AcasăDezvaluiriAncheteÎncă unul... Falcă, pe mână cu DNA!

Încă unul… Falcă, pe mână cu DNA!

Aproape că nici nu mai contează dacă procurorul arădean Codrin Gavra a ajuns ”numărul doi” în chiar Structura Centrală a Direcției Naționale Anticorupție pentru recordul absolut și greu de bătut al clasărilor pe bandă rulantă dispuse în cazul nenumăratelor plângeri penale care îl priveau pe fostul primar al Timișoarei, liderul liberal Nicolae Robu. Și care, stranie coincidență, ajungeau cam de fiecare dată, strict ”aleatoriu”, la același Gavra, pe atunci procuror în cadrul DNA – Structura Teritorială Timișoara.

Falcă spălat de Gavra

Sau pentru că fratele său este activist de frunte al organizației județene a Partidului Național Liberal, desfășurându-și activitatea inclusiv la Bruxelles, tot pe filieră liberală. Sau că, așa după cum sunt formulate acuzele dintr-o altă plângere penală depusă pe numele lui Codrin Gavra de un om de afaceri și aflată acum în lucrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, ați doi primari liberali din ”Sicilia Vestului”, ”zona liberă Vărșand” ar fi fost făcuți scăpați… Alături de zeci de traficanți români și maghiari, într-un dosar instrumentat cu ”NUP” tot de Codrin Gavra. Sau poate că dsetructurarea în forță a întregi organizații județene ale partidelor rivale, chiar înainte de alegeri, să fi avut și ea rolul său. Însă sunt prea multe coincidențe pentru ca până și inițiații sistemului să nu își pună mari semne de întrebare cu privire la ”culoarul liberal” pe care acesta ar fi putut ajunge la DNA, chiar de-a dreapta ”tatălui” Crin Bologa.

Un dosar pe gustul lui Kovesi

Mai ales că, după cum o arată documentele oficiale intrate în posesia noastră, Codrin Gavra a avut ”mână bună” și în cazul altui ”baron galben”, procurorul DNA Timișoara dovedindu-se un adevărat ”înger păzitor” și pentru Gheorghe Falcă. Fostul primar al Aradului și actual europarlamentar fiind, de departe, unul dintre cei mai influenți grei de la vârful PNL. Și lider de facto al ”nucleului dur” PDL-ist.

Avem plângerea Gărzii de Mediu!

Un exemplu relevant în acest sens fiind chiar Sesizarea penală înregistrată la Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara, sub nr. 1011/CJ Arad/ 08.05.2019, de către ”subscrisa Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Arad”, împotriva ”Municipiul Arad și PORR BAUGMBH Austria, pentru săvârșirea faptei prevăzute de art. 18^1 alin. (1) și (2) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție pentru următoarele motive : În fapt, în perioada 20.03.2019 -21.03.2019 s-a efectuat un control la Primăria Municipiului Arad – Proiect Regenerarea Urbană Municipiul Arad. În cadrul acestui control a fost întocmită nota de constatare nr. 01/21.03.2019, pe care o anexăm în copie xerox, în cuprinsul căreia se reține faptul că acest control are ca scop verificarea respectării legislației de protecția mediului ca urmare a implementării proiectului ”Regenerare Urbană a spațiilor dintre blocuri în cartierele Alfa, Faleza Mureș, Micalaca, Vlaicu, Centru inclusiv a zonelor protejate din Municipiul Arad în baza studiului de fezabilitate aprobat prin HCLMA nr. 378/29.04.2014. Menționăm faptul că acest proiect este realizat cu Fonduri Europene”.

DOCUMENT Sesizarea penală a Gărzii de Mediu

Numai că inspectorii Gărzii de Mediu au fost tratați ”cu fundul” de conducerea Primăriei Municipiului Arad de atunci, asigurată de Gheorghe Falcă. Astfel că DNA – Timișoara a fost sesizată că ” la data controlului, beneficiarul proiectului nu poate pune la dispoziție documente din care să reiasă: cantitățile de material excavate; gradul de reutilizare a acestor materiale (deșeurile rezultate ca urmare a demolărilor construcțiilor existente, decaparea solului, dezafectarea aleilor, a platformelor betonate, a amestecului de pământ cu alte materiale), deșeuri de betoane etc; contractele de gestiune a deșeurilor generate în cadrul proiectelor; DEVIZELE DE LUCRĂRI PENTRU CARE AU FOST EFECTUATE PLĂȚI”. Deci, pe scurt, Falcă a anunțat Garda de Mediu că ”nu poate pune la dispoziție” devizele lucărilor executate din fonduri europene!!!

Inspectorii Gărzii de Mediu au primit flit de la Primăria Arad

Motiv pentru care Garda de Mediu a solicitat DNA Timișoara reținerea faptei menționate mai sus: ” (1) Folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, sau din bugetele administrate de acesta ori în numele ei, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. (2) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (10 se sancționează omisiunea de a furniza, cu știință, datele cerute potrivit legii pentru obținerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta ori în numele ei, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept a acestor fonduri”.

Kovesi, te bagi?

Numai că documentația depusă de inspectorii Gărzii de Mediu pare să nu fi convins DNA Timișoara barem să aprofundeze mai mult plângerea penală. Atfel că și în cazul lui Gheorghe Falcă a fost aplicată aceeași ”rețetă a succesului” ca și în cazul lui Nicolae Robu : clasarea! Numai că, fiind vorba de ”tocarea” fondurilor europene și cum Parchetul European tocmai ce a intrat în pâine, poate că se bagă Laura Codruța Kovesi ”pe felie”, ca să arate astefl înalților comisari europeni că, într-adevăr, România este cel mai corupt stat al Uniunii Europene. Mai ales că fostul primar al Aradului este acum europarlamentar, ceea ce ar asigura și ”pachetul mediatic” cu care este obișnuită să lucreze fosta ”Zeiță a Cătușelor”…

author avatar
Catalin Tache
4.651 afisari

24 COMENTARII

  1. Daca are ordun de la GRU,trece!in austria tocmai ce s a anuntat ca OMV vinde Petrom catre Gazprom!uite ca a pariat corect Tache,si cand trebuia….

  2. Recunosc , asta e delirul unui veteran al saloanelor de neuro-psihiatrie pe unde am fost internat , esential este ca retin poreclele cu care am fost alintat : Cunoscator , Curios , Realist , Si mai curios …..Sper sa mi le aduc aminte pe toate , revin in functie de ce-mi sopteste neuronu ruginit …..hihihihihi

  3. Nea Rabinu , kipa matali ie firmicata , cum de-ai ghisitara ca toati piersonajili si comientiaza la aist articol sunt nisti zdrienti si sluji ordinari ?

  4. Din cauza asta, toate firmele de construcții din vestul tarii, în spatele cărora se afla Falca, isi dac de cap și își bat joc de banul public, contracte de milioane de euro, cu instituții publice, lucrări de mântuială, supraevaluate, plasarea în funcții de conducere a unor personaje dubioase dar umile și supuse intereselor lui Falca, toate astea și multe altele au rămas nesanctionate iar informațiile despre corupția și jaful practicate de FALCA, au rămas „la sertar”!!! Jigodii!!!!

  5. Am legaturi cu unchiul Rugila si ma ciondanesc cu fratele Bleda . Stramosii mei au fost nomazi xiongnu din stepa mongola , de mic copil mi s-a turtit nasul cu ajutorul unor scandurele fixate in fasii de panza si mi-am crestat fata ca sa nu ma rad . O sa merg la doctorul Paul-Jurgen Porr sa-mi scoata si un ochi , vreau sa arat sexy ….

  6. Sunteti mana n mana cu Gavra ,Falka si Robu Asa i ?Eu am salvat postarea si o sa mergem la Tribunal Faceti cenzura in plina epoca iohanista cea mai corecta de pana acum !Ati mai cenzurat de n ori pana acum!Ne vedem la proces !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger