AcasăDezvaluiriAncheteIohannis a semnat: Armată comună cu Ucraina!

Iohannis a semnat: Armată comună cu Ucraina!

Președintele Klaus Iohannis a semnat promulgarea Acordului de cooperare militară dintre România și Ucraina. Astfel că, începând cu data de 16 iulie, s-a dat verde legal la punerea în practică a ”planului nebun” al Statelor Unite ale Americii pentru această parte din Europa, prin constituirea unei viitoare armate comune româno – ucrainene.

Gata Iohannis a dat cu bățul

Un prim pas în realizarea acestui proiect fără precedent dintre un stat membru al NATO și al Uniunii Europene și unul non – UE și aflat în conflict deschis cu Federația Rusă fiind astfel realizat. Drept urmare, Armata Română și cea ucraineană vor recurge la achiziții ”la pachet” și producere de tehnică militară comună. O comisie mixtă urmând a stabili procedurile și pentru implementarea celei mai halucinante prevederi ale Acordului semnat inițial pe 5 septembrie 2020 între Kiev și București și aprobat apoi pe 22 iunie 2021 de plenul Senatului României. Fiind vorba de protecția comună și schimbul informațiilor clasificate!

112 mânuțe ridicate!

Iar gestul președintelui Klaus Iohannis vine după ce 112 senatori români au ridicat mânuțele votând proiectul de lege care a dat frisoane structurilor contrainformative românești. Cele care au tot încercat în zadar să le deschidă ochii beneficiarilor politici legali ai rapoartelor care avertizau că Armata Română riscă să fie atrasă în strategia radicalizată a actualei Puteri de la Kiev de a internaționaliza cu orice preț conflictul mocnit pe care Ucraina îl întreține cu Federația Rusă.

După retragerea din Afganistan pe militarii români îi paște o misiune în Ucraina

Mai ales că Ucraina are nevoie ca de aer ca în acest conflict să fie atras și un stat membru al NATO, în speranța că astfel va fi activat ”punctul 5” al Acordului Nord Atlantic. Numai că, după ce, rând pe rând, Bulgaria, Turcia și Polonia au refuzat cu vehemență atragerea în acest ”proiect – capcană”, uite că s-au găsit 112 senatori români care să voteze Acordul cu Ucraina, în timp ce doar 13 s-au opus!

”Acordul sinucigaș”

Acum, mai mult ca sigur, Klaus Iohannis este convins că prin promulgarea Acordului Militar Româno – Ucrainean a căpătat statutul mult râvnit de lider regional. Unul cu care îl amăgesc americanii la fel ca pe Băsescu. Și pentru care probabil că nici nu a mai citit principalele prevederi ale Acordului pe care structurile contrainformative îl consideră pur și simplu ”sinucigaș”. Principalele îngrijorări referindu-se la ”capcanele” mai mult sau mai puțin la vedere prevăzute de Acordul între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico – militar : ” Achiziția de armament și de tehnică militară; reparația și modernizarea armamentului; vânzarea de licențe de producție a armamentului și a tehnicii militare, asigurând sprijinul tehnic în producția lor; înființarea Comisiei Mixte Româno – Ucrainene de Cooperare Tehnico – Militară în scopul aplicării prevederilor Acordului; protecția informațiilor clasificate; neafectarea drepturilor și obligațiilor Părților decurgând din alte acorduri internaționale”.

author avatar
Catalin Tache
106.283 afisari

59 COMENTARII

    • Ioannis TREBUE să fie internat împreună cu cei 112 Care Au Făcut Acest Acord Și Aprobat Dar Urgent TREBUE Să-i Internam La Cel Mai De Siguranță Spital De Nebuni Români Trezitivă Odată Din Somnul Cl De Moarte Că Acești Bărbați Vor Să Șteargă Romania De Pe Fata Pământului Cum Poți Să Fi Deacord Cu acest Plan Militar Și Tratat Cu Cine Cu Ucraina Care Deține Forțat O Parte A României Este vorba de Republica Moldova

  1. Pai, poate yankeii vor ca in final Romanica sa fie gubernie ucraineana! Pot pupincuriștii lor de la Bucale sa spună nu? N-a spus bashescu ca e bine sa i-o sugi marelui licurici? Intelectuali domn’le buni sa guverneze o tara, nu încape discuție! Trei disperați de criza economica sau politica în care sunt, US, UK și Ucraina, vor neapărat război. Curios, toate trei încep cu litera U! Mai trebuia acordul Germaniei și mămăliga era gata și intram și noi în „joc”, conform scenariului descris de Tache. Și era cât pe ce ca madame Merkel sa spună Ya, acum la vizita în US, în schimbul (șantajul) reluării afacerilor germane în US. Numai ca tata Putin a fost vigilent și dat un semnal nemților să-și vadă de treaba. Madame Merkel a înțeles și a ieșit imediat la declarații de presă, chiar în US, cu vorbe „de bine” pentru Rusia.Iar uncle Sam a rămas iar cu un scenariu idiot nefinalizat. Panimaies bai idioților, pupincuriști ai yankeilor, pe cine avem în proxima vecinătate? Vindecați-va de scenarista și patriotism de mucava, osul la munca pentru binele tarii dacă sunteți în stare de asa ceva, dacă nu valea, eliberați ringul, ca începe cât de curând retragerea yankeilor din Romanica, fără război ca în Afganistan.

    • Gica , marsh ca ai purici , puti a Tiraspol , pune dosu la munca si elibereaza ringu , vezi ce behaieli interpretezi prin boschetii din spatele garii in pozitia capra , slugoiule pupincurist !

    • Ce-ar fi prima data ? Abia mi-a deschis apetitul Kostea Sugiuk , io , Kostea si Gica o ardem in trei si ne plimbam pe marginea lacului pana ne dam la fund ……hihihihihihi

  2. Imi lipsesc multe la Tiraspol , nu mai am ruj , balonase durex , posetuta s-a deteriorat de la borcanele cu vaselina de tanc , peruca e plina de purici si maracini , jale mare la capitolul logistica . Mi s-au rupt si strampii , un toc cui la pantof , fustita rosie mini e despicata pan la sale si primim stegulete curcubeu . Nu stiu nici sa cos , mi-as face din ele niste fustite sexy ….

  3. Cine credeti ca este Anonim Ionica Alex Gica Zap Sarmaua contra sistemului zburlit , abonat la Cosmote ?

  4. Ne bagam singuri mortul în casă cu armata comuna,au refuzat toti si s a gasit plavanis sa accepte.Sa facem schimb de informații clasificate,cu cine? Cu ucraina?Se nvarte Moruzov in groapă
    Daca si Polonia a refuzat ,țară rau tavalita rusi de a lungul anilor.

    • Hai siktir , mi-ai furat nick-ul , nemernicule ! Io sunt unicul Sugimory , meseria mea e sa ma bag adanc in stremeleagul zburlit , zit sa-i zici lu mamuku tau cand il retragi dupa centura !

  5. Tache , Acordul asta nu e secret , a fost semnat de 112 senatori romani , toti astia sunt nebuni ? S-a semnat vreo declaratie de razboi , de unde atata miorlaiala ? Si tu , ce armata comuna visezi ba , cacialma ? Nimeni nu stie ce a refuzat si a acceptat Polonia , sunt lucruri ce nu vor fi cunoscute niciodata de un terchea-.berchea cacialma , securitatea unei tari nu sta in articole incropite pe genunchi si trompetisti provocatori . Capisci ?

    • Panimaiu cand te-am tavali in maracini , maseaza-ti falcile si pomadeaza rozeta cu vaselina , urmeaza crauneala …

  6. Fiecare tara este libera sa semneze acorduri in functie de interesele geo-strategice , ca nu convin unora , e alta mancare de peste .

  7. N-are nici o sansa , am concesionat locul dosnic pe 99 de ani , vreau sa fiu sigur ca dau ortu cu limba la caldurica …..hihihihihihihi

  8. Nu stiam ce ne lipseste
    Facem acorduri militare cu un stat care detine teritorii romanesti ….. si unde minoritatile romanesti au fel de fel de probleme . Asta ca sa fim pe placul americanilor si sa il iritam pe Putin cat de mult putem! Taci ca o fi …”bine”…………… !!!!!!!

    • NU SUNT ROMAN , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS KOSTEA SUGIUK KUKU , troll stalinist pentru 3 copeici postarea !

    • Atata timp cat minoritatea romaneasca este discriminata de guvernul justinian, cei care au votat pentru, inclusiv Johannis sunt doar niste slugi care isi tradeaza tara si ne imping pe o linie de coluziune cu rusii. Imi pot imagina cat de revoltati o să fie toti imbecilii astia daca rusii vor protesta

  9. Aia cu armata comuna e din fundu’ gandirii, daca pot sa spun asa. Nici dracu nu face armata comuna cu ucrainenii, ca sunt mai slinosi si mai periculosi decat rusii. Astia sunt curve cu sapte fete, in tara in care presedinte e un actor care a jucat odata rolul de presedinte, nici pulea nu mai crede. O fi semnat Colanis ce a semnat, da nici nu sunt asa multi cretini la SMG sa trimita armata romana in Donbas, si pe principiul contributivitatii, nici dracu nu o sa vrea sa mearga acolo. Ca pe linga Donbas, Afganistanul pare internat de fete mari…

  10. Un art. tendentios si prostesc. O cooperare in domeniul tehnico-militar nu inseamna „armata comuna” , si apoi e si benefica Romaniei fiindca ucraineenii si-au dezv. domeniul militar dupa 2014. Pe de alta parte cooperarea la nivel strategic ne este necesara fiindca avem alaturi R.M. si Transnistria , fata de care nu putem fi indiferenti.

    • Noi suntem în NATO,e suficient.De ce nu facem cu RM o asa zisa armată comuna.
      Ucraina se va vrea putere regională in viitor.oricum zarurile au fost aruncate,asa că…

  11. Articol de dezinformare gregară, primară. „Armata comună” e din puțul gândirii prostești. Sau de noaptea minții – la alegere. Hârtia suporta multe, chiar și deinformarile „Made in Tiraspol”. Mai rafinați-vă ciovecilor, ce Dumnezeu!

    • Poti sa demonstrezi ceea ce afirmi? Demonstreaza-le imbecililor ăstora cat de benefic o să fie tratatul acesta pentru patrie din punct de vedere al unui membru al coaliției rafinat, probabil USR ist

  12. ROMANI TRECETI PRUTUL ????????????????????????????????????????????????????????????????????????,LA ORDINUL CUI ??,A CELOR CARE V-AU VANDUT LA CASABLANCA ,LA IALTA SI MALTA !!.
    ISTORIA SE REPETA CAND N-O CITESTI MACAR !, TRATATUL RIBENTROP -MOLOTOV A FOST DENUNTAT DE RUSI ,DAR DE UKRAINIENI NU !!; IN 40 UNGURII AU LUAT PARTE DIN ARDEAL SI AU HACUIT ROMANII CA PE JUNCANI !, IAR CA URMARE A TICALOSIEI LUI RIBENTROP ,ROMANII AU PIERDUT 2 ARMATE IN RUSIA LUPTAND LINGA NEMTI SI UNGURI !!.
    DE CE L-ATI IMPUSCAT PE ANTONESCU ??,AZI VA MAI PASTRATI MOTIVATIA ?.

    • NU SUNT NICI UN VLAD , SUNT TOT Kostyuska Sugimory , poponautul cel poznas si nazdravan . Am primit plicul de Raion si am inceput sa zbier cu majuscule , iar ma interneaza la dilibau pe Gvardinskaya nr.9 . Pupici de la Kosty Sugimory Tiraspol ! V-a fost dor de mine ?

  13. Adevarul.ro , astazi , 19 iulie 2021 , ora 08:08 , articol de Dan Dungaciu : ” Presedintele Putin le scrie ucrainienilor si ii cheama ” acasa „. Cititi si comentariile la articol …..

  14. ZaPULE și compania de sufixe de la Za, prosti mai sunteti tata! Când m-am adresat pupincuriștilor yankeilor am crezut ca o sa țineți capul la cutie, numai pentru a nu va pune singuri stampila. Dar voi nu tata, ați ieșit ca păduchii în frunte tânjind parca după eticheta elevata. Bai, pe mine nu ma cunosc rusii, nu sunt omul lor, oricât de greu v-ar veni sa credeți, dar voi lingeți cu sârg clantele (și fundul) ambasadei US la Bucale și așteptați ca milogii recompensa stăpânilor. Ce faceți voi va privește numai tara sa nu sufere din cauza microcefalismului vostru, ca atunci lucrurile se schimba. Am zis. P. S. Vedeți ca rusii au mai făcut o demonstrație de forță cu o racheta hipersonica Zirkon iar yankeii sunt spectatori. De-asta spun sa va băgați mințile în cap.

  15. Ba Gica , paduche prost , un nanosalit Cubesats cantareste 1,5 kg si costa doar 1,3 milioane de dolari .

  16. mi se pare incredibil cati tradatori cu cetatenie romana sustin banditii de la Kiev, dusmani declarati ai romanilor 🙁

  17. Legea de ratificare a acordului (nr. 199/2021) nu scrie nicăieri despre înființarea unei armate comune cu Ucraina. Ca de obicei, presa românească dă dovadă de cretinism. La fel de cretini sunt și cei care citesc astfel de articole și preiau mâzgălitura lor fără niciun filtru propriu.

  18. Hai ca niste spalati pe creieri ,ne-au bagat in cooperare cu DUSMANII nostri,
    nr.1 ( ce le mai place pactul ribentrop si molotov ,ba chiar latra ca mai au de
    luat teritorii de la noi) ,dar mai sunt si altii in jurul nostru.
    Se pare ca unchiul Sam ,isi ia mainile de pe ucraineni amagindu-i cu diverse
    momeli si oferindu-le o compensatie ,cooperarea cu boii de romani ,mai ales
    ca Germania si Franta le-a facut semnul cel consacrat cu degetul in sus ,virtual
    desigur. Ce cooperare sa facem cu dusmanii nostri ,ca in cazul unei productii
    comune,de armament ,poate ne trezim ca ale noastre nu functioneaza ,in cazul
    unui conflict. In timp ce Europa centrala nu baga batul prin gardul rusesc, ne-am
    gasit noi sa-l tot bagam. Cred ca rusii sunt cu ochii pe ucraineni si dupa o perioada
    de acalmie ,in urma unui non combat mascat, pe care il vor face americanii , vor
    actiona in ucraina ,caci eu nu cred ca au uitat atrocitatile facute de ucraineni in timpul
    celui de al doilea razboi mondial si tot ce au facut impotriva lor dupa 1990 ,chiar daca
    trebuie sa se ocupe de anglia ,partea conducerii democrate a USA, china, mai nou si
    afganistan, pakistan, chiar de otomanul erdogan scuipatorul de cacao ,opozanti din
    Europa centrala si de globalisti. Daca rusii se domolesc fata de ucraina ,ucraina
    promotoare de vectori agresivi,vor crea in continuare si mai mari probleme in aceasta
    zona.Desi sunt fan USA de multa vreme ,nu pot sa nu remarc santajul pe care il fac
    cei din partidul ,,democrat” american cu noi ,pt.ca ne-ar asigura securitatea statului,
    iar pt.asta ne imping si la aceasta alianta jalnica ,in loc sa ne ocupam de atat de multele
    probleme pe care le avem in interior. Astazi ,datorita politicilor interne si externe ,dar si
    a unor concetateni de ai nostri ,toti ne trateaza fara a avea cel mai mic respect fata de
    noi ,noroc ca nici ei nu merita nici un respect din partea multor romani .Dupa ce ne vor
    scoate tot din subsol ,sa vedem daca RO va mai fi ca teritoriu, macar cum este astazi .

  19. Vreți o țară ca afară? Luați în calcul speranța de viață a militarului. Aderarea la NATO s-a decis de către popor printr-un referendum, nu l-a obligat nimeni. Acum, toate angajamentele de natură salarială și de pensii pentru militarii țării, asumate prin aderarea la NATO, trebuie respectate!
    PENSIONAREA CADRELOR MILITARE DIN STATELE membre NATO:
    Turcia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 41-48; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 41-52; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului salariu;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80-85% din cuantumul ultimului
    Italia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 25-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 45-55; ani de serviciu: 20-30; pensia: 80% din ultimul salariu brut;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensia: 80% din ultimul salariu brut.
    Ungaria
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 45; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 50; pensia: 60% din ultimul salariu brut;
    – Generali: vârsta: 55; pensia: 60% din ultimul salariu brut.
    Belgia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 51-52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 80% din ultimul salariu.
    – Generali: vârsta: 58-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 80% din ultimul salariu.
    Franţa
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52 ani; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    – Generali: vârsta: 57-61; ani de serviciu: 25-35; pensie: 75% din salariul de referinţă (bază ultimele 6 salarii);
    Germania
    – Ofiţeri inferiori: vârsta: 52; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 54-56; ani de serviciu: 20-30; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    – Generali: vârsta: 60-65; ani de serviciu: 35-45; pensie: 75% din valoarea ultimei solde brute, indiferent de grad sau funcţie;
    Marea Britanie
    – Personalul militar beneficiază de o legislaţie proprie privind pensiile diferită de cea care reglementează pensiile personalului civil;
    – Militarii beneficiază de pensii militare de stat;
    – Pentru a beneficia de pensie integrală, perioada de serviciu militar trebuie să fie de minim 30 de ani;
    – Pensia se calculează pe baza celui mai mare salariu anual pe care militarul l-a primit în ultimii 3 ani de serviciu.
    [Nota: Corelat cu materialul redactat, rezulta ca militarii britanici beneficiaza la pensie de 3,3% procent din cel mai mare salariu primit in ultimii 3 ani, pt. fiecare an in serviciul militar. In aceasta ipoteza, fara a avea certitudinea, rezulta ca britanicii au drept de pensie militara de cca. 60% din respectivul salariu pt. 18 ani de serviciu militar, iar pt. fiecare an in plus se adauga 3,3%].
    Olanda
    – Valoarea pensiei reprezintă ultimul salariu brut x 1,75% x numărul de ani de serviciu.
    Polonia
    – Ofiţeri inferiori: vârsta:50; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    – Ofiţeri superiori: vârsta: 55; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    – Generali: vârsta: 60; ani de serviciu: 15; pensia: 75% din salariul din ultima lună (salariul net inclusiv sporurile);
    S.U.A.
    – legislaţia privind pensiile militare este diferită de cea care reglementează pensiile civile;
    – pensia se calculează în funcţie de anii şi lunile în serviciul militar, data trecerii în rezervă, categoria de forţe, modul de executare al serviciului militar şi baza de calcul, stabilită ca medie a salariilor cele mai mari în ordine descrescătoare primite în 36 de luni, oricare ar fi acestea, în decursul serviciului militar;
    PENSIA MILITARA MEDIE IN UNELE STATE MEMBRE NATO
    Pensionarul militar român are o pensie medie de 600 de euro, cea mai mică dintre pensiile de serviciu. În Ungaria, Cehia şi Polonia, pensia militară medie este dublă – 1200 de euro. Pentru toate celelalte ţări din NATO, pensia medie este 3.200 de euro, iar în SUA de 5.632 USD/lună
    Aceasta este recunoștința socială pe care statul o acordă apărătorilor ei care încă au obligații militare. Un stat slăbit , o țară distrusă de cei care fac politică de 30 de ani . Militarii nu au făcut politică , ei sunt doar sclavi în uniformă, datori să moară pentru binele celorlalți, iar din păcate sunt umiliți în mod nepermis.

    • Voi ăștia, mari cavaleri ai dreptății și echității, de ce nu aveți obligații militare la declararea stării de asediu/mobilizare/război? În prezent obligații militare au doar:
      -militarii activi.
      -pensionarii militari bărbati și femei, fiind rezerviști operaționali.
      -barbații cu vârste cuprinse între 20 si 35 de ani și rezerviștii voluntari .
      Așadar, o pensionară provenind din rândul cadrelor militare este aptă de luptă la 62 de ani, dar o tinerică de 32 de ani și un tânăr de 36 de ani, fără stagiu militar, dar sănătoși tun, mari cavaleri ai dreptății, nu au obligatii militare pentru apărarea propriei țări! Trist, ipocrit și cinic! Să beneficiezi de PRIVILEGIUL SPECIAL, nesimțit, de a nu pleca pe front la moarte, la război, dar să îți stea în gât pensionarii militari care au această obligație militară, riscând cu viața! Viața nu are echivalent pecuniar. Acceptați să vă dați viața sub jurământ, cereți să aveți obligații speciale și restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale zeci de ani pentru a avea o pensie militară. Nu cumva să ceară militarii drepturi egale cu ale voastre!
      Sclavia și munca forțată au fost abolite în societatea democratică! Hienelor hămesite! Nu mai aveți bani de sifonat!??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger