AcasăDezvaluiriAncheteIohannis tremură în Dosarul 8364/P/2021: S-a ajuns la Aurescu!

Iohannis tremură în Dosarul 8364/P/2021: S-a ajuns la Aurescu!

Iată că ”masculul alfa” al statului român a ajuns să ”schelălăie” până și acolo unde chiar Constituția trasează o linie roșie peste care nu poate trece clasa politică. Pentru că, într-adevăr, politica externă a României este ”atributul exclusiv” al președintelui. Astfel că nici măcar nu s-a pus problema până acum ca rivalii politici ai șefului statului să își bage nasul în ”oala prezidențială” externă.

Harnagea veriga slabă din lanțul slăbiciunilor Aurescu Iohannis

Iată însă că lucrurile ”se împut” până și aici! Ceea ce denotă, o dată în plus, cât de mic a început să fie Klaus Iohannis în ochii sistemului… Pentru că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” cu privire la ”tocarea” fondurilor bugetare alocate de Ministerul Afacerilor Externe către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) se dovedește deja una cu finalizare! Mai ales că, după Direcția Națională Anticorupție, și alte organe de anchetă penală au deschis dosar după dosar în urma campaniei noastre de dezvăluiri. Mai mult decât atât, în loc să fie încetinite de ultimele ”eforturi logistice” ale ”vechiului SIE”, anchetele înaintează cu o ”viteză nebună”.

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe fiind deja ”în corzi”, astfel încât Cătălin Harnagea chiar nu mai avea cum să evite trecerea la ”next level”. Pentru că, în ciuda nenumăratelor rapoarte instituționale care au avertizat cu privire la deturnarea fondurilor acordate strict pentru proiectele strategice de cooperare internațională adoptate expres de către Guvernul României, Bogdan Aurescu nu doar că nu a stopat ”jaful”, dar a făcut și ”zid” în jurul directorului general al RoAid. Iată însă că, mult mai curând decât se așteaptă ”ucenicul” lui Năstase, ajuns între timp ”Bichon”-ul lui Iohannis, acesta se va convinge nu doar de ”loialitatea reciprocă” a lui Cătălin Harnagea… Dar și de cruda realitate că asigurările primite că de la DNA s-a pus ”stop game” la dosarul ”detonat” prin Ordonanța din 16.07.2021 sunt practic unele ”fără acoperire”.

DOCUMENT Raportul Curții de Conturi

Astfel că, atât Cătălin Harnagea, cât și Bogdan Aurescu trebuie să se pregătească deja pentru cel mai negru scenariu penal, odată cu procedurizarea cu celeritate a dosarului nr. 8364/P/2021, după cum reiese din documentele oficiale de ultimă oră intrate în posesia noastră. La fel ca și ”săgețile” fostului director al Serviciului Român de Informații, George Maior… Dar și ”bătrânii combinatori” din ”zona gri” a Serviciului de Informații Externe, cei care încă roiesc în jurul generalului rezervisto – pensionar Silviu Predoiu. Pentru că, pur și simplu, structura contrainfornativă care a documentat și deschis această ”Cutie a Pandorei” a întregului sistem nu poate permite ca fondurile de care spionii români care își riscă viața în cele mai teribile teatre de operațiuni ale lumii au atâta nevoie să fie ”tocate” de ”burtoșii” din birourile RoAid și MAE! Și încă pe proiecte ”strategice” pentru securitatea națională a României, precum cele ”africane”, care fac obiectul noului dosar penal!

”Banii SIE, băgați în gunoiul din Zanzibar”

Astfel titram ”lovitura” din 23 august. Atunci când publicam capitolul din Raportul Curții de Conturi care identifica o nouă ”gaură neagră” folosită pentru dispariția fondurilor Ministerului Afacerilor Externe, prin ”paravanul” RoAid asigurat de fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea.

Cine strânge gunoiul SIE din Zanzibar

” Curtea de Conturi a României – Departamentul 1 – NOTĂ DE RELAȚII – Solicitare domnului Harnagea Cătălin Constantin încadrat la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare în funcția de director în perioada 01.01.2020 – 31.12.2020 în temeiul prevederilor art. 5 alin (2) din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată. Aspectele în legătură cu care vi se solicită relații se referă la următoarele aspecte:

1.  În urma analizei prin eșantionare a granturilor alocate de către RoAid în cadrul activităților de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară, s-a constatat faptul că în anul 2020 au fost încheiate acordurile de finanțare nr. 9/05/2020 (pentru Zanzibar – Tanzania) și nr. 10/3879/2020 9 pentru Lusaka – Zambia) cu operatorul economic SC Premium Audit Consulting SRL, în scopul implementării a 2 proiecte a căror valoare totală a fost de 2.742.547,2 lei (571.364) euro. În vederea implementării proiectelor (pentru atingerea rezultatelor așteptate menționate anterior), beneficiarul grantului – SC Premium Audit Consulting SRL a încheiat contracte cu diverși operatori economici interni sau externi și a prezentat RoAid, în calitate de finanțator, documente în justificarea cheltuielilor efectuate din fonduri publice. Ca urmare a verificărilor efectuate de către echipa de audit s-au constatat următoarele :

–    Pentru dotarea cu mașini de gunoi și pubele, SC Premium Audit Consulting SRL a prezentat RoAid un document, care a stat la baza achiziției unor mașini de gunoi, al cărui text conține intercalate fraze în limbile chineză și engleză, fapt care face imposibil de descifrat care a fost înțelegerea părților respectiv : obiectul contractului, obligațiile părților, sumele care sunt angajate în acesta.

”Afacerea măștilor africane”

De asemenea, raportul identifică și alte ”indicii temeinice” cu privire la ”blatul” RoAid – SC Premium Audit Consulting SRL, precum cel din ”afacerea măștilor africane” :

” În ceea ce privește dotarea cu materiale necesare gestionării pandemiei cu noul Corona virus echipa de audit a constatat faptul că SC Premium Audit Consulting SRL a achiziționat și recepționat de la un operator economic din România ( SC Virus Protect SRL) , doar în baza facturilor emise de acesta. Menționăm faptul că în această situație, nu există un contract, în fapt angajament legal, întocmit între cele două părți beneficiare de fonduri publice, fiind efectuate plăți în sumă totală de 285.458,79 lei ( cu OP nr. 6/16.10.2020 și cu OP nr. 4/16.10.2020, conform extrasului de cont) doar în baza facturilor emise. Este de precizat faptul că pentru materialele de mai sus nu există în dosarele proiectelor și nu au fost prezentate auditorilor, documente din care să rezulte transportul/distribuția acestora către beneficiarii finali ( Zanzibar – Tanzania, Lusaka – Zambia) pentru a face dovada că și-au atins scopul menționat în cadrul proiectelor”.

DNA, Ordonanța din 16.07.2021

Ce a urmat după dezvăluirile ”NAȚIONAL”? Primul document oficial : ” Direcția Națională Anticorupție. Către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare.

În interesul urmăririi penale care se efectuează în dosarul penal cu nr. de mai sus, vă comunicăm că prin ordonanța din 16.07.2021 s-a dispus predarea de către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a următoarelor documente:

–    înscrisuri din care rezultă bugetul de venituri și cheltuieli al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, pentru fiecare din anii 2018, 2019 și 2020, inițial și cu rectificările ulterioare, aprobate de către ordonatorul de credite, precum și notele de fundamentare la bugetul inițial, la rectificări, la solicitările de aprobare a virării de credite de la un capitol bugetar la altul;

–    înscrisuri ( procedura de acordare, acordurile de finanțare/ ordinele ministrului afacerilor externe în baza cărora au fost transferate fonduri către beneficiarii menționați mai jos, înscrisuri din care rezultă plata granturilor, inclusiv ordonanțări de plată, angajamente bugetare individuale/globale, propuneri de angajare a unor cheltuieli, documente emsie de beneficiari în baza cărora Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a decontat cheltuieli, orice alte înscrisuri care au legătură cu procedura de acordare a granturilor și cu plata acestora) privind fondurile publice acordate sub formă de granturi, în perioada 2018 – 2020, către următoarele societăți comerciale : PREMIUM AUDIT CONSULTING SRL, DATA COM SRL, EXELO TRAINING &DEVELOPMENT SRL, RMR REGER SRL, MESSTECH NIK SRL, RIDGELINE INDUSTRIAL SRL, T2 SRL, TENDOR INVESTMENT GRUP SRL, PATARA ADVISORY SRL. Documentele solicitate vor fi predate până la termenul stabilit – 30.07.2021,în fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul, numerotate și opisate, în baza unei adrese emisă în acest sens de către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare. Desemnăm persoană de contact – cms. șef (…), procuror șef adjunct secție (…).

SICE : ”Până pe 25.11.2021”!

Deci ordinele ministrului de Externe în baza cărora s-ar fi efectuat plățile pentru ”serviciile fictive” au ajuns deja la DNA! Iar acum vor ajunge și la Serviciul de Investigare a Criminalității Organizate, în urma documentului oficial cu nr. 2225167/B3/BV/05.11.2021, cu Nr. Unic 8364/P/2021:

” Către Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid). Având în vedere cercetările ce se efectuează în dosarul penal cu numărul de mai sus, înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1București, precum și în baza Ordonanței de predare documente nr. 8364/P/2021 din data de 05.11.2021, anexată, vă solicităm să ne transmiteți înscrisurile solicitate. Conform Ordonanței de predare documente menționate mai sus, înscrisurile solicitate vor fi transmise organelor de cercetare penală din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice până la data de 25.11.2021. În caz contrar,se va face aplicarea art. 171 C.Proc. Pen”.

De asemenea, o solicitare identică a fost transmisă și către SC PREMIUM AUDIT CONSULTING SRL, cu același termen limită de 25.11.2021.

author avatar
Catalin Tache
8.976 afisari

45 COMENTARII

  1. Harnagea il are la mana pe pitic, dw aia nu il poate executa. Pai cine l-a racolat la SIE???

  2. Cotidianul .ro , astazi , 22 Nov.2021 , ora 07:33 , articol de Ciprian Demeter : ” LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI BANTUIE DE 30 DE ANI ROMANIA „. ” Alianta PNL-PSD este dovada vie a faptului ca un prost gaseste intotdeauna unul mai prost , care sa-l admire . PSD ramane in continuare partidul prafuit , scos din jobenul cu naftalina si pus in fereastra pentru a incasa ratingul de tara democratica . Ion Iliescu a pus bazele unui partid din care s-a recrutat actuala clasa politica , iar ideologia aceasta a aflatului in treaba , despre care vorbea Petre Tutea , este singura pe care o gasim la politicienii romani dupa 1989 . In rest , scena politica romaneasca , este un loc de deversare a dejectiilor ideologice ale unor indivizi carora li se spune politicieni ” . ” John Quinton : Politicienii sunt sunt oameni care , atunci cand vad luminita de la capatul tunelului , alearga si mai cumpara tunel „.

  3. Ce e Tache, ati ajuns sa va bucurwti sibla deconturile lui Harnagea ?ce inseamna cateva sute de mii de euro la nivelul nostru?nimic!isi mai completau pejsiile cativa rezervisti care au slujit patria…sti care e de fapt diferenta intre vechiul si noul SIE?generalul Predoiu sta intr-un apartament in Drumul Taberei, tu iti faci ditamai viloaica la Corbeanca!crezi ca el, ca sef SIE 12 ani, nu putea sa bata palma cu GRU, ca tine?din pacate insa americanii sunt prea naivi si va lasa sa faceti ce vreti

  4. Locuinta cartitei nu difera de a politicianului , are 6 sectoare diferite : acces apa , spatiu de locuit , pasaj , culoar pentru vanatoare , culoar de evadare si camara ( depozitul ) . Important este ca depozitul sa poata fi largit , cat mai mare si incarcat cu bunatati .

  5. De aia are Tache iesire si la padure si la lac?pe o parte intra DGSE pe alta iese GRU…

    • Pai asta inseamna munca de intelligence!daca este asa, atunci chiar bravo lui Tache!mai ales ca stati linistiti nu o face el de capul lui…

    • De multe ori se incurca culoarele si se dau de-a busilea la usa depozitului …

      • Sempere , curat munca de intelligence , asa dibuie fraieri ca tine care pun botu si afla ce in dibla ta !

  6. Tache este agent GRU!seful rezidentei GRU din Romania!de 2 ani!sunteti zdraveni la cap???cum credeti voi ca danseaza GRU dupa cum canta SIE???GRU si-a facut treaba asa, a destructurat aproape cu totul o structura de elita ca DGIA, care le statea in gat!si in schimb doar ne-au lasat in pace!nu uitati,Tache a fost documentat de generalii Hapau si Sima drept rezidentul GRU pe Romania cu numele de cod INSTALATORUL!!!

    • Pai si nu asta ne interesa,sa ne lase rusii in pace?inseamna ca Tache chiar isi merita stelele de general!daca e asa structura de elita,de ce nu da drumul la pozele din Moscova?frica de GRU?sau apar prea multi in ele…?

      • De ce preferi sa ramai tinta ironiilor si a bancurilor cu militieni ? Esti prea bosorog si senil sa obtii titulatura de politist ?

  7. Comisarul.ro , astazi , 22 Nov.2021 , ora 07:50 : ” HOPA ! / COLDEA SCOATE BANII DE LA SALTEA ? „

    • Zice ca are un singur angajat…o fi Tache?sau or fi asociati ca intre ei vecinii, care beau Blue Label la Corbeanca🤣amandoi racolati de SIE…unul de la SRI, altul de la DGIA…

  8. fleacuri , de 30 de ani aud povesti din astea si nimeni nu a patit ceva . cand aud de dna , ma umfla rasul . dosarele sint facute la misto , prost , pentru a fi respinse , dar folosite pentru santaj , reglare de conturi . polite etc , nu au nici o legatura cu justitia adevarata care lipseste cu desavarsire la noi .

  9. Ghiul l-a contactat pe Tache prin interpuși si i-a transmis ca ar avea informatii compromițătoare despre Klaus, singura conditie pusă de LUCICĂ a fost să‐l lase mai usor.Lucică e un animal de pradă si a simțit că neamtul e pe făraș si vrea sa se pună la adăpost prin Tache trimițând semnale prietenilor lui Rake ca e dispus să coopereze.

      • Turmentatul s ar putea sa aibă dreptate, Pahonțu la cate treburi murdare a facut…si mai ales in afara legii, ramane de vazut.Vrea din timp sa negocieze cu Tache-Gru.

  10. Nimic nou sub soare pentru acest securist incult, asa a facut si cu nea Traian,l a numit mare Director de Serviciu Secret si l-a vandut pentruba rămane pe functie.

  11. Aktual 24 , astazi , 22 Nov.2021 : ” CIOLACU , FELICITAT DE LIDERII PSD PENTRU SUCCESUL DE LA NEGOCIERILE CU PNL „. Vedem cine rade la urma , ii apuca Pastele ?

  12. Marele pierzator pe termen lung este PSD , o sa se erodeze tot asteptand rotatia polilor .

  13. Ciolanu are in mod evident rolul de iepure , fapt care nu-l onoreaza nici pe el , nici pe PSD .

  14. Hai dragi postaci ca bateti campii. Noi nu am dat masti romanilor, gunoaiele inunda Bucurestiul, avem medicamente anti Covid din donatii etc…etc…, dar dam masti si masini de gunoi in tarile africane. Noin suntem cu pantalonii rupti in cur da punem petice la ai altora….vai de mama noastra…Suntem o tara nebuna…nebuna…nebuna…
    GRU, SIE, BND, SRI, CIA, SPP, FBI etc…toti fac hora la Bucuresti si din cand in cand se intalnesc intr-un anumit restaurant sa mai bea o votka, un wisiki, un gin etc…sa puna tara la acele, adica Romania noastra, iar noi ne batem intre noi ca prosti…Ba ne mai si dam cu parerea care e mai GRU sau MAI Secrete Service…Cica e la moda noul BND si DGSEul francez vine tare…Cica la ultima „reuniune” tovaraseasca ar fi participat si chinezul de la MSS. Cei de la Mossad surad pe sub mustata – baieiti, fiti cuminti, intelegeti-va intre voi, ca altfel va dam o bataita daca nu va intelegeti la imparteala. Oricum noi luam potul/

  15. Pai PSD ul l‐a avansat la gradul de general pe Lucică, era foarte obedient și supus PSD ului la vremea aceea si mai tarziu îi vana pe PSD isti la ordinul lui Petrov.Asta e Lucian Pahonțu

  16. Mauro Goicoechea (Roma), JANUARY 27, 2013 – Football / Soccer : Italian „Serie A” , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger