AcasăDezvaluiriAnchete”Hopa Mitică” în raportările contabile ale Euroins

”Hopa Mitică” în raportările contabile ale Euroins

Iată că ”saga” neregulilor constatate de către ASF la Euroins pare una fără de sfârșit, cel puțin până ce procurorii nu vor trage linie finală unui dosar absolut halucinant. Fie și doar din prisma faptului cum se lasă structurile statului român călcate în picioare de către o companie bulgărească.

Probele de la pagina 45 a Procesului Verbal de Control

Una care își permite absolut orice, sub chiar privirile neputincioase ale mai-marilor Autorității de Supraveghere Financiară, în frunte cu Elena Doina Dascălu, Cristian Roșu, Gabriel Grădinescu, Ștefan Daniel Armeanu, Jozsfef Birtalan, Ioan Gheorghe Țară și Aura Gabriela Socol. Iar în episodul de astăzi scoatem la iveală cum face societatea de asigurări Euroins ”Hopa  Mitică” în raportările contabile, așa după cum reiese din gravele abateri constatate și ”contabilizate” la pagina 45 din Procesul Verbal de Control cu nr. 37 din 10.01.2020, redactat de către chiar ASF.

Niciun leu investit în titluri de stat din România!

Dar să vedem ce a mai descoperit echipa de control a ASF la Euroins : ” Începând cu anul 2018 societatea a investit și în titluri de stat, structura acestora la data de 30.09.2018 fiind următoarea :

Obligațiuni de stat – Franța: 46.815,42 (mii de lei) – 21,82 %

Obligațiuni de stat – Irlanda : 50.658,42 (mii de lei) -23,61%

Obligațiuni de stat – Italia : 46.387,96 (mii de lei) – 21,62%

Obligațiuni de stat – Italia 2: 7.260,26 (mii de lei) – 3,38%

Obligațiuni de stat – Portugalia : 7.010,62 (mii de lei) -3,27 %

Obligațiuni de stat  – Spania :  49.332,20 (mii de lei) – 22,99 %

Obligațiuni de stat – Spania 2 : 7.082,02 (mii de lei) – 3,30 %.

Referitor la obligațiile corporative s-au constatat diferențe între valorile raportate în macheta  S 06.02.01 (conform Regulamentului nr. 2450/2015) și valorile raportate în registrul activelor transmis conform Anexei 1 la Norma nr. 38/2015 pentru data de 30.09.2018. Astfel, în macheta S 06.02.01 transmisă la data de 30.09.2018 societatea a raportat investiții în obligațiuni în societatea Sisteme Logistice Specializate în valoare de 1.266.955,70 lei, în timp ce în registrul activelor pentru aceeași dată, valoarea contabilă a acestor investiții este 0 (figurează cu sold inițial, la începutul anului, și sold final 0). Diferențe s-au constatat și în raportările transmise în anul 2017, fiind sesizate societății, care a transmis ulterior raportări rectificate”.

De reținut astfel că niciun ban colectat de către Euroins în România de la cele peste două milioane de șoferi români în baza tichetului RCA nu sunt investiți în titluri de stat din România!

Bulevardul Christopher Columbus 43, Sofia, Bulgaria…

De asemenea, așa după cum am dezvăluit într-un episod anterior, 95 % din banii societății Euroins sunt scoși din România, iar acum aflăm și că o mare parte dintre aceștia sunt investiți în titluri de stat  din alte țări, mai puțin România! Iar la acest aspect care nu preocupă absolut deloc autoritățile române se adaugă faptul că există diferențe semnificative între raportările firmei Euroins. Unde, cu titlu de exemplu, societatea Sisteme Logistice Specializate în care Euroins România a raportat investiții în obligațiuni în valoare de 1.266.955,70 lei, aceste investiții figurează în registrul activelor pentru aceeași dată cu valoarea ZERO!!!

Și uite cum se naște firesc întrebarea ce are în comun grupul Eurohold, patronat de magnatul bulgar Assen Milkov Christov – din care face parte  Euroins- și firma Sisteme Logistice Specializate? Cea în care Euroins investește milioane bune din banii șoferilor români, bani care însă nu se regăsesc în registrele activelor firmei. Ce-i drept, acționarii bulgari ar putea spune că doar sediul comun din Bulevardul Christopher Columbus 43, Sofia, Bulgaria. Numai că procurorii români se pare că au descoperit deja mai mult decât atât…

Oricum cert este că niciunul dintre membrii Consiliului ASF nu au considerat a fi ceva în neregulă cu aceste tranzacții între firmele cu aceeași adresă. De asemenea, nici faptul că echipa de control a ASF a descoperit probleme dintre cele mai grave în raportările găsite la Euroins tot nu i-a convins pe membrii Consiliului ASF să ”transfere” toate aceste ”operațiuni” către instituțiile în a căror sferă de influență intră, precum Parchet, ANAF și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Astfel că pentru modul în care au gestionat aceste informții identificate de către echipa de control a ASF și faptul că nu au sesizat instituțiile specializate din România pentru toate neregulile identificate la societatea Euroins, așa cum aveau obligația conform legii, membrii Consiliului vor da cu subsemnatul mult mai curând decât se așteaptă…

author avatar
Catalin Tache
1.872 afisari

17 COMENTARII

  1. Hotii pe fata facute de bulgari prin coruperea consiliului ASF.
    Puneti-le direct gratii la ferestre!

  2. 2 membri din consiliul asf sunt deja pe pastile de cateva saptamani existand o tensiune teribila in echipa de conducere a asf. O pasarica mi-a spus ca unul dintre ei a inceput sa ciripeasca despre ceilalti la o institutie care incepe cu litera d. Sa le dorim la multi ani cu executare!

      • Știu ca figurile de stil nu sunt înțelese de cei cu minte scurta, așa ca îți explic pe întelesul minții tale: Marș de-aici, potaie!

        • Sevrajul își pune amprenta pe logica ta incoerenta . Ai grija la gramaj. Iti recomand faina. E mai e o.

          • Consumul tău regulat de faina ti-a netezit de tot creierașul tău micuț. Dacă la tine a dat rezultate consumul de faina, sa știi ca ești special. Nu degeaba te lauda mămica ta când erai mic și toți râdeau de tine. Ești special, dragu’ mamii! Tine-o tot așa! Adică, pe faina, ca da rezultate remarcabile la tine.

      • Ce faci dragule, ai cazut pe interceptari, ai aparut in poze iar acum te dai de ceasul mortii? Ai dreptate cu DNA-ul, am inteles ca Vasalopol este la scris, oricum doar cu asta se pricepe, poate acum invata ce este rezerva de daune. Vezi ca si suflatorul in nai Zamfir, ce se plimba cu sicriul chinezesc facut in Suedia si primit cadou de la actuar Panademic, urmeaza sa dea recital la DNA impreuna cu Rangnar inima albastra.

  3. Din surse sigure fosti angajați ai Euroins din ultimii 10 ani dau cu subsemnatul la 2 institutii. Se pare ca si cei care îi țineau in brate sau dat la o parte fiinca au citit multe declarații. Va fi o vara fierbinte mai ales pentru cei din ASF care nici acum nu sau trezit și nu vor sa extindă controlul până la 8 ani cat cere legea. MARCULE nu mai pune botul la ce zice Roșu, il ti degeaba in dreapta ta la sedintele de consiliu. Omul minte cum respira și te vei convinge de asta , ai grija sa nu cazi odată cu Piniochio. Verifica cu cine face concediile și cine le achita.

  4. In tara asta mai exista institutii care combat coruptia sau au pus definitiv lacatul pe poarta?

  5. Ce-o face BNR de nu a vazut sumele astea atat de mairi de bani si nici banca ordonatoare?

  6. Nu sa intrebat nimeni de ce Assen cel
    din poza nu a mai calcat in ultimul timp in Romania??? stie ca de la vama va fi saltat.

  7. Comentam toți ca niste fraieri, 99% Euroins și City nu vor păți nimic. Au structuri serioase in spate unde 50% din venituri se duc acolo. Va pierderi timpul, DNA nu mai exista.

  8. Din pacate nic o institutie a statului nu va face nimic impotriva oricarei multinatinale din romania . Suntem niste slugi majite de spagi cu niste gunoaie de parlamentari si deputati care , tot timpul voteaza legi impotriva cetatenilor romani si in favoarea acestor multinationale gen euroins in cazul de fata . Oameni buni daca aceste caractere din institutiile statului au inchis si vor inchide ochii la asa ceva … noi de ce sa mai platim dari la stat , haideti sa nu mai platim nimic la stat ca oricum statu in afara de a pune bir si a jegmanii imm-urile nu face decat sa ajute aceste gunoaie . Pt ce sa mai platim pt acesti alesi din fruntea tarii si tot ce reprezinta stat , sa se multumeasca cu sutele de mii de euro spaga pe care si o iau de la infractori … ce sens mai are sa ia si de la noi …astia fraierii care ne am platit luna de luna darile …

  9. Marcule ce faci tata? Nimic, mergi ca Roșu pe burta? Cand vi salta mascatii o sa vedeti.

    • Lasa-l in pace pe Marcu, inca se orienteaza de unde vin banii si abia apoi se baga in combinatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger