AcasăDezvaluiriAncheteJohannes Burghold, „calaul” economiei romanesti!

Johannes Burghold, „calaul” economiei romanesti!

Johannes Burghold ţine interviuri în română fără să ştie însă limba

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate, pe sfarsitul mandatului guvernului tehnocrat s-a declansat o operatiune fara  precedent pentru „maritisul”, cu forta, a ultimelor companii de stat atat de productive, incat au reusit sa faca fata cu brio ofensivei multinationalelor. Asa ca, fie ca este vorba despre Ministerul Energiei sau despre cel al Finantelor, s-au incredintat pe banda rulanta contractele pentru recrutarea viitorilor manageri a unor „mamuti” precum Hidrolectrica sau CEC Bank unei firme de apartament din Voluntari.

Johannes Burghold ţine interviuri în română fără să ştie însă limba

Si uite cum au ajuns atat membrii ai influentei familii de bancheri Rotschild, dar si straini despre care nu a auzit nimeni, sa conduca cele mai profitabile companii de stat, dupa ce acestia au fost trecuti pe „lista scurta” de catre Transeach  din Voluntari, firma condusa de cetateanul german Johannes Burghold. Cel care, dupa ce a poposit in tara noastra ca managing director al filialei unei firme producatoare de ata si fermoare, functie pe care a detinut-o timp de opt ani, a ajuns dintr-odata sa fie acum ditamai „eminenta cenusie” a numirii membrilor Consiliilor de Administratie si a managerilor celor mai mari companii din tara noastra.

Anca Dragu şi Vlad Grigorescu ştie însă limba schimbă managerii români cu străinii recrutaţi de Transeach

Astfel ca sute de nume grele ale finantelor si economiei de la noi, manageri cu experienta, care au condus zeci de mii de oameni si au coordonat cu succes afaceri de zeci de miliarde de euro au ajuns acum sa dea interviuri de angajare, in limba romana, cu Johannes Burghold. Cel care insa, dupa cum singur recunoaste intr-un document intrat in posesia noastra, nu prea „bungheste” deloc limba romana!

Vlad Grigorescu

Pai si atunci, ce ai facut, ma, nene Johannes, cum i-ai selectat pe viitorii manageri? Ca or sa creada structurile statului, mai ales ca deja primele anchete penale sunt pe rol, ca doar dupa ochi frumosi sau indicatiile ministrilor care ti-au incredintat contractele de recrutare!

„Vanatori” de executivi

Dupa ce a lucrat la ate si fermoare, Johannes Burghold devine cu adevarat „vanator” de executivi de-abia prin anul 2012, imediat dupa aparitia controversatei OUG 109/2011. Iar activitatea Transeach Romania, filiala autohtona a companiei de recrutare de manageri de top Transeach, condusa de la Voluntari de Johannes Burghold explodeaza pur si simplu in ultima vreme cand, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, unii ministri tehnocrati se inghesuie sa-i ofere germanului cam toate marile contracte privind schimbarea din mers, sub pretextul implementarii managementului privat, a conducerilor celor mai importante companii de stat din Romania.

CEC Bank, Electrica şi Hidroelectrica, trei dintre companiile româneşti de stat cu şefi străini puşi de la Voluntari

Desigur ca si preturile joase solicitate de Transeach ar fi putut conta, dar ciudatele coincidente prin care „vanatorii” lui Burghold recruteaza mai mult straini, in detrimentul romanilor, au trezit interesul, fie si atat de tarziu, al anumitor structuri ale statului roman. Iar cele mai mari „tunuri” in acest sens par sa se fi dat, pana ce si Finantele au cazut in „mrejele” lui Burghold, la Ministerul Energiei. Este suficient astfel sa amintim ca, inainte sa primeasca,pentru o suma modica de 65.000 de lei, contractul pentru recrutarea noilor membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, tot Transeach de la Voluntari a asigurat „vanatoarea de executivi” si pentru o alta companie de stat mai mult decat atractiva, SC Electrica SA. Si uite cum, sub pretextul necesitatii aducerii unei conduceri corporatiste, Johannes Burghold l-a pus in fruntea listei, bineinteles, pe un cetatean strain. Nimeni altul decat Arielle Malard de Rotschild, fondator al diviziei de Piete Emergente a Bancii de Investitii Rothschild&CIE, care a devenit astfel administrator in Consiliul de Administratie al SC Electrica SA! Iar dupa ce Anca Dragu s-a dat peste cap ca, pe sfarsitul mandatului sau de ministru al Finantelor, sa fie schimbata din temelii conducerea singurei banci romanesti de pe piata iar tot Johannes Burghold a primit contractul pentru recrutarea viitoarei conduceri a CEC Bank, pentru multi din sistem a fost clar ca familia Rothschild isi va imbogati portofoliul de banci detinute in toata lumea si cu CEC-ul romanesc.

Romana de balta

Iar in aceste zile, chiar sub nasul unor autoritati romanesti amortite, Johannes Burghold tocmai ce lucreaza la „listele scurte”, doldora de straini, pentru conducerile unor companii cu mize financiare de miliarde de euro, precum CEC Bank sau Hidroelectrica. Insa se pare ca, pe ultima suta de metri, spre deosebire de fervoarea tehnocratilor de a-l transforma pe Johannes Burghold intr-un veritabil „calau” al economiei romanesti, alte structuri ale statului par sa-si fi revenit subit din pasivitatea inexplicabila de pana acum. Astfel ca, pe langa faptul ca anumiti reprezentanti ai statului au refuzat deja listele celor de la Transeach, pe motivul ca acestea „gem” de straini de care nu a auzit nimeni, in timp ce candidatii romani au fost eliminati din start, procurorii Parchetului General avanseaza rapid cu cercetarile desfasurate intr-un dosar penal care va arunca pur si simplu in aer campania de aservire totala a economiei romanesti, atat cat a mai ramas din ea, unor interese straine. Pentru ca exista deja declaratii la dosar din care rezulta ca in timp ce-i intervieva pe candidatii romani in limba romana, Johannes Burghold pur si simplu desena floricele pe foi sau se uita plictisit pe pereti. Lucru lesne de inteles, din moment ce in chiar CV-ul sau, Johannes Burghold, cel pe mana caruia guvernul tehnocrat pare sa fi lasat misiunea de numire a conducerii unei bune parti a economiei romanesti, recunoaste ca „stie” limba romana la nivelul „grundkenntnisse”, adica „basic”, cel mai de jos! Mai mult, procurorii sunt in posesia unor alte declaratii incendiare, conform carora, la interviuri, chiar Burghold recunostea ca nu intelege ce vorbesc candidatii romani, pentru ca el stie romana „ doar cat sa vorbesc, asa, cu o fata”! In schimb, in alte cazuri, candidatii romani erau pusi sa sustina interviurile cu Johannes Burghold unii in limbi straine, altii in romana, de fiecare data aproape succes avand insa doar strainii! Culmea este insa ca, desi a avut cunostinta de aceste abuzuri halucinante inaintea procurorilor Parchetului General, ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, adica baiatul ala destept cu site-ul minune, nu a luat nicio masura de indreptare a procedurilor, mai ales tinand cont de miza uriasa, nu doar financiara, dar care tine deja de siguranta nationala. Mai mult chiar, exista informatii ca acesta ar fi sters chiar cu propriul pix numele unor candidati romani de pe listele initiale, pentru a nu mai avea „emotii” strainii recrutati de Johannes Burghold si Transeach din Voluntari!

author avatar
Catalin Tache