Cauta

HOPA! Procurorii DIICOT întreabă de Kovesi…

Laura Codruța Kovesi, luată în colimator

Se încalecă deja ”plăcile tectonice” ale sistemului, dacă procurorii DIICOT au ajuns să pună întrebări despre Laura Codruța Kovesi și Marius Iacob. Ce-i drept, straniul fenomen se petrece deocamdată la mare adâncime, departe de curiozitatea prematură a neaveniților. Ceea ce nu înseamnă însă că la un anumit nivel al sistemului nu a produs rumoare informația că procurori din chiar cadrul structurii centrale a DIICOT, cu maximă discreție, ce-i drept, aduc în discuție soarta anumitor dosare economice. Ceea ce arată că, uite că nu toată lumea a uitat că în vremurile trecute nu chiar toate dosarele instrumentate la Direcția Națională Anticorupție se lăsau cu ”focuri de artificii”.

Procurorul Marius Iacob cel mai loial om al fostei șefe DNA

Însă tot la fel de adevărat este că încă este prematur de dat cu părerea despre resortul lăuntric care a declanșat curiozitatea procurorilor DIICOT în ceea ce o privește pe cea care în prezent deține conducerea Parchetului European. Mai ales că după cum susțin sursele noastre, inclusiv polițiștii de judiciar detașați pe lângă procurorii DIICOT au fost instruiți să nu apese prea fățiș accelerația pe această temă încă extrem de sensibilă… Ci mai degrabă să îi descoasă pe ”clienții” cu care s-au legat cum-necum niscai relații relații de încredere.

Se pompează dosare noi în instanțe

Însă oricum rămâne marea întrebare de ce se pun totuși întrebări la DIICOT despre activitatea DNA în perioada în care aceasta era condusă de Laura Codruța Kovesi. Singurul răspuns la îndemână la acest moment fiind că este foarte posibilă varianta de lucru a redeschiderii unor importante dosare economice. Mai ales din rândurile celor care o bună perioadă de vreme au fost instrumentate în paralel atât de DNA, cât și de DIICOT…

Se călcau pe picioare…

Nu mai este un secret pentru nimeni că din motive care nici măcar nu au fost analizate cu adevărat, diverse structuri ale statului ajunseseră să deruleze anchete paralele în ceea ce privește mai ales dosarele cu implicații economice majore. Însă fără a și conlucra între ele interinstituțional, în ciuda legendării excesive a echipelor mixte… Ceea ce a și dus de altfel la un blocaj al instrumentării anumitor dosare. Iată însă că la ceva vreme după producerea rupturii, lucrurile par să înceapă să miște.

Bologa vrea Dar poate

Chiar dacă noul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție nu pare a avea suflul necesar impunerii unui ritm de lucru ceva mai alert decât cel al ”crescătorilor de melci” ardeleni. În schimb, la DIICOT barem au început să se pună întrebări cu privire la soarta unora dintre aceste dosare. Ceea ce barem este un început… Rămânând desigur de văzut dacă nu cumva ”gluma” cu Kovesi se îngroașă între timp… Ceea ce chiar ar produce un șoc extrem la vârful întregului sistem!

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version