Cauta

Liviu Dragnea, prins in menghina „Referendumului”

La prima vedere, toate pareau sa ii mearga din plin lui Liviu Dragnea. Depasindu-si statutul de „baron de Teleorman”, acesta isi indeplinise cam toate visurile politice : vicepremier, presedinte executiv PSD si staroste pentru ministerul cu cel mai generos buget din toata guvernarea Ponta.

Ancheta DNA se strange tot mai mult in jurul lui Liviu Dragnea

Si, totusi, reusitele politice ale lui Dragnea se pot spulbera aidoma unor castele de nisip, odata cu avansarea rapida a anchetei declansate de catre procurorii anticoruptie in cazul organizarii referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, iminenta trimitere in judecata a vicepremierului este doar preambulul unei serii de belele cu Justitia cu care se va confrunta in curand Liviu Dragnea. Cel care se afla practic intre „ciocanul” anchetei si „nicovala” solidaritatii cu unii chestori de Politie si, mai ales, a unor alti importanti lideri ai propriului partid.

Chestorii Nicolae Cabulea (foto) si Constantin Manoloiu, vizati de procurorii anticoruptie
Constantin Manoloiu

Cele zece metode

Procurorii anticoruptie l-au pus sub acuzare pe Liviu Dragnea, pe care intentioneaza ca, in cel mai scurt timp, sa il trimita in judecata. Iar principala acuza adusa vicepremierului este faptul ca ar fi pus la punct un sistem national prin care ar fi fraudat votul la referndumul din 29 iulie anul trecut. Mai mult, din informatiile intrate in posesia noastra, procurorii intentioneaza sa isi bazeze rechizitoriul pe demonstrarea complexitatii fara precedent a presupusei infractiuni comise de Liviu Dragnea, cel care ar fi folosit nu mai putin de zece metode distincte de fraudare, de la votul multiplu si turismul electoral, pana la flasificarea de semnaturi! In plus, dupa cum reiese din cercetarile prealabile, politicianul „ si-a folosit influenta, in calitate de secretar general al PSD, si autoritatea functiei detinute in vederea obtinerii unui folos nepatrimonial pentru partid”.

Cuiul lui Pepelea

De altfel, acuza ca Dragnea ar fi savarsit aceasta infractiune din pozitia de secretar general al PSD este si gaselnita pe care DNA isi bazeaza strategia de agatare, in acest dosar, si altor nume grele ale principalului partid de guvernamant. Pentru ca este clar ca Dragnea va trebui sa raspunda intrebarilor insistente ale procurorilor anticoruptie, care vor musai sa stie ce alti fruntasi PSD l-au sprijinit, sau cel putin au stiut de actiunile sale. Iar daca au avut habar de „mobilizarea generala” decretata de Dragnea, atunci pot fi lesne, la randul lor, acuzati de complicitate tacita la savarsirea infractiunii. Iar cum, totusi, pana si Dragnea are un sef pe linie de partid, ramane extrem de interesant de vazut daca „baronul de Teleorman” a facut totul de capul lui sau nu…

Cine scapa turma?

Oricum, presiunea pe capul vicepremierului se anunta una deosebita, mai ales ca acesta are pe rol si alte cateva dosare instrumentate de catre procurorii anticoruptie. Cei care, din informatiile intrate in posesia noastra, vor strange surubul si la doi importanti chestori din Ministerul de Interne, Nicolae Cabulea si Constantin Manoloiu, acuzati la randul lor de abuz in functie in cazul „Referendumul”. Cert este ca, desi multi nu l-au luat in serios, acest dosar poate zgaltai zdravan clasa politica romaneasca. Mai ales ca DNA sustine ca are „indicii temeinice” in acest sens. Iar cum „National” a dezvaluit in exclusivitate ca Liviu Dragnea ar fi fost interceptat in acele zile chiar cu telefoanele otravite primite de la STS pentru organizarea referendumului, vicepremierul se poate astepta la ce este mai rau.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version