AcasăDezvaluiriAncheteIohannis și-a băgat SPP-istul în spital!

Iohannis și-a băgat SPP-istul în spital!

După ce pandemia i-a stricat mai consecvent decât se aștepta toate planurile de vacanță externă, șeful statului a trebuit să se mulțumească, atâta amar de vreme, cu una dintre celelalte pasiuni ale sale pe persoană fizică. Nu, nu este vorba nici de schiat și nici de golf. Astfel că președintele României a pedalat cât a putut pe intensa promovare a imaginii publice de ”cel dintâi biciclist al țării”.

Fie soare fie ploaie Iohannis se dă cu bicicleta cu SPP iștii după el

Însă, ghinion, cu victimele colaterale de rigoare… Principalul ”păgubit” fiind chiar unul dintre nenumărații aghiotanți puși la dispoziție de conducerea Serviciului de Protecție și Pază pentru plimbările prezidențiale cu bicicleta. Acum, pentru că altfel chiar nu ar fi rezistat nici el nu mai știe de când în fruntea SPP-ului, generalul Lucian Pahonțu nu s-a sfiit să arunce vina pe ofițerul care s-a ales cu o fractură de claviculă ce a necesitat inclusiv spitalizare. Cu toate că respectivul SPP-ist nu a ”condus” bicicleta nici beat, nici imprudent, la fel ca și colegii săi de altfel. Numai că bicicletele puse la dispoziție de către conducerea Servicului de Protecție și Pază fiind de o calitate mai mult decât îndoielnică, spre deosebire de cea a președintelui Iohannis, pur și simplu s-a rupt cadrul! Și SPP-istul s-a dat peste cap la o bordură de pe traseul în care pedala chiar în spatele președintelui Klaus Iohannis! Fără însă ca acesta din urmă să se oprească din mers și să acorde primul ajutor sau barem să se intereseze de soarta aghiotantului său rănit, cum ar fi fost omenește…

Nu le luați și lor biciclete…?

Ce este drept, nici măcar nu mai este nevoie să subliniem faptul că generalul Lucian Pahonțu a fost îngrijorat mai mult ca nu cumva președintele Klaus Iohannis să se fi enervat cumva din cauza acestui incident, decât de soarta sănătății ofițerului SPP. Cel care, după convalescență a și fost trimis mai mult prin diverse misiuni prin țară, precum cea recentă de la vizita președintei Ungariei în Transilvania. Pentru ca nu cumva să îi vadă Iohannis ”ciocul” și să își aducă aminte.

Șeful statului are aghiotanți perpedes și ofițeri bicicliști

În schimb, generalul Lucian Pahonțu ar fi putut cel puțin să spele ”rufele murdare” în familia serviciului și să achiziționeze niște biciclete mai de Doamne Ajută, pentru ofițerii desemnați să îl însoțească pe președinte la turele de pedalat. Și care chiar nu au nicio vină pentru producerea unor astfel de situații cel puțin jenante.

Generale Pahonțu ia le oamenilor niște biciclete

Mai ales că Klaus Iohannis beneficiază de un adevărat ”velo -bolid”, pe lângă care ”chinezăriile” SPP-iștilor sunt chiar ”relicve”… Numai că generalul Lucian Pahonțu nu a făcut nici măcar acest minim gest de reparație morală… Mai ales că ar fi fost și o bună investiție, din moment ce a venit vremea frumoasă și mai mult ca sigur Klaus Iohannis se va plimba și mai mult cu bicicleta!

… că ei ți-au luat și costum de schi și boxe!

Așa că, dacă generalului Pahonțu tot nu îi pasă de oamenii săi, nici măcar atunci când vorbim despre cei mai ”profi” dintre ei, barem președintele Iohannis ar putea face un gest… Mai ales că, totuși, ”băieții” au pus ”mână de la mână” și i-au cumpărat un costum de schi cu care doar oligarhii ruși se mai flexau pe pârtiile din Alpi!

Dar costumul de schi de la cine era

Dar și sistemul audio de ziua lui, cu care a fost dotată vila de protocol ”Nufărul” de la Neptun! Sau cel puțin așa i-a zis generalul Pahonțu președintelui Iohannis…

author avatar
Catalin Tache