AcasăDezvaluiriAncheteHellvig, este sau nu Bușoi paravanul SRI?

Hellvig, este sau nu Bușoi paravanul SRI?

La fel după cum i-am ”somat” zilele trecute pe premierul Nicolae Ionel Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu să se ”lepede” de secretarul de stat Bogdan Despescu, tot la fel ar face bine și directorul Serviciului Român de Informații să clarifice odată pentru totdeauna dacă europarlamentarul Cristian Bușoi este sau nu ”paravanul” SRI! Nu de alta, dar o astfel de delimitare – sau cine știe, poate chiar o asumare! – ar reprezenta un adevărat ”moment zero” pentru operațiunea de recredibilizare a imaginii SRI. Una declanșată de către chiar Eduard Hellvig. Cel care, oricât ar dezminți, deja a ”furat startul” campaniei prezidențiale! Și cu șanse reale, așa că directorul SRI trebuie să rupă ”pisica Bușoi” în două!

Bușoi doar prieten cu Hellvig

Pentru că ”feciorelnicul” europarlamentar liberal Cristian Bușoi nu o va face! Și, de altfel ar trebui să fie de-a dreptul nebun ca să o facă, din moment ce toată ”lumea bună” a clasei politice, mediului de afaceri și chiar întregului sistem știe că este ”paravanul” lui Hellvig și al serviciului. Atât în ”combinațiile” politice, dar mai ales în cele financiare. Și dacă de bogățiile rudelor lui ”Cristinel” s-a mai pomenit în treacăt în trecut, cu referiri stricte doar la penala soacră notar public, ei bine uite că deja a fost ”documentat” și adevăratul ”nabab” al familiei Bușoi. Fiind vorba de tatăl miliardar al acestuia! Cel a cărui sferă de influență din domeniul decontărilor medicale a înghițit până și ”rețeaua” lui ”Don Nic” Voiculescu! Ceea ce nu este deloc puțin lucru…

Băiatul lui tata…

Pentru publicul larg, Cristian Bușoi este liberalul ăla cu față de ”tocilar” și care își dă cu părerea la televizor, despre orice, oricând și oriunde… Pentru colegii de politică, indiferent de partidul din care fac parte, același Cristian Bușoi este ”băiatul bun la toate”, cu conexiuni pe toate laturile tablei de șah, așa că orice mutare este posibilă cu el… Bușoi fiind exponentul poate celei mai versate rețele transpartinice de combinatori politici… În timp ce propaganda mediatică preia orbește știrile despre ”luările de poziție ale europarlamentarului Cristian Bușoi de la Bruxelles” că doar, vorba aceea, dacă nu curge, atunci barem pică… Cu toate că dacă ar ști și analiștii operativi care este adevărata ”cotație” la ”bursa sistemului” a lui Cristian Bușoi ar sări imediat cu ”scorul”, calculând altfel ”prețul corect” al mediatizării celui care pozează în ”ultima lacrimă” de curățenie a politicii românești.

Cât de bogată o fi familia Bușoi cu adevărat

Mai ales că, pentru adevărații ofițeri de intelligence care nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român, Cristian Bușoi nu este decât ”băiatul lui tata”! Cu toate demnitățile și funcțiile sale deținute până acum… Astfel că, în ecuația măririi politice a ”palidului” Cristian Bușoi, dar mai ales a intangibilității acestuia în fața oricărei schimbări de regim sau de linii în Justiție, singura ”necunoscută” care lipsea opiniei publice era tocmai aceasta! Pentru că, ”în numele tatălui”, Bușoi a fost plantat în toate funcțiile politice posibile.

Cumetrii Gruia Stoica și Remus Borza

Numai că, dincolo de mărirea sa politică, același Cristian Bușoi este moștenitorul unui adevărat imperiu de consultanță în domeniul medical, ca să nu zicem direct influență! Imperiu creat de tatăl său în ani de zile în care, într-o discreție totală, a reușit performanța de a ”ghici” dinainte ce medicamente intră pe lista compensatelor și care nu… Sau ce servicii medicale se decontează de la ”Case” și care nu…

5 milioane euro pentru un ”pix”…

Și chiar dacă pentru debila clasă politică românească și chiar timoratele structuri informative interne, tatăl lui Cristian Bușoi este un subiect necunoscut, iată totuși că există și excepția care întărește regula. Vorbind aici de structura contrainformativă care a reușit inclusiv monitorizarea gestului halucinant prin care unui fost ministru al Sănătății i s-a făcut, în chiar biroul său, ”oferta de nerefuzat” a virării a 5 milioane de euro într-un ”cont sigur” din Geneva! Doar pentru a da ”cu pixul” pe un ordin privind intrarea pe lista compensatelor a trei noi medicamente…

Ghici cine l a pus pe Costache de la POLISANO ministrul Sănătății

Și dacă demnitarul s-a ținut tare, procurorii DNA s-au temut până și să dea un banal număr de înregistrare. Astfel că, deși afacerea a căzut la acel moment, în locul ministrului ”necooperant” a fost adus un altul. Mutare prin care s-a și parafat de altfel un nou parteneriat strategic între tații lui Cristian Bușoi și… Gruia Stoica.

Bătrânii și cumătrul Borza…

Pentru că, ei bine, uite că se știe și asta, tatăl europarlamentarului Cristian Bușoi și cel al miliardarului Gruia Stoica sunt cei mai buni prieteni! Tovarăși de vacanțe petrecute împreună în cele mai discrete locații externe… dar și de afaceri. Pentru că, așa după cum o indică ”foaia” informativă intrată în posesia noastră, tocmai tatăl lui Cristian Bușoi este cel care l-a convins pe ”nea Gică” Răducan să bage banii familiei Stoica în afaceri cu ”consultanța medicală”, odată cu oportunitatea preluării POLISANO prin ”paravanul” unui alt tată, cel al adevăratului ministru de Externe, Adriana Cristina Romașcan! Iar odată cu spectaculosul transfer al doctorului Victor Costache de la POLISANO din Sibiu direct în fruntea Ministerului Sănătății, chiar că ”bătrânii” lui Cristian Bușoi și Gruia Stoica au avut timp să le tihnească vacanțele de fițe.

Șeful SRI în cursa pentru succesiunea lui Iohannis

Mai ales că de ”consultanța” de la Geneva, acolo unde se ”închide cercul” financiar, a devenit răspunzător Remus Borza. Cel care, devenit cumătru cu Gruia Stoica prin botezul copilului a intrat și el în familia extinsă. Cu avantajele de rigoare. Dar și cu riscurile aferente… Pentru că, oricâtă ”pace și bunăstare” ar fi în ”conturile” elvețiene, dinamica operativă se poate schimba într-o clipită. Lucru de altfel care se și petrece, după cum vom dezvălui mult mai curând decât se așteaptă unii.

Și ținând cont tocmai de această precipitare a dinamicii operative și de inevitabila ”tulburare a apelor”, directorul SRI poate da semnalul fie el și subliminal pentru ca subalternii, ofițerii altor structuri, procurorii și restul liderilor politici să priceapă și ei dacă Bușoi este sau nu ”paravanul” de serviciu. Cu toate că ”gura bogată” a acestuia despre ”frăția” care îl leagă pe persoană fizică de Eduard Hellvig nu a fost contrazisă niciodată până acum. Din contră, pasivitatea deja ilegală a structurilor statului nefăcând decât să legendeze și mai mult ”protecția deplină” de care s-ar bucura ”universalul” Cristian Bușoi. Cel care deja poate poza în principalul ”contributor” al campaniei electorale a lui Eduard Hellvig. Așa că, mai ales că are un ”culoar” politic cum nu se poate mai bun pe dreapta eșichierului politic, directorul SRI trebuie să se debaraseze de îndată de ”povara” Bușoi. Sau dacă nu, barem să și-o asume…

author avatar
Catalin Tache