AcasăDezvaluiriAncheteHarnagea, alt dosar la DNA: Case pentru falși demnitari !

Harnagea, alt dosar la DNA: Case pentru falși demnitari !

Iată că seria de dezvăluiri din ”NAȚIONAL” cu privire la transformarea uneia dintre structurile de elită ale Ministerului Afacerilor Externe într-o ”fabrică de bani” sub mandatul fostului șef al Serviciului de Informații Externe are deja efecte devastatoare asupra lui Cătălin Harnagea. ”Rușinea SIE! Cum a fost prins Harnagea în camera 222 a Hotelului din Kinshasa, Congo”… ”Avem notele informative: Firmele acoperite ale spionului Harnagea”… ”Norina, fata lui Constantinescu, angajată de gașca SIE”… ”Harnagea aruncă banii spionilor în vântul din Jamaica”… ”Harnagea, la DNA! ”… Acestea au fost ”loviturile” succesive prin care am probat, cu documente, cum a folosit fostul șef al spionilor români această sinecură politică pentru ”tocarea”, în interes propriu sau al clientelei pe persoană fizică, a fondurilor Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid.

Cum a ajuns Badea Cătălin Constantin să stea pe strada Paris

Ce a urmat? Harnagea a folosit în disperare de cauză toată proganda și logistica încă aflată la dispoziție pentru a stopa, cu orice preț, campania ”NAȚIONAL”. În timp ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție s-au autosesizat și nu doar că avansează deja rapid cu cercetările în dosarul penal deschis pe numele lui Cătălin Harnagea, dar zilele acestea tocmai au declanșat procedurile și pentru un al doilea! De asemenea, nu doar DNA și-a făcut datoria, dar iată că și alte instituții ale statului român au rămas imune la ”presiunile” și ”vrăjelile” lui Harnagea, tăind în carne vie ”combinațiile” unui fost șef SIE care ”îmbătrânește” urât. Ajungând să facă deconturi atât de ”jalnice”, încât aproape că ți-ar fi și milă de această ”foame de bani”, dacă astfel nu ar strânge sute de mii de euro. Sume destinate de la bugetul MAE altor proiecte cu adevărat vitale pentru statul român. Dar și să ajungă pe mână cu subalterni care se dau falși demnitari pentru a obține câte o locuință în zonele de fițe ale Capitalei.

Harnagea și a decontat hotelul din Kinshasa fără a ajunge în Congo

Însă totul s-a terminat! Harnagea este deja ”penal” ! Cu documentele probatorii gata intrate în posesia procurorului de caz! Și cu un nou dosar aflat în instrumentarea DNA!

 Gata, s-au predat înscrisurile!

Iar o primă lovitură, Cătălin Harnagea a încasat-o imediat după ce, pe 8 iunie titram ”Harnagea la DNA”! Odată cu emiterea ordonanței procurorului DNA din data de 16.07. 2021, prin care Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a fost înștiințată oficial că, în interesul urmăririi penale care se efectuează în dosarul penal care îl privește pe directorul Cătălin Harnagea, s-a dispus predarea mai multor documente.

DOCUMENTE Adresele RoAid RA APPS

”Documentele solicitate urmând a fi predate până la termenul stabilit, – 30.07.2021, în fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul , numerotate și opisate, în baza unei adrese emise în acest sens”. Iar principalele documente solicitate sunt reprezentate de ” înscrisuri ( procedura de acordare, acordurile de finanțare/ordinele ministrului afacerilor externe în baza cărora au fost transferate fonduri către beneficiarii menționați mai jos, înscrisuri din care rezultă plata granturilor, inclusiv ordonanțări de plată, angajamente bugetare  individuale/globale, propuneri de angajare a unor cheltuieli, documente emise de beneficiari în baza cărora Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a decontat cheltuieli, orice alte înscrisuri care au legătură cu procedura de acordare a granturilor și cu plata acestora) privind fondurile publice acordate sub formă de granturi, în perioada 2018 – 2020, către următoarele societăți comerciale : PREMIUM AUDIT CONSULTING SRL., DATA COM SRL., EXELO TRAINING & DEVELOPMENT SRL., RMR REGEL SRL., MESSTECH NIK SRL., RIDGELINE INDUSTRIAL SRL., T2 SRL., TENDOR INVESTMENT GRUP SRL., PATARA ADVISORY SRL.” În plus, de la Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală s-au solicitat și ”înscrisuri din care rezultă bugetul de venituri și cheltuieli ale Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare , pentru fiecare dintre anii 2018, 2019 și 2020, inițial și cu rectificările ulterioare, aprobate de către ordonatorul de credite, precum și notele de fundamentare la bugetul inițial, la rectificări, la solicitările de aprobare a virării de credite de la un capitol bugetar la altul”.

”Birou dormitor” pe Paris, nr.45A!

Documentele dezvăluite de ”NAȚIONAL” cu privire la decontarea fictivă a unor închipuite deplasări personale în Congo sau cele de plată ilegală a unor granturi de milioane de euro firmelor de casă au intrat deja în posesia DNA. Numai că ”bătrânul combinator” Harnagea a comis-o din nou, alegându-se astfel cu un nou dosar la DNA. Totul după ce, după cum reiese negru pe alb din documentele intrate în posesia noastră, ”mâna sa dreaptă” de la RoAid ”a ajuns” demnitar pentru a obține un ”birou-dormitor” pe strada Paris! Totul ieșind la lumină în urma unei adrese prin care se solicita comunicarea ”bazei legale în care salariatul Badea Cătălin Constantin, având funcția șef serviciu programe de cooperare internațională pentru dezvoltare, beneficiază de o locuință din fondul RA -APPS, situată în strada Paris nr. 45 A, etaj 3, sector 1. Justificarea solicitării de față, același domn Badea Cătălin Constantin, se mai află și într-o ipoteză privind conflictul de interese, identificat în conformitate cu Art. 6/alin. 5, din Decizia Comisiei Europene nr. 6866 din 12.11.2008 prin aceea că a ascuns informații esențiale către Comisia de Audit din cadrul Comisiei Europene, față de existența unui audit public extern, efectuat de către auditorii publici de la Curtea de Conturi a României, audit materializat în document public nr. 2363 din 01.08.2019 ”.

APPS taie în carne vie: Licitație!

Iar răspunsul oficial al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat nu doar că a venit prompt, dar chiar sub semnătura directorului general Marius Grăjdan anunță că RA – APPS va tăia în ”carne vie” și în acest caz, scoțând la licitație publică repectivul imobil. Deci și ”biroul dormitor” folosit de ”samsarii imobiliari” aflați în cârdășie cu ”bătrânul combinator” Cătălin Harnagea. O măsură mai mult decât binevenită, care arată că se poate ! ” Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA – APPS) cu nr. 11827.17.08.2021, prin care solicitați comunicarea unor informații referitoare la spațiul situat în strada Paris nr. 45 A, sector 1, București, respectiv baza legală prin care domnul Badea Cătălin Constantin beneficiază de locuință din fondul imobiliar administrat de RA – APPS, vă transmitem următoarele : Imobilul la care dvs. faceți referire, situat în str. Paris nr. 45 A, nu a fost atribuit domnului Badea Cătălin Constantin, ci a fost închiriat „ Asociației pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală„  în baza contractului de locațiune nr. 2092/07.12. 2017.

Banii MAE băgați de fostul șef SIE în plajele din Jamaica

Conform contractului menționat, spațiul a fost închiriat numai pentru activități administrative, respectiv pentru activități caracteristice birourilor. Numele domnului Badea Cătălin Constantin figurează în Fișa datelor de identificare aferentă contractului de locațiune, ca persoană de contact (adresa de e-mail și număr de telefon). Menționăm faptul că, imobilul (spațiul administrativ) urmează să fie scos la licitație publică cu strigare în vederea închirierii, conform prevederilor legale. Toate informațiile privind vânzarea și închirierea imobilelor aflate în administrarea RA – APPS se regăsesc pe site-ul instituției : www.apps.ro”.

Deci, uite că un simplu șef serviciu nu este demnitar al statului român, nici măcar fiind el ”mâna dreaptă” a lui Harnagea! Iar nici DNA, nici RA – APPS nu sunt ”cârpele” pe care fostul șef al SIE își închipuia că își poate șterge picioarele ”mânjite”, așa cum din păcate a făcut-o prea multă vreme și cu prea multe alte structuri al statului român!

author avatar
Catalin Tache
4.632 afisari

19 COMENTARII

    • NU SUNT ROMAN , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS KOSTEA SUGIUK , rusinea propagandei staliniste in National !

  1. Am bagat 12 polonice cu k.kat pline ochi la acest articol . Cine credeti ca e Amin ReAlist Si mai curios Ceusescu Rabin Curios Roman ( sanchi ) Militar Realist Cunoscator ?

  2. Lăsați mă omul în pace că toți fac așa, pai aia din poliție trimit mii de hârtii.destinatarii plătesc și aceștia i-au banii din birou pe misiuni fictive.
    Verificați pe cei de la audit veți avea surprize mari dacă nu s-au prescris faptele.
    Păi vilele din Ilfov ale foștilor sing., și alții de unde au răsărit mai verifică cineva?
    În tot sistemul asta e practica basca și cu fondurile operative așa s-au scurs au dat mâna cu toți, dacă ar scoate cineva probele ar fi dezastru când nouă nu se prezenta un amărât care lua 50 lei aceștia luau 50000 de euro.
    Borfașii ăștia au plasat totul afară după modelul
    plavanului.

  3. Deci, „… procurorii Direcției Naționale Anticorupție s-au autosesizat …” rapid? Vezi Harnagea dacă nu ești penal bun, de la PNL sau USR? De penalii lui Johannis, DNA nu se autosesizează, ba din contră, caută să-i spele mai ceva ca, pardon, curățătoria Nufărul. Așteptăm cu nerăbdare ca DNA să se autosesizeze și în cazurile de trafic de influență, de licitații dubioase, de elaborarea de ordonanțe de guvern cu dedicație etc., unde liberalii și useriștii parcă sunt pe moșia lor. Dar, de, ciocul mic, acum sunt ei la guvernare, fac ceva pe referendumul pentru justiție, lozinca „fără penali în funcții publice” neavând valoare decât în cazul PeeeSeeeDeee.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger