Cauta

Încă o ”lebădă neagră”! Transnistria vrea război!

Avertisment dur de la Tiraspol..

Gata, începe și la noi! Alertă militară pentru săptămâna 9 – 16 iunie” titram ”lovitura” din 6 iunie. Atunci când dezvăluiam că o notă informativă transmisă la București de poate chiar cea mai influentă Agenție guvernamentală de peste Ocean alerta serviciile secrete românești cu privire la ”posibilitatea unei provocări militare rusești”. Una care ar fi urmat să vizeze teritoriul Republicii Moldova sau chiar pe cel al României.

Iar de atunci situația operativă s-a precipitat în sensul precizat de americani. Astfel că ”lebăda neagră” a viitorului premier Dîncu deja este la un pas să fie catalogată și oficial drept o primă provocare a agenților ruși ai GRU de testare a reacției forțelor militare NATO staționate în România.

În prag de război cu Moldova!

Și iată că nici nu a început bine ”săptămâna de foc”, că după misteriosul avion închiriat de un ”vorbitor de rusă” care a arătat ”reacția rapidă a NATO pe flancul sud – estic”, Bucureștiul a primit exact semnalul de care se temea cel mai mult. Pentru că, deși avertismentul este la prima vedere doar pentru Chișinău este clar că România nu poate asista impasibilă la orice fel de conflict militar în care va fi atrasă Republica Moldova. Iar ministrul de Externe al Republicii separatiste Transnistrene a fost cât se poate de clar: ”Vom fi în prag de război cu Moldova dacă acolo ajung arme NATO”! Și cum mai mult state membre NATO în frunte cu chiar SUA și România și-au exprimat intenția explicită de a participa la modernizarea armatei moldovenești… Plus că parte din armamentul trimis de state membre NATO în Ucraina ajunge acolo tocmai prin Republica Moldova… Este clar deci de ce avertismentul ministrului Vitali Ignatiev a produs frisoane la Chișinău și București. Mai ales că, așa după cum dezvăluiam recent, același Ignatiev își permite să ”se bată pe burtă informativ”, la Tiraspol, în cadrul șuetelor avute cu ambasadorul SUA în Republica Moldova…

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în magazinele românești.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia.

Ultimele stiri

  • Horoscop 28 mai 2024 – Conversațiile te pot ajuta să treci peste nedumeriri
  • Ungaria respinge propunerea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Europa
  • S-a trecut peste limita lui Putin? Rusia anunță că a doborât o dronă ucrainiană lângă Moscova
  • Coreea de Nord anunță că ultima lansare a unui satelit militar a eșuat
  • Radu Mazăre: „Nu mă mai interesează viața publică sub nicio formă”
  • Un important stat european se izolează de restul lumii. Garduri şi bariere de 2,5 miliarde de euro, la graniţă
  • Alege ce citești
  • Medicii au luat în calcul externarea lui Florin Piersic. Când ar putea pleca acasă marele actor
  • Alege ce citești
  • USR, între dezvăluirile lui Coldea și clanul Fabian
  • Exit mobile version