AcasăDezvaluiriAnchete”Idiotul util” generalului!

”Idiotul util” generalului!

Guvernul Orban a avut ”Grinda” lui… La Cîțu nu a mai fost nevioie, că însuși premierul a făcut pe ”Superman”. Și cum cutuma trebuia musai respectată și de către actuala coaliție ”contra naturii”, iată că în actualul Cabinet s-a trezit cooptat și Florin Roman! Cel care își seducea electoratul ”sugându-și burta”, ca să dea bine ca ”macho” în celebrul selfie făcut în baie, doar în prosop. Același Roman care s-a ales cu eticheta de ”Fomistul”, poate nu neapărat doar penrtu banderolele cu ”Greva Foamei” prin care obișnuia să protesteze prin Camera Deputaților. Aceeași Cameră a Deputaților de unde s-a ținut cu dinții – aproape la propriu! – de scaunul de președinte de ședință, timp de câteva minute, până ce AUR-ișii au reușit să îl evacueze, mai ceva ca jandarmii pe ultrașii galeriilor de fotbal!

Astfel că, mai mult ca sigur, destui alți lideri politici s-or fi întrebat ce l-a apucat pe proaspătul premier să insiste tocmai penntru acest Roman să primească și el un portofoliu. Mai ales că, astfel Florin Roman devenea singurul ”looser” al ”echipei câștigătoare” promovat în noul guvern! Dar uite că a avut și gene

Iohannis a cedat în fața Microsoft

ralul Nicolae Ionel Ciucă socotelile sale… Unele extrem de pragmatice, ce este drept… Și care demonstrează cu prisosință că, încă de acum, planurile politice ale generalului sunt unele pe termen lung. Dar care se bazează tocmai pe schimbarea etichetei de ”omul americanilor” într-un european convins… Iar oricât ar părea de surprinzător, premierul Ciucă a  reușit să dea o nesperată dublă lovitură de imagine prin aducerea în Guvern a ”idiotului util” Florin Roman.

Prima plată, 500 milioane de euro!

Acum, ce este drept, Florin Roman a și reușit să se remarce încă din primele zile ale mandatului său în fruntea Ministerului Digitalizării. Totul după ce și-a trecut în CV, ca să aibă totuși o minimă legătură cu noul domeniu de activitate, și o lucrare academică intitulată ”Teoria sistemelor informaționale”.

Au mai fost Loturi Microsoft

Numai că, ghinion, imediat a ”țânit” public informația că lucrarea lui Roman o fi ea sublimă în CV, dar în realitate lipsește cu desăvârșire! La fel cum nu poate fi de găsit nici la editura care ar fi publicat-o! Dar nici la vreo bibliotecă oarecare din țară! Culmea însă, nici măcar în baia lui Roman, acolo unde își face selfie la bustul gol, din moment ce până și ministrul a fost nevoit să se ”autoflageleze” public că nici măcar el nu are cartea! Și uite cum ”caterinca” este deja asigurată în noul guvern, în cel mai tradițional stil ”Bulă”.

Ciucă plătește pentru vizita lui Austin la București

Numai că, lăsând orice glumă la o parte, iată că ministrul Roman este primul membru al Guvernului care este gata să facă prima plată din ”cota” ce îi revine din PNRR. Și încă una de 500 milioane euro! Astfel că acesta nu a fost pus chiar de ”florile mărului” la Digitalizare! Pentru că ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a și anunțat că ”avem 500 milioane de euro din PNRR alocate pentru realizarea cloud-ului guvernamental, adică unirea tuturor bazelor de date ale tuturor instituțiilor centrale și locale”.

”Operațiunea ORACLE”, avertismentul din 12 octombrie!

Acesta era avertismentul din chiar titlul ”loviturii” din urmă cu nici două luni. Atunci când salutam că ” ofițerii români de contrainformații încep să își facă din nou treaba… Astfel că, după suspiciunile rezonabile că mai multe importante companii românești ar putea fi victimele unei halucinante Metode Maradona, aceștia verifică acum dacă americanii presează semnarea unor contracte pentru transmiterea și stocarea datelor in cloud”.

500 milioane euro ne costă un nou cloude guvernamental

Tot pe 12 octombrie avertizând și asupra presiunilor deja ”coloniste” pe care emisarii partenerilor strategici le exercitau asupra unor mari companii și instituții ale statului român, pentru a înghiți un nou și păgubos contract MICROSOFT. Ceea ce a atras reacția imediată a structurii contrainformative care nu a ezitat să informeze de îndată ”beneficiarii legali” cu privire la acest ”lobby” deja mult peste cadrul legal.

Capitularea lui Iohannis din 3 noiembrie

Numai că, din nou, ofițerii de contrainformații au fost trădați de clasa politică! De la chiar vârful ei… Întrucât, în ciuda ”plicului galben” trimis inclusiv la CSAT, președintele Klaus Iohannis a capitulat în fața intereselor americane în România. Și astfel a survenit capitularea necondiționată din 3 noiembrie, atunci când titram ”Gata plata și pentru MICROSOFT”! Principala grijă a președintelui la întâlnirea de peste Ocean fiind doar ca ”nu cumva gigantul american să fie nemulțumit de oferta de nerefuzat pe care Iohannis tocmai a făcut-o companiei MICROSOFT, în numele obedientului stat român. Și anume tocmai ca toate instituțiile să „înghită” noi contracte privind implementarea infrastructurii de cloud. Iar cum deja s-a bătut palma pe ”prețul corect” s-a putut comunica și public faptul că ”gigantul american MICROSOFT pregătește proiecte importante în România, în domeniul infrastructurilor de cloud și al dezvoltării de competențe digitale, temă discutată de președintele Klaus Iohannis cu președintele MICROSOFT, Brad Smith, în marja participării la Summitul liderilor mondiali din cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice”.

Ciucă plătește! Pe semnătura lui Roman!

Și uite că acum, ca printr-un miracol, au apărut și banii! Ciucă putându-și astfel onora încă o dată angajamentul luat în fața ”Înaltei Porți” de la Wasghington. Pentru că descinderea de doar câteva ore a secretarului de stat american la București, cea care a și dus de altfel la înscăunarea generalului drept premier uite că a costat fix 500 milioane euro! Adică jumătatea de miliard pe care premierul Ciucă o va asuma ca plată pentru MICROSOFT, americanii chiar neavând de ce să le pese dacă banii le sunt virați din contul MApN, ca până acum, sau din cel al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Sub semnătura lui Florin Roman. Cel care poate că ar face bine să caute în ”cloude” ce au pățit alți miniștri care au cedat presiunilor și au achitat diverse contracte către aceeași companie… Pentru că procurorii români au arestat un spectaculos ”Lot Microsoft”, cu defilări în cătușe, ”Beci Domnesc” și tot ”tacâmul” propagandistic de rigoare. În timp ce nu au îndrăznit să îi deranjeze pe mituitorii dovediți americani cu nici măcar o întrebare, ca să nu mai vorbim barem de vreo eventuală Comisie rogatorie…

author avatar
Catalin Tache