AcasăDezvaluiriAncheteIohannis, ”paradit” de Hăpău! Scandal HUMINT la DGIA!

Iohannis, ”paradit” de Hăpău! Scandal HUMINT la DGIA!

Generalul Hăpău, prins din nou pe picior greșit

Răbdarea lui Klaus Iohannis începe să își arate limitele, șeful statului fiind tot mai deranjat de posturile penibile în care au ajuns să îl pună chiar unii dintre ”oamenii președintelui”. Ce-i drept, transmiterea greșită a unor date cu care apoi Iohannis a ieșit public a fost catalogată în cele din urmă de către Administrația Prezidențială drept o regretabilă, dar pe deplin de înțeles în aceste vremuri ”eroare umană”. În schimb cu totul altfel stau lucrurile cu un adevărat ”scenariu negru” tot mai serios luat în calcul la Palatul Cotroceni.

Acolo unde consilierii și ceilalți experți pe securitate națională ai președintelui au luat urma unei informații care poate arunca în aer o bună parte a sistemului. Totul după ce, după cum susțin sursele noastre, unii atașați militari aflați la post departe de țară s-au arătat cel puțin intrigați de faptul că la vârful statului român nu ar fi fost exploatat informativ așa cum se cuvenea avertismentul unei influente agenții guvernamentale americane cu privire la gravitatea răspândirii SARS – CoV-2, încă dinainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare oficial starea de pandemie. Iar nervozitatea la Cotroceni atinge deja cote fără precedent, mai ales că respectivii atașați militari sunt gata să jure că unitatea de elită cu specific HUMINT din cadrul Direcției Generale de Informații a Armatei nu numai că a preluat și prelucrat informația primită de la omologii americani, dar au și transmis-o în timp real superiorilor ierarhici. Numai că avertismentul nu ar mai fi ajuns și la șeful statului, cel care a fost astfel lăsat să iasă cu inițiala nefericită declarație publică despre ”simpla răceală” care ar fi COVID-ul… Iar suspectul de serviciu este acum nimeni altul decât generalul Marian Hăpău, cel oricum aflat într-un război de gherilă informativă cu restul structurilor din sistem și mai ales cu oamenii președintelui din servicii. Și care se pare că fără a conștientiza că astfel îl ”paradește” practic pe Iohannis, cel puțin ca și imagine publică a încercat să împuște doi ”iepuri” dintr-o lovitură cu informația primită de la americani nu de el, ci de ofițerii HUMINT. Și să își plătească polițele față de rivalii personali de la Cotroceni, dar mai ales să devină un personaj indispensabil pe noua tablă de șah a sistemului… Acolo unde de altfel oricum a ajuns un simplu ”pion” după plecarea lângă Victor Ponta a ”cumătrului” Silviu Predoiu!

”Cine își varsă sângele alături de mine este fratele meu pentru totdeauna”!

Șeful DGIA, între ”ciocanul” Iohannis și ”nicovala” Ciucă

Cu ani în urmă, la înființarea primei unități operaționale HUMINT din cadrul DGIA, ambasadorul american de atunci garanta în fața puținilor aleși prezenți la eveniment : ”Cine își varsă sângele alături de mine este fratele meu pentru totdeauna”! Acesta fiind crezul atât de performantelor structuri de informații militare ale US Army. Deviză preluată între timp și de adevărații ofițeri români de informații militare. Și care sunt cu totul alții decât ”șoarecii de bibliotecă” care zac prin birourile spațioase din sediul Ministerului Apărării Naționale și se împăunează aiurea pe la recepții că ei sunt ofițeri de informații. În timp ce adevărații ofițeri români de informații militare fie că și-au vărsat cu prisosință sângele alături de trupele americane! Astfel reușind, în ani de zile și zeci de misiuni ”sinucigașe” în spatele teatrelor de operațiuni din Irak sau Afganistan să câștige respectul structurilor de elită ale US Army. Mai ales că, în zonele în care militarii americani nu mai sunt de mult bineveniți, ofițerii HUMINT români nu au ezitat să le spele acestora ”rufele murdare” în misiuni acoperite. Astfel că ar fi fost greu de crezut că această camaraderie creată în ani de zile ar fi una doar de fațadă. Cel mai bun exemplu fiind că, atunci când și-au alertat propriile trupe aflate peste tot în lume cu privire la faptul că pericolul COVID este mai mare decât se crede, americanii le-au întins o mână de ajutor informativă și ofițerilor de legătură ai structurii HUMINT din cadrul DGIA. Gest pe care l-au mai făcut se pare doar pentru polonezi. Era ianuarie 2020…

Hăpău, ai uitat de ce te-au chemat americanii ultima oară la raport?

Trupele speciale, alături de americani în Irak

Ca și veteranul Lucian Pahonțu de altfel, generalul Marian Hăpău nu pierde nicio ocazie de a se autolegenda drept ”ultimul om al americanilor” din întreg sistemul! Și în care agențiile guvernamentale de peste Ocean ar avea o încredere oarbă. Numai că una atât de mare, încât ultima oară când a fost convocat de urgență la Washington a fost strict pentru a fi chestionat cu privire la dezvăluirea ”Național” despre o veche vizită neraportată a acestuia la Moscova! Astfel că Hăpău nu este omul americanilor! Iar drept urmare aceștia nu i-au dat informația care putea salva poate multe vieți… În schimb au dat-o camarazilor din structurile DGIA alături de care au fost alături în misiuni, pentru ”diseminare și aplicare”. Însă informat la rândul său strict pe această filieră, generalul Hăpău nu a transmis-o mai departe în timp util ”beneficiarului legal final”. Cu toate că este foarte posibil ca același ”plângăcios” Hăpău să pună din nou placa deja ”obosită” cu ”băieții răi” din jurul președintelui, cei care nu ar deschide plicurile galbene venite de la DGIA. Cert fiind doar că structurile statului român nu au fost în stare să exploateze o asemenea informație vitală. Mai ales într-o perioadă ca aceea în care toată lumea era încă buimacă. Dar în care în schimb agenții MOSAD, beneficiind strict de aceeași informație, au făcut rost într-o singură noapte de mai multe ventilatoare medicale decât toate statele Uniunii Europene la un loc !!!

”Neamțul” nu uită! Și nu iartă!

Câte se puteau face dacă informația era ”diseminată” la timp…

Deja procurorii DNA au dat iama prin sediul MApN fără ca să se mai sinchisească să îl informeze și pe generalul Hăpău. Considerând de fapt că este suficient că au anunțat Cotroceniul… Iar ministrul Ciucă îl așteaptă deja la cotitură, acesta având propriile frustrări după ce a pierdut șansa de a fi noul premier, așa cum visa cu ochii deschiși la un moment dat. Însă acestea ar trebui să fie chiar ultimele griji pentru generalul Hăpău. Cel care știe foarte bine că dacă președintelui îi intră o idee în cap, atunci greu i-o mai poate scoate cineva… Și șeful statului este tot mai convins că Hăpău a știut de la americani ce risc major reprezintă ”răceala COVID”, dar șeful DGIA nu l-a informat și pe el. Iar dacă informația va fi și probată, atunci se poate spune că, poate fie și fără să vrea, prin acapararea informației de la americani strict ”pe persoană fizică”, generalul Hăpău nu a făcut decât să ”paradească” cariera politică a unui Klaus Iohannis care nu și-a ascuns ambițiile de a fi singurul mascul alfa nu doar din clasa politică românească, dar și din întreg sistemul. Iar ”neamțul” nu uită… Și mai ales nu iartă…

author avatar
Catalin Tache
5.975 afisari

22 COMENTARII

  1. Asta i șef de serviciu secret?sigur nu are taraba la Obor??pai atunci bine le face nea Tache!!!

  2. Aici e ca la Pearl – Harbor , dam vina pe Short , Kimmel sau Knox ? Daca americanii n-au ciripit nimic HUMINT -ului si Hapau n-avea ce sa-i livreze Presedintelui ? Chestiile astea ne depasesc , se stiu la nivel inalt , noi doar chibitam , suntem prea mici si nu ne ramane decat sa facem galerie cu supozitiile …!

  3. Tache de unde dracu i ai tras poza asta??fug naibi și partenerii strategici când văd cine conduce la noi informațiile militare?

  4. Când eu va tot zic ca Tache a fost dat afara de la DGIA de Basescu și acum se răzbuna visează sa se întoarcă adjunct.

    • Bravo ma Adonis de kolhoz, cei de la DGIA plang, pt ca la soare se pot uita , dar la tine, ba! Securist? Probabil, mai putin „se” si mai mult „curist”

  5. Nene Tache, ce e asta? Scenariu de telenovela cu militari? Intreaba-i pe aia de humint daca s-au prins ca fratii mei baschiri saliveaza pavlovian cand cineva pronunta cuvantul Transilvania. Daca nu ai inspiratie, poftim un articol haios gasit in „almanahele” web
    transylvanianow.com/95-year-old-uz-valley-veteran-honored-by-the-hungarian-state/

  6. Stirea e aparuta azi in Transylvania now , articol de Attila Szoo . Pe 15 martie 2020 , Janos Ader , presedintele Ungariei l-a decorat pe Aladar Kovacs de 95 de ani , un fost soldat veteran maghiar din Felsofalva (?) ( OCNA DE SUS ), UN BICICLIST din Batalionul 18 . Din cauza pandemiei , tataie Aladar a primit decoratia ” Cavalerul Crucii din Ordinul Meritul Ungariei ” pe 12 august 2020 , din partea lui Balazs Farkas , prim-consul al Consulatului din Csikszereda (?) ( MIERCUREA CIUC ) . Daca mortii din Valea Uzului ar putea vorbi …………

    • Iti multumesc ca ai avut bunavointa sa citesti.
      Necazul e ca un om ca Mihaila Cofariu e ignorat cu desavarsire in timp ce labauzarii bicilisti ai lui Horthy danseaza csardas pe spinarea Romaniei. La fel de rau e faptul ca lingatori de hemeroizi gen Magyar Kurva, poreclit Szabin Gherman, zburda fara grija in timp ce improsca venin.

  7. ” CRUCILE A ZECI DE EROI ROMANI AMPLASATE DE PRIMARUL DIN DARMANESTI IN CIMITIRUL INTERNATIONAL AL EROILOR DIN VALEA UZULUI AU FOST ACOPERITE CU SACI NEGRI DE PLASTIC LA FINALUL LUNII MAI 2019 ” . ” In luna iunie 2019 , Ministrul Apararii din Romania a anuntat ca pregateste un memorandum pentru preluarea cimitirului de catre Ministerul Apararii Nationale ”.

  8. Ba Tache, explica si tu romanilor de ce trebuie noi sa finantam cu bani grei HUMID ca sa faca treburile murdare ale americanilor, in razboaie si mai murdare? De ce trebuie sa moara romanii pentru interesele egoiste ale SUA? Americanii i-au informat pe romani? Serios? Nu era mai bine sa inceapa cu informarea propriului presedinte Trump, care a tratat pandemia la fel ca si Werner? Take. vad ca ai DGIA si Ministerul de externe ca tinta…Cien te plateste sa destabilizezi serviciul de informatii aal armatei? Nu crezi ca daca Ceausescu avea un departament antiKGB ar cam fi cazuk ca serviciile romanesti sa aibe departaemente antiSerbiciile de ainformatii americabe care isi fac de cap in Romania si in defavoarea Romaniei?

      • Hi hi hi hi hi , nu sunt sanatos la cap …..nino……nino ….ma aprob singur …..hihihihihihi….excesiv de adevarat ……..absolut adevarat , vine ambulanta ospiciului ……nino…nino …..

    • Catre anonimul de la Savushkina 55. Poate ca aia de peste ocean au bubele lor, dar de ce va frige pe voi grija de americani si de humint-ul romanesc? Nu ii place tsarului ca romanii au un consistent parteneriat strategic cu americanii? Tinand cont cu cine se harjonesc destule guverne din vest (vezi Ibiza Gate), chiar e o idee ff buna consolidarea aliantei cu America. Sper ca Romania si Polonia sa achizitioneze mai multa tehnica americana si sa dezvolte programe comune de cercetare si inzestrare.
      Si mai sper ca rusofonii sa fie ca berea, adica, reci pe masa si cu spume la gura.

  9. @Sunteți de părere că Traian Băsescu ar putea obține voturile acelora care ar putea și paria că Traian Băsescu ar putea obține un anumit scor electoral, altfel de ce ar fi votat fiind printre candidații ce nu sunt anunțați printre cei cu șanse de câștig, și de scorurile obținute la alte alegeri, anterioare, ?

  10. &Remarcați și faptul că ăia care joacă pe la agențiile de pariuri nu prea merg și la votări, ?

  11. Si americanii daca au stiut,la ce le-a folosit,ca au murit mai multi decat in Europa!

  12. Tache, chiar crezi că Werner nu știa despre ce este vorba? Te înșeli amarnic! Nu uita cât trăgea clopotele cu alegerile anticipate, probabil știind ce va urma și avea nevoie de Parlamentul său pentru a zburda liniștit. Când cuțitul i-a ajuns la os a trebuit să înceapă cu răceala banală, vinovați se serviciu fiind alții nu el. Să nu uităm că informațiile ar fi fost primite chiar mai devreme, prin noiembrie. Așa că, las-o moartă cu șmecheriile lui Hăpău. O fi el olecuță hoțoman dar nici să se joace cu soarta românilor.

  13. Asta am primit in plic de la Raion , nu le scot din propriul bostan , in primul rand ca nu sunt capabil si mi-as pierde hlebul . Am o raceala banala , mi se trage de la galbiorii rancezi de pe marginea santului a ulitei de la Rabnita , ma doare pe mine in cot , un mancurt puturos , de soarta romanilor…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger