AcasăDezvaluiriAncheteJalnic! Spionii români, îmbrăcați de la Bershka și Zara!

Jalnic! Spionii români, îmbrăcați de la Bershka și Zara!

Chiar dacă directorul RoAid a fost demis din funcție de ministrul Bogdan Aurescu, continuăm prezentarea ”replicilor” acestui ”cutremur” declanșat de ”NAȚIONAL” și care a lovit Ministerul Afacerilor Externe. Pentru că, totuși, trebuie să existe o explicație și cum de a fost posibil ca secretarul de stat Daniela Gitman să gireze ”deconturile” de-a dreptul halucinante ale fostului șef al Serviciului de Informații Externe.

Oamenii lui Aurescu carduri cu valoare la magazine Bershka și Zara

Mai ales că blocajul financiar iminent de la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare riscă să aducă imense prejudicii de imagine pentru statul român. Mai ales că deja ministrului de Externe i-au fost raportate incidente diplomatice fără precedent cu state precum Columbia, Brazilia, Ucraina și chiar ”nerecunoscutul” Kosovo. În plus, iată că, în ciuda ”misterioasei dispariții”  a mai multor ” hard disk”-uri din ”arhiva operativă” a RoAid, ies la iveală noi amănunte șocante despre ”bulibășeala generalizată” de la Agenția aflată în directa subordine a Ministerului Afacerilor Externe. Cum ar fi trimiterea pe ”frontul nevăzut” de intelligence a unor agenți acoperiți români obligați să se îmbrace de la doar două firme de ”fashion”cu magazine prezente în mall-urile din țară. În timp ce ”concurența” afișează la vedere numai ”outfit”-uri de mii și mii de euro…

”Stat donator” de ”țepe”

După cum dezvăluiam în ”lovitura” trecută, mai mulți diplomați români aflați la post au sesizat Centralei Ministerului Afacerilor Externe, prin comunicări informative oficiale, incidentele diplomatice cu care statul român riscă să se confrunte dacă nu deblochează de urgență mai multe proiecte asumate internațional. Pentru că oricine ar trebui să înțeleagă – mai puțin ”gașca SIE” de la RoAid, după cum s-a văzut! – că România a devenit oficial ”stat donator”. Iar acest statut asumat la cel mai înalt nivel internațional ne obligă, drept urmare, să ”livrăm asistență pentru dezvoltare”.

Daniela Gitman a girat deconturile lui Cătălin Harnagea

Numai că, după cum reiese din ”probatoriul” aflat de acum la dispoziția ministrului de Externe, în proporție de 70 %, directorul RoAid a trecut peste planurile aprobate expres de Guvernul României cu sumele necesare! Iar după cum au sesizat oficial mai mulți ambasadori din statele astfel ”țepuite”, planurile inițiale au fost ulterior trecute în ”cooperarea cu domeniul privat”! De unde au cam dispărut în mare măsură, după cum scrie negru pe alb în raportul Curții de Conturi de asemenea publicat în exclusivitate de ”NAȚIONAL”. Și cum aceste dispariții doar nu s –au produs pentru că a învârtit Rumburak inelul, ca în serialul ceh Arabela…

Astfel că fostul director al Agenției trebuie să explice ”minunea”… Ca și Daniela Gitman, cea care nu ”s-a prins” de toate aceste acțiuni suspectate a fi ilegale în dosarele aflate în instrumentarea procurorilor. Mai ales că ”găurile negre” rezultate în urma unor cheltuieli fictive constatate de Curtea de Conturi la RoAid împing România într-o zonă de decredibilizare totală în fața statelor din Caraibi, Columbia și Brazilia. În ultimul caz, ”profesionalismul” MAE fiind cel mai bine scos în relief chiar în a doua parte a ”Raportului ambasadorilor” :

Spionii români umiliți din Centrală alții joacă la Monte Carlo

”O strategie reală a relațiilor României este absolut necesară și în relația cu America Latină și cu principalii aliați ai României din zonă. Aceasta pentru că, în ultima perioadă, se pare că ne întoarcem la ”indiferența” manifestată după 1989, care a fost, evident și ușor de demonstrat, extrem de păguboasă. Spre exemplu, în cazul Braziliei, este greu de înțeles cum, în a opta economie a lumii și în contextul semnării Acordului de Liber Shimb U.E. – MERCOSUR, România nu are nici un fel de reprezentare în diplomația economică! Altfel, eforturile făcute în această perioadă ar fi cu adevărat pierdute, ceea ce, din argumentele de mai sus, rezultă că nu este deloc adevărat, dacă avem o viziune de perspectivă”.

Carduri cu valoare pentru ”țoale”!

Și totul pentru ce? Umilirea statului român pe plan internațional, de parcă oricum nu ar fi fost suficientă imaginea oricum mai mult decât ”șifonată” a diplomației noastre din ultimele trei decenii având un preț ridicol ”pe persoană fizică”. Pentru că, după cum scrie negru pe alb într-un raport contrainformativ care la rândul său identifică gravele vulerabilități de la vârful RoAid și MAE, ”(…) constau în carduri cu valoare pentru magazinele Bershka și Zara”. Acolo de unde s-au bucurat nu doar ”atârnătorii” Agenției. Dar astfel, extrem de grav, au fost obligați să se îmbrace și agenți operativi externi!

Noroc însă că aceștia din urmă au refuzat această umilință, în condițiile în care, la ultima întâlnire informală cu agenți SVR, agenții ruși s-au prezentat având la mână fiecare ceasuri de la 150.000 de euro în sus! În timp ce ai noștri ar fi trebuit să facă ”bici” contarinformativ îmbrăcați în niște ”carduri cu valoare determinată”. Jalnic! Dar ceea ce nu face decât să evidențieze și mai mult adevărata valoare a ”falangei” externe operative! Cea care totuși a reușit, ca să revenim doar la exemplul anterior, să convingă statele membre CARICOM să îi ofere României în bloc voturile lor pentru un loc în Consiliul Securității al Organizației Națiunilor Unite! Și în schimbul a ce? A unor promisiuni cât se poate de ieftine,strict financiar vorbind, precum niște burse și specializări… Pe care însă iată că MAE, prin RoAid, nici măcar pe alea nu se dovedește în stare să le onoreze!

author avatar
Catalin Tache
11.007 afisari

39 COMENTARII

  1. Si totul ca sa se imbuibe niste atarnatori din birouri care nu au indeplinit o misiune operativa toata viata lor…

  2. parastasul „spionilor” romani a inceput din 1978 tradarea lui mihai pacepa….icercati sa intelegeti asta…tatal acestuia era slovac…..a defectat la americani facand de fapt jocul rusilor

    • Jalnic. Spionii români nu prea mai au ce spiona pentru România. Ce mai pot face câțiva țugulani ajunși în vărfurile puterii cu informațiile spionilor? Nimic, să predea sau să vândă informațiile altora mai puternici. România nu mai este un stat care să conteze pe harta lumii. Nici măcar pe harta europeană, România nu mai poate face absolut nimic semnificativ. Unica știre adevărată ar fi ziua în care România s-a decis să înceapă discuțiile diplomatice cu Rusia. Până atunci, jucăm după cum ne cântă alții.

      • N-are nici o noima ce indrugi , esti JALNIC ! Ce rost mai au ” discutiile diplomatice ” daca Romania este ” un stat esuat care nu conteaza pe ” harta lumii ” ? Lasa-ne asa fraieri in durerea noastra , tugulan esti tu , noi avem printre noi gugulani ce se trag de la poalele varfului Gugu , sanctuarul lui Zamolxe . Youtube , 30 oct.2016 : ” GUGULANII , URMASII PE LINIE DIRECTA AI DACILOR – GUGULANII , DACII ZILELOR NOASTRE „.

        • @ Obs. cu mândria ta de gugulan. Ce face România acum? Se pregătește de război ca să apere, vezi Doamne, Ucraina democratică. Ce ne dau ucrainienii ca să ne băgăm noi în ciorba lor împuțită cu rușii lor pravoslavnici, cu tot? Negociază vreun Aurescu sau Goldstein retrocedarea Bucovinei de Nord sau a Insulei Șerpilor??? Nimic. Important este că am rămas urmașii dacilor.

          • Tugulane , iar te-ai facut de ocara ! Romania nu va face nimic de capul ei , suntem intr-un Pact select si va face ce trebuie sa faca in acord cu celelalte tari componente NATO . Da , este foarte important ca am ramas urmasii dacilor in mijlocul a trei imperii care nu au reusit sa desfiinteze radacina dacica !

          • Gugulanule de la 17.31 Fac o previziune optimistă. Ce țeapă o să vă tragă clubul ăsta select al OTAN. Parcă și văd cum rușii, în obrăznicia lor proverbială, o să ocupe tot ce vor iat Pactul ăsta select va dispărea în ceața siberiană. Atunci niște gugulani vor sări să proslăvească mama Rusie pravoslavnică.

          • Toate partidele din Romania s-au pus de acord , la Snagov , sa facem parte din NATO . A fost vointa reprezentantilor poporului roman . Tratatul de la Varsovia s-a desfiintat , ce trebuia sa facem , sa stam ciusditi cand dau unii cu pietre peste gard ? Ne-am aliat si noi sa alergam in gasca p-aia cu prastii ca sa nu ne mai sparga capatana .

          • Gica Zmardoi În speranta unor avantaje ipotetice: admiterea României în N.A.T.O. Bucurestiul a cedat Ucrainei nordul Bucovinei, Herta, sudul Basarabiei si Insula Serpilor. Principalul artizan al acestei monstruozitati a fost Adrian Severin, dupa numele lui adevarat Skvosnik. Domnul Skvosnik cunoaste bine interesele poporului român si este la fel de îngrijorat acum, ca si în trecut, la fel ca de cantitatea excesiva a hidrogenului din apa. Moscova va ataca sigur Ucraina pentru Crimeea, fie la Haga, fie pe cale militara. Rusii ne ironizeaza ca nu putem sa rezolvam cu Ucraina o insulita cât Parcul Cismigiu, dar vrem sa pacificam Marea Neagra! Cu sovieticii am epuizat toate argumentele juridice în jurul Insulei Serpilor (Zmeinîi Ostrov). Pâna la urma, ne-au propus în 1978 sa facem „pa-palam”, adica „jumi-juma”. Noi nu am vrut fiindca era nedrept.

  3. Nu e totul pierdut…lupta Tache…cat te citim aici atatia din SNA, nu e in zadar…

    • Nu sunt „Semper fidelis ” , sunt Kostea Sugiuk Tiraspol de la Serviciul Natarailor Abandonati , Raionu vrea sa ma reactiveze si sa ma trimita intr-o misiune intergalactica . M-au pus sa-mi aleg un costum prezentandu-mi patru marci celebre : a ) Alexander Amosu . b ) Dormeuil Vanquish . c ) Zoot . d ) William Westmancott . I-am refuzat politicos , le-am spus ca accept misiunea daca primesc un costum Stuart Hughes , vreau sa impresionez si sa fiu sarmant la intalnirea cu extraterestii .

  4. Trabucila care pufăia in plina pandemie in biroul bețivului de Orban este un ministru slab. Nimic nu a făcut individul. S a îmbogățit. Liberalii îl susțin pentru că toți,de la LuCovid Orban la Citu Matu sunt niste gunoaie !

  5. Pufai pe nari da nu ma las , zmotocesc trabucul zburlit pana incepe sa ma scuipe cu propolis …..hihihihihihi

  6. Nu e cerinta mea , asa scrie in plicul primit de Raion , nu o cunosc personal si nu ne intalnim la acelasi salon de coafura .

  7. 1. Adevarul.ro . 12.12.2021 , ora 21:20 : ” MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE NU RECUNOASTE LEGITIMITATEA ALEGERILOR ORGANIZATE IN REGIUNEA TRANSNISTREANA A REPUBLICII MOLDOVA „. 2. Universul.net , 12.12.2021 , articol de Clara Rotaru : ” ROMANIA NU RECUNOASTE LEGITIMITATEA ALEGERILOR DIN REGIUNEA TRANSNISTREANA „. Pozitia Guvernului de la Chisinau este clara : ” Aceste ” alegeri ” nu pot fi recunoscute si SUNT CONSIDERATE NULE DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC ” .

      • Sufar de solilocvie , e boala omului care vorbeste singur , ador sa am interventii hodoroc-tronc si sa – mi pun intrebari . De regula , imi raspund pe un ton autoritar , spre amuzamentul cititorilor care m-au dibuit ca sunt dihorul nazdravan Amore Kostyusku Sugicu tiraspolezu .

  8. Vad ca persisti in greseala, Tache. Insulele care te obsedeaza sunt Caraibe. Caraibi se numeau locuitorii lor amerindieni. Sau poate esti italian. Ai gasit problema spionilor români: n-au costume Armani si ceasuri de 100.000 euro. Nici Coldea n-avea asa scump. Si cand ies la pensie le predau la magazie, la muzeu sau le iau acasa? Apropo, tu ce ceas ai?

      • In Caraibe sunt 7000 de insule si locuiesc peste 36 de milioane de locuitori . Destinatie excelenta ( nu in timpul uraganelor ) pentru indragostiti si pensionari . Limba predominanta : spaniola , urmata de engleza , franceza si olandeza . Religia : un conglomerat de elemente religioase aborigene , hispanice si africane . Muzica : rumba , salsa , bachata , vallenato , calypso , cumbia , guaracha , bolero , merengue , champeta . Mai nou , choquesalsa si reggaeton .

  9. Newsweek.ro , 10.12.2021 , ora 13:26 , articol de Mircea Marian : ” JUSTITIA A AJUNS MAI CORUPTA DECAT CLASA POLITICA . SI CHIAR MAI NERUSINATA „.

  10. Aktual 24 , 12.12.2021 , articol de Ioana Hurdea : ” MAIA SANDU , DISCURS FABULOS SI PE SLEAU IN FATA LIDERILOR LUMII : ” Nu mai permiteti oficialilor corupti sa se stabileasca in tarile dvs. dupa ce SI-AU JEFUIT TARILE . In numele multor democratii fragile , va cer sprijinul pentru aducerea oficialilor corupti in fata Justitiei si RESTITUIREA ACTIVELOR CARE NU LE APARTIN „.

  11. G4 Media.ro , astazi , 13 ,12.2021 , analiza de Cristian Pantazi : ” CAMASA DE FORTA IN CARE A INTRAT PSD : CUM A CONDITIONAT UE CELE 80 DE MILIARDE DE REFORMELE IN ECONOMIE SI JUSTITIE „. ” PSD nu mai poate arunca cu banii in votantii sai potentiali , in ciuda faptului ca e la guvernare „.

    • Nu-ti face problema !!!
      Votantii PSD vor vota cu consecventa PSD, daca nu cumva vor trece la alt partid, NUMAI CA SA-I VADA PE NAZISTII DE LA LIBERTINI IN HAZNAUA ISTORIEI !!!

  12. Comisarul . ro , astazi , 13.12.2021 : ” E INVAZIE DE TRACTORISTI ! PSD L-AR SUSTINE PE FRATELE LUI PAUL STANESCU LA SEFIA ANRE , ARBITRUL PIETEI ENERGETICE „.

  13. Diferenta o facea domnul Hitler ce sa dadea cu Hugo Boss si murea femeile dupe el si Natasa mirosea frumos mirosea a peste, dar se spala cuLacalut iar lui Stalin ii putea gura a hazna .

  14. Rau i ca ii ti in izmana de canepa rau ca le dai muschiulet de bou a la Kobe de Mru.
    Hai sa ne hotaram. Vrem lorzi sau oieri la Sie.

  15. Ca asa il aduci pe nenea Gigi ma intelegi? Si vine cu Bugati si deschide portira cu ranga ma intelegi si punem toooaaata ziua in loc de manele punem in sediu colinde ma intelegi si cu asta basta iar Dumineca care la biserica care cu oile si cu asta basta! Meniu usor dimineata olecuta de mamaliguta cu branza si smantana, seara bulz rascopt cu hatz zer de oaie si lapte acru grasimi mici kefir, iar la pranz niste lapte de capra cu terci si o țir de sana cu un platoas de branzica de burduf de oaie cu ceapa rosie un pic de branza de vaca si telemea de caprita cu un rondeu de branzica topita pe un dreptunghi de cascaval incercuite de un snop de praz verde. Desert branzoaice si clatite cu smantana. Desert rece iaurd dulce si grisulet vanilat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger