AcasăDezvaluiriAncheteLăsat din brațe de sistem!

Lăsat din brațe de sistem!

La doar câteva zeci de ore după ce dezvăluiam ”mafia de la Consiliul Concurenței”, ”nemuritorul” Bogdan Chirițoiu suferea o înfrângere greu de imaginat pentru un ditamai membru al Institutului Aspen România!

Tăvălugul dosarelor îl ajunge din urmă pe Bogdan Chirițoiu

Și nu oriunde, ci în justiție! După 14 ani în care, indiferent de cine s-a perindat la putere sau de ”trendurile” DNA, nimeni din statul român nu a îndrăznit să îl deranjeze pe președintele Consiliului Concurenței nici măcar cu o întrebare! Mai mult chiar, pentru ca fostul consilier de taină al lui Traian Băsescu să poată fi păstrat cu orice preț în fruntea Consiliului Concurenței a fost schimbată până și legea care impunea cel mult două mandate de președinte al instituției condusă de Chirițoiu încă din 2008. Astfel că, pe 13 iulie 2021, la Palatul Cotroceni, în fața neputinciosului de această dată Klaus Iohannis, Bogdan Chirițoiu depunea jurământul de învestitură pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Concurenței. Al treilea!

I-au dat cu CAB-ul în cap!

Și, totuși, ceva s-a întâmplat după ce am dezvăluit apartenența președintelui Consiliului Concurenței la elitistul Institut Aspen România. Și implicit la ”Frăția BIG PHARMA” de acolo… Pentru că, la doar câteva zile, un proces care părea unul banal și cu o decizie dinainte știută – ca toate celelalte mii privind activitatea Consiliului Concurenței de până atunci ! – a fost ”deturnat” la Curtea de Apel București. Acolo unde s-a judecat ”pe bune”! Urmarea? Curtea de Apel București a decis anularea Regulamentului privind desfășurarea audierilor și adoptarea deciziilor în cadrul Consiliului Concurenței! O decizie absolut șocantă, cel puțin pentru cei care credeau orbește în intangibilitatea președintelui Consiliului Concurenței. Iată însă că decizia judecătorilor în dosarul nr. 5756/2/2021 judecat la Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal al CAB în urma cererii OTP Leasing Romania IFN SA deschide o adevărată ”Cutie a Pandorei”! Mai ales că urmează judecarea altor mii de plângeri depuse de nenumărate societăți comerciale împotriva ”reglementării concurenței” promovată de președintele Consiliului Concurenței. Ca să nu mai spunem de dosarele care, ghinion, se judecă tot la CAB! Și în care este contestat chiar mandatul de președinte al Consiliului Concurenței al lui Bogdan Chirițoiu din perioada 2020 – 2021! Toate acestea beneficiind acum de precedentul judecat la CAB! Ca și de semnalul astfel dat inclusiv în Justiție că, gata, sistemul se debarasează și de Chirițoiu…

author avatar
Catalin Tache