AcasăDezvaluiriAncheteIsărescu îi lasă locul lui Cîțu în septembrie!

Isărescu îi lasă locul lui Cîțu în septembrie!

Isărescu se retrage! Dar cum vrea el!

”Școala lui Cîțu la Grinnell College, SUA, plătită de Isărescu” titram ”lovitura” din 29 martie. Atunci când dezvăluiam că una dintre cele mai legendate rivalități din viața publică a României ultimilor ani, cea dintre Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu și actualul premier liberal Florin Cîțu a fost recent documentată a fi doar un scenariu al serviciilor secrete. Unul extrem de reușit, ce-i drept, din moment ce chiar unii dintre cei mai apropiați oameni ai ”indestructibilului” Mugur Isărescu ar fi băgat mâna în foc că ”Manole” i-a dat interzis lui Cîțu în sediul Băncii Naționale, încă de când acesta era ministru de Finanțe. Și că prioritatea absolută a lui Isărescu, în afară de cea din fișa postului, de echilibrare a monedei naționale, nu ar fi decât să ”îl calce pe cap” pe Cîțu, pe oriunde l-ar prinde. Și că Isărescu nu se va lăsa până ce Cîțu nu va pleca din Palatul Victoria.

Cîțu pleacă singur de la Palatul Victoria

Tot la fel cum liderii Partidului Național Liberal erau la rândul lor siguri că, mai ales sub presiunea constantă a vechiului camarad Lucian Isar, premierul Florin Cîțu nu se va lăsa până nu îl va debarca din fruntea Băncii Naționale a României pe Isărescu. Și iată că, după cum indică informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, nu mai este mult și se vor petrece ambele minuni! Iar guvernatorul Mugur Isărescu va părăsi ”de bună voie și nesilit de nimeni” conducerea Băncii Naționale a României. La fel cum și Florin Cîțu va pleca din fruntea ”guvernului meu”. Dar doar pentru a prelua postul de guvernator al BNR. Cel pe care Isărescu i-l oferă astfel drept premiu de consolare pentru pierderea șefiei Guvernului! Și să mai zică vreun operativ de azi că fosta DIE chiar a murit!

Sângele apă nu se face!

Iată că unul dintre cele mai bine ascunse secrete ale lui Mugur Isărescu – mai bine protejat chiar decât cel al notelor informative semnate pentru Securitatea ceaușistă cu numele de cod ”Manole” – a ieșit totuși la iveală. Dar cum niciodată nu este prea târziu, dezvăluirea noastră privind posibilitatea ca tocmai Mugur Isărescu să fi fost cel care a asigurat ”școlarizarea” lui Florin Cîțu la costisitorul Grinnell College din Iowa, SUA, în perioada 1992-1996 a deschis o adevărată ”Cutie a Pandorei”.

O înțelegere în trei

Astfel că se verifică intens acum inclusiv sentimentele aproape paterne pe care Mugur Isărescu le dovedește, fie și în cel mai mare secret, față de ”fiul rătăcitor” Florin Cîțu. Iar dacă dubla mișcare prevăzută pentru luna septembrie se va face, atunci chiar că se va dovedi că, fie și după atâtea decenii, ”sângele apă nu se face”! Și s-ar explica totodată și de ce ”foaia matricolă” a lui Florin Cîțu a devenit brusc secret de stat. Pentru că, să nu uităm, Florin Cîțu a intrat la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea în anul 1986. Iar după terminarea acestuia, timp de doi ani nu a intrat la facultate. După care, brusc, la doar 20 de ani, banalul absolvent de liceu energetic ajungea direct student al prestigiosului și totodată costisitorului Grinnell College din statul american Iowa.

160000 de dolari a costat școlarizarea la Grinnell College

Acolo unde s-a înscris fără a fi beneficiarul vreunei burse de studii. Astfel că Florin Cîțu a  trebuit să plătească taxele de școlarizare. În perioada 1992 – 1996, taxa minimă pentru un singur an la Grinnell College fiind de 40.000 de dolari. Drept urmare, cineva tot a  trebuit să plătească pentru Florin Cîțu cel puțin 160.000 de dolari. Iar după cum dezvăluiam recent, ”binefăcătorul” tânărului Cîțu ar putea fi nimeni altul decât chiar Mugur Isărescu. Mai ales că în 1992, fosta DIE, fie ea și cu o literă schimbată, tot dispunea de fonduri operative practic ”fără număr”. Și excela în ”plantări” peste hotare. Dintre care unele s-au dovedit pe deplin reușite. Altele, doar investiții fără nicio finalizare. Dar prea multe dintre ele au făcut mai mult rău, decât bine, față de statul român. Cel în fața căruia au depus la un moment dat jurământul de credință. Și mai ales în cazul celor care nu au rezistat ”cântecelor de sirenă” ale structurilor străine similare, fie ele ”ostile” sau ”partenere”…

De ce în septembrie…

Desigur că, dacă tot s-a bătut palma pe acest scenariu, rămâne marea întrebare de ce a fost aleasă tocmai luna septembrie pentru transpunerea sa în practică… Răspunsul fiind însă unul cât se poate de simplu, cel puțin pentru inițiații sistemului. Cei care știu foarte bine că actualul premier mai poate ”trage” după el nemulțumirile inerente ale pandemiei. Iar cum pe Florin Cîțu nu îl mai așteaptă o carieră politică în față, atunci acesta poate deconta pe persoană fizică încă alte câteva luni de restricții. În plus, dinamica operativă a întregului plan impune luna septembrie drept termenul optim pentru retragerea lui Mugur Isărescu și aducerea în fruntea BNR a actualului premier.

Să fie bine ca să nu fie rău la Congresul PNL

Tocmai pentru ca acesta să nu îi treacă prin cap cumva să o ia pe urmele pesedistului ”de catifea” Sorin Grindeanu. Astfel că, având promisiunea fermă a încredințării postului de guvernator al BNR, Florin Cîțu nu va mai risca să se baricadeze în Palatul Victoria, ca Grindeanu. Și chiar ar sprijini din interior ”implozia” actualei coaliții, pentru a se face mult mai lesne loc guvernului minoritar… Dar mai ales astfel Cîțu nu va mai candida la președinția Partidului Național Liberal, al cărui Congres este prevăzut în această toamnă. Ceea ce ar simplifica determinant actualele calcule politice…

author avatar
Catalin Tache
6.797 afisari

74 COMENTARII

    • N-am nici o tangenta cu ” Lupul Dacic „, doua sate de la noi , din Transnistria ( Tabuliovsca si Dubovo ) , au fost calcate in 2012 de o invazie de vulpi si , in iunie 2013 , o alta invazie de lupi veniti din Ucraina . Pahidermele sunt elefantii , hipopotamii si rinocerii , nu inteleg nici eu ce-am vrut cu eticheta asta pentru Citu , mi se trage si sunt ofticat ca nu este in carti Andrusca sau Badalau …

  1. Doamne Apara si Fereste!!!imprumuta *Liniuta* asta intr o luna,cat Isarescu in 31!!!!mai bine il lasA la Guvern ca e paguba mai mica

  2. Se cam leaga cu septembrie si congresul.trebuie sa i dea un ciolan ca lumea lui Citu ca sa nu candideze impotriva lui Orban.deci asta era planul….

  3. Intortocheate mai sunt caile spionajului,dar se pare ca de ceva vreme ,rusii ne ajuta mai mult decat americanii.Iar la GRU nu se prea baga nimeni in seama…de ce o fac?asta nu stiu….dar ceva e…il citesc pe Tache de mult….dar de ceva vreme rupe tot…si din fericire rupe doar tradatori de tara.asa ca aproape nici nu ma mai intereseaza cine i face documentarea cata vreme le mai rupe dintii din gura la astia de se cred Dumnezei.iar National este un ziar care trebuie sa existe si cu trolii astia postaci cu tot.de fapt,tocmai de aceea.respect

  4. Niciuna…e doar incercarea penibila a unor servicii care nu si au facut datoria si arunca acum responsabilitatea

  5. E o varianta plauzibila la care s-au gandit multi , ca se concretizeaza sau nu , vom vedea , nici un amestec al Serviciilor de Informatii ca se pensioneaza Isarescu !

  6. Si daca e tocmai un plan al serviciilor noastre de a impusca doi iepuri dintr o lovitura?asa scapa tara si de isarescu si de citu…..

    • Si daca NU SUNT ROMAN si sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , nu impuscam 3 iepuri in cusca dintr-o lovitura ?

  7. Vezi daca ai crescut la orfelinat abandonat de parinti si client al scolilor de reeducare ? Ai ramas muritor de foame travestit in boschetii din spatele garii Tiraspol , aciri la pranz la supa de stevie de la Raion !

  8. Exact asta este intrebarea. Chiar asa, stie cineva daca a raspuns Citu cine i a platit cei 160.000 dolari? Daca se afla asta se lamuteste totul.altfel doar ne invartim in jurul cozii.deci cine ti a platit Colegiul,dle Citu????

    • Intrebare de idiot , parintii sunt oameni avuti , mamei premierului i-au fost retrocedate de curand 50 de hectare de padure langa statiunea Voineasa , a avut balta peste , oeritul in Valcea e la inaltime , n-ai vazut tu in viata ta atata banet , paduchiosule !

        • Realist tot tu esti , Kosteo ? Esti complet prost , citeste cate hectare de fond forestier , hectare agricole , case si alte acareturi a donat familia Citu celor doi baieti , hectarele de padure de la Voneasa sunt bonus , parintii mamei lui Florin Citu au avut avere mare . Stai jos , iar ai luat nota dva , dihorule !

  9. Sa o fi strecurat Tache intamplator pe aia cu sentimentele paterne si sangele apa nu se face?ca guvernatorul a fost cam iubaret toata viata lui…asta micu e din zona,mai e si maruntel, varstele se potrivesc…ia mai sapati…zic si eu

    • Nu sunt nici un Semper fideluta , sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , ma gandesc la mamuku ca a fost iubareata pana sa se incurce tatuka Pardaillan cu ea , am iesit un rateu poponaut maruntel , ma fac ca sap in boschetii din spatele garii Tiraspol cu rozeta expusa si ma pomenesc catapultat in maracini de cate un navetist ologit de dureri inghinale ….

  10. Nu prea inteleg, catu incepe acum facultatea sau a inceput colegiul Grinnell in 92? Chiar daca strabunica-sa a mostenit azi.100 de milioane de euro nu prea inteleg la ce i-a folosit aceasta suma in 92. Probabil aveti aceleasi abilitati matematice. Cat a-ti luat la treapta? 4.49?

  11. Daca nu stiati collegiul are o politica liberala in ceea ce priveste drogurile
    La un altfel de colegiu Catu ar fi terminat cu acelas succes ca la treapta.
    Aici nici macar nu va intraba ce cursuri ati absolvit in secondar.
    Iesind de pe portile colegiului Grinnel individul asta este santajabil.
    Droguri, curve, aventuri de o seara, legaturi mai stabile nu sunt agreeate

    • Nu sunt sigur ca sunt legiferate drogurile la colegiul Grinnel , asa e si la noi , in micuta comunitate de curcubei din brusturii de la pasarela garii Tiraspol , suntem santajabili , aurolaci ce tragem tragem pe nas pentru aventuri de o seara , nu agreem lagaturile stabile , ne primim onorariul si , daca putem , ii labuim si portofelul musteriului .

  12. Grinnell cont.2
    Atmosfera nu este, în general, favorabilă relațiilor de durata și este mult mai propice pentru relatiile de o noapte. Nu este neobișnuit la sfârșit de săptămână să găsești un șir de petreceri sălbatice ținute în cămine de-a lungul campusului, dar dacă alegi să locuiești în locuințe fără substanțe, respectați politica.
    Din punct de vedere social, Grinnell este potrivit pentru studenții cărora nu ii deranjează să devină un pic sălbatici și agitati. Oamenii spun că întruchipeaza citatul „muncește din greu, joacă din greu”. Întrucât nu există confraternități sau consorții, petrecerile din campus sunt sponsorizate de cluburi sau de studenți interesați (care sunt rambursați de guvernul studențesc.) Din nou, contorsiunea de gen Grinnell este o parte integrantă a partidelor noastre tradiționale. O preferată se numește Mary B. James (numită după căminul cu același nume) în care fetele (Mary) se îmbracă ca băieți (James) și invers. În mod surprinzător, aproape toată lumea din campus se îmbracă cu rochii, chiar și cele mai feminine fete și cele mai masculine băieți

  13. Grinnell cont 3

    O altă petrecere cu tematică este Fetish, unde petrecerea necesită să veniți îmbrăcat ca un „fetiș”.

    Dl Tache, credeti ca este dificil sa aflati ce anume a facut individul asta in anii in care a fost stationat in IOWA? Daca vreti sa stiti edte usor..

    PERSONAL nu ma intereseaza ce a facut nici fotografii de la partiurile la care a participat.
    Ar fi interesant insa de stiut cine a pus mana pe astfel de informatii si din acel moment se amuza sa il controleze

    • Azi noapte am avut o petrecere salbatica si agitata in depou , unul s-a deghizat in falus cioplit grosolan si m-a babardit toata noaptea , ne-a pozat unu de la revista , o sa apar pe prima pagina , ma umplu de fofonei ….

    • Pai sunt metode foarte eficiente – drogat cu psihotropice speciale folosite de agenturi si apoi filmat pozat in ipostazele necesare…

  14. Halal servicii avem asa de bine au gestionat treaba ca în 30 de ani s a ales praful de România și de toată industria. Serviciile sunt pline de trădători care au furat de au rupt, au promovat familia și neamurile în detrimentul romanilor. Au trădat, furat și vândut tot.

  15. Cine credeti ca e ” Paul ” ce posteaza noaptea din campusul garii Tiraspol ce-i dicteaza Raionu ? Cine credeti ca este James ce se imbraca ca Mary ? Cine credeti ca se rujeaja si-si piaptana peruca sa o intinda la party -uri in boscheti ?

    • Daca n-ai fi neajutorat printre neajutoratii absolventi fara diploma din gruparea numita cu mult umor sau poate in bataie de joc USR, ai intelege poate ca informatia este disponibila pe internet.
      Cand te mai duci pe la cercul tanarului USR ist „Am pantaloni scurti Armani dar sunt un tehnocrat” ,roaga-l pe propagandistul sef sa iti explice cum se folosesc cuvintele cheie pentru a gasi o informatie oarecare.
      Incearca daca creierul nu este obosit si fa o plimbare la unigo com
      Cauta acolo colleges slash grinnell-college slash

  16. Sigur Catu este ruda cu Isarescu, sunt originari si din aceeasi zona geografica! Dar si intelectul lor este de acelasi nivel, potrivit pentru a fi slugi credincioase ale marii finante mondiale! Nepotism pe fata!

  17. Nu e corect , sunt din aceeasi zona geografica cu Suvorov , pe mine de ce ma lasa sa ma prostituez in boschetii din spatele garii Tiraspol ?

  18. Atunci, atenție la banii de la saltea. Cîțu este cu devalorizarea monedei naționale. Relația Isărescu-Cîțu? Păi nu sunt amândoi din Vâlcea, cu legături printre butucii de vie? Sau sunt legați prin aceiași Lojă Masonică? Totodată, trebuie să credem că Isărescu va lua locul lui Vasilescu la BNR? Adică pe post de consilier? Mișto, așteptăm bomboana pe coliva monedei naționale.

    • Nu va luati dupa mine , n-am studii financiare , eu prestez pe saltea si printre butucii de vie din Rabnita in asteptarea bomboanei pe coliva .

  19. Daca ajunge catu guvernator sef ne ducem de râpă,mare fatalau catu,maxim pt el era un subsecretrar de stat ,dar slugoiul are ordin sa ne indatoreze pe veci si uite ca i susținut,te pomenesti ca si de GRU,ca tot s a vorbit pe aici.

  20. Se mai practica spiritismul , mai aveti ceva de adaugat la manualul despre ” Stiinta Victoriei ” sau sunteti fiul Arcadius inecat in Ramnic ?

  21. Comisarul.ro , astazi , 8 aprilie 2021 , ora 06:04 : ” VIDEO / ACEASTA RANGA AR TREBUI INFIPTA IN TOATE BUBOIELE CRESCUTE LA SAN DE PSD IN ULTIMII 30 DE ANI ! „

  22. HotNews , astazi , ora 9:48 : ” VIDEO / NOUL DRUM CATRE PODUL GIURGIU RUSE CE VA FI GATA ANUL ACESTA ” ( Drum de legatura DN5 – Vama Giurgiu )

    • Sunt impartial : Adevarul este ceea ce este si nu este ceea ce nu este , ne-am pupa in torpedou sa avem un asemenea guvern in zoopark .

  23. Sunt cenzurat , nu mai ma lasa sa postez , imi cer sa votez cu Andrusca , Genunche si Vanghelie . Avantajoase imprumuturi pe 12 si 20 de ani , eurobonduri , inseamna ca se are incredere in guvernul actual , in Citu si Nazare .

  24. Dulceata , poate dau o raita si trec pe la baietii de la Kogalniceanu , s-au purtat frumos cu mine , mi-au dat coca-cola , ciocolate si guma de mestecat si i-am rasplatit cu menuete sfasietoare la flautul zburlit cu gusa .

  25. acuma, că știe și porcu despre mârșavul plan, se așteaptă represaliile, e un an interesant, o să fie și rezbel, cum zice lumea, valu 4, de toate, să tot faci filme…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger