AcasăDezvaluiriAncheteMafia ucraineană, ”refugiată” la Iași, Constanța, București!

Mafia ucraineană, ”refugiată” la Iași, Constanța, București!

Deloc întâmplător, intens mediatizatul președinte Volodimir Zelenski a uitat să îi amintească tocmai pe etnicii români cu ocazia recentei urări oficiale de Ziua Unității Ucrainei. Numai că nu doar oboseala acestor zile groaznice de la Kiev pare să fie totuși singura explicație pentru ”greșeala omenească” a lui Zelenski. Pentru că președintele ucrainean le-a mulțumit călduros cetățenilor etnici ucraineni, tătari, maghiari și chiar ruși! Fără a spune nicio vorbă doar de români! Deși aceștia reprezintă cea de a treia comunitate etnică a Ucrainei!

Rackeții ucraineni înfrățiți cu interlopii români

Ceea ce nu a făcut decât să alimenteze și mai mult frustrarea ofițerilor de intelligence din structura contrainformativă care în ultimii ani a monitorizat tocmai ”radicalizarea” naționaliștilor ucraineni. Și care, în aceste zile își rostogolesc unii altora episodul din show-ul TV în care actualul președinte ucrainean își bate joc, dintre toate minoritățile etnice din țara vecină, tocmai de etnicii români din Regiunea Cernăuți! Iată însă că această omisiune vădită a președintelui ucrainean de a aminti de etnicii români chiar și cu ocazia unei asemenea zile festive a unității nu este singura alertă care produce frisoane la București. Chiar și cu toate imaginile dramatice televizate, dar în același timp mult exersate. Cele doar cu femei, copii și animale care se refugiază în România. În timp ce bărbații ucraineni își conduc familiile doar până la frontieră, pentru a se întoarce să lupte cu arma în mână cu invadatorul rus. Numai că ofițerii de intelligence știu bine că în afara acestor drame de netăgăduit, ca oricând și peste tot în lumea asta, de tragediile de război profită cel mai mult tot crima organizată.

Mafia ucraineană transporta țigările de contrabandă cu avionul

Astfel că știrile despre grănicerii armatei ucrainene care iau și câte 15.000 de euro șpagă pentru a permite trecerea unui singur bărbat ucrainean nu au fost fake! Atâta doar că acești bani nu îi plăteau refugiații care stăteau la cozi zile întregi, și câte două – trei familii înghesuite într-o mașină banală. Și cu atât mai puțini cei care au trecut frontiera pe jos, cu copiii în brațe și strict cu ce aveau pe ei.

Coloane de BMW X7

Numai că, după cum se înmulțesc rapoartele informative ale structurilor MAI și cele ale serviciilor secrete deopotrivă, primii care s-au refugiat în România, în hoteluri de lux din Iași, Constanța sau București- hoteluri ale căror parcări ”gem” acum de limuzine BMW X7 – au fost tocmai temuții rackeți ucraineni. Cei care de ani buni de zile coordonează cel mai profitabil trafic cu țigări, droguri și carne vie de la frontiera româno – ucraineană. Și care astfel nu și-au pus doar familiile la adăpost, dar și milioanele scoase cash, sub protecția grănicerilor cumpărați cu câte 15.000 – 20.000 de euro.

Femeile și copii trec pe jos frontiera rackeții în BMW uri X 7

Bani care deja sunt băgați ”la produs”. Pentru că rackeții ucraineni se pot baza la Iași, Constanța și București pe vechii lor clienți, tot interlopi, cărora le livrau marfa de contrabandă și până acum. Marfă care însă acum, în plin război, este și mai căutată. Și mai scumpă! Astfel că este greu de crezut că rackeții ucraineni vor pleca prea curând din noul lor regat românesc al contrabandei. Mai ales dacă structurile MAI se vor mulțumi doar cu monitorizarea – ce este drept, una cât se poate de onorabilă, cel puțin deocamdată- realizată de ofițerii Direcției de Informații și Protecție Internă.

Zelenski iar a uitat că în Ucraina trăiesc și români

Dar este mult prea puțin. Pentru că, da, uite că deja știm că mafia ucraineană s-a relocat în cele trei mari orașe românești. Numai că, în lipsa unei voințe dacă nu politice, atunci barem una operativă a liderilor instituțiilor de forță, cu fiecare zi cu care temuta mafie ucraineană se va instala și mai bine pe axa Iași – București – Constanța, cu atât va fi mai greu de scos de aici. Cu riscurile de rigoare… Pentru că dacă ”bombardierii” clanurilor interlope românești dau cu cuțitul, rackeții ucraineni trag în cel mai bun caz cu pistolul. Grenada militară fiind de fapt adevărata lor carte de vizită infracțională!

author avatar
Catalin Tache