AcasăDezvaluiriAncheteMAI, milioane de euro chirie într-un offshore!

MAI, milioane de euro chirie într-un offshore!

Pe 29.07.2008 era semnat contractul nr. 17097, în valoare totală de 57.480.239,12 lei și care avea drept obiectiv ”Consolidarea și modernizarea sediului central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din Calea Victoriei nr. 19, sector 3”. Și iată că tocmai ce s-au împlinit 12 ani de la semnarea contractului care avea drept termen final cel târziu începutul anului 2013, atunci când trebuia făcută și recepția finală.

Uite cum arată de fapt ruina de pe Calea Victoriei

Deci au trecut 12 ani de când nenumărate structuri ale Poliției Capitalei au fost scoase în stradă. Și de când au fost mutate ”cu cățel și purcel”, cu dosare, mobilier și rețele de computere din sediul de pe Calea Victoriei! Iar parcă pentru a celebra acest moment aniversar, mai-marii DGPMB, IGPR și MAI au pus o copertină care să acopere clădirea istorică ajunsă deja nu doar o ruină, ci chiar un pericol public.

Sedii luxoase cu chirii exorbitante

Asta după ce, la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, constructorul a luat de pe șantier până și roabele, schelele, foliile de protecție anti-praf și chiar și panoul care anunța numărul noii autorizații de construire, 34/24.08.2018. Motivul fiind același din ultimul deceniu : neplata tranșelor stabilite! Numai că, în toți acești ani, aceiași beneficiari DGPMB, IGPR și MAI au achitat cu sfințenie și fără întârzieri zeci și sute de mii de euro lunar! Pentru ce? Pentru chiria sediilor arvunite de pe ”piața liberă” și unde sunt găzduite tocmai structurile mutate ”cu japca” din sediul Poliției Capitalei de pe Calea Victoriei!

La constructor ”țeapă”, la ”gazde” milioane de euro!

Acum tocmai ce umblă vorba că singura șansă de reluare a lucrărilor de pe veșnicul șantier de pe Calea Victoriei este ”redirecționarea” contractului către una din firmele de casă ale noii Puteri politice. Că doar de faptul că Poliția Capitalei riscă să se dărâme peste trecătorii din ”buricul” Bucureștiului și de condițiile mizere în care își desfășoară activitatea polițiștii bucureșteni chiar că nu le pasă ”mahărilor” de la vârful MAI!

Și uite cum structurile contrainformative au intrat în alertă – dar fără ”finalizare” până acum!- cu privire la faptul că blocarea lucrărilor la Poliția Capitalei, ca și cea a demarării mai multor proiecte privind modernizarea sediilor altor structuri ale DGPMB ar putea avea o uriașă miză financiară! Este vorba despre milioanele de euro care se plătesc astfel pentru chirii… Culmea, în unele cazuri existând informații inclusiv despre o chirie lunară de 50.000 de euro pentru o singură adresă! Una la care, stranie coincidență, ar figura și o complexă rețea de firme offshore…

Adică există deja ”suspiciuni rezonabile” că ar putea fi vorba de un blocaj artificial creat, pentru ca sume uriașe, de ordinul milioanelor de euro să se scurgă din bugetul MAI către firmele ”alese” a găzdui structurile Poliției Capitalei. Și către care plățile nu au întârziat niciodată, spre deosebire de cele care trebuiau livrate constructorilor de pe Calea Victoriei. Ca să nu mai vorbim că ”finanțiștii” MAI parcă sunt jurați să nu atragă fonduri europene, cu toate că pentru alte structuri s-a putut…Și uite cum cu banii ”de chirie”, MAI nu doar că ar fi finalizat sediul Poliției Capitalei de pe Calea Victoriei, dar ar fi putut demara și nenumărate alte proiecte imobiliare. Ca să nu mai vorbim că polițiștii bucureșteni și-ar fi putut recăpăta și ei astfel prestanța în fața cetățenilor! Dar atunci cine ar mai fi încasat milioanele de euro din chirii…?

author avatar
Catalin Tache
3.668 afisari

5 COMENTARII

  1. O bătaie de joc….noi stam in niște Cocine de rad infractorii de noi și pe un singur sediu s a dat 578.000 euro intr un an…știe Tache unde…sa dea drumul la plățile pe chirii care se fac dava are fisele ca iese revoluție in MAI.bravo omule barem sa nu ne ia de prosti

  2. Odata lasata cladirea in nelucrare, se degradeaza? Daca se degradeaza mai poate fi folosita? Daca nu mai poate fi folosita, cat costa mp in zona?

  3. Lasati amanuntele nesemnificative. Poporul vrea sa stie daca cladirea asta istorica e dotata cu placute bilingve. Militienii au insigne pe care scrie „rendorseg”? Daca e fainosag bilingv, io groful secui va promit ca inchiriez juma de cladire ca sa fac pravalie de kurtoskolcs.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger