AcasăDezvaluiriAnchete”Măcel” în CCR! Decizia nr. 20 aruncă în aer Legea pensiilor militare!

”Măcel” în CCR! Decizia nr. 20 aruncă în aer Legea pensiilor militare!

”Șoc la CCR : Magistrații, pensii de serviciu! MApN și MAI, pensii speciale” titram ”lovitura” din 8 noiembrie. Atunci când dezvăluiam de ce judecătorii Curții Constituționale au amânat pentru a treia oară succesiv luarea unei decizii definitive cu privire la contestarea delicatei problematici legislative a impozitării cu 85 la sută a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei. Iar noul termen stabilit de CCR, cel de 10 decembrie, arată că judecătorii CCR așteaptă trecerea alegerilor parlamentare, după cum i-ar fi sfătuit intens chiar ”oamenii președintelui”.

Vor mai reuși oamenii președintelui să se impună la CCR

Totul în urma unor negocieri subterane prin care mesagerii lui Klaus Iohannis ar fi bătut palma pentru ca decizia CCR să stabilească o limită clară între viitoarele pensii de serviciu și pensiile speciale. Astfel că se intenționează ca doar magistrații să rămână posesorii râvnitelor pensii de serviciu. Ceea ce înseamnă implicit că procurorii și judecătorii nu vor fi afectați financiar  de viitoarea decizie a Curții Constituționale. În schimb, cadrelor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne li se pregătește un ”ghinion” de zile mari. Pentru că declararea pensiilor acestora drept unele speciale duce automat la impozitarea lor drastică! Iar ”valurile” create de dezvăluirea ”NAȚIONAL” au dus la adâncirea și mai accentuată a ”faliei” care separă cele două grupări distincte de judecători constituționali care s-au ”repoziționat” pe problema pensiilor celor din sistem. Miza fiind una cu atât mai mare, cu cât se ia în calcul și o nouă Lege a pensiilor militare. Astfel că decizia CCR reprezintă ”borna” după care se va orienta viitorul proiect legislativ ce urmează a fi ”pus în transparență” la începutul anului viitor.

Decizia nr.20/02.02.2002 !

Ieșirea publică fără precedent a ministrului Nicolae Ionel  Ciucă, imediat după dezvăluirile din ”NAȚIONAL” nu a făcut decât să agite și mai mult apele tulburate de informațiile privind sacrificarea militarilor pe ”altarul” magistraților. Mai ales că formularea ministrului – ”în mandatul meu nu voi permite atragerea Armatei Române în jocurile politice” – nu a făcut decât să întărească varianta de lucru că ”se pregătește ceva”.

Decizia așteptată cu sufletul la gură de cadrele MApN și MAI

De asemenea, coincidență sau nu, a fost ”reactivată” acum și o decizie mai veche a chiar Curții Constituționale. Este vorba despre Decizia nr. 20/02/02.2002, una care ar fi putut tranșa încă din anul 2011controversa desființării pensiilor militare în acel an de către ”regimul Băsescu”. Iar spiritele din sistem se inflamează pe zi ce trece, susținătorii variantei ca judecătorii CCR să țină cont de această Decizie din 2002 fiind tot mai mulți și mai vocali. Ei susținând că ”Decizia stabilește negru pe alb faptul că pensiile militare nu pot fi desființate și nici afectate, acestea neconstituind nicidecum un privilegiu, ci o compensare a unor interdicții și restrângeri de drepturi fundamentale și constituționale. Situație cu care se confruntă în egală măsură două categorii de cetățeni români, mai exact militarii și magistrații”. Iată însă că în curând cele două categorii se pare că vor avea un tratament diferențiat, cel puțin după pensionarea lor.

Cine le răspunde?

Drept urmare, ”grosul” militarilor încearcă în aceste zile să atragă atenția asupra problemei cu care se confruntă. Și bine ar fi, ținând cont barem de actualele ”focare” de nemulțumire din sistem, să le și răspundă cineva la următoarele cinci întrebări :

”1. De ce noi, militarii, nu am știut de acea Decizie nr.20/02.02.2002 în anul 2011, atunci când au fost efectiv desființate pensiile militare de stat?

  1. De ce colectivul CCR din 2011 nu a făcut uz de propria Decizie anterioară, pentru a rezolva astfel miile de sesizări privind desființarea pensiilor militare de stat, în anul 2011?
  2. Cum va reacționa acum sistemul, constatat fiind la acest moment că Legea nr. 119/2010 care a desființat pensiile militare de stat a fost adoptată și aplicată cu încălcarea flagrantă a Deciziei nr. 20/02.02.2002 a CCR, în ceea ce privește pensiile militarilor. Ceea ce echivalează cu încălcarea și subminarea ordinii constituționale de către Parlamentul și Guvernul de la acea vreme, precum și de către instituțiile statului care au aplicat legea menționată.
  3. Ce se întâmplă din punct de vedere al legalității, cu deciziile de pensii emise în baza unei legi care a fost adoptată și aplicată în mod ilegal, respectiv cu încălcarea Decizie nr. 20/02.02.2002 a CCR?
  4. Cum va reacționa Armata care are obligația să intervină ferm în baza Art. 118(1) din Constituția României, pentru apărarea democrației constituționale? Încălcată flagrant între anii 2011 – 2016 de cel puțin două puteri în stat și de o serie de instituții vitale pentru democrație prin nerespectarea Deciziei nr.20/02.02.2002”.

Care pe care!

După cum dezvăluiam pe 8 noiembrie, oamenii președintelui au apucat deja să dea asigurări la Palatul Cotroceni că dispun de majoritatea necesară, fie ea și una ”la mustață”, pentru ca judecătorii CCR să ia decizia prin care doar pensiile magistraților rămân beneficiarii unor pensii de serviciu intacte. Ceea ce, fără putință de tăgadă, i-ar fi asigurat lui Klaus Iohannis consolidarea ”parteneriatului strategic” cu cea mai puternică forță a României zilelor noastre, cea formată din procurori și judecători. Numai că informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că la CCR ”încă se joacă”, mai ales dacă unul dintre judecători se va dovedi un adevărat om de onoare și își va ține cuvântul dat… Cel al punerii în discuție în cadrul următoarei ședințe a Deciziei n2.20/02.02.2002. Ceea ce ar putea arunca apoi cu totul în aer tranșarea problemei pensiilor militare. Astfel că pe 10 decembrie este ”care pe care” la CCR!

author avatar
Catalin Tache
32.502 afisari

59 COMENTARII

  1. CURTEA CONSTITUTIONALA TREBUIE REFORMATA DIN TEMELIE CA SA NU MAI AIBA IN COMPONENTA SA NAROZI, TICALOSI, TRADATORI, RETARZI ETC .
    CONSTITUTIA TARII TREBUIE DE ASEMENEA REFACUTA IN SLUJBA ASIGURARII VIITORULUI POPORULUI ROMAN SI NU A CREERII BURGHEZIEI COMUNISTE.

    • AȘADAR,HAIDETI TOTI PENSIONARII MILITARI ÎMPREUNĂ CU VOTANȚII DON FAMILIILE NOASTRE SĂ VOTĂM ÎMPOTRIVA PARTIDELOR POLIYICE CARE NE ÎNCALCĂ FLAGRANT ȘI ÎN MOD ILEGAL DREPTUL LA PENSIILE DE SERVICIU!! DACĂ NU PENTRU NOI MĂCAR PENTRU COLEGII CARE URMEAZĂ SĂ IASĂ LA PENSIE!!!

    • Adevarat, dar năravul păstrat la jocurile politice ale partidelor rămâne acolo unde nu ar trebui să fie ?????!

  2. Consider ca, nu este corect ca atunci când trebuie sa se respecte drepturile unor categorii sociale statul sa uite. Sa uite de Constituția țării, de legile aflate in vigoare, la un moment dat, legi câte au stat la baza unor decizii majore luate de unele categorii de cetățeni. Se pune întrebarea : de ce statul se face ca uita de o serie de servicii prestate de unele categorii sociale și când și-a făcut treaba cu oamenii respectivi, intenționat uita de obligațiile pe care le are? Aceasta este întrebarea: vrei sa-și dea viața ptru tine stat? Când aceștia ies din sistem, uiți sa-ți respecți obligațiile asumate, fata de care aceasta categorie de cetățeni care au îndurat de toate, nu cumva exemplele de acest tip fac ca, acest tip de comportament sa distrugă una din cele mai fundamentale valori , încrederea?
    Dacă amestecam politica cu armata , rezulta ce? Ura unor categorii sociale de cetățeni împotriva altora , cei din urma doresc cu ardoare, din diferite motive, sa moara Vecinul săi iau capra și in general sa oferi unor oameni orbiți de frustrări , pâine și circ!

  3. Armata trebuie respectata si apreciată! Sa terminam cu prostiile cum ca armata are pensii speciale!

    • Armata trebuie respectata si apreciata mai ales cand iese pe strada cu armamentul din dotare pt a impune carantina…poporului roman (adica propriilor lor familii, vecini etc.)!!! Au trecut 30 de ani DEGEABA!!! Joh-anus a facut (si va face dupa 6 decembrie!) exact ca Ceasca: scoate Armata Romana impotriva poporului…Roman!!! Halal sa ne fie!!!

  4. N-ați tras un glonț din 45 pana acum. Ați stat impasibili la distrugerea economiei, inclusiv a industriei de apărare, de către hoți. Și-au bătut joc toți nenorociții de poporul roman,care și-a luat lumea-n cap, și mai spuneți ca aveați obligația sa apărați ordinea constituțională! V-au dezarmat yankei când v-au pus sa distrugeți gurile de foc ai mari de 100 mm și acum le pupați dosul și le spuneți parteneri strategici. Ieșiți la pensie la 40 de ani cu pensii babane, fără sa fi tras un foc către inamic. Armata romana are generali cât toata America latina, Câte drepturi mai vreti de la amărâtul asta de popor care abia-și mai duce zilele?

    A

    • Băi nea Gică, cum n-au tras?….Au tras milioane de gloanțe – din toate calibrele – între 20 decembrie 1989 și ianuarie 1990…Că doară năcățiții ăia cărora acum li se spune eroi n-au avut Covid…Păi mai ieșea ”revoluție” altfel ?…

      • Ei au facut ce au facut cum au facut, dar 30 de ani cine a tot amanat ce au facut si daca si cat au tras ma Jicuțî frati,rebelule.daca tot le zici în felul tau,zile frate pina la capat,nu doar pe sarite.

    • Ești un imbecil !
      Uita-te in DEX dacă nu stii exact ce înseamnă !
      Ești totodata și un frustrat !
      Uita-te in DEX !

    • Neica! Nu te adresezi generalilor! Te adresezi majoritatii iar asta e formata din palmasii din institutie. Vorbesti despre atributii ale caror sensuri nu le cunosti..Armata e armata! Adica ordin! Voiai sa se rascoala armata toata, ca sa fii dumneata , acum, de acord, cu pensiile militare. Daca stiam ca dumneata decizi ..

    • Da măi Gica, ai dreptate ce mai. Toti acesti generali despre care vorbesti, facuti la apelul de seara sunt cei propuși de hoții criminalii și trădătorii de neam ( pentru care militarii adevărați ar fi făcut pușcărie) de la guvernare în ultimii 30 de ani. Au fost generali si ministri care nu au facut o zi de armata, nu au ținut în viața lor un pistol adevărat în mâna, dar să mai tragă.
      Despre ce vorbim domnule Gica?
      Cei cu carieră militara au fost redusi la tacere, adevărații militari, patrioți, adevărați români?
      Oare de ce?????
      Au profitat că militarii nu se pot râzvrăti deoarece ei au depus un juramânt militar, pe care-l respectă. Militarul nu are voie sa spuna Nu, ci SA TRĂIȚI AM ÎNȚELES. O parte din guvernanții în frunte cu prim ministru si așa zisul președinte care nu sunt crestini si sunt anti români, nu respecta jurământul depus sau poate în gândul lor spun ” jur sa distrug istoria poporului român, jur să-i duc la sapă de lemn, să ajungă iobagi pe pământurile lor.”
      Da domnule Gica contra!!!!!!
      Astazi am vazut un filnuleț cu desființarea fabricii ARO. De ce cât a trăit Ceausescu nu au putut si imediat în 90 au început dizolvarea fabricii?????
      Și sunt multe de spus domnule Gică contra!!!!

    • Pai toti morții si schilozii din teatrele de operații, care umplu periodic mass-media, ce sunt? Holograme?

  5. Greșești bai Gică Contra.Vezi ca după ’45 incoace Armata Romana care este membra a celei mai mari aliante militare din istorie,a mai luptat si prin Irak ,Angola,Afganistan si vezi ca a facut față cu brio alaturi de partenerii noștri strategici.Mai documenteaza te si pe urma ia atitudine,probabil ai vrut sa fii si tu ofiter dar nu ai trecut de testul psihologic sau probele sportive!

      • De ce sare Gaga la beregata noastră? Putea sa vina în armata sa guste și el din plăcerea de a pleca în aplicații, misiuni etc. Dar, s-a mulțumit cu programul de 8 ore și fofoloanca aproape! Iar acum nu este mulțumit de pensia lui!? Nu am tras nici un cartuș? E normal la cap? Mai civili trogloditi, dacă era nevoie sa tragem, voi erați în prima linie! Doar atât va duce mintea?

  6. Militarii si politistii isi merita din plin pensiile militare, care sunt de serviciu si nu speciale! Magistratii ar vrea sa scape prin orice mod si sa bage in loc locul lor politistii si militarii asa cum s-au obisnuit datorita legislatie realizate doar de ei!!!! La orice initiere a proiectelor de la Codul Penal, Codul de Procedura Penala, Legea Politiei Judiciare reprezentantii politistiilor din cadrul MAI nu au fost consultati sau inclusi in aceste comisii care au intocmit aceste proiecte si asa au ajuns uneltele lor politistii judiciari, fara ca sa aiba nici un drept in fata lor, chiar daca ar avea dreptate si dispozitiile procurorilor ar fi aberante sau ilegale !!! La instante sau parchete jandarmii umbla ca migurile cand dau ordin magistratii!! Normal cand te-ai obisnuit cu acest statut , ii tratezi pe militari si politisti ca pe niste carpe inferioare, cu sprijinul magistratilor din cadrul CCR!! Normal membrii din cadrul CCR care beneficiaza de astfel de pensii de magistrati ar trebui sa se abtina pentru a evita conflictul de interese in care s-ar afla, dar in Romania totul este posibil! Vorba veche, cine imparte parte isi face sau corb la corb nu isi scot ochii, ramane valabila pentru toti smecherii din tara asta!!!

  7. Serios,Buza de Iepure? Dar cand 7,5 milioane au votat suspendarea lui Petrov si CCR-ul nu a validat referendumul,cum a fost?Atunci a fost bună CCR,nu i asa?A tinut cont de vointa poporului CCR-ul ?

  8. Sint ca trintori din stupul de albine pe saracul popor .Oare rusine mai exista in lume.

  9. Iti dau eu scris ca sa respinge legea cu 9-0 si amanarile au fost dispuse strategic de Dorneanu ca sa nu mai fie folosita tema pensiilor speciale in campanie.

    Si iti reamintesc ca “oamenii presedintelui” sunt generalii Ciuca, Oprisor si Somordolea deci presedintele Johannis nu va interveni niciodata impotriva militarilor.

    La cate prostii ai scris pana acum, una in plus in campanie nu mai conteaza.

  10. Ar trebui desfiintate TOATE pensiile speciale, prin pensie speciala intelegandu-se orice nu se bazeaza pe principiul contributivitatii. Ies nesimtitii aia de judecatori cu pensii mai mari decat salariile, dupa legea actuala. Ai responsabilitati si interdictii – ai salariu mare si, corelativ la acesta, pensie mare. E suficient. Cu ce sunt mai „speciali” judecatorii si politistii decat medicii de exemplu? Si chestia cu interdictiile e o vrajeala ieftina; cine vrea sa faca afaceri le face pe numele rudelor si tot ocoleste legea.

  11. Cu ce sunt mai speciali cadrele medicale față de politiști, militari și magistrați, că le-au mărit salariile de se plictisesc la numărat???? dar de covid fug ca dracu de tămâie!!!!

  12. Pensiile de serviciu, spre deosebire de pensiile militare de stat, sunt compuse din pensia contributivă, stabilită potrivit sistemului public de pensii, plus o parte necontributivă, plătită de la bugetul de stat.
    De exemplu, art. 85 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, prevede că:

    ,,(1) Partea din pensia de serviciu care depășește nivelul pensiei din sistemul public, pensia prevăzută la art. 82 alin. (2), art. 83^1 și art. 84 alin. (3), precum și pensia de serviciu acordată celor care nu îndeplinesc condiția de limită de vârstă prevăzută de Legea nr. 263/2010, cu modificările și completările ulterioare, se suportă din bugetul de stat.”

    Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, nu conține dispoziții asemănătoare art. 85 alin. (1) din Legea nr. 303/2004.
    Pentru a beneficia de pensie militară de stat, militarii și polițiștii plătesc o contribuție individuală la bugetul de stat egală cu cota de contribuție individuală de asigurări sociale, conform art. 31 alin. (1) din Legea nr. 223/2015:

    ,,(1) Cota de contribuție individuală la bugetul de stat este egală cu cota de contribuție individuală de asigurări sociale. Baza lunară de calcul al contribuției
    individuale o reprezintă solda lunară brută/salariul lunar brut, iar în situația în care aceasta este mai mare decât valoarea a de 5 ori câștigul salarial mediu brut
    utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, contribuția individuală la bugetul de stat se calculează în limita acestui plafon.
    (3) Termenele de declarare și de plată a sumelor reprezentând contribuțiile individuale la bugetul de stat sunt cele prevăzute de legislația fiscală pentru declararea și plata contribuțiilor de asigurări sociale.”

    In consecință, pensiile militare de stat reglementate de Legea nr. 223/2015 nu au o componentă necontributivă, respectiv un supliment din partea statului, așa cum se prevede în mod expres în cazul celorlalte pensii de serviciu.
    Prin urmare, în cazul pensiilor militare de stat nu se poate elimina componenta necontributivă (suplimentul din partea statului), respectiv nu poate fi taxată suplimentar, pentru simplul motiv ca aceasta NU EXISTA.

  13. După contribuție toată lumea la pensie.
    Au restricții unii militari, dar și ies la pensie la 47 ani, nu ca restul proștilor la 65 ani. De ce sa iasă la pensie la 47 ani unul de la financiar, resurse umane sau logistica?! Se lupta cu scaunul 8 ore/zi?! Plus va toți au pensiile mai mari decât salariul.
    Rusine

  14. Petrov,incuraja medicii sa plece din țară, a pus la pamant sistemul medical si educatia,va aduceti aminte ce declara ca numai tampiti scoate școala românească. Avem si alt lider adevarat care a stopat plecarea medicilor afara,marindu le salariu, nu doar lor si profesorilor-Dragnea.

  15. Multe opinii ale unora care rupeau portile sa plece acasa, inca din zilele de vineri orele 12,00 si veneau la servici ….marti, ca se mai ,,lipeau” la sefi de inca o zi libera.

  16. D-le Puțin la minte, îți fac o onoare să-ți răspund. Hai să ne uităm la cojoace, cum spunea Arghezii, și să vedem cine suntem! Bunicii mei au luptat în cele două războaie mondiale, unul la Mărăști ca servant de mitralieră sub comanda Generalului Averescu, fiind decorat pentru bravura lui, altul a fost rănit grav în bătălia pentru Odessa, și trimis acasă ca invalid de război! De la ei știu mai multă istorie a războaielor decât ați învățat voi la cacademia militară, dacă ați urmat-o.Bunicilor mei, pentru faptele lor de arme, nu le-a dat statul comunist un leu, dar nu s-au văitat. Tu și ai tăi cine sunteți? Neica nimeni. Noroc că s-a schimbat regimul în Ro și v-au primit comuniștii în școlile de ofițeri, că dacă rămâneau burghezii și moșierii nu pupați voi ofițerimea. Acolo mergeau numai copii de boieri și industriași.Mulți aveți înaintașii opincari iar voi ați fi avut aceeași soartă, dacă nu se schiba regimul, ingraților. Nu am fost membrii PCR, nici eu și nici ai mei, dar nu pot să nu recunosc că urmare a regimului „odios„ am avut acces la lumuna cărții și am făcut două facultăți, nu am stat cu țeva-n mână!
    Acum alta-i problema, vreți drepturi, și voi și necinstiții ziși magistrați. De unde „bă”? că nu mai e. Datoria statului din care vi se plătesc lefurile a ajuns la 110 miliarde euro! Iresponsabililor! Armata se face că nu vede datoria imensă contractată de hoții ce conduc Ro. Vine curând vremea să restituim împrumuturile! Să vedem atunci ce pensii veți mai avea!

  17. Vom confisca averile celor cu firmele paravan din Panama,a celor care au luat bani de la retrocedari,țăranul de la Bistrita,Cocoș, Udrea,Ghiță, Basescu,sunt soluții dacă se aplica confiscarea extinsa a averilor, mai sunt si altii care au praduit țara.
    Relax,vor fi bani de pensii.

  18. Inca un articol provocator si incitator !!!
    Se lucreaza la o mare explozie de 21 – 33 Decembrie ?
    Va fi o reusita, dar se va folosi Pirania, nu TAB-ul !!!
    Cineva se joaca cu focul, indiferent de calibru !!!

  19. Ar trebui impartirlti pe categorii.
    -Militarul temniter securist
    pensie speciala intre 544 ron si 749 ron
    -Militarul cartofar
    care ne ducea la cartofi ?
    pensie intre 749 si 889 de lei
    -CEI ce-au tras in noi dupa 22
    pensie intre 889 si 1989 de lei
    -Militarul omului nou noi in anul 2000
    2000 lei
    -Militarul ev nou
    si
    Militarul tip ostean sau de teatru cu operatii
    Pensie dupa cheta la buget functie de stransura
    +3000 ron
    gradati si ofiter +40000 dupa merite

  20. Bai Margelatu si alti batuti in cap ca el care injurati ca prpstii CCR,voi nici nu intelegeti ce cititi.Decizia Nr.20/02/02/2002 a CCR spune clar,mai cititi odata boilor analfabeti,” Pensiile militatre nu pot fi afectate si nici desfiintate „. Daca Guvernantii care s-au legat de pensiile militarilor nu au respectat Decizia CCR si au comis un mare abuz,pupati-i in cur,si votati-i in continuare.Turma de behaitori,plini de ura pe care vi-o vara in diblele alea seci Piele lunga din varful Dealului si Sica betivanu,impotriva CCR. Mai e putin si vine dictatura deplina a ciumei galbene,atunci o sa fiti fericiti. Bateti din palme.Fara voi,cozile de topor,tradatorii de Tara,care-si iau spagile de milioane dela bancile si multinationalele pe care nu le impoziteaza de miliarde de Euro,s-ar duce dracului,eventual in Germania de unde primesc ordinele. Ti-ai dreacu de boschetari cu acces la internet.

    • S-ȘI TAIE LOR,GUVERNANȚILOR ȘI PARLAMENTARILOR CI NU BIEȚILOR MILITARI. TREZEȘTE-TE POPOR ORB ȘI SURD.EI ÎȘI FAC MILIOANE DE EURO DIN FOTOLIILE CALDE ,ÎN SCHIMB CE MILITARII STAU PE SALARII DE 3000 RON.GENERALILOR NU MAI TRĂDAȚI OASTEA ROMÂNĂ.

  21. Sunt un pensionar militar. Acum, dupa 45 de ani de activitate si de ingradire de drepturi, si de lipsa de timp pentru familie si probleme personale, mi.am spus ca timpul de trait care mi.a mai ramas, sa.l fructific la maximum pentru a ma bucura ( daca se poate spune asa) de ce s.au bucurat toti ceilalti. Nu stiu daca e exagerat ceea ce.mi doresc. Oare nu am si eu dreptul la putina liniste dupa atatia ani de stres si privatiuni? Daca nu as fi fost militar, as fi avut weekenduri, mi.as fi facut programul de o maniera
    prestabilita, dar nu a fost sa fie asa. Deci va rog sa ma lasati si pe mine sa ma bucur cativa ani de ce v.ati bucurat dvs.tot timpul. Sunt sigur ca va fi greu sa ma intelegeti, fiindca nu ati trait si simtit ce inseamna sa fii permanent prezent.

  22. Daca micimea lor CCR considera ca militarii nu au pensii de serviciu ar trebui ca tuturor acestora sa le fie ridicate toate interdictiile ce deriva din statut , respectiv greva sa fie greva cu oprirea activitatii, militarii sa poata candida la functii publice,etc. ca sunt prea multe ,iar la eventuale inundatii sau alte calamitati sa puna mana la treaba toti, incusiv CCR istii! Eu sunt de acord cu conditia includerii in calculul pensiei a sporului ptr.conditiile de munca,chiar si pe contributivitate, ca la civili.

  23. De ce sare Gaga la beregata noastră? Putea sa vina în armata sa guste și el din plăcerea de a pleca în aplicații, misiuni etc. Dar, s-a mulțumit cu programul de 8 ore și fofoloanca aproape! Iar acum nu este mulțumit de pensia lui!? Nu am tras nici un cartuș? E normal la cap? Mai civili trogloditi, dacă era nevoie sa tragem, voi erați în prima linie! Doar atât va duce mintea?

  24. Oricare ar fi pensiile , trebuie sa aiba la baza vechimea si apoi gradul si functia , si nu dupa ce a avut in ultimele sase luni !

  25. In viata civila sunt pensii la cei care au avut grupe speciale si deosebite adica fostele grupe I in care cuantumul acestora a crescut cu 14% ceea ce a reprezentat o crestere de aproximstiv 450 lei adica de la 3.130 la 3565 lei si nimeni nu spune ca sunt nesimtite.
    De ce nu sunt desecrizate soldele cadrelor militare pana in 1989,am solicitat unitatilor militare de arhiva de la Pitesti 01405 si 1494 parca si un comandant mi-a raspuns ca sunt documente clasificate mai sa fie oare ce secrete militare detin acele state in afara de solda de grad,functie,vechime,sporuri iar un altul mi-a raspuns sa mergsa le mi le caut.
    Au transmis la centrele militare toate datele dar din discutiile cu cei de la Arad nu au statele mele in fotocopie ca sa verific principiul contributatii.
    Cei care spun ca noi cadrele militare nu au contribuit bat campii,vezi prevederilor Decretului nr. 141/1967 în intreaga perioada de activitate am contribuit individual la pensia suplimentară.
    În art. 58 şi 59 din Decretul 141/1967 se stipula: Art. 58. “Cu începere de la 1 ianuarie 1967 se instituie, în afara pensiei militare de stat, pensia suplimentară, care se bazează pe principiul mutualităţii între militari.”
    Art. 59. (1)
    “Fondurile necesare pentru plata pensiei suplimentare se formează din contribuţia tuturor militarilor din cadrele permanente.
    Această contribuţie este de 2 la sută din solda lunară şi se varsă, prin unităţi, într-un cont special la Banca Naţională a Republicii Socialiste România.”
    (2) “Banca Naţională a Republicii Socialiste România va plăti la sumele depuse o dobândă anuală de 1,5 la sută, cu care se întregeşte fondul pentru pensia suplimentară.”
    Aceste sume nu se regasesc in pensia subsemnatului.
    De aici probabil si retinerea unitatilor militare de arhiva de a desecretiza statele subsemnatului si a tuturor celor care au fost cadre militare active pana in 1989 si ulterior pana in 1998 ca in cazul subsemnatului.
    Tuturor celor care spun ca avem pensii nesimtite le raspund ca am o pensie de 2.749 lei la functia de lt.col si gradul de maior.
    Da am iesit la pensi la varsta de 39 ani 2 luni si 20 de zile,nici prea tanar dar nici prea batran,fapt pt. care am primit niste solde compensatorii in valoare fe 68 milioane,aproximativ 11.000 de euro in 1998,primite din partea NATO ca un fel de stimulent sa nu trecem in tot felul de grupari paramilitare stiu eu pe unde.
    Sa nu uitam ca si minerii precum si cei de la petrom au primit tot ca aceeasi suma unii de la statul Roman sa nu destabilizeze tara in cazul minerilor altii de la Grupul OMV cand au cumparat 51 % din actiunile Petrom.adica 875 de milioane de dolari sau euro,in timp ce ungaria a primit 10 miliarde pe Mol,care are doar statii Peco in timp ce Petrom a avut in plus extractie si 2 platforme petroliere.
    Celor care spun ca jegul de marinar ca ce am facut in afara de cules porumbul,le raspund ca cea mai mare parte a cadrelor militare imediat ce au absolvit scoala militara au fost detasati in economia nationala, nu dadeau cu mistria,tarnacopul, dar stateau cu soldatul sa faca norma,in timp ce marea majoritate a civililor stateati acasa si beleati …. porumbul,personal langa sotiile voastre.
    De ce marea majoritate spuneati ca ” a nu merg eu in armata sa stau la ordin” si acum criticati ca avem pensii nesimtite.
    Pensia de serviciu medie din Apărare a depăşit 3.914 lei brut lunar în anul 2019 și e cu nici 2% mai mare decât cea din anul 2018, arată o analiză făcută de ECONOMICA.NET, pe baza informațiilor pe care le-am primit, în exclusivitate, de la Casa de Pensii Sectorială (CPS) a MApN. În total, pensiile de serviciu din Apărare au costat peste 3 miliarde de lei în 2019, în creștere nesemnificativă față de nivelul anului 2018, arată datele comunicate exclusiv pentru Economica de CPS a MApN. Pensiile de serviciu militare se plătesc doar de la bugetul de stat.

  26. Militarii pana in 1989 si dupa cel putin pana la data trecerii in rezerva a subsemnatului in 1998,nu aveau timpul de munca la 8 ore,activitatea a fost 24 din 24,recuperarea timpului liber nu se facea in marea majoritate a cazurilor avand in vedere faptul ca unii din comandantii nostrii au fost dobitoci,este ddrept ca noi mlitarii ne f.. intre noi,cum le sta cine romanilor,in timp ce medicii aveau platite garzile.

  27. In decembrie 1989 armata a tras in popor si a mimat o revolutie, ca apoi sa-si insuseasca cat mai multe beneficii. A mai dat si la magistrati, sa-i corupa, sa fie acoperiti legal.

  28. Apropo!!! La civilii care ies acum la pensie este legal ca pensia neta sa fie cu mult mai mare decat ultimele salarii nete (cunosc cazuri reale din cei care au lucrat in grupe de munca – 5-6.000 lei net pensie cand ultimele salarii nu depaseau 4000) , dar la militari nu! Si in plus pensiile militare nu au mai fost marite in ultimii 4 ani decat cu inflatia pe cand cele civile daca se vor mari cu cat prevede legea… calculati si voi!!! Si civilii si militarii care au lucrat in grupa 1 de munca tot pe la 52 de ani ies la pensie(plus minus 2 ani).

  29. Eu cred ca va inflamați inutil. Și eu am f. Ofițer și dormeam cu telefonul lângă mine. Pt civili e f greu sa inteleaga

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger