AcasăDezvaluiriAncheteÎi e frică de cătușe! BODE FUGE de la MAI la ANRE!

Îi e frică de cătușe! BODE FUGE de la MAI la ANRE!

Bode pleacă de la MAI! Dar cum...?

Fără să simtă răsuflarea procurorilor în ceafă, cu siguranță că altfel atât de ambițiosul fost sindicalist cu studiile terminate la 37 de ani Lucian Bode nu ar fi acceptat declanșara negocierilor secrete de la vârful actualei coaliții de guvernare. Negocieri subterane purtate la intensitate maximă în aceste ultimele zile. Unele în care liderii liberali au făcut un presing nemilos la partenerii social – democrați.

”Oferta de nerefuzat” a liberalilor fiind ca PSD-ul să ceară la schimb orice companie de stat vor, doar pentru a permite instalarea actualului ministru de Interne la conducerea ANRE!

Pentru că, speriat de ”zăngănitul de cătușe” care se aude tot mai strident la vârful Ministerului Afacerilor Interne, Lucian Bode a fost în cele din urmă convins de sfetnicii săi de taină să sară cât mai repede – de fapt atât cât mai poate! – din barca MAI! Iar același grup transpartinic de influență din spatele său i-a propus și soluția salvatoare a unei ”retrageri onorabile”: primirea unui mandat de 5 ani de zile la conducerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Post vacantabil în orice clipă, celălalt sindicalist aflat încă pe post fiind ținut ”în viață” doar pe prelungirea mandatului de către PSD.

Mastan sau Mihăilă… Care pică primul?

Mastan și Mihăilă… Soarta le este deja pecetluită

Greu de diagnosticat cu precizie care va fi ”consăteanul” care va declanșa primul efectul de domino care va mătura ”Gruparea Bode” din fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Atât inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestorul Marius Florin Mihăilă, cât și inspectorul general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, generalul Alin Mastan fiind deja cu un picior în biroul procurorilor militari. Iar indiferent care din aceștia ”strănută” primul, Mihăilă de la IGI sau Mastan de la IGJR, Bode ”răcește” instant! Astfel că, forțând ca primele simptome ale ”îmbolnăvirii penale” a ”băieților veseli de la Zalău” să nu aibă loc în niciun caz în birourile Ministerului Afacerilor Interne, șefii din umbră ai ”Sectei” l-au convins pe Bode să fugă de la MAI! Demers înlesnit și de leafa de 12.000 – 13.000 euro pe care acesta ar urma să o încaseze lunar de la ANRE! În următorii cinci ani, cât durează mandatul ce i s-a promis! Plus că ”bonusurile” inevitabile unei asemenea funcții de reglementare a întregului domeniu al tranzacționării Energiei ar face din leafa oficială de președinte al ANRE doar un ”mărunțiș de buzunar”. Și uite cum, în timp ce Mastan încă lucrează la definitivarea diagnosticului de ”rupere inghinală” cu care vrea să se pensioneze medical iar Mihăilă ezită să se întoarcă la conducerea unui inspectorat din ”Clisură”, operațiunea de ”extragere” a lui Bode de la MAI și ”securizare” a acestuia la ANRE deja a început. Liderii pesediști fiind contactați pentru a le face acest mic ”serviciu”. Unul care nu implică și o rocadă de ministere, MAI urmând să rămână tot în custodia Partidului Național Liberal. Numai că, pentru a permite în Parlament numirea lui Bode la ANRE, Partidul Social Democrat a putea cere la schimb nu una, ci alte două sau chiar trei Autorități sau Agenții naționale!

Chiriță doar ține locul cald la ANRE

I s-a stricat ”Vorbitorul”!

Ciucă râde la urmă…

Deja lui Mastan și Mihăilă le-au trecut prea multe ”gloanțe” informative pe lângă ureche, pentru ca inițiații ”chibiți” ai sistemului să se nu întrebe nu ”dacă”, ci direct ”când” vor fi ”reevaluați” aceștia. Și se va putea ”strânge șurubul” anchetelor până la capăt. Mai ales că, dacă între timp Bode va apuca să fugă de la Interne, soarta celor doi este ca și pecetluită. Oricum, fără putință de tăgadă, Lucian Bode nu ar fi permis autorizarea unei asemenea operațiuni dacă ar fi știut că se mai poate baza și în continuare pe sprijinul care i-a asigurat ”spatele” până acum. Numai că informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră indică ”stricarea Vorbitorului”! Ceea ce l-a speriat îndeajuns pe Bode încât să prefere, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, abandonarea șefiei Ministerului Afacerilor Interne. Una care va veni la pachet și cu retragerea din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal. Astfel că nu doar polițiștii din subordine pot pune deja șampania la rece, dar și premierul Nicolae Ionel Ciucă. ”Omul americanilor” suspectându-l oricum pe Bode de ”colaboraționism” în vederea îndepărtării sale de la Palatul Victoria începând cu data de 25 mai 2023…

Singura necunoscută: cu cine se vor prezenta partenerii la Cotroceni pentru ”succesiunea” MAI?
author avatar
Catalin Tache