Cauta

Kamala ne-a pupat pe portofel!

Da, ne place sau nu, vizita Kamalei Harris la București a fost una cu adevărat istorică! Desigur, nu pentru că România s-ar fi ales cu vreo suplimentară garanție concretă de securitate în afara repetării deja obsesive a ”plăcii” propagandistice” cu ”vom apăra fiecare centimetru”… Și de fapt nici nu aveam la ce să ne așteptăm, din moment ce americanii au pasat grija asigurării securității României pe umerii noilor parteneri strategici, francezii! Cei care ne-au trimis în sprijin două sute de ”vânători”, dintre care unul s-a împușcat deja singur în picior, încă din prima zi… Ceea ce i-a și făcut pe inițiații sistemului să râdă că ”nu ne este teamă că ne atacă rușii, ci că ne apără francezii”…

La imnul României fiecare a ținut mâna unde l a durut mai tare

Acum, la fel de corect este și că iluzii oricum nu avea rost să ne facem, nici măcar în ceea ce privește vreo nouă investiție americană mai semnificativă în România. Că doar din ”colonii” se ia, nu se bagă… Dar, cu toate acestea, vizita Kamalei Harris la București a fost totuși una istorică! Cel puțin din punct de vedere al volumului de vânzări reușit de vicepreședintele SUA în doar câteva ore! Și neatins până acum de niciun alt demnitar sau chiar președinte american care și-a murdărit pantofii în ”colbul coloniei”! Pentru că de schimburi comerciale chiar că nu poate fi vorba! Din moment ce marii bărbați de stat care conduc statul român nu au îndrăznit să își ridice privirile feciorelnice de pe gleznele celei mai puternice femei din lume, nici măcar ca să întrebe cât ne costă noua listă de cumpărături! Și, dacă tot s-a comportat ca un veritabil agent de vânzări aflat la apogeul carierei, este oarecum de înțeles și gafa pe care Kamala Harris a făcut-o imediat după sosirea la Washington.

Biden simplu musafir în Biroul Oval

Atunci când a declarat că ” Statele Unite sunt ferm alături de poporul ucrainean în apărarea Alianței NATO”!  Probabil că era cu gândul la calcularea comisionului obținut după vânzările record de la București!

PATRIOT: Slovacia și Polonia gratis, noi pe bani!

Toate marile agenții internaționale de presă s-au întrecut în propagarea următoarei știri : ” NATO a avertizat Rusia să nu încerce să folosească arme chimice în Ucraina și a anunțat că își întărește apărarea pe flancul estic prin sisteme anti – rachetă Patriot în Polonia și Slovacia, potrivit secretarului general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg”. Cel care a insistat că ” Alianța își întărește apărarea prin desfășurarea unor sisteme anti-rachetă Patriot de către SUA în Polonia și de către Germania și Olanda în Slovacia”. Acum, dacă s-o mira cineva de ce nu trimit aliații alte sisteme anti-rachetă și în România, răspunsul este cât se poate de simplu. În scurta vizită de la București, vicepreședintele Kamala Harris ”bifând” pe agenda sa de vânzări și acest aspect.

Și a dat marfa și a plecat

Astfel că, prin acordul tacit al tuturor conducătorilor statului român, contractorii Pentagonului vor vinde României noi sisteme Patriot. Pentru că slovacilor și polonezilor le sunt trimise gratis! În timp ce la noi este pe bani! Dar dacă a cumpărat el generalul Nicolae Ionel Ciucă sisteme Patriot cu banii jos, când era doar ministrul Apărării, de ce nu ar face-o și acum, când este chiar premierul României ? Cu toate că, fie și dacă DGIA și conducerea MApN tace, totuși procesul de achiziție al acestora tot este unul extrem de sensibil. Un raport contrainformativ sesizând, încă de la prima plată de 500 de milioane de dolari făcută pentru sisteme anti – rachetă americane, obligativitatea verificării informației privind dotarea regimentului rus din Dombarovsky cu noile rachete supersonice Avangard!

PĂZEA Raed se apucă iar de vaccinat

Și ca să fie și mai penibilă situația, statul român s-a angajat deja la plăți totale de 4,2 miliarde dolari pentru înzestrarea Armatei Române doar cu sisteme anti – rachetă americane. Numai că, până și să fie dotată cu Avangard, Armata Rusă tot dispunea, încă din 2018, de rachetele SARMAT! Sau ”SATAN”, așa cum sunt denumite, din motive lesne de înțeles, de către structurile de informații occidentale. Acum, desigur că privind războiul mediatic din fața televizoarelor, normal că nu prea ai de ce să te îngrijorezi de performanțele tehnologice net superioare ale rachetelor Avangard și SARMAT – SATAN. Că doar, la o adică, le fură rromii ucraineni și pe acestea, cu tractorul, cum au făcut și cu tancurile… Numai că rapoartele specialiștilor militari indică de fapt cu totul altceva. Și anume că achiziția de noi și atât de costisitoare sisteme Patriot ne poate ajuta doar cât o ”frecție la un picior de lemn”!

Păi nu mai cumpră el Ciucă niște PATRIOT

Mai ales dacă, Doamne Ferește, Putin chiar ar da ordinul criminal de lansare a rachetelor Avangard și SARMAT – SATAN. Dar ce mai contează, dacă deja ”s-a bătut palma” la București… Chiar și în condițiile în care premierul Ciucă nici măcar nu a fost informat încă de ”prețul corect” pe care urmează să îl plătim din noua alocare bugetară de 2,5% din PIB…

58 de milioane doze booster, BONUS!

Însă cum o veste rea nu vine niciodată singură, liderii statului român, în frunte cu chiar președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ionel Ciucă au asistat neputinicoși și cum Kamala Harris le-a mai vârât pe gât un ”bonus”. Totul după ce li s-a transmis că un producător american a rămas în stoc cu 58 de milioane de doze booster de vaccin anti – COVID. Raed Arafat știind foarte bine despre ce companie s-a vorbit la Cotroceni… Astfel că, fie și dacă nu vom reuși să cumpărăm tot stocul disponibil, românii tot vor trebui să își arate atașamentul financiar față de parteneriatul strategic și să îi scape pe americani de alte câteva milioane de doze booster. Ce este drept, pe 11 martie seara, când Kamala Harris a plecat din București, România se bucura din plin de marea eliberare de restricțiile unei pandemii declarată oficial închisă. Numai că, pe 14 martie dezvăluiam ”planul nebun” de instaurare a unui nou lockdown, chiar de Paște. La un moment când nimeni nu mai vorbea de COVID… Numai că, în doar câteva zeci de ore s-a pornit nebunia, propaganda operativă anunțând noi cazuri record de infectări pentru ultimii doi ani în China și Coreea de Sud! Și că în Israel a fost descoperită noua tulpină mixtă DELTACRON, cea care deja a ajuns și în Brazilia! Că ministrul Sănătății recunoaște că un al șaselea val este inevitabil și că el unul s-a opus ridicării restricțiilor! Dar mai ales că, doar într-o noapte, numărul cazurilor de COVID din România s-a dublat! Așa că, agent Kamala Harris, cât este comisionul pentru dozele booster? Barem s-a meritat?

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version