AcasăDezvaluiriAncheteLa Giurgiu, finul lui Bădălău dă banii cui vrea el!

La Giurgiu, finul lui Bădălău dă banii cui vrea el!

Marian Mina inspectează lucrările, dar plătește cui nu trebuie!

Iată că există încă ”feude” în care baronii locali continuă să aplice propria lege, cea care are prioritate chiar și între relațiile comerciale între două societăți comerciale private. Dar când beneficiarul final este Consiliul Județean, așa cum se întîmplă la Giurgiu, deja singurul criteriu de plată este ”staborul” președintelui de CJ.

Iar cel mai bun exemplu este modul discreționar în care Marian Mina, mai cunoscut degrabă ca finul lui Bădălău, decât ca și președinte al Consiliului Județean, a decis să intervină în ”lanțul financiar” dintre societatea Viatech Solutions SRL și Nettstrade JK Solutions, parte a grupului Construct Romstrade. Relație contractuală – vânzare agregate de carieră pentru lucrări de drumuri în Giurgiu, autoritate contractantă fiind chiar CJ Giurgiu – care s-a derulat până la data de 27.10.2017. Numai că pentru stingerea debitului născut din facturile de vânzare emise de Viatech către Nettstrade situația a fost aberant complicată de către Consiliul Județean Giurgiu, condus de Marian Mina.

Consiliul Județean plătește! Dar cui?

Pentru stingerea debitului respectiv s-au încheiat două contracte de cesiune în trei : Nettstrade (constructor în cadrul contractului cu Construct Romstrade) – Construct Romstrade (constructorul în cadrul contractului cu Consiliul Județean nr. 10/12.01.2012) – Viatech (furnizor de materiale pentru Nettstrade), pentru întreaga sumă facturată către Nettstrade. Contracte prin care Construct Romstrade trebuia să plătească către Viatech suma facturată către Nettsrade, respectiv 419.701,43 lei. Mai mult, chiar Construct Romstrade a notificat Consiliul Județean de existența cesiunii de creanță.

Însă pentru că promisiunile de plată nu au fost respectate de către Nettstrade – Construct Romstrade, care au refuzat orice comunicare pe subiect, Viatech a solicitat, în mai multe rânduri, plata conform contractelor de cesiune de la Consiliul Județean Giurgiu. În acest sens a fost depusă și solicitarea scrisă înregistrată la registratura CJ Giurgiu sub nr. 15773/21.12.2017, la care nu s-a primit însă niciun răspuns! De asemenea au fost solicitate informații și de la Direcția Economică, reprezentanții acesteia susținând doar că fie nu au primit banii de la Ministerul Dezvoltării pentru lucrările efectuate, fie că sunt probleme legate de aprobarea situațiilor de lucrări.

”Vădit imparțiali” însă, cei de la CJ îi informau imediat pe cei de la Nettstrade – Construct Romstrade de stadiul demersurilor făcute de păgubita Viatech…Numai că, surpriză, în urma acestor informări scrise și chiar verbale către președintele Marian Mina, CJ Giurgiu a plătit către Construct Romstrade întreaga sumă datorată în cadrul contractului nr.10/12.01.2012! Ignorând astfel notificările de cesiune de creanță prin care trebuia să plătească către Viatech suma de 419.701,43 lei.

Notificare depusă la Poliție

Iar dacă ”finul” Mina se face că nu știe cui trebuia să plătească, iată că la Poliție a fost deja depusă inclusiv notificarea Consiliului Județean Giurgiu, cu număr de înregistrare 15773/21.11.2017 și în care se specifică negru pe alb :”La data de 11.08.2017, firma Viatech Solutions SRL a încheiat cu firma Nettsrade JK Solution contractul de vânzare – cumpărare nr. 262/11.08.2017, având ca obiect livrarea de agregate de carieră. Până la această dată firma Viatech și-a îndeplinit obligațiile contractuale și justifică aceasta prin anexarea facturilor emise și confirmate de primire de către Nettstrade JK Solution.

La data de 05.092017 și respectiv 16.10.2017, Viatech a încheiat două contracte de Cesiune de Creanțe numărul 653 și respectiv 770 cu firma Nettstrade JK Solution și Construct Romstrade Consitrans, prin care Nettstrade JK Solution cesionează către Viatech Solutions toate drepturile pe care le deține față de creanța în cuantum de 419.701,43 lei asupra Construct Romstrade Consitrans, acesta din urmă obligându-se să notifice Consiliul Județean Giurgiu în legătură cu existența cesiunii de creanțe și ca urmare a acesteia, asupra faptului că plata sumei datorate se va face către Viatech Solutions, în conformitate cu art. 3.3 litera c., ”cesiune de creanță cu Consiliul Județean Giurgiu în termen de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale de către Nettstrade JK Solution către Consiliul Județean Giurgiu, dar nu mai târziu de 45 de zile de la emiterea facturii fiscale de către Viatech Solution către Nettsrade JK Solution”. Numai că, în ciuda acestei notificări, CJ Giurgiu tot a greșit ”adresantul”! De ce…?

author avatar
Catalin Tache
1.144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger