AcasăDezvaluiriAncheteIohannis, călcat pe cap de noul PNL!

Iohannis, călcat pe cap de noul PNL!

Iohannis va plânge curând după ”partidul meu”

Cine își închipuie că la viitorul Congres al Partidului Național Liberal doar se va bifa o simplă formalitate a numirii de către Klaus Iohannis a omului său drept președinte se înșeală amarnic. Pentru că, la nivelul PNL există deja o grupare care a conștientizat că scăderea drastică din sondaje a președintelui României din ultima vreme nu va face decât să tragă în jos și principalul partid de guvernământ.

Mai ales că șeful statului nu dă semne că ar reveni cu picioarele pe pământ, singura preocupare a acestuia fiind tot satisfacerea micilor sale capricii personale. Iar cinismul cu care sepepiștii generalului Pahonțu au blocat o întreagă pârtie de schi, doar pentru ca Iohannis să nu vadă picior de civil în jurul său i-a convins chiar și pe mulți dintre oamenii președintelui că o ultimă încercare de ”umanizare” a ”neamțului” este din nou sortită eșecului. Mai ales că, doar cu o zi înainte de a petrece la schi, același Iohannis nu reușea nici măcar să simuleze barem un rictus de regret, atunci când a descins la Institutul ”Matei Balș”.

Vine Congresul adevărului

Într-o coloană oficială care nici măcar nu a încetinit un pic viteza nebună cu care se deplasa. Nici măcar în dreptul rudelor care își plângeau morții. De asemenea, sarcasmul cu care șeful statului tratează delicatul subiect al înghețării pensiilor nu are cum să îl ajute să mai recupereze din procentele deja pierdute. Dar cel mai rău ”doare” interdicția liderilor liberali de a răspunde tupeului tot mai obraznic al ”partenerilor” useriști. Mai ales că USR – PLUS a intrat la guvernare strict pe mâna lui Iohannis.

USR PLUS a triumfat la negocieri

Astfel că o grupare liberală cu puternice conexiuni inclusiv la vârful sistemului a decis în ultimele zile să nu mai aștepte ”să moară”, politic vorbind, pe mâna lui Iohannis. Iar șocul pentru acesta va fi cu atât mai mare, cu cât promotorii ”noului PNL” nu se vor mulțumi doar să nu mai răspundă la ordinele prezidențiale, dar chiar să îl transforme pe acesta într-o ”țintă vie”. Una care să răspundă pentru toate ”oalele sparte” ale pandemiei. Liderii noii grupări neavând încă de pe acum nicio remușcare de a se sui pe ”cadavrul politic” al lui Iohannis, pentru a își asigura asfel ”permanența” la guvernare…

Klaus, nici nu știi/ Cât de mic începi să fii…

Mai mult ca sigur, dorința cea mai mare a lui Klaus Iohannis este să se termine odată nebunia asta cu pandemia. Pentru a putea pleca astfel în ”marile turnee” din Asia și America de Sud, unele pe care și le-a planificat de atâta amar de vreme. Dar pe care a trebuit să le tot amâne din considerente electorale. Și, pe urmă, din cauza COVID-ului. Astfel că, aflat în timpul celui de-al doilea și de altfel ultimul său mandat de Președinte al României, Klaus Iohannis nu va ezita să își ostoiască dorul de a ”vedea lumea”. Mai ales în condițiile oferite prin prisma funcției de șef al statului. Astfel că, după ce și-a umilit până și cei mai apropiați oameni, cărora le-a băgat pumnul prezidențial în gură, obligându-i doar să întoarcă și celălalt obraz la fiecare scuipat recepționat în plin de la useriști, Iohannis pur și simplu nu are habar cât de mic începe să fie… Inclusiv la nivelul ”partidului meu”.

Nici Băsescu nu credea că va fi lăsat din brațe de sistem sau PD L

Iar proxima ocazie de a își da seama că multe s-au schimbat la diversele niveluri de influență ale taberei prezidențiale va fi chiar viitorul Congres al Partidului Național Liberal. Atunci când va începe deja să joace rolul unui Băsescu trădat de ”sistemul ticăloșit”. Pentru că și fostul președinte a început să piardă teren tot atunci când lideri marcanți ai propriului partid au refuzat să îi mai execute necondiționat ordinele. După care a venit ”decisiva”, loviturile sub centură date apropiaților săi tocmai de oamenii pe care îi pusese în fruntea sistemului și îi credea loiali până la moarte. Iar Iohannis se va convinge pe propria piele la viitorul Congres nu doar că o grupare din PNL mai ”încăpățânată” chiar și decât el nu va ridica mânuțele sus cum vrea președintele, dar chiar va lansa atacuri năucitoare la adresa ”șefului cel mare”. Aceasta fiind considerată încă de pe acum drept singura oportunitate de a se desprinde de imaginea lui Iohannis. Una care s-a lipit ca marca de scrisoare de Partidul Național Liberal. Iar promotorii ”noului PNL” nu vor ezita să îl împingă pe Iohannis dacă nu direct la ”coșul de gunoi al istoriei”, atunci barem în tabăra președinților României care s-au recunoscut înfrânți de sistem, precum Emil Constantionescu sau Traian Băsescu!

Paul Stănescu, recepție!

După cum dezvăluiam chiar ieri, planul descotorisirii de USR – PLUS de la guvernare, chiar dacă asta ar însemna un afront fățiș adus președintelui Iohannis este unul avansat.

Pesediștii au recepționat semnalul

Și încă într-o asemenea măsură, încât deja au fost ”deschise canalele” specifice cu PSD-ul. Iar aproape instant cu această dezvăluire, liderul social democrat Paul Stănescu, rămas unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Marcel Ciolacu a ieșit cu o ”surprinzătoare” declarație publică. În care, tam-nisam, anunța că actuala conducere a Partidului Social Democrat ar agrea o guvernare alături de ”anumite grupări din Partidul Național Liberal”. Declarație pe care desigur că nu o putea face direct Marcel Ciolacu, dar pe care și-a asumat-o Paul Stănescu. Suficient însă ca să se confirme astfel că ”semnalul” liberal a fost recepționat de către pesediști…

author avatar
Catalin Tache