AcasăDezvaluiriAncheteIohannis mută! Hellvig, înlocuit cu ”dragonul” Bălan!

Iohannis mută! Hellvig, înlocuit cu ”dragonul” Bălan!

Ionel Sorin Bălan, noua vedetă a sistemului

Nimeni nu prea a înțeles de ce o fi convocat șeful statului Consiliul Suprem de Apărare a Țării, dacă în plină stare de alertă nu s-a luat în discuție decât o viitoare strategie de securitate. Astfel că inițiații sistemului rămân la părerea fermă că Iohannis nu a făcut astfel decât să bifeze aprobarea de către CSAT a propunerii președintelui României privind numirea generalului Ionel Sorin Bălan în funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Și chiar dacă pentru mulți din sistem și mai ales clasa politică numirea lui Ionel Sorin Bălan în locul lui Ionel Sorinel Vasilca este ”tot un drac”, mutarea ”neamțului” este în schimb una absolut radicală și care reprezintă un adevărat contraatac al lui Klaus Iohannis la adresa tuturor celorlalți șefi de servicii secrete.

Șeful SRI îndepărtat de lângă președinte

Și asta pentru că Bălan- cel despre care am dezvăluit că a fost omul din interior care a pus decisiv umărul la decaparea fostului său șef Vasilca- este prima numire la acest nivel făcută de șeful statului strict ”pe persoană fizică”. Cu toate că și propulsarea lui Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informații putea părea la un moment dat ca fiind alegerea exclusivă a șefului statului, nu trebuie uitat că acesta era totuși un ”animal politic” bine conectat mai ales la rețeaua soroșistă în momentul nominalizării, astfel că întotdeauna a fost etichetat ca fiind un director moderat, ce-i drept, dar cu dublă comandă. În schimb, Bălan este cu totul ”creația” lui Iohannis, informațiile noastre arătând că a fost adus la București de la comanda structurii teritoriale sibiene a STS-ului tocmai la cererea expresă a șefului statului.

Vechea amiciție care îl leagă de fostul primar al Sibiului făcând ca acesta să asigure ”comanda operativă” a STS-ului și la ”Momentul Caracal”, atunci când fostul director al serviciului a fost victima unei operațiuni desprinse parcă din stalinismul timpuriu… În schimb, după ce a coordonat campania de ”PR” exact cum a fost nevoie pentru ca Vasilca să își rupă gâtul, Bălan a devenit prim adjunct al STS. Și, după cum dezvăluiam încă de atunci, fiind dispus la orice pentru a deveni director ”plin”. Ceea ce s-a și întâmplat în urmă cu câteva zile, aprobarea CSAT echivalând cu recunoașterea performanței lui Iohannis de a-și numi ”centralistul de serviciu” în fruntea unui serviciu secret. Și  dând astfel un semnal cât se poate de clar celorlalți șefi de servicii secrete că ”neamțul” a simțit că începe să fie izolat și a reacționat printr-o mutare menită a agita și mai mult apele din sistem…

Vasilca, executat ca la carte!

În mod normal, bălmăjeala generalizată de la Caracal ar fi trebuit să conducă la o veritabilă ”tabula rasa” la nivelului întregului sistem.

Uite de ce a trebuit să pice Vasilca
author avatar
Catalin Tache
8.362 afisari

8 COMENTARII

  1. ASA ESTE O MANA O SPALA PE ALTA SI AMANDOUA IL SPALA PE ANUSS vorba cantecului ionel ionelule nu mai TURNA baiatule .

  2. Dacă acele telefoane TO ( ale STS ului ) ar putea vorbi,am vedea cât de mare e trădarea din România !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger