AcasăDezvaluiriAncheteIohannis a cerut pensie din Kosovo!

Iohannis a cerut pensie din Kosovo!

Cine chiar crede în ”autismul politic” afișat de Klaus Iohannis de fiecare dată atunci când este înghesuit în corzile ringului public se înșeală amarnic. Fie și pentru simplul fapt că, dacă nu ar fi fost uns cu toate alifiile politice, Iohannis nu ar fi rezistat atâta amar de vreme în fruntea Sibiului, într-o perioadă a ”boom”-ului retrocedărilor.

Ce i a cerut Iohannis lui Kerry

Astfel că tocmai Iohannis este primul care conștientizează pe deplin că ”orice cal de curse ajunge în cele din urmă o gloabă” nu doar în hipism, dar și în politică. Fiind suficient aici să se uite și la cazul predecesorului său Traian Băsescu… Cel care, de asemenea a sperat până în ultima clipă că va primi drept premiu de consolare după terminarea celui de al doilea mandat prezidențial un înalt post diplomatic într-o structură internațională, fie ea NATO, UE sau alte Parteneriate Estice. Pentru că, da, în ciuda forțărilor de a mai vinde ceva din imaginea de ”mascul alfa” al politicii și președinte jucător, Iohannis își joacă în aceste zile ultima carte tot pe mână americană. Pentru că, ajuns într-un moment în care nici măcar obedientul general Ciucă nu se mai închină la ”icoana” lui, Iohannis a profitat de întâlnirea ”eco” de la Glasgow, cu John Kerry. Dar doar pentru a solicita o sinecură și pentru el! Pe persoană fizică! În cel mai pur stil românesc! Știind ”slăbiciunea” fostului secretar de stat pentru independența Kosovo, Iohannis promițând că ar putea ”sparge” grupul ultimelor cinci state membre ale Uniunii Europene care nu au recunoscut independența fostei republici iugoslave.

Îi va pune la aceeași masă pe Kurti și Vucici

Bineînțeles, șeful statului român asumându-și această ingrată misiune doar dacă ar primi o asigurare a recunoașterii internaționale prin desemnarea sa drept mediator al acestei spinoase probleme diplomatice care divizează și acum comunitatea internațională. Și demonstrând că a învățat și el ceva de la bietul Ciucă, Iohannis a plătit deja în avans ”favorul” american. Astfel că România va construi ”mini reactoare nculeare” și va oferi MICROSOFT exclusivitatea pentru trecerea în ”cloude” a tuturor bazelor de date ale companiilor de stat!

A bătut palma cu Kurti!

În urmă cu aproape o lună, pe 6 octombrie, în Slovenia, Klaus Iohannis avea o întâlnire ”față în față” cu premierul kosovar Albin Kurti… Cel care a insistat pentru ca România să recunoască independența statului kosovar. Creând astfel o breșă în grupul ultimelor cinci țări membre ale Uniunii Europene care nu au recurs încă la acest gest diplomatic oficial. Este vorba despre România, Cipru, Grecia, Slovacia și Spania. Cea din urmă nevrând să creeze un precedent pentru aspirațiile secesioniste din regiunea bască și cea catalană. După cum Cipru și Grecia nu vor la rândul lor să dea apă la moară regiunii nordice cipriote, aflată sub control turc. La fel cum Slovacia se teme de comunitatea maghiară compactă, care le-a creat deja nenumărate probleme.

Nu a mai primit nicio șapcă de la Biden

Însă ceea ce surprinde cu adevărat este de ce a apelat premierul kosovar tocmai la șeful statului român… Mai ales că, în 2018, atunci când Klaus Iohannis se oferise singur drept mediator pentru recunoașterea independenței Kosovo și normalizarea relațiilor cu Serbia, Pristina i-a dat ditamai ”plăcuța suedeză”! Kosovo anunțând că nu are nevoie de medierea lui Iohannis, cel acre s eînvoise deja cu premierul sârb Vucici! Astfel că, dacă acum Albin Kurti a apelat tocmai la Iohannis, mai mult ca sigur a făcut-o doar cu girul Administrației Biden. Cea în care ocupă un loc de cinste fostul secretar de stat democrat John Kerry, cel care și-a asumat pe plan internațional ”ambiția personală”de a forța recunoașterea Kosovo de către toate statele membre ale Uniunii Europene.

”Viziune”, în loc de șepcuță!

Din păcate pentru propagandă, oricât a așteptat în ”pole – position”, inclusiv cu paltonul lângă el, pentru a schimba câteva vorbe ”istorice” cu președintele american Joe Biden, Iohannis de-abia a prins o fotografie cu o strângere sumară de mână, peste o masă. Cu totul altfel au stat însă lucrurile cu John Kerry. Ce este drept, președintele român nu a mai primit barem o șepcuță drept suvenir, ca atunci când a stat ”ghiocel” în Biroul Oval, dar Kerry i-a lăudat ”viziunea revoluționară”! Cum care viziune?

Și Băsescu a visat o astfel de pensie

Cea ca România să fie primul stat european care să accepte pe teritoriul său construcția unor reactoare nucleare modulare mici. Mini –reactoarele urmând a fi construite de compania americană US NuScale Power! Cea care însă nu a apucat să construiască un astfel de reactor de tip SMR nici măcar în Statele Unite! Astfel că experimentul SMR va fi testat pentru prima oară în ”Colonie”, până și Ucraina așteptând să vadă ce se va întâmpla aici, înainte de a implementa procedeul, tot la presiunea Administrației Biden. De fapt a băiatului ”adormitului” Biden, cel cu afaceri deja asumate în domeniul energiei…

Gata plata și pentru MICROSOFT!

Totuși, palma pe obraz cu care Kerry l-a mângâiat părintește, satisfăcut de ”deal”-ul încheiat nu pare să fi fost suficientă pentru liniștea președintelui român. Cel care, vrând să fie sigur că se va putea retrage ”la pensie” din Kosovo, ca mediator internațional a mai făcut un pas în acest sens. Pentru că în niciun caz nu se poate afirma că Iohannis nu a fost măcinat de griji în aceste ultime zile. Ce este drept, acesta nefiind preocupat nici de criza medicală, nici de cea politică sau energetică. Ci de grija ca nu cumva gigantul Microsoft să nu fie mulțumit cumva de ”oferta de nerefuzat” pe care președintele tocmai a făcut-o companiei americane, în numele statului român.

Situația din Kosovo rămâne încordată

Și anume ca toate instituțiile să ”înghită” noi contracte privind implementarea infrastructurii de cloud. Dar se pare că deja s-a bătut palma pe ”prețul corect”, astfel că s-a putut comunica și public faptul că ” gigantul american Microsoft pregătește proiecte importante în România, în domeniul infrastructurilor de cloud și al dezvoltării de competențe digitale, temă discutată de președintele Klaus Iohannis cu președintele Microsoft, Brad Smith, în marja participării la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice”. Totul după ce, după cum dezvăluiam în ”lovitura” din 12 octombrie, asupra mai multor companii de stat din domeniul energetic se exercitau puternice presiuni pentru a semna contracte privind ”transmiterea și stocarea datelor în cloud”.

author avatar
Catalin Tache
5.761 afisari

25 COMENTARII

    • Dulapul este neam cu Adolf si sange de Nazist . Vanzator de copii si Criminalul natiunii romanesti . Un astfel de tradator nu s-a mai vazut de pe timpul lui Burebista
      Un EXCREMENT acest Iohanis. Merita aceeasi soarta ca a lui Ceausescu , daca nu , mai rau.

    • Sasul mut, tradator,dezbinator, traficant de copii vrea sa se pună la adăpost după terminarea celui de al doilea mandat.
      Vrea să-si primească tainul pentru serviciile aduse stăpînilor săi, el cu Carmen să fie bine după care praful să se aleagă.
      Ar trebui să se trezească si DNA la viață sa-l întrebe de retrocedările din Sibiu,de meditații, de case, de achizițiile vaccinurilor, de criza sanitară, de criza politică pe care o intreține.
      Sa explice de ce prima doamnă a fost la Parchetul General noaptea cu baticul in cap pe usa din spate si alti rivali politici erau chemati la DNA dimineata pe usa principală unde erau așteptați de toate televiziunile.

  1. Sasul poate să facă pact și cu mine (diavolul) că tot nu mai scapă. Îl aștept în infern. Am un loc la cazanele de smoală. Îi hrănit bine și va face față la cerere.

  2. O merge treaba si-n calitate de pres suspendat ? Auriferii, peeeseeedeeeeul, orbanii si poate, cine stie, salvatorii hai cu suspendarea si apoi « DNA sa vina sa il ia » !

  3. Greu cu Dna au plantat cartite și acolo supravegherea a dat rezultate și dintr-un anume loc aceștia sunt dirijați in funcție de slăbiciunilor lor.
    Asta e motivul pentru care, nu mai au reacții în
    fața celor ce comit fapte penale apare șantajul.
    Dacă mai au reacții sunt mici pentru nimicuri de fata șefii sunt luați și prelucrării in mod operativ și cu multe mijloace sofisticate de investigație.
    Păcat că sunt plătiți cu sute de mii de lei din banii noștri, tot noi suferim, a-ți văzut vreo reacție a Procurorului general e inexistent e îndoit.

  4. Sarbii sunt printre ultimii prieteni pe care ii mai aveam.Individul vrea sa ne distruga relatia si cu ei.Raul pe care il faceacest nenorocot Romaniei este incomensurabil.

  5. PĂI UNUL DIN MOTIVELE RUPERII COALIȚIEI DINTRE USR SI PNL A FOST MINISTERUL JUSTITIEI , MAI EXACT CONTROLUL PE JUSTIȚIE, DESPRE CARE ZIC EI CA ESTE INDEPENDENTĂ, ZIC EI PNL SI USR PENTRU CĂ LOR NU LI SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC.AMBELE PARTIDE VOR SA ÎȘI NUMEASCĂ OAMENII LOR ADICĂ PROCURORII LOR SA FIE SIGURI CĂ NU VOR PĂȚII NIMIC,CĂ LA CÎTE AU COMIS FOMIȘTII din PNL si USR…
    DNA UNDE SUNT CELE 56 MILIARDE DE € PE CARE LE A IMPRUMTAT COALITIA PNL‐USR?
    VLAD VOICULESCU SI MIHAILĂ DE LA USR AU DISTRUS SISTEMUL MEDICAL DE STAT , DE CE NU SUNT INTREBATI DESPRE UNA DESPRE ALTA DE CATRE CEI DE LA DNA?

  6. Asta ne mai lipsea…dusmanie cu sarbii, dupa prietenia seculara. Ne raman, de fapt, toti ceilalti ,”vecini pretini”. Dar, de unde sa stie asta Cotroceanu, ca etnia din care face parte n-a avut niciodata prieteni, doar tolerati. Cred ca mai exista in tara asta cineva care sa-i tempereze elanul pana nu e prea tarziu. Si, apropo, nenea anonimu de „sus”… Cei doi n-au distrus sistemul sanitar, ca oricum era la pamant, doar nu l-au resuscitat. Probabil ca metoda nu a fost predata la „studiile” inalte (zic ei), pe care le-au frecventat si alea on line. Si apoi, banii erau cam putini (iar zic ei) si nu ajungea si pentru bolnavi, ci doar pentru pusc (era sa scriu pucaria), pusculita lor.

    • Azi sunt ” Charlota ” , o lalai sub burta calului lui Suvorov din lipsa de musterii …..hihihihihihihi

  7. pai , bun , si toata Romania se uita cum asta imparte in stanga si in dreapta pentru protectia lui ? inseamna ca si cei din jurul lui sint la fel , adica n-ai la cine sa te plingi , ca te umfla pe tine !

  8. Comisarul.ro , astazi , 04 Nov.2021 , ora 11:09 : ” VIDEO – HAI CU EI LA GUVERNARE ! / O PRIMARITA PSD SI SOTUL EI AU FOST RETINUTI DUPA CE AU BATUT UN FOST PROCUROR PANA L-AU DESFIGURAT „. Urmariti VIDEO …

  9. Sugiuk e omul Nationalului,singurul care poate spune ce vrea fara sa fie cenzurat si care are rolul de a bruia si bagateliza comentariile contra regimului pe care in pupa in kur 24 de ore pe zi.Sictir,sluga.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger