AcasăDezvaluiriAncheteMAI nu a avizat exercitiul national de interventie in cazul „Marelui Cutremur”!

MAI nu a avizat exercitiul national de interventie in cazul „Marelui Cutremur”!

Cu doar cateva zile inainte de tragicul accident de aviatie din muntii Apuseni, care a rascolit si a indignat deopotriva intreaga societate romaneasca, prin modul in care au reactionat autoritatile, conducerea Ministerului de Interne a recurs la un nou gest socant, de o insolenta care, din pacate, s-ar putea dovedi de-a dreptul criminala.

Ultimul mare cutremur care a lovit Capitala in 1977 a lasat in urma un adevarat dezastru

Singurele simulari facute in ultimii sase ani au fost unele locale, de mici proportii
Fostul ministru de Interne Radu Stroe nu a fost interesat de aceasta prioritate

Dupa cum sustin sursele noastre, in urma rapoartelor mai multor experti  in seismologie, s-a luat hotararea sa se accelereze pregatirile de interventie in cazul unui seism major, care s-ar putea produce oricand. Iar cum prognozele, fie ele si extrem de vagi, pe care seismologii le-au inaintat structurilor abilitate in domeniul sigurantei nationale sunt de-a dreptul alarmante, s-a incercat organizarea unui exercitiu national de interventie pentru luna februarie. Numai ca subiectul nu a trezit interesul fostei conduceri a MAI, care nu a vizat alarma generala din Capitala!

Nu mai e de gluma!

Dincolo de asigurarile oficiale date de unii seismologi pe la diverse emisiuni de televiziune pentru a nu panica populatia, expertii au instiintat ca deja nu mai este de gluma si ca autoritatile trebuie sa fie pregatite in orice moment pentru a face fata unei catastrofe de mari dimensiuni. Iar cum unda de soc se pare ca va lovi in primul rand Capitala, a fost pus la punct un plan complex prin care structuri de interventie, militarizate si de politie din peste 20 de judete sa intervina de urgenta in sprijinul bucurestenilor. Din informatiile intrate in posesia noastra, acest exercitiu fara precedent era programat chiar pentru inceputul lunii februarie. Urmand ca acest prim exercitiu sa fie urmat, in scurt timpo, de declansarea unei alarme generale neanuntate in Capitala, tocmai pentru a se pune la punct toate detaliile unor operatiuni interministeriale de interventie.

N-au miscat de sase ani!

Necesitatea unui astfel de exercitiu in care sa fie implicate forte considerabile din aproape jumatate de tara urmareste tocmai ca structurile din zone diferite sa interactioneze perfect, coordonarea fiind vitala, in astfel de situatii de urgenta, pentru salvarea a cat mai multor vieti posibile. Mai ales ca, amanunt de-a dreptul socant, o astfel de operatiune nu a mai avut loc din anul 2008!

Mai e timp! Nu mult…

Insa, in ciuda insistentelor specialistilor, nici Catalin Constantin Chiper si nici Radu Stroe nu au catadicsit sa avizeze planul. De ce anume, aproape ca nici nu mai conteaza, mai ales ca ei au platit deja cu functiile pentru insolenta si incompetenta dovedita in alt tragic eveniment. Numai ca situatia ramane in continuare la fel de grava, chiar sefi de structuri cu o vasta experienta in acest domeniu recunoscand ca, daca nu se iau masuri urgente, Capitala s-ar putea confrunta cu o adevarata catastrofa umanitara. Iar cel mai mare dusman al autoritatilor care nu au binevoit pana acum sa organizeze exercitiul national de interventie va fi, pe langa cutremurul propriu zis, haosul care se va crea dupa seism. Si caruia, dupa cum s-a vazut la un accident cu doar sapte raniti, toate ministerele si serviciile secrete la un loc nu au fost in stare sa-i faca fata. Asa ca, indiferent cine va fi noul ministru de Interne, una dintre prioritatile sale absolute trebuie sa fie avizarea operatiunii de simulare a interventiei in cazul „Marelui Cutremur”. Barem si pentru ca sefii de structuri sa se cunoasca intre ei si sa schimbe macar un numar de telefon… Ca si desemnarea unei maini de fier la comanda comitetului interministerial care trebuie sa existe nu doar pe hartie, ci sa functioneze si in practica. Pentru ca, altfel, orice demisie, fie ea de onoare sau impusa de presiunea opiniei publice, va fi tardiva…

author avatar
Catalin Tache
2.776 afisari

5 COMENTARII

  1. Ministrul Transporturilor trebuie sa rada de la radacina tot ce este putred in acest minister , mai direct spus toti „locotenentii” lui Fenechiu care o saboteaza fara nicio jena.
    Dna. Ramona Manescu ,aproximativ 14 000 de salariati de la CFR CALATORI va cer demisia Managerului privat , DOROBANTU VALENTIN !
    Ajunge cu bataia de joc .
    Fiecare zi care trece cu Dorobantu in fruntea acestei societati aduce numai haos iar haosul aduce anarhie ?

  2. Oameni buni voi nu realizati in ce oras traim?Autoritatiile nu sunt in stare sa amenajeze spatiile verzi si sa asigure pomi pe marginea drumurilor!!!Noi ne miram de ce se intampla in parlament?Degeaba!Exista multi romani indiferenti!De ce nu iesim toti in strada cum s-a intamplat in Ucraina?

  3. O comisie Parlamentara trebuie sa verifice cazul prabusirii avionului pilotat de raposatul A. IOVAN in muntii Apuseni pt a se cere demiterea Guvernului care are in structura sa numai AGEAMII, GROPARI, IMPOSTORI si SUBMEDIOCRITATI .In situatia actuala o mana se spala pe alta si amandoua fata continuindu-se prabusirea abisala a Ro.

  4. pe autoritati le doare undeva de noi la un dezastru cum ar fi cutremurul deci sa nu ne asteptam la minuni din partea lor ca ii doare undeva poate nici acolo de noi.

  5. Valentin Dorobanţu a fost impus director general al CFR Călători de către fostul ministru al Transporturilor , Relu Fenechiu, care, ulterior, l-a pus manager privat la această companie.
    Ca director general la CFR Călători, Valentin Dorobanţu avea un salariu lunar de circa 6.000 de lei, iar acum, ca manager privat, încasează în jur 10.000 de euro.
    Totodată, Valentin Dorobanțu a desfiinţat in decembrie 2013 peste 200 de rute rentabile deservite de CFR Călători, pentru ca ulterior aceste trasee, in mare parte, să fie cedate către operatorii privaţi”
    La toate acestea mai adugati, sute de milioane de euro bagati in achizitii prin negociere cu si fara publicare, adica fara licitatii publice , plus suplimentari substantiale in euro, ale acestora, dupa bunul sau plac, in conditiile in care societatea nu are bani iar salariatii , aproximativ 14 000, au fost obligati la 8 zile de contract suspendat fiecare in cursul anului 2013.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger