………”

  19. Declaraţia domnului Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, la ieșirea din ședinţa Consiliului de Securitate al ONU : ”Prin ajutorul militar oferit Kievului, Occidentul și SUA au devenit parte in conflict. Sper să își asume asta până nu va fi prea târziu pentru ei.

    Da, o spun pentru prima dată. Dacă suveranitatea naţională ne este atacată sau este în pericol, Federaţia Rusă e în măsură să declare război direct împotriva SUA, Marii Britanii, Franței sau Germaniei. Oare ei pot face același lucru? Își permit? Au pe ce se baza? Sunt stabili emoţional să faca asta? Se gândesc la repercusiuni? Se gândesc la poporul lor? Răspunsul este: NU. ÎNTOTDEAUNA S-AU GÂNDIT DOAR LA AVERILE LOR, LA INTERESELE LOR, CĂLCÂND PESTE CADAVRELE OAMENILOR SIMPLI, A TUTUROR, indiferent că ar fi vorba de popoarele lor sau de alte popoare. Din această cauza noi, Federaţia Rusă, am spus: AJUNGE ! PÂNĂ AICI! O sa abolim sclavia, dictatura, nazismul și absolut tot ce e nociv în SUA și Statele Occidentale. E suficient cât am îndurat la destrămarea URSS, la atrocităţile partenerilor noștri americani și occidentali în Serbia, Irak, Afghanistan, Libia și nu știu mai pe unde. Diplomaţia are și ea limitele ei de bun simț, dar dacă perpetui în a trece de bună voie acea linie roșie a bunului simț, trebuie să iei cartonașul roșu și să părăsești terenul de joc. Rusia NU VA MAI FI NICIODATĂ UNEALTA NIMANUI ȘI NICI LA MILA NIMĂNUI!

    Dacă trebuie să schimbăm lumea din temelii, o vom face și ne asumăm asta. Avem cu ce, avem cu cine, avem metode, avem mijloace, dar dincolo de toate, avem ceea ce ei nu au pentru că s-au complăcut în propaganda lor mincinoasă în a nu-l avea: AVEM ADEVĂRUL!

    Noi avem diplomaţie, noi avem bun simț, dar ei (ucrainienii) nu le au și se încred orbește în minciunile care vin din occident și de peste ocean. Știu că sunt slavi ca noi, dar trebuie să ajungem în punctul ca nouă, rușilor, să ne fie rușine de asta? Pentru ce? Pentru că le vrem binele și pentru că le-am protejat civilii? Ce voia domnul Kuleba să vorbesc cu dânsul dacă el îndruga numai minciuni, aceleași minciuni, mereu aceleași?

    De aceea am plecat. Pentru că îmi era și mie rușine, că și dânsul era slav ca mine, îmi era și mi-a fost rușine de rușinea și înjosirea lui. Dar, AJUNGE! Noi suntem Rusia și de acum încolo nu o să mai fiu acel diplomat cenzurat, îngăduitor sau milos. Până una, alta, NOI SUNTEM RUSIA și îmi pare rău că până în această seară l-am temperat pe președintele Putin în legătură cu ei. Cu amărăciune în suflet vă spun: NU MERITA ȘI NU O SĂ MAI FAC ASTA. La

  20. Universul . net , 3 octombrie 2022 : ” The Moscow Times : Armata rusa incepe exercitii pentru lovituri nucleare tactice „- The Moscow Times , citat de onet.pl . De ce ne mai intrebam de ce sunt baietii din echipele Tactice Operative de la DoD in Romania ? Sa ” frece menta degeaba ” ?

  21. Serparia pe csre a facut o dancu in armata romana cu atatia americani chiar ca nu e a bine dar putin daca tot se bate cu nato stie rl unde sunt cei de atacat pe bune si daca o face ca decisiva nu e aici.

  22. Nici macar Dulapul nu poate fi atat de ticalos incat sa declanseze al 3 lea razboi mondial de pe teritoriul Romaniei!

  23. TACHE,vezi ca americanii sunt cazati la Marriott, deci sunt ofiteri superiori…in total sunt 27, ieri vreo 10 dintre ei au fost in teritoriu,restul prin birouri…seara se retrag peste drum,la MARRIOTT

  24. UNIVERSUL . NET , ASTAZI , 4 OCTOMBRIE 2022 : ” EDWARD LUCAS : RUSIA ……………………….. . PREGATITI-VA DE CONSECINTE ” – Edward Lucas – editorial CEPA .

  25. OPRITI MACELUL!OPRITI ACEST PLAN NEBUN!NU ERA DE AJUNS FRIGUL SI FOAMEA CARE NE ASTEAPTA!RAZBOI NE MAI TREBUIA!

  26. Americanii cazați la Marriott, au venit pe la OTOPENI?Sper ca nu i-au făcut la buzunare băieții de la Brigada Antiteroristă?Nu de alta dar să nu se facă de rușine cand vor trebui să plece și vor trebui să-și platească cazarea.

  27. 1. COMISARUL . RO , 03.10.2022 , ORA 16:04 : ” CE STIE FUKUYAMA ? UN COLAPS MULT MAI MARE SE VA DEZVALUI ZILELE URMATOARE ” – Francis Fukuyama – Twitter . 2. UNIVERSUL . RO , 3 OCTOMBRIE 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” BOLILE CU CARE VIN ANEXARILE ISI FAC EFECTUL …………………………………….”.

  28. Asa scapa yankeii de noi sa nu-i mai batem la cap sa ne lase fara vize,ca pe toti europenii…ne dau o viza cu o singura iesire,in Marea Neagra

  29. 1. Digi 24 . ro , 04.10.2022 , ora 07:00 : ” VIDEO …………………… teste nucleare in Marea Neagra . Expert : Oare presedintele Erdogan a fost intrebat ? ” . 2. Comisarul . ro , astazi , ORA 08:30 : ” ULTIMA ORA ………………………………………………………….”

  30. Adevarul . ro , astazi , 04.10.2022 , ora 08:23 , articol de Ionela Stanila : ” Presedintele Serbiei despre scandalul NIS Petrol / Gazprom din Romania . Vucici : ” Nu are nimic de-a face cu noi ! ” .

  31. Testul nuclear din Marea Neagrapregatit de pe submarin, ultimul avertisment pentru noi…

    • Limberale , care submarin ? Ai vazut video – ul de azi din Digi 24 , ro ( ora 07:00 ) cu generalul Balaceanu ? Tot n-ai inteles nimic ?

    • nimic serios pana la finalul congresului din china, care incepe pe 16 si tine cam o saptamana.
      dupa ce xi va fi din nou confirmat pt. urmatorii 5 ani si dupa ceva rezultate din noiembrie din satanele unite ale americii…
      ne putem aștepta la orice.
      cam jumatate din promotiile de ofiteri, maistri si subofiteri ai armatei romane din ultimii vreo 12 ani NU MAI SUNT IN SISTEM. au fost fortati sa plece din cauza nedreptatilor, batjocurii, coruptiei sau nepotismelor.
      si daca au plecat, n-au plecat de bine ci au plecat din sistem cu amaraciune.
      nu este exclus ca acestia sa produca o surpriza nemernicilor de conducatori atat militari cat si civili, din cauza carora si-au luat soarta in maini si s-au descurcat in alte parti.
      or vrea mobilizare? sa vedeti cand se vor intoarce acei disciplinati si cu stiinta armelor care au fost batjocoriti de sistem si vor fi motivati sa puna ordine intre hotii din sistemul militar si civil.
      in romania nimeni nu doreste razboi, nici cu americanii nici cu rusii, dar din ce vad in jur… multi zic se vor plati destule polite celor care au manifestat batjocura fata de semenii lor, tot romani.

  32. Spotmedia . ro , astazi , 04.10.2022 , ora 06:15 , articol de Emilian Isaila : ” O noua isprava a ucrainenilor …………………………….”.

    • KOSTEO , este general ROMAN , se numeste BALACEANU , tu esti de la Balaceanca , transferat de curand la ospiciul de pe str. Gvardinskaya nr. 9 Tiraspol .

  33. 1. Comisarul . ro , astazi , ora 11:09 : ” NU PUTEM CASTIGA ! ” VETERANII …………………………..” – The Moscow Times. 2. Comisarul . ro , astazi , ora 12:13 : ” INCEPUTUL SFARSITULUI ………………………………..” – The Conversation. 3. Comisarul . ro , astazi , ora 12 :32 : ” ULTIMA ORA PRESA RUSA RECUNOASTE ………………………” – PRAVDA .

    • La noi , in Transnistria , suntem o parte imobilizati si o parte moblizati total de la nastere ……….hihihihihi

        • TO SUNT SUGIUK , in m.ortii m.amii , asa ma dezmierd in oglinda cand imi dau m.uie . E clar ? Fara comentarii , sunt stapan pe corpul meu , am practicat yoga si contorsionismul ……..hihihihihi

  34. Trebuie sa-mi iau talpasita , ROMANII mi-au umflat falcile si mi-au facut zdrente ghiventu di la rozietu , sunt muci , vini molotiovu sa ma duca la reanimari ………….

    • Era timpul sa spieli putina , dihioruli , ai facutara di ras propaganda satanista si te.ai umplutara di k.kat , n-apuci ghoselu ……

  35. in concluzie: daca federatia rusa va fi nevoita sa ia la tinta obiective din romania, acele obiective nu sunt deloc romanesti ci sunt mici teritorii americane, gestionate de americani, pazite de americani, in folosul lor propriu si nu in interesul romaniei.
    pt. ca interesul romaniei este pacea cu toti vecinii.
    si daaaaa, dintre toti investitorii straini in romania, doar americanii au pretentia sa primeasca tribut.
    asa ca pe romani si romania nu au rusii motiv s-o atace.
    de parlamentarii si guvernantii tradatori, nu ne interesează, rusii ne-ar face un mare bine sa-i scoleasca vreo 10 ani in siberia cu toate neamurile lor.
    lovirea cu rachete rusesti a bazelor americane din romania nu inseamna ca romania va fi in razboi.
    veti vedea ca romanii nu se vor amesteca, pt. ca cine se va baga intre astia „mari” va fi macelarit. la un asemenea nivel de razboi, nu va fi nimeni castigator.
    in rest, pace si viata merge inainte.
    noi tre sa vedem cum o scoatem la capat cu bulangiii astia de ne pfoot cu facturile.

  36. Asta ne mai trebuia…macelul să aibe loc departe de SUA…unde exista coruptie slugarnicie dar și prostie e posibil orice..nu ne mai ramane decat să ne inchinam la bunul DUMNEZEU…așa se intampla când e mana evreiasca la mijloc….se alege praful

  37. Nene, veniti Doamne la spital sa va invat cum sa vorbiti civilizat, fara sa va dati in petec cu fanteziile voastre bizare de confuzi sexual. Vai de capul vostru! Sunteti tristi.

  38. Ma pis pe armata RO aceste gunoaie de militari antrenate de drogatii poponari si pedofili criminali amerlicani ,Victorie pentru Rusia si China 🇨🇳

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger