Cauta

Internele, umilite de Politia Locala!

Politisti, jandarmi, pompieri si alte zeci de mii de cadre sunt in pragul „apoplexiei”, dupa ce in sistem a rabufnit, zilele acestea, adevarul despre diferentele salariale uriase dintre membrii a diverse structuri. Si umilinta indurata de catre angajatii Ministerului de Interne este cu atat mai mare cu cat cei care le fac „sac” cu fluturasii de salarizare pe la nas nu sunt sereisti, sepepisti sau cine stie ce spioni ai SIE, ci „gardienii publici” de la structurile de Politie Locala.

4769 lei duce acasă un „local”

Care, cel putin in cazul unor municipii precum Constanta sau a anumitor sectoare bucurestene au ajuns sa castige mai mult decat politisti cu o cariera impresionanta in spate si cu zeci de misiuni operative rezolvate la activ.  Asta desi, fara nicio suparare pentru nimeni, nu exista termen de comparatie intre complexitatea si riscul activitatii politistilor „pe bune” si a celor de la Locala. Desigur, este meritul reprezentantilor celor din urma ca au reusit sa-si apere atat de bine interesele, desi, probabil, si in cadrul structurilor de Politie Locala exista „falii” insemnate, cei mai „in vana” financiar fiind cei care au atributii pe linie de control. Insa, totusi, care mai este atunci „statutul special” al unui politist, jandarm, pompier sau salvator SMURD care isi risca viata in misiuni operative, daca acestia, in cel mai fericit caz, de-abia se apropie cu veniturile nete lunare incasate de „colegii” de pe langa primarii…

Efectul „Alexe”

Normal ca dupa dezvaluirile din „National” cu privire la iesirea la pensie a chestorului de politie Irina Alexe, la nici 43 de ani, cu o „renta” lunara de aproape 140 milioane de lei vechi, iti creezi o anume imagine despre ceea ce se intampla in Ministerul de Interne.

Poliţiştii, jandarmii, pompierii şisalvatorii SMURD salivează după banii”gardienilor publici”

Si daca mai pui la socoteala si pensiile de „110 la suta” din salariile curente cu care au iesit nenumarati sefi in ultima vreme, ai putea fi tentat sa crezi ca, la Interne, este un adevarat paradis financiar. Ceea ce explica, intr-o oarecare masura, si mirajul „stabilitatii financiare” care atrage puhoaiele de tineri care continua sa faca nopti albe pentru a se inscrie la Academia de Politie sau la scolile de subofiteri. Insa cu totul alta va fi perceptia cand, iata, se afla deja ca marea majoritate a cadrelor MAI nu castiga nici macar cat un politist local. Care, in urma unor recente modificari legislative operate in urma presiunilor bataiosilor lor lideri sindicali, dar si a faptului ca unii primari isi permit sa fie mult mai generosi decat ministrii, au reusit sa sparga noi si noi plafoane salariale.

Exod in sistem

In ultima vreme, tot mai multi oameni cu experienta in sistem, mai ales din Ministerul de Interne sau cel al Apararii au ajuns sa se zbata sa se transfere, dar culmea, nu la o alta structura din aceeasi institutie, ci viseaza sa se bage „sluga la stapan” la Politia Locala de pe langa vreo primarie importanta. Si acest exod este intr-un fel de inteles daca ne gandim ca „localii” au ajuns sa aiba salarii mai mari decat politistii din strada. Ca sa nu mai vorbim de „greucenii” care au prins locuri la Directiile de Control, ca aici vorbim deja de un alt nivel, similar celor din serviciile secrete.  Insa si mai relevante sunt nenumaratele exemple a celor care au calitate de inspectori locali la Politia Locala si au salarii frumusele, la Constanta plecand de la 3.100 lei in sus iar la Bucuresti de la 3.600 lei. Iar situatia este similara in cam toate marile orase, la aceste salarii de baza mai adaugandu-se si norma „universala” de hrana de 990 lei. Asta in conditiile in care, in politie, indiferent ca esti ofiter sau subofiter, ti se calculeaza norma de hrana in functie de zilele lucratoare, existand astfel situatii in care politistii „pe bune” nu pupa neam norma incasata de cei de la structurile de Politie Locala. Oricum, bataia cea mai mare pentru a prinde un loc la Politia Locala este la Serviciile de disciplina in constructii, protectia mediului, activitati comerciale, control lucrari sau, nu-i greu de banuit de ce, control comercial. Oricum, toti cei care erau la disciplina in constructii sau la alte servicii au trecut in corpore la Politia Locala, avand salarii foarte mari, basca norme de hrana si tot felul de alte sporuri.

Fluturas viral

Fluturasul unui politist local a devenir viral pe net, culmea, „sharuirea” obsesiva a acestuia avand loc printre angajatii Ministerului de Interne. Care citesc crucindu-se cum se ajunge la un rest de plata net de 4.769 lei, dupa ce la salariu se mai adauga norma de hrana, orele de noapte si sporurile pentru conditii deosebite, conditii vatamatoare sau confidentialitate!

Spor de ceai!

Iar larghetea financiara din anumite structuri de Politie Locala poate fi concretizata cel mai bine printr-un dosar al procurorilor anticoruptie, in care unii oameni ar fi primit inclusiv un fel de spor de ceai si unui de vreme rea pentru ca au fost folositi la anumite actiuni de deszapezire. Asta in timp ce politistii, jandarmii si pompierii care au intervenit zi si noapte au primit zile libere, dar si alea cand se va putea… Desigur, nu mai are rost nici sa vorbim de diferenta tot mai mare de dotari dintre cele doua „Politii”. Pentru ca, in timp ce „localii” se trezesc cu sali ultramoderne de sport, dotari tehnologice de ultima ora pe masinile noi noute si nenumarate alte investitii masive, sefilor de sectii de prin Bucuresti le este si rusine sa invite pe cineva in birourile lor „gemand” inca de dulapuri metalice ruginite si mobilier mancat de carii. Asa ca, pana sa–i satureze pe angajatii MAI cu zile libere si multumiri scrise, poate ca ar fi cazul ca si conducerea ministerului sa gaseasca si solutii concrete pentru a mai duce si oamenii astia barem cateva sute de lei in plus acasa. Ca, daca s-a putut la Locala, de ce nu s-ar putea si la MAI?

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version