AcasăDezvaluiriAncheteLovitură DIICOT: Cât costă ”Omenia” lui Talpeș!

Lovitură DIICOT: Cât costă ”Omenia” lui Talpeș!

Ioan Talpeș se crede încă protectorul lui Cristian Burci

Iată că DIICOT ”a furat startul” instrumentării cu adevărat a marilor dosare de evaziune fiscală, procurorii de la Structura Centrală reușind prima mare lovitură a ultimilor ani. Drept urmare, în dosarul devalizării Romvag Caracal deja s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvîrșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă.

Însă cea mai importantă lovitură a DIICOT în acest dosar- și care arată că nu este deloc de glumit cu noua strategie pe care am anunțat-o de ”redeschidere” în forță a marilor dosare economice în chiar perioada imediat următoare ! – este că procurorii Georgianei Hosu au făcut ceea ce așteaptă o țară întreagă de la oamenii legii. Și anume i-au pus sechestru ”liderului grupului infracțional organizat” din ”Lotul Romvag” pentru un prejudiciu de 8 milioane euro! Numai că, în timp ce Cristian Burci ”își linge rănile” departe de țară, încercând să relocheze ”Grupul de la Mykonos” la Abu Dhabi, ”creatorul” său forțează cu o disperare demnă de o cauză mai bună să îl scoată pe acesta din ”ghearele” DIICOT. Cum însă dosarul este unul ”beton”, ”atârnătorul de la Isoletta” Ioan Talpeș s-ar putea să se convingă pe propria piele și încă mai curând decât se așteaptă că ”îmbătrânește urât”, cel puțin pentru un fost șef al Serviciului de Informații Externe! Și mai ales că la el ”Omenia” pare a avea întotdeauna un preț. Chiar dacă nu întotdeauna și cel ”corect”…

Bătrânii combinatori SIE…

De ce nu i-or mai răspunde miniștrii liberali Minodorei Ilie…?

Fără putință de tăgadă, mult mai francă este poziția lui ”Miky Șpagă”, Șerban Mihăilescu angajându-și barem pe față fiica la firmele lui Cristian Burci. Asta în timp ce colegul de ”regim Iliescu” Ioan Talpeș se pretează să ”atârne” zi lumină pe la mesele lui Burci, la Isoletta sau celelalte locații de fițe unde consumă pe banii miliardarului, deși nici pensia de șef de serviciu secret nu este de colea. Ca și ”activitatea benevolă” de la Fundația Internațională ”Omenia”, acolo unde își face veacul alături de o altă fostă ”glorie” de pe vremea mandatelor prezidențiale ale lui Ion Iliescu, încă extrem de influenta Minodora Ilie. Însă ceea ce miră cu adevărat este cum de potentați grei ai actualei puteri politice cad încă în ”mrejele obosite” ale ”vechilor combinatori” ai SIE. Pentru că ”pomana” pe care și-o face Cristian Burci pe la Isoletta cu Talpeș este de înțeles, ținând cont de cine l-a scăpat când fostul șef al SRI, Radu Timofte înainta oficial informări cu privire la contractul de 17 milioane euro primit de la CFR ca să curețe iarba dintre șine! Pe vremea când Talpeș tocmai ”vindea” în regim angro ”fantomele” României, zeci de ofițeri acoperiți ai serviciului fiind compromiși astfel pe viață. Iar același Talpeș refuză azi să trăiască din amintiri, la fel ca și generalul Silviu Predoiu ”negând” realitatea că nu se mai află la butoanele SIE.. Astfel că insistența cu care lasă de înțeles că ”rugămințile” sale ar fi unele de ”nerefuzat” pentru ”colegul de fundație” Cătălin Predoiu nu poate avea decât efectul unui bumerang. Pentru că, uite că îl asigurăm noi pe Talpeș, îl caută degeaba pe ministrul Justiției! Mai ales că după dezvăluirile din ”Național” și ministrul Internelor a făcut firescul pas înapoi, Marcel Vela renunțând la instruirea cu iz ezoteric de la ”Omenia”. Astfel că până să se agite atâta pentru Cristian Burci, Ioan Talpeș și-ar face mai bine mai multe griji pentru declarația dată de Florin Secureanu cum că bună parte din șpaga primită la Spitalul Malaxa o redirecționa sub formă de donații la Fundația ”Omenia”! Mai ales că, ghinion, uite că declarația lui Secureanu nu a dispărut chiar cu totul de la dosar…

author avatar
Catalin Tache
5.397 afisari

25 COMENTARII

    • la ce va trebuie voua retea externa? adica in materie de spionaj romania (deliberat cu minuscula) e sublima e mirobolanta dr lipseste cu desavarsire. in orice caz, la cum ne trateaza pe noi oamenii de rand, administratia pe care voi o aparati , daca voi avea vreodata ocazia, voi sustine inamicul cu tot ce pot indiferent cine este acel inamic. tocmai de aceea votez udmr-ul si asta doar pentru partidul civic maghiar nu are sanse sa intre in parlament

      • Draga alogenule, imi place ca iti place sa ii jecmanesti si sa-i urasti pe imperialistii valahi. Eu sunt honvedul de serviciu de la cabinetul lui Viktor Onan, reprezint KNBSZ si lucrez pt Baschiria milenara. Ma gaseti la Buda, Lendvay utca 28, suna-ma la nr (06-1) 555-2000 pt detalii. Te rog sa te grabesti, nu vreau sa te recruteze aliatii de la Tiraspol. Cu mare satisfactie citesc ca esti fanul udmr si pcm, sper ca si al jobbik si hvim. Bravo ficior, doar noi baschirii putem sa-ti valorificam potentialul de tradator la adevarata valoare. Doar noi boanghinele te putem ajuta sa afli cine esti si ce poti cu adevarat! Vino in randurile noastre, tocmai refacem rongys garda si szekely hadosztaly, avem nevoie de mancurti proaspeti ca sa eliberam Erdely de imperialistii valahi si sa facem Baschiria Mare si dualism cu mamuska Rassia, asa cum am facut candva cu habsburgii.
        Tocmai s-a eliberat postul de borcangiu chezaro-craiesc. Trebuie sa tii borcanul cu demnitate atunci cand maretul conducator Viktor Onan baga botul in penele doamnei Aniko Levai sau cand il penetreaza bilingv in inelul maroniu pe Arus Zsolt si pe multi altii. Nimic nu trebuie sa scape pe podele, atentie la detalii! Borcangiul anterior a fost Kelemen, acuma serveste patria baschira dintr-o pozitie superioara, in parlamentul Romaniei. A vandut borcanele si si-a cumparat trotineta electrica. Fii tu urmatorul borcangiu chezaro-craiesc, iti promit ca visele tale contra valahilor prind contur!

  1. Nu e vechiul SIE,e DGIA….dar fie ca strângi țațe șurubul nea Tache ..se schimba cumva liniile și sunteți omenosi ,ai lăsați sa plece singuri???

  2. Sa i ardă la buzunar asta i doare cel mai rău.asa trebuia de la început!asa e ok!hai ca se poate inca!

  3. Domnule Tache , cititorii te apreciaza pentru faptul ca te zbati , ai surse si informatii credibile , te iei la tranta cu potentatii zilei , pui umarul pentru a demasca coruptia la nivel inalt si incerci sa informezi cititorii cu ceea ce se petrece in hatisurile unei lumi din umbra si in spatele usilor inchise . Nu trec neobservate nici eforturile de prezentare a noului format al Nationalului si infuzia de ziaristi tineri care alearga ca niste furnicute pentru a aduna date si informatii de interes in slujba cetateanului ce intra in paginile acestei publicatii . Aveti o problema in cadrul redactiei , un trantor ce se crede Mahatma , un individ inecat in venin ce nu-si revine din ura , un gargaragiu cu fite de mare ideolog ce freaca menta de ani buni la National si asterne pe hartie ce viseaza noaptea fara sa se miste la firul ierbii , fara sa faca o investigatie de Doamne -ajuta , fara sa coboare din turnul de fildes in care s-a cocotat fraudulos : Valentin Boeru ! E bantuit de obsesia Iohannis , nu exista in lume un ziarist care sa fie tolerat la o publicatie pentru a bate apa in piua atatia ani pe marginea defaimarii si mascarelii la adresa Presedintelui Romaniei . Curmati-i suferinta , paranoia a atins cote alarmante , luati-l cu binisorul si internati-l la neuro-psihiatrie , publicatia se primeneste , ii creste tirajul si capata credibilitate . Cititorii ii transmit , cu compasiune si fara regrete : ” BOERULE , GATA ! DU-TE !”

    • care cititori mai „obsevatorule”esti de la presedentie,intorci banii cu lopata si te-a pus sa scrii si tu ceva pentru cel mai neportivit presedinte al Romaniei?

    • ba IOHANISTULE, Valentim Boeru este cel mai bun jurnalsit de la acest ziar. Te supara adevarurile spuse despre Werner, acest vanzator de tara pe firfirici pentru care Constitutia este o terfeloaga de calcat in piciare? sa-ti fie de bine! Citeste Comisarul in continuare si vezi numai emisiunile lui Oreste si Puscalau ca sa iti ostoiesti dragostea de TRADARORUL de tara Werner!!!! Cred ca e cazul sa te duci matale la un psihiatru!!! Esti ata de tampit ca nu pricepi ca nu toti jurnalistii sunt jurnalisti de investigatie si ca mai exista si jurnalisti de opinie.

      • Eu sunt cel mai prost troll ”de opinie ” , astept sa cloceasca ineptiile bostanul lui Boeru si eu le dezvolt armonios de intru in maracini …..hihihihihihi…asta e ordinu , sa intaresc gogomaniile lu Mahatma si sa combat cu manie mancurta de ne-am facut de rasul curcilor . De la publicarea acetui articol au trecut 41 de ore , n-am avut timp sa-mi revin din soc , am obtinut aprobarile si acum oracai disperat …..hihihihihihihihi….

  4. Si inca ceva , domnule Tache : Stabiliti de unde vine I.P -ul alogenului ce a postat la ora 8:52 , o sa ramaneti surprins cum se leaga piesele si cum cartitele ies la lumina !

    • ba Observatorule, esti din servicii? Cum ai aflat matale IPul celui ce a postat la ora 8,52 si l-ai localizat? Vad ca sustinatorii din servicii a lui Werner nici macar nu mai stiu sa se ascunda. fac politica pe fata. Ce ma cretinilor, ati primit ordin sa-l executati pe Valentin Boeru…? Gashka de neispraviti…

      • Te am pe monitor , lasa usurel mociu jos si iesi la aer , uita-te vis-a-vis de cladirea de pe Manoilov 42 unde faci smotru la subsol , fa-mi cu mana spre semafor , inregistreaza toata gashka …….

        • Tampitule, nici macar nu sunt din Bucuresti si locuiesc intr-o casa frumoasa, cu vecini de treaba si o curte mica, dar plina de flori. Mai cauta, idootule…

          • Bag si io asa , sa ametesc dusmanu , locuiesc intr-o cripta din cimitirul din Rabnita , am flori la discretie , nu sunt IDOOT , intretin conversatii sfasietoare cu vaduvele sa-mi dea si mie ceva de pomana …..

  5. & Ca și legea unică a salarizării articolul 47, alineat 2, din Constituție „încurajează” reglementarea nediferențiată a pensiilor, ?

  6. „Draga romane Observator”,ia sa ne confirmi tu,Hotul de case cu acte false a carui trompeta esti,a restituit statului Roman cei 260.000 de Euro pe care I-a furat caand si i-a insusit drept chirie pt. imobilele pe care se facuse stapan cu acte false ? In calitate de Sef de grup infractional organizat alcatuit din el,nevasta,soacra,notari escroci,avocati asisderea,un alt escroc adus de prin America si care s-a declarat in fals mostenitorul imobilului,precum si prapaditul ala dela Primaria Cotul lui Iepure,care le-a dat o adeverinta falsa,fapt pt. care a si fost condamnat la un an de puscarie.Singurul.Grupul infractional organizat,deocamdata nu a patit nimic,pt. ca Dosarul zace de 3 ani la DNA-ul „meu”.Ce stii despre implicarea cocotatului la varful statului,in traficul de copii care era in floare in anii 90′ ?.Dar despre FGDR-ul infiintat de Cocotat,si pe care l-a declarat „mostenitorul” GEG-lui,organizatie fascista-nazista care confisca averile evreilor din Romania dupa ce ii trimetea la Auschvitz ? „mostenitorul” infiintat si condus de Cocotat,a preluat din Patrimoniul statului Roman circa 28.000 de imobile in frunte cu Muzeul Brukental care numai el valoreaza un miliard de Euro.Si tampitul de stat Roman tace,nu face nimic,cum dracu sa faca ceva,cand Cocotatul este „Seful Statului”.Ia zi baai Oservator,mai faci propaganda in favoarea Interlopului,sau ” nu stii,nu ai fost informat,si nici nu te intereseaza” ?

    • Ba imbecilior, s-a rasuflat chestia asta cu rusii. Nascociti altceva. Vad ca adevarul ca supara tare…

      • Sunt rasuflat si mofluz , adevarul ma supara tare , incep sa-n jur ca Turbinca .

  7. @Sunteți de părere că gripa porcină africană ar fi putut fi adusă și cu contribuția rețelelor lui Talpeș, ?

  8. & Remarcați și faptul că Talpeș avea relații bune cu musulmanii care nu sunt mâncători de porci, ? Sunteți de părere că s-au format și unele condiții favorizante creșterii populației musulmane din România, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger