Cauta

Lui Ponta ii iese pe nas Forumul Romano-Chinez!

Pe cand zambea atunci cand dadea mana cu premierul Li Keqiang, lui Victor Ponta nici prin cap nu ii trecea ce pocinoage i se vor trage de la organizarea Forumului Romano-Chinez. Care, in ciuda bunelor intentii de organizare, s-a dovedit in curand a avea un neasteptat efect de bumerang asupra carierei politice a liderului PSD.

Deocamdata, investitiile chinezesti promise de premierul Li Keqiang omologului sau Victor Ponta la Bucuresti sunt doar pe hartie
Liviu Dragnea a preluat fraiele operatiunii de atragere a investitiilor chinezesti prin vizita sa la Beijing

Iar principalii vinovati pentru aceasta „deturnare” nu trebuie cautati decat in propria ograda a PSD-ului, ai carui „baroni” s-au inghesuit deja sa-si imparta cate o felie cat mai mare din investitiile Beijingului. Care, fie vorba intre noi, nici macar nu au aparut, singurul castigator al grandiosului eveniment de la Bucuresti fiind premierul maghiar Viktor Orban, care a primit  de la chinezi 12 miliarde de dolari. Plus baietii de la Guvernul Romaniei, care s-au ales cu cate un telefon „inteligent” moca. Marca HUAWEI, bineinteles…

S-au napustit pe ciolan

In urma organizarii la Bucuresti a Forumului Economic Romano-Chinez, au fost anuntate public investitii totale de 16 miliarde de dolari in economia tarii noastre. Iar cu toate ca pana la atragerea efectiva a banilor promisi drumul se anunta unul indelung si din cale afara de anevoios de strabatut, hraparetii „baroni” locali nu s-au sfiit sa se inghesuie asupra neasteptatului „ciolan” vanzolit pe la nas de catre Victor Ponta. Ale carui apeluri repetate la calm nu au reusit sa-i tina in frau pe unii dintre liderii PSD, mai ales ca acestia au fost incurajati fatis de Liviu Dragnea ca „prajitura” chinezeasca va ajunge la toata lumea. Mai mult, se pare ca, pentru a nu se crea animozitati intre mai-marii Consiliilor Judetene, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a si arbitrat impartirea investitiilor chinezesti pe zone geografice, de la o cale ferata rapida spre Dobrogea si o hidrocentrala in Ardeal, pana la o termocentrala in Oltenia.

Presiunea „fondului de garantare”

Mai mult chiar, Liviu Dragnea, in cursul recentei vizite efectuate in China pentru a stabili ultimele amanunte cu privire la investitiile prioritare, le-a dat noi sperante „baronilor”, mai ales dupa ce, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, ar fi adus in discutie formarea unui „fond de garantare”. Dar nu a investitiilor, ci a profitului estimat de catre investitorii chinezi! Aceasta aberatie le-a dat frisoane anchetatorilor care oricum erau „pe fir”, in alte spete,  in ceea ce-i priveste pe unii dintre „baronii” care asteptau deja „chinezariile”. Si comisioanele de rigoare, bineinteles.

Intre ciocan si nicovala

Este clar ca, daca aceste investitii s-ar fi facut si ele ar fost garantate de stat, un eventual prejudiciu ar fi devenit imposibil de recuperat, astfel ca, acum, procurorii anticoruptie impusca practic doi iepuri dintr-o lovitura prin accelerarea anchetelor in ceea ce ii priveste pe unii dintre „greii” adminsitratiei locale. Pe de o parte, odata declansata „Apocalipsa baronilor”, aceasta nu va mai putea fi oprita de nimeni. Si tot astfel sunt prevenite si eventualele „tunuri” de miliarde date bugetului de stat pe filiera chinezeasca si despre care anchetatorii considera ca sunt iminente. Iar in toata aceasta nebunie extrem de sifonat poate iesi si initiatorul Forumului Romano-Chinez. Pentru ca, pe de o parte, pentru credibilitatea sa politica, Victor Ponta are tot interesul ca investitiile straine atrase in urma eforturilor sale personale sa nu incapa pe mainile „baronilor”. Pe de alta parte, acestia din urma deja „maraie” tot mai fatis la premier, strangand in acelasi timp randurile in spatele lui Liviu Dragnea. Pe care, daca reusesc sa il urneasca pe Ponta in cursa pentru Cotroceni, il anunta deja drept premier si presedinte al PSD.

[poll id=”733″]

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version