AcasăDezvaluiriAncheteImperiul lui ”Don Costello” de la Hunedoara!

Imperiul lui ”Don Costello” de la Hunedoara!

BRAI – CATA e de neatins, cât Costel Avram conduce județul

Iată că la doar câteva zile după ce dezvăluiam ”dinamica operativă” de la Hunedoara, acolo unde o veritabilă grupare transpartinică și-a dat mâna pentru a forma acolo adevăratul ”guvernul meu” , deja Traian Berbeceanu a dat cărțile pe față. Și nemaivând rost să ascundă ”înțelegerea de la Hațeg”, s-a aflat și public că acesta a ales să se înregimenteze și oficial în PNL. În timp ce administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, traseistul Costel Avram continuă să asigure ”falanga” pesedistă din județ.

Una dintre mizele principale ale ”înțelegerii” fiind păstrarea ”nemuritoarei” directoare Georgeta  Barabaș în fruntea Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara. De ce? Cel mai probabil pentru ca anumite firme să își poată continua activitatea, doar pentru că protejata lui ”Don Costello” Avram refuză cu o încăpățânare pe care cât de curând va trebui să o explice și procurorilor să aplice legea prin ridicarea autorizației de mediu pentru operatorul de salubrizare. BRAI – CATA fiind oricum deja ”încolțit” de celelalte autorități ale statului.

”Cacealmaua” BRAI – CATA

Numai că noi amănunte ies la iveală inclusiv la structurile centrale, cele care au început să privească deja cu alți ochi ”afacerea” BRAI – CATA după dezvăluirea noastră. Și care verifică acum cum a devenit SC BRAI – CATA SRL operator de salubrizare în județul Hunedoara pentru zona 1,2,3… Totul în urma unor licitații publice care au avut ca autoritate contractantă ADI – Hunedoara, existân deja ”suspiciuni rezonabile” că acestea au fost ”trucate” pe traseul Departamentul Juridic – Ioaneș – Felciuc… În esență, comisia ar fi fost setată să descalifice toți ofertanții, cu excepția BRAI – CATA. Cel care chiar din documentele depuse a recunoscut că nu a respectat solicitările documentației puse la dispoziție : garanție bancară, cash flow pentru derularea activității, neconformități flagrante în propunerea financiară. Toate aceste lucruri fiind trecute însă cu vederea de comisia de analiză pentru a da astfel câștig asocierii BRAI – CATA Ted Trans, fără să fie analizate de comisie nici măcar în momentul în care au fost făcute contestații. Astfel că odată cu începerea contractelor în luna decembrie 2019 a început și problema colectării deșeurilor în zonele operate de către așa-numita asociere!

”Țeapă” pe linie!

Pentru că:

  1. Cu sprijinul ADI – Hunedoara, asocierea nu a mai adus utilajele propuse prin propunerea tehnică. Dar ADI – HD prin președintele Felciuc a considerat că este bine să semneze procesul verbal prin care a verificat conformitatea cu propunerea tehnică.
  2. Cu același sprijin, asocierea BRAI – CATA în loc să furnizeze pentru operare 40 de utilaje a adus doar 12, reducând astfel costurile cu 40% față de ceea ce declarase, dar ADI a mai semnat o hârtie de conformitate.
  3. Plățile către deponeu au fost făcute haotic și în proporție de 30% din total valoare, restul fiind uitate sau omise, astfel operatorul deponeului finanțând serviciul!
  4. Platformele de colectare hidraulice care erau în obligația operatorului de colectare să le mențină în funcțiune au fost preluate de către primării.
  5. Garanțiile de bună execuție și cash flow nu au fost menținute după prima lună.
  6. Plata redevenței către Consiliul Județean, ADI – Hunedoara nu a fost efectuată nici până azi.

Numai că autoritățile abilitate în domeniu au decis că nu este bine să ”perturbe” operatorul. Astfel că s-a ajuns la schimbarea șefului ADI prin destituirea ”jupânului” Felciuc, cel care nu a fost în stare să implementeze OUG 74/2018 și a încurajat întreg sistemul de saluzbrizare să ajungă în colaps. Ce-i drept, noul director Stoian încearcă să repună totul pe făgașul legal, dar nu primește sprijinul necesar. CJ Hunedoara refuzând să ”supere” BRAI – CATA prin emiterea unei facturi pentru plata redevenței, cu toate că este obligat! ANRSC Hunedoara refuzând să răspundă adreselor primite, pentru că BRAI – CATA îl are angajat pe Alexandru Predoi, fiul fostului director Constantin Predoi. Iar ”nemuritoarea” Barabaș refuză să aplice legea și să retragă autorizația de mediu! Și uite cum ”imperiul” lui ”Don Costello” Avram este indestructibil chiar și pentru structurile guvernamentale…

author avatar
Catalin Tache
1.569 afisari

3 COMENTARII

  1. gainarii pe langa ce fac tot felul de straini prin Transilvania care s a dat economic !!!!!!

  2. Ce, comentarii? ! Un ins pus nu numai pe căpătuială, ci și pe a (pre)face „cultură“. L-am văzut expunându-se într-un plen în care trona un ins care se vrea și critic literar și universitar. Nu este nici una, nici alta.

  3. „Romania mea”,Tara lui Fanfaron Voda.Romania „educata”,:”moderna”,”normaaaala”.Plina de interlopi periculosi,peste tot,la tot pasul,mana in mana unii cu altii,dela cel mai de sus,pana la ultimul „militian”tampit dela politia primarilor.Toti sug la banul public adunati dela Cetatenii pe care-I urasc,ii prigonesc,le incalca drepturile si-i dispretuiesc.Culmea,ca turma de ametiti,le tine partea.Unii ar vota cu Basescu,altii au maaare incredere in Orban si Ciolhanis,destui ar vota si cu criminali in serie,pe care ‘Justitia mea” ii eliberaza pe banda rulanta.Va mai faceti bine ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger